معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
هفدهمین کتاب جلال آل احمد، داستان بلند سرگذشت کندوها است. این کتاب که حول محور دوازده کندوی عسل میچرخد، داستان زندگی زنبورهای این کندوها و صاحبشان یعنی کمندعلی بَک را برایمان تعریف میکند. دربارهی کتاب سرگذشت کندوها جلال آل احمد در کتاب سرگذشت زنبورها داستان یک کندوی عسل را به تصویر میکشد و به مخاطبان نشان میدهد که چطور موجودی به نام «بلا» کنترل زندگی آنها را در دست گرفته است. کتاب سرگذشت... ادامه ›
کتاب صوتی بی نازنین
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب صوتی بی نازنین رمانی خوشخوان به قلم کیوان ارزاقی ست. نویسنده در این داستان از رابطهی اینترنتی عجیبوغریبی میان سایه و مانی میگوید؛ رابطهای که فرجام آن نامشخص است و آنها را با حقایقی روبهرو میسازد که خودشان نیز مطمئن نیستند توانایی به دوش کشیدن آن را داشته باشند. درباره کتاب صوتی بی نازنین: «حتماً از دیدن این ایمیل تعجب میکنی؛ حق داری. باید بگم من عادت دارم هفتهای یک بار اسپمهای... ادامه ›
رمان کجای تقدیر منی؟
- نویسنده: مژگان بهمنی
کتاب کجای تقدیر منی؟ نوشتهٔ مژگان بهمنی است. این کتاب توسط انتشارات نسل نو اندیش منتشر شده است. در بخشی از کتاب کجای تقدیر منی میخوانیم: دانههای برف ریزتر و تندتر از قبل شده بود. آرش بلند شد و پردهای را که به تراس مشرف بود کنار زد تا شاید ریزش دانههای برف، کمی حال و هوایشان را عوض کند گرچه برای خودش چندان جذابیتی نداشت این سالها در کانادا، آنقدر برف دیده بود که اشباع شده بود. دلش گرفته... ادامه ›
کتاب شکست بیپایان من
- نویسنده: مهسا مولائیان
مهسا مولائیان در کتاب شکست بیپایان من، داستانی اجتماعی و عاشقانه را دربارهی دختری به نام تارا روایت میکند که به دلایلی در آسایشگاه روانی بستری شده است. بعد از بهبود حال تارا و زمانی که از آسایشگاه مرخص میشود پسری به نام پدرام، زندگی او را تغییر میدهد. کتاب شکست بیپایان من به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و عاشقانه ایرانی، اثری خواندنی و جذاب خواهد... ادامه ›
کتاب سپید به رنگ آرامش
- نویسنده: مرضیه حیدرنیا
کتاب سپید به رنگ آرامش نوشتهی مرضیه حیدرنیا یک رمان خواندنی دربارهی چهار دختریست که با یکدیگر همخانه هستند و هر یک از آنها قرار است به دلیلی این خانه مشترک را ترک کنند. در این رمان تلاطم زندگی این چهار دوست را با هم میخوانیم. دربارهی کتاب سپید به رنگ آرامش سرنوشت همیشه برگ جدیدی برای نمایاندن دارد و هیچکس نمیتواند جلوی آن را بگیرد. کتاب سپید به رنگ آرامش اثر مرضیه حیدرنیا در ژانر اجتماعی... ادامه ›
کتاب بیلیونر
- نویسنده: آذر رستگار
کتاب بیلیونر به قلم آذر رستگار، داستان زندگی مردی به نام یوسف را به تصویر میکشد که با برنامهنویسی و تلاش و پشتکار خودش در خارج از کشور به فردی موفق و ثروتمند تبدیل میشود؛ او بعد از سالها مهاجرت به ایران بازمیگردد غافل از اینکه ماجراهایی غیرقابل پیشبینی در انتظارش است. دربارهی کتاب بیلیونر: این رمان با داشتن فضایی شهری و نیمه فانتزی، دارای لایههایی درونی است که فقط با تأمل میتوان آن را... ادامه ›
