معرفی و دانلود بهترین کتاب‌های هنر، معماری، فیلم‌سازی، طراحی و موسیقی

چرا باید کتاب‌های هنر بخوانیم؟

هنر را می‌توان شیوه‌ای از بیان درونیات و احساسات فرد به شیوه‌های مختلف تعریف کرد که با خلاقیت، مهارت و تخیل انسانی همراه است تا مخاطب از طریق حواس مختلف آن را درک کند. اغلب هنرهای خلق‌شده، بصری یا شنیداری هستند، اما هنرهایی نیز وجود دارند که لامسه را درگیر می‌کنند و باعث تحریک این حس در مخاطب می‌شوند. همچنین بسیاری از هنرمندان از هنر به‌عنوان راهی برای بیان دیدگاه‌های سیاسی و فرهنگی خود و جامعه استفاده می‌کنند. اگرچه دنیای هنر بسیار وسیع و متنوع است، اما می‌توان اغلب آثار هنری را در هفت دسته‌ی نقاشی، مجسمه‌سازی، معماری، ادبیات، سینما، تئاتر و موسیقی تقسیم‌بندی کرد.

تاریخ هنر و سیر دوره‌ها، جنبش‌ها و سبک‌های هنری مختلف

هنر یکی از ویژگی‌های بارز تمدن بشری محسوب می‌شود؛ از نقاشی‌های غارنشین‌ها در دوران پارینه‌سنگی گرفته تا آثار معاصر، هنر ابزاری ضروری برای بیان، ارتباطات و بازتاب فرهنگی بوده است. با گذر تاریخ، هنر نیز به موازات تغییرات جامعه، فرهنگ و سیاست تکامل یافته و باورها، ارزش‌ها و آرمان‌های هر دوره را به منصه‌ی ظهور می‌گذارد. هنرهای ماقبل تاریخ اغلب برای بروز مقاصد مذهبی و معنوی شکل گرفته‌اند و آداب و باورهای تمدن‌های اولیه‌ی بشری را انعکاس می‌دهند. به سنت‌های هنری تمدن‌های باستانی مصر، یونان و روم، هنر باستانی گفته می‌شود که سه‌هزار سال پیش از میلاد ظهور کرده و تا سال 476 بعد از میلاد و سقوط امپراطوری روم ادامه یافتند.

پس از آن هنر قرون وسطی شکل گرفت و از قرن پنجم تا قرن پانزدهم میلادی به‌ درازا کشید. این هنر به‌شدت تحت تأثیر مذهب بود و به همین دلیل در این دوره، هنر بیشتر برای تزئین کلیساها، صومعه‌ها و دیگر بناهای مذهبی مورد استفاده قرار می‌گرفت. از قرن پانزدهم تا شانزدهم میلادی، هنر دوره‌ی رنسانس در سراسر اروپا پا گرفت که با تمرکز بر اومانیسم، فردگرایی و سکولاریسم شناخته می‌شود. از هنرمندان مشهور این دوره می‌توان از لئوناردو داوینچی و میکل آنژ نام برد. در قرن هفدهم دوره‌ی باروک ظهور کرد و تا نیمه‌ی قرن هجدهم ادامه یافت که مشخصه‌ی آن سبک دراماتیک و احساساتی است و اغلب برای تجلیل کلیسای کاتولیک و سلطنت مطلقه‌ی اروپا مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت. جیان لورنزو برنینی، مجسمه‌ساز ایتالیایی و دیه‌گو ولاسکوئز، نقاش اسپانیایی از هنرمندان مشهور دوره‌ی باروک به‌شمار می‌آیند.

پس از این دوره تا اوایل قرن نوزده، دوره‌ی نئوکلاسیک نامیده می‌شود که بازگشت به سنت‌های کلاسیک یونان و روم باستان و همین‌طور سادگی و عقل‌گرایی، از ویژگی‌های بارز آن بود. از اواخر قرن هجدهم تا اواسط قرن نوزدهم، جنبش رمانتیک در اوج بود. رمانتیسیسم بیش از هر چیز بر احساسات، تخیل و فردگرایی متمرکز بود و بر رد سنت‌های کلاسیکِ دوره‌ی روشنگری اهتمام می‌ورزید. در نیمه‌ی قرن نوزدهم در فرانسه، جنبش امپرسیونیسم پدید آمد و هنرمندان پیرو این سبک مانند کلود مونه و پیر آگوست رنوار، در تلاش بودند تا تجربه‌های حسی برآمده از دنیای اطرافشان را به تصویر بکشند.

تا اینکه از اواخر قرن نوزدهم تا اواسط قرن بیستم میلادی، با پا گرفتن مدرنیسم طیفی از جنبش‌ها و سبک‌های هنری پدید آمدند که فرم‌ها و تکنیک‌های سنتی را رد می‌کردند. مشخصه‌ی هنر مدرنیستی، گسست از گذشته و تأکید بر اصالت و فردگرایی و درگیری با مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بود. پابلو پیکاسو و هانری ماتیس، از هنرمندان مشهور این دوره بوده‌اند. هنری که امروزه به آن هنر معاصر اطلاق می‌شود نیز گستره‌ی وسیعی از سبک‌های هنری را دربرمی‌گیرد که همچنان با درهم‌آمیختن مرزهای فرم‌ها و ژانرهای هنری مختلف، به تکامل و تغییر ادامه می‌دهد.

