معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی تقدیم به او که دوستش دارم
- نویسنده: سمانه گلک
کتاب صوتی تقدیم به او که دوستش دارم داستان عشقی قدیمی است که گذر زمان و عوض شدن روزگار، گرد پیری بر چهرهاش ننشانده است. سمانه گلک در این کتاب، داستان پیرمردی عاشق و تنها را روایت میکند که با هر دستمالی که بر جنسهای مغازهی عتیقهفروشیاش میکشد، لابهلای خاطرات گذشته گم میشود. دربارهی کتاب صوتی تقدیم به او که دوستش دارم کتاب صوتی تقدیم به او که دوستش دارم نوشتهی سمانه گلک، داستان پیرمردی... ادامه ›
کتاب صوتی طعم گس خرمالو
- نویسنده: زویا پیرزاد
کتاب صوتی طعم گس خرمالو اثر زویا پیرزاد، مجموعهای داستانی دربارهی زندگی روزمرهی زنانیست که در بافتِ جامعه و فرهنگ ایرانی زندگی میکنند و هرکدام دغدغههای مخصوص به خود را دارند. لحن روان و بیتکلف نویسنده، این اثر را بیش از پیش شنیدنی میکند. گفتنیست این کتاب برندهی جایزهی بیست سال ادبیات داستانی بوده و تاکنون به زبانهای مختلفی ترجمه شده است. دربارهی کتاب صوتی طعم گس خرمالو کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی آبجی خانوم
- نویسنده: صادق هدایت
سنتها و باورهای غلط یک جامعه همیشه عدهای را قربانی میکنند. کتاب صوتی آبجی خانوم، اثر صادق هدایت داستان یکی از همین افراد بختبرگشتهای است که بدون اینکه خودشان بخواهند یا تقصیری داشته باشند، بهخاطر یکسری معیارهای اشتباه، از بدو تولد محکوم به تنهایی شدهاند. داستان زنی که ناخواسته به ورطهی حسادت و دشمنی میافتد. دربارهی کتاب صوتی آبجی خانوم سال 1309، اگر صادق هدایت تصمیم نمیگرفت که یکی از... ادامه ›
کتاب صوتی مرگ یاری
- نویسنده: تکتم توسلی
اگر روزی اینجا نبودم، بدان که همیشه لکهای از حضور من در خاطرهی هرکس که مرا میشناخته باقی خواهد ماند... تکتم توسلی، در کتاب صوتی مرگ یاری داستان مرگ مرموزی را روایت میکند که تا هزاران خانه آنطرفتر را نیز به عزا مینشاند. این کتاب صوتی را که با صدای گرمِ جمعی از هنرمندان کشورمان، از جمله گلاب آدینه، مونا فرجاد، رضا عمرانی و... روایت شده، در کتابراه میشنوید. دربارهی کتاب صوتی مرگ یاری چشم... ادامه ›
کتاب صوتی کنج بهشت
- نویسنده: تکین حمزه لو
تلخی غربت که به کامت بنشیند، میفهمی خانه حتی ویرانهاش هم کنجی از بهشت است... تکین حمزه لو در کتاب صوتی کنج بهشت، دو داستان مشابه و موازی از دو وطنگمکرده را روایت میکند که در فراز و نشیب زندگی، جایی معنی خانه را در وجود یکدیگر پیدا میکنند... دربارهی کتاب صوتی کنج بهشت خیلی وقت است که خانه دیگر آن روشنی و گرمای سابقش را ندارد. شاید برای همین است که هر روز هزاران نفر تمام آنچه را از زندگی... ادامه ›
کتاب صوتی آبجی خانم
- نویسنده: صادق هدایت
در جامعهای که نقشی بهجز همسری و مادری برای زنان تعریف نشده، زیبایی و مقبولیت ظاهری، برای دختران سرنوشتساز خواهد بود. کتاب صوتی آبجی خانم، ازجمله داستانهای کوتاه و انتقادی صادق هدایت نسبت به فضای حاکم بر جامعهی ایران است. این کتاب داستان دو خواهر با ظاهری کاملاً متفاوت و طبیعتاً سرنوشتی گوناگون را روایت میکند! دربارهی کتاب صوتی آبجی خانم آبجیخانم و ماهرخ، دخترهای یک خانوادهی سنتی و... ادامه ›