کتاب تپش خون
- نویسنده: علیرضا ملائی
کتاب تپش خون به قلم علیرضا ملائی، زندگی زنی را به تصویر میکشد که تمام عمرش را در خانه و باغی بزرگ، زندگی کرده است اما شوهر قماربازش تمام داراییشان را در قمار باخته و حالا زن با عدهای اراذل و اوباش مواجه میشود که میخواهند او را از خانهاش بیرون کنند. دربارهی کتاب تپش خون: این داستان که اثر نویسندهای جوان است در مسابقه خودنویس در سال 1398 جزو برگزیدگان دور اول شناخته شد. ماجرایی خواندنی که... ادامه ›
کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
یازده شخصیت کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت، هر کدام بهنوعی در حال مبارزه هستند و سعی دارند در بازی زندگی به راه نجات برسند. امیرحسین شربیانی در دومین رمان خود شخصیتهایش را در دل حوادث آبان 98 و در بنبست تکیهدولت میبرد. شصخیتهای کتاب آدمهایی هستند که هر کدام دغدغهای متفاوت دارند و شاید آرمانهایشان با هم فرق داشته باشد؛ اما در این برههی حساس، سرنوشتشان به یکدیگر گره خورده است. دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی خواب گل سرخ
- نویسنده: چیستا یثربی
کتاب خواب گل سرخ نوشته چیستا یثربی، روایتگر داستان زندگی آدمهای معمولی است، درست همان افرادی که در طول روز در کوچه و خیابان با آنها مواجه میشوید. تمامی انسانها میخواهند از غار تنهاییشان بیرون بیایند و با دیگران معاشرت کنند و به این ترتیب انسانهای دیگر را نیز از تنهایی دربیاورند. آدمی ذاتاً میخواهد که دوست بدارد و دوست داشته شود. اما ممکن است این کار به خصوص در دنیایی که در آن زندگی... ادامه ›
رمان آبباریک
- نویسنده: نغمه بحرانی
کتاب آبباریک، به قلم نغمه بحرانی، بازگوی سرگذشت خاندانی است که در بستر کتاب آرمیدهاند. مادرم راست میگفت بهراستی که شما سوار بر اسب دل آدم را میبرید. و من چهرهی مهتاب را با آن چشمان خُمارش میدیدم و میخواندم: نشاط انگیز و ماتـــم زاییای عشق عجب رسوا کن و رسوایــیای عشق خوشا رسوایـی و بدنامـــــی عشق خوشا شیدایـــــی و ناکامــی عشق خوشا عاشق شدن امـــا جدایــــی خوشا عشق و نـــوای... ادامه ›
کتاب صوتی توپچنار
- نویسنده: انسیه شاه حسینی
کتاب صوتی توپچنار اثر انسیه شاه حسینی، داستان زندگی دختری به نام فرزانه است که به منظور تامین بخشی از مخارج خانواده، آموزگاری نهضت سواد آموزی را میپذیرد و به روستای توپچنار میرود. مردم روستا با مشکلات گوناگونی مواجهاند که همین امر مانع تحصیل فرزندانشان میشود، از این رو فرزانه علاوه بر تدریس نقش مشاور و مددکار را ایفا میکند. او ضمن صحبت با خانوادههای روستایی، زمینه تحصیل فرزندان آنها را... ادامه ›
کتاب صوتی آمار دقیق مردهها
- نویسنده: آیین نوروزی
آیین نوروزی شخصیتهای کتاب صوتی آمار دقیق مردهها را با گره مرگ به هم مرتبط کرده است. او تأثیر مواجهات مختلف با مرگ و جدایی را در سه روایت مجزا نشان میدهد. در این رمان پرفروش هرکدام از شخصیتها سعی میکنند به شکل متفاوتی واقعیت محتوم زندگی را برای خود قابلتحمل کنند. دربارهی کتاب صوتی آمار دقیق مردهها نقطهی شروع داستان در کتاب صوتی آمار دقیق مردهها سکون و آرامش پوشالی شخصیتهای رمان است.... ادامه ›