کتاب صوتی اندوه یک لبخند عمیق
- نویسنده: سعیده کلجاهی اصل
کتاب صوتی اندوه یک لبخند عمیق نوشتهی سعیده کلجاهی اصل، داستان دختر جوانی به نام ترمه است که تمام وجودش را وقف مهربانی به دیگران کرده و حالا دست سرنوشت درصدد جبران برمیآید تا بهنحوی، این مهر و محبت را به ترمه برگرداند. دربارهی کتاب صوتی اندوه یک لبخند عمیق کتاب صوتی اندوه یک لبخند عمیق اثری از سعیده کلجاهی اصل است که در ژانر رمانهای اجتماعی، عاشقانه و مذهبی نگاشته شده. داستان این کتاب،... ادامه ›
کتاب صوتی دل کور
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کار درست را کدام برادرم انجام داد؟ علی؟ مختار؟ یا رسول؟ این سؤال برای مدتی طولانیست که ذهن شخصیت اصلی کتاب صوتی دل کور، به قلم اسماعیل فصیح، را به خود مشغول کرده است. صادق آریان، شخصیت اول این رمان، باید با خشم، نفرت، محبت، حسرت و اندوهی که نسبت به برادران خود دارد، کنار بیاید و تمام گذشته را در ذهن خود زیرورو کند. دربارهی کتاب صوتی دل کور دکتر صادق آریان در کابوس خود، درخونگاه، محلهی... ادامه ›
کتاب صوتی آنها که به خانهی من آمدند
- نویسنده: محمد شمس لنگرودی
آنچه پیش روی شماست نسخهی گویای رمان زیبای محمد شمس لنگرودی ست که با صدای گرم و شیوای خود او روایت شده است. کتاب صوتی آنها که به خانهی من آمدند رمانی با پیرنگی خاص و متفاوت است. راوی و شخصیت اصلی این کتاب، نویسندهای است که پس از انتشار نخستین رمان خود، درگیر ماجراهایی باورنکردنی و سرسامآور میشود. شمس لنگرودی در خلال روایت این ماجراها، بر تعارض روشنفکران ایرانی با اقشار گوناگون مردم جامعه... ادامه ›
کتاب صوتی برزه دماغ
- نویسنده: فریور خراباتی
فریور خراباتی در کتاب صوتی برزه دماغ، به سراغ خطهی سبز و زیبای کرمانشاه رفته تا داستانی را از دل این فرهنگ غنی روایت کند. این قصه، در مورد خانوادهای طناز و شوخطبع است که بدون هیچ تلاش خوخواستهای، هر موقعیتی، حتی مجلس عزا و خاکسپاری را، به یک نمایش طنز تبدیل میکنند. دربارهی کتاب صوتی برزه دماغ مردم در جامعه در طبقات اجتماعی مختلفی جای میگیرند؛ بعضی غنیاند، بعضی فقیر، بعضی تحصیلکرده و... ادامه ›
کتاب صوتی مثل همهی عصرها
- نویسنده: زویا پیرزاد
کتاب صوتی مثل همهی عصرها مجموعه داستانی از زویا پیرزاد، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. پیرزاد در داستانهای کوتاهِ این مجموعه، با زبانی روان، شیوا و آشنا، زندگی روزمرهی زنانی معمولی را به تصویر کشیده است. دربارهی کتاب صوتی مثل همهی عصرها زویا پیرزاد (Zoya Pirzad) در کتاب صوتی مثل همهی عصرها (Like All Evenings) به روایتِ زندگیِ روزانهی زنان پرداخته است. مضمونِ مشترکِ تمام داستانهای... ادامه ›
کتاب صوتی خانم نزهت الدوله
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی خانم نزهت الدوله، یکی از داستان کوتاههای نوشته شده توسط جلال آل احمد است. این داستان که برای اولین بار در مجموعهی زن زیادی منتشر شده بود، به زندگی زنی اشرافی میپردازد که بسیار مغرور است و همیشه در حال رسیدن به خودش برای پیدا کردن شوهری ایدهآل است. جلال آل احمد در این داستان به نقش کمارزش زن در جامعهی زمان خودش میپردازد. دربارهی کتاب صوتی خانم نزهت الدوله جلال آل احمد در سال... ادامه ›