کتاب ورطه تباهی
- نویسنده: ریحانه میرجانی
کتاب ورطه تباهی رمانی اثر ریحانه میرجانی در ژانر اجتماعی و درام است و زندگی دختری به نام رنی را به تصویر میکشد که با مشکلات و چالشهای متعددی دستوپنجه نرم میکند. این کتاب با توصیف دقیق احساسات و موقعیتها، خواننده را به دنیای پیچیده و پر از ماجرای رنی میبرد. دربارهی کتاب ورطه تباهی کتاب ورطه تباهی نوشتهی ریحانه میرجانی، یکی از آثار شناختهشده در حوزهی داستان و رمان ایرانی است. این کتاب... ادامه ›
کتاب گل حسرت: فصل 3
- نویسنده: لیلی تکلیمی
کتاب گل حسرت: فصل 3 نوشتهی لیلی تکلیمی ادامه ماجرای زندگی دختری به نام رویاست که شرح زندگی دشوار او را در جلد اول این کتاب خواندیم. کتاب پیشرو سرگذشت رویا را پس از جدایی از همسرش روایت میکند که همراه با فرزند بیمارش روزگار سختی را میگذراند و در این میان با خبر شهادت عشق دوران کودکیاش مواجه میشود. دربارهی کتاب گل حسرت: فصل 3 در فصل اول و دوم مجموعهی گل حسرت اثر لیلی تکلیمی، داستان زندگی... ادامه ›
کتاب رنگ شادی
- نویسنده: مینا اجاق زاده
کتاب رنگ شادی، رمانی است سرشار از احساسات که به قلم مینا اجاق زاده نوشته شده. زندگی هر روز یه رنگ داره. بعضی روزها به دلیل غمناک بودنشون سیاهن، برخی به خاطر تقدسشون سبز و بعضی به خاطر آرامششون، آبی آسمونی. به دلایلی که بعداً متوجه میشید، توی اون سال هر روزِ من یه رنگ داشت، مثل یه جعبهی مدادرنگی و پر بود از حوادث رنگارنگ. در بخشی از رمان رنگ شادی میخوانید: سلام صبحبخیر، هیچکس منو تحویل... ادامه ›
کتاب داستان های دارابگرد
- نویسنده: پیمان پورشکیبایی
در عصر مدرنیته و زندگی ماشینی امروزه، مشغولیات و سرگرمیهای کاذب به خصوص برای جوانان روز به روز بیشتر شده و آنان را از تاریخچه و سرگذشت شهرها و مردمان این مرز و بوم در روزگاران نه چندان دور، غافل میکند. از همینرو، نویسندهی این کتاب با پرداختن و یادآوریِ چگونه زیستن، رفتارهای اجتماعی و تلاش برای معاش در شهر دارابگِرد در روزگاران قدیم، با زبان ساده و با تکیه بر ادبیات فولکلوریک همان منطقه به... ادامه ›
کتاب نگهبان
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب نگهبان نوشتهی پیمان اسماعیلی، حکایت زندگی جوانی به اسم سیامک است که برای کار از تهران به جنوب میرود. ولی اتفاقات گوناگونی سبب میشود تا او سر از مناطق غربی کشور و سرمای کوهستانی آن منطقه درآورد. او در پیِ زندگی در این محیطِ به دور از تکنولوژی انسانی به موجود دیگری که چیزی میان انسان و حیوان است تبدیل میشود. شخصی که مابین برف و کوه و وهمی که در هوا و روی سنگهای یخ بستهاش است گرفتار... ادامه ›
کتاب کابوس خانه
- نویسنده: داوود غفارزادگان
داوود غفارزادگان در کتاب کابوس خانه مجموعهای از داستانهای کوتاهش را گردآوری کرده است. زمان تحریر این داستانها از دههی 60 آغاز میشود و تا دههی 90 نیز میرسد. این کتاب تصویری از نگاه نویسنده به ادبیات داستانی و شیوهی خاص او در روایت داستان کوتاه را بهخوبی به نمایش میگذارد. دربارهی کتاب کابوس خانه داوود غفارزادگان (Davud Ghaffarzadegan) از نویسندگان برجستهی ایرانیست. کتاب کابوس خانه... ادامه ›