کتاب صوتی یک روز مانده به عید پاک
- نویسنده: زویا پیرزاد
کتاب صوتی یک روز مانده به عید پاک داستانی جذاب و شنیدنی از زویا پیرزاد، مترجم و نویسندهی معاصر ایرانی است. پیرزاد در سه بخشِ این کتاب، با زبانی شیوا و صمیمانه، زندگی مردی را در سه برههی متفاوتِ کودکی، میانسالی و کهنسالی به تصویر کشیده است. سه داستان این اثر در عین پیوستگی به یکدیگر، هر یک ماجرایی مستقل را روایت میکنند که میتوان آنها را بهعنوان یک داستان کوتاه در نظر گرفت. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب صوتی زیر چراغ قرمز
- نویسنده: صادق چوبک
کتاب صوتی زیر چراغ قرمز اثری از نویسندهی پرآوازه و چیرهدست معاصر ایران، صادق چوبک است. چوبک در این داستانِ کوتاه، تصویری بیپرده و تلخ را از زندگیِ پر از تلاطم و دشوار زنی به نام جیران، در برابر مخاطب خود قرار میدهد که افکارش میان نقاشیِ روی دیوار و آفاق، زنِ دیگری که همسرنوشت اوست، در نوسان است. دربارهی کتاب صوتی زیر چراغ قرمز صادق چوبک (Sadeq Cubak) در کتاب صوتی زیر چراغ قرمز دست به خلق... ادامه ›
کتاب صوتی شوهر آمریکایی
- نویسنده: جلال آل احمد
جلال آل احمد در کتاب صوتی شوهر آمریکایی، داستان ازدواج ناموفق زنی ایرانی با مردی آمریکایی را با بیانی طنز و از زاویهی دید خود این زن بازگو میکند تا اثر غربزدگی را در زندگی نشان داده باشد. این داستان کوتاه شما را مفتون خود خواهد کرد. دربارهی کتاب صوتی شوهر آمریکایی کتاب صوتی شوهر آمریکایی داستانی کوتاه از جلال آل احمد است که با لحنی طنزآمیز و بیانی قدرتمند، داستان آشنایی و ازدواج زنی ایرانی و... ادامه ›
کتاب صوتی بنفش مایل به لیمویی
- نویسنده: یاسمن خلیلی فرد
کتاب صوتی بنفش مایل به لیمویی، رمانی از نویسندهی جوان ایرانی، یاسمن خلیلی فرد است. در این رمان که داستان آن در پاریس اتفاق میافتد، نادر، همسرش آیدا و پسرش پویا به خانهی شیانه که بازیگر تئاتر موفقیست میروند. با جلو رفتن داستان متوجه میشویم نادر و شیانه گذشتهی مشترکی دارند و هر کدام زخمها و رازهای کهنهای را از گذشته با خود آوردهاند. دربارهی کتاب صوتی بنفش مایل به لیمویی نویسندهی رمان... ادامه ›
کتاب صوتی موریانه
- نویسنده: بزرگ علوی
شخصیتی که اسمی از خودش نمیبرد و مشخصات دقیقی را دربارهی خود اختیار ما نمیگذارد، در کتاب صوتی موریانه قصد دارد تا خاطراتش را برای ما بازگو کند. بزرگ علوی در این داستان، یک مأمور ساواک را بهعنوان شخصیت اصلی خود انتخاب کرده و از این طریق سفری به آخرین روزهای حکومت پهلوی و روزهای منتهی به انقلاب سال 1357 در ایران داشته است. دربارهی کتاب صوتی موریانه سازمان اطلاعات و امنیت کشور که با نام ساواک... ادامه ›
کتاب صوتی سخت پوست
- نویسنده: ساناز اسدی
ساناز اسدی در کتاب صوتی سخت پوست که اثری محبوب و تحسینشده است، داستان یک خانوادهی چهارنفرهی شمالی را روایت میکند. گرچه داوود، پدر خانواده، همیشه در فکر یک کار پولساز است، اما چون نمیتواند کار خوبی برای خود دستوپا کند، خانواده همیشه در تنگنای مالی قرار دارد. این موضوع باعث کشمکشی پایانناپذیر میان پدر و دو پسر خانواده شده، اما در لایههای پنهان این ماجرا، نفرتی عمیقتر در جریان است.... ادامه ›
کتاب صوتی پنج داستان
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی پنج داستان، مجموعه داستانی از نویسندهی مشهور ایرانی، جلال آل احمد است. این مجموعه که اولین بار در سال 1350 و پس از مرگ او منتشر شد، با روایتی ساده و صمیمی، اوضاع اجتماعی - سیاسی زمانهی خود را نقد میکند. لحن جلال آل احمد در این کتاب نیشدار است و طنزی زیرکانه دارد. دربارهی کتاب صوتی پنج داستان جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) داستانهای موجود در کتاب صوتی پنج داستان را در زمان حیات،... ادامه ›
کتاب صوتی اتفاق
- نویسنده: گلی ترقی
کتاب صوتی اتفاق اثری از گلی ترقی، نویسندهی پرآوازه و چیرهدست معاصر ایران است. ترقی در این کتاب، داستانِ زندگیِ پرفرازونشیب خواهر و برادری دوقلو را از بدو تولد تا سالهای نوجوانی و میانسالی روایت کرده است. دربارهی کتاب صوتی اتفاق کتاب صوتی اتفاق را میتوان اولین رمان گلی ترقی (Goli Taraghi)، یکی از مطرحترین و برجستهترین زنانِ داستاننویس معاصر ایران دانست. ترقی تا پیش از اتفاق، مجموعه... ادامه ›
کتاب صوتی لیورا
- نویسنده: فریبا صدیقیم
کتاب صوتی لیورا اثر فریبا صدیقیم، نویسندهی معاصر ایرانی است. لیورا روایت زندگی زنی به همین نام است که سالها پیش به آمریکا مهاجرت کرده است. در یک روز سرد پاییزی، عطر رازیانه تلنگری میشود و انبوهِ خاطرات دوران کودکی و گذشتهی او در ایران را به یادش میآورد. دربارهی کتاب صوتی لیورا کتاب صوتی لیورا اولین رمان فریبا صدیقیم است. یک روز سرد پاییزی است. لیورا بوی رازیانه احساس میکند. اما رازیانه؟!... ادامه ›
کتاب صوتی گورکنها
- نویسنده: صادق چوبک
صادق چوبک از بزرگترین داستاننویسان ایرانی در دورهی معاصر است. در کتاب صوتی گورکنها یکی از داستانهای کوتاه برجستهی او را خواهید شنید. این داستان دربارهی زنی جوان در روستایی دورافتاده است که از مردی ناشناس باردار شده، و حالا با ننگِ رسوایی دستوپنجه نرم میکند. درباره کتاب صوتی گورکنها در میان آثار صادق چوبک، مجموعه داستان روز اول قبر اثری مهم و خواندنیست. داستانهای این مجموعه عموماً ذیل... ادامه ›
کتاب صوتی فرزندم نامشروع نیست
- نویسنده: زهره شاه رجبیان
زهره شاه رجبیان در کتاب صوتی فرزندم نامشروع نیست، داستان زندگی دختری به نام سایه را روایت میکند که بعد از سالها صبر و تحمل، به عشقش یوسف میرسد اما سرنوشت فرصت چندانی را برای ساختن زندگی رویاییشان به آنها نمیدهد... دربارهی کتاب صوتی فرزندم نامشروع نیست ما آدمها به خیال اینکه صاحب اختیار و ارادهایم پا به این جهان میگذاریم، غافل از اینکه چون حبابی بر آب، بیهیچ اراده و اختیاری به هر طرف... ادامه ›
کتاب صوتی کاتوره
- نویسنده: بیتا شباهنگ
کتاب صوتی کاتوره رمانی از بیتا شباهنگ است. شباهنگ در این کتاب، راوی زندگیِ مردی است که روزمرگیهای بیهدفش را حادثهای غیرقابل پیشبینی بهشدت زیر و رو میکند. او که شخصیتی آرام و منزوی دارد، یک روز سارقِ کیفِ یک زن را دنبال میکند، کیف را پس میگیرد و به زن برمیگرداند و اینچنین، ماجراهایی عجیب در زندگیاش آغاز میشود... دربارهی کتاب صوتی کاتوره بیتا شباهنگ در کتاب صوتی کاتوره، تصویری... ادامه ›