کتاب صوتی دشنه و اشک
- نویسنده: نسرین جعفری
کتاب صوتی دشنه و اشک نوشتهی نسرین جعفری، قصه زنی رنج کشیده و آشفته حال را به تصویر میکشد که برای یافتن امیدی برای زندگی دست و پا میزند و مرگ شوهرش و اتفاقات مختلف دیگر، او را دچار دوراهیهای سختی میکند. درباره کتاب صوتی دشنه و اشک: در زندگی بسیاری از اوقات پیش میآید که به خاطر سختیها و رنجهای گوناگون به انتهای خط رسیدهایم اما باز تصمیم میگیریم که به ابتدا برگردیم. البته این انتخابی... ادامه ›
کتاب بر دستانت بوسه میزنم
- نویسنده: مریم یسلیانی
کتاب بر دستانت بوسه میزنم نوشتهی مریم یسلیانی به داستان زندگی دختر یتیمی به نام پرستو میپردازد که در کودکی پدر خود را از دست داده و با مادر تنهای خود به سختی زندگی میگذراند. او به نظر خودش زندگی حقیری دارد اما دست روزگار همهچیز را تغییر میدهد. مریم یسلیانی در کتاب پیش رو به احساسات و روابط پر فراز نشیب مادر و دختری تنها میپردازد. پرستو دیگر دختر جوانی است اما پر از عقده؛ عقدهی بیپدری و... ادامه ›
کتاب رقص شیطان: جلد دوم
- نویسنده: ایلناز طایفه
کتاب رقص شیطان: جلد دوم به قلم ایلناز طایفه، یک رمان نسبتا بلند در ژانر اجتماعی است که در آن شاهد برشی از زندگی یک دختر روستایی به نام سامیه هستیم. فراز و نشیبهای هیجانانگیز این قصه در کنار نقد وضعیت نابرابر جنسیتی در ایران، جذابیت این رمان را چند برابر میکند. درباره کتاب رقص شیطان: جلد دوم در جلد اول کتاب رقص شیطان خواندیم که زندگی سامیه، دختر روستایی جوان، پس از مرگ مادرش دگرگون میشود و به... ادامه ›
کتاب کوچه مرجانیها
- نویسنده: سپیده ابرآویز
در کوچهای واقع در منطقهای جنگزده، زنانی در همسایگی هم زندگی میکنند که در کتاب کوچه مرجانیها داستان پرماجرای زندگیشان را از زبان سپیده ابرآویز میخوانید و در جریان عاشقانهها، خوشیها و رنجهای این شخصیتها از روزهای نوجوانی تا میانسالی و آستانهی پیری قرار میگیرید. دربارهی کتاب کوچه مرجانیها سپیده ابرآویز روایت خود را با روزهای بیرنگ کوچه مرجانیها پس از محو شدن آخرین خاطرات آن و... ادامه ›
کتاب پارک آلوچه
- نویسنده: مینا امیری مهر
کتاب پارک آلوچه شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی به قلم مینا امیری مهر است. قصههای این مجموعه زندگی آدمهایی را به تصویر میکشد که مدتهاست فراموش شدهاند. در بخشی از کتاب پارک آلوچه میخوانیم: باد گرم و آفتاب قهار، ظالمانه با هم متحد شدند تا ریشه درختچههای مورد همیشه سبز را بسوزانند، اما نمیدانستند آنها را باغبانانی کاشتند که در خاکش بی جای آب، عنصر صبر و استقامت ریختهاند تا حتی... ادامه ›
کتاب رخت زندگی بر تن من
- نویسنده: نگار کلامی
کتاب رخت زندگی بر تن من نوشتهی نگار کلامی، داستان دغدغههای زنی نسبتا مرفه از طبقه متوسط را به تصویر کشیده که خوشبختی را در تمام چیزهای ساده مثل داشتن فرزندان بیشتر، دور هم بودن خانواده و اهمیت دادن به کانون خانواده میبیند. اما آرزوهای او در جامعه مدرن امروزی، اولویتهای شریک زندگیاش نیستند و این موضوع چالشها و نگرانیهایی را در زندگی زن پیش میآورد. طلایه پرستار است و میثاق شوهرش کارمند... ادامه ›