اهمیت مطالعه‌ی کتاب‌های هنر

هنر نه‌تنها یک خصلت ذاتی بشر است، بلکه یک زبان همگانی و بین‌المللی محسوب می‌شود. هنر به زبان خودش صحبت می‌کند و هر فردی از هر نژاد و ملیتی، قادر به درک آن است. از هنر می‌توان برای مستندسازی و حفظ تاریخ هر جامعه‌ای بهره گرفت. شما می‌توانید با انتخاب هر رشته‌ی هنری از موسیقی و نقاشی گرفته تا نویسندگی و مجسمه‌سازی، برای دست‌یابی به آرامش و کاهش سطح استرس‌ قدم بردارید. حتی بسیاری از متخصصان نیز از اثرات درمانی هنر برای بهبود بیماری‌های روانی بهره می‌برند. هنر باعث رشد قوه‌ی تخیل، خلاقیت و توانایی تفکر در شما می‌شود و اعتمادبه‌نفس و مهارت‌های اجتماعی را در وجودتان بهبود می‌بخشد. آموزش مهارت‌های هنری به کودکان نیز بر تحصیل و رفتارهای عاطفی و اجتماعی کودکان تأثیرات مثبتی دارد و به‌آن‌ها کمک می‌کند تا به عزت نفس و تفکر خلاقانه مجهز شوند.

انواع کتاب‌های هنر

وسعت دنیای هنر یکی از دلایل مهم تنوع کتاب‌های هنری نیز محسوب می‌شود؛ کتاب‌هایی که با اهداف مختلفی برای مخاطبان علاقه‌مند به شاخه‌های متنوع این عرصه تهیه، تدوین و منتشر شده‌اند. به‌همین خاطر پیش از قدم گذاشتن در این عرصه‌ی فراخ، لازم است هدف خود از مطالعه‌ و کنکاش در هنر را مشخص کنید تا ساده‌تر به کتاب موردنظرتان دست یابید. برای مثال اگر به هنر طراحی و نقاشی علاقه دارید، می‌توانید با کتاب «هنر طراحی 1» اثر مایکل باتکاس، اصول طراحی را فرا بگیرید یا به کمک کتاب «تمرکز روی اصول عکاسی دیجیتال» نوشته‌ی جف وینگال، تمرین هنر عکاسی را تجربه کنید. کتاب «مقدمه‌ای بر معماری، از ایده تا اجرا» به قلم علی اسدی و محمد اسدی نیز ازجمله کتاب‌های مفید حوزه‌ی معماری است و برای کسانی که اشتیاق دارند وارد این عرصه شوند، اثری خواندنی محسوب می‌شود.

شیفتگان نت و نوا هم می‌توانند به سراغ کتابی مثل «تئوری موسیقی» اثر مایکل پیلوفر و هالی دی بروند. مطالعه‌ی کتاب‌هایی نظیر «دستور زبان نما: راهنمای عملی کارگردانی سینما» تألیف روی تامسون و کریستوفر جی بون، «تجربیات یک محقق فیلم سازی» نوشته‌ی مجید احدی و «بازیگری: شش درس نخست» به قلم ریچارد بولسلافسکی نیز برای علاقه‌مندان به هنر سینما، فیلم‌سازی و هنرهای نمایشی بسیار مفید خواهد بود. علاقه‌مندان به دنیای مد و پوشاک نیز با مطالعه‌ی کتاب‌هایی مثل «اصول و مبانی پارچه شناسی» اثر شیما مقصودلو و سمیه شیخی و «آموزش نرم‌ افزار الگوساز جمینی» به قلم فاطمه عرب یوسف آبادی، نکات مهمی را دریافت خواهند کرد.

دسته‌بندی کتاب‌های هنر در کتابراه

اگر رشته‌ی هنری مورد علاقه‌تان را پیدا کرده‌اید و در میان بهترین کتاب‌های هنر به دنبال اثر مناسبی می‌گردید، خوب است بدانید کتابراه عناوین رنگارنگ و پرشماری از کتب این حوزه را گردآوری کرده و در قالب نسخه‌های الکترونیک و PDF در اختیار مخاطبانش قرار داده است. به این ترتیب علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به هر یک از دسته‌های «معماری»، «طراحی و نقاشی»، «عکاسی»، «موسیقی»، «فیلم سازی»، «هنرهای نمایشی»، «مد و پوشاک»، «شناخت هنر»، «تاریخ هنر»، «صنایع دستی» و «خوشنویسی»، کتاب‌های مورد نیازشان را خریداری و دانلود کنند. گفتنی‌ست که این کتب هنری از سوی ناشران معتبری همچون «برگ نگار» ، «افکار»، «آوند دانش»، « موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران» و... به انتشار رسیده‌اند و با بهترین و کاربردی‌ترین محتواها، خوانندگان را به مطالعه دعوت می‌کنند.

خواندن کتاب‌های هنر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر از مطالعه‌ در زمینه‌ی هنر و کسب اطلاعات درباره‌ی شاخه‌های مختلف آن لذت می‌برید و یا به یکی از رشته‌های هنری مثل طراحی و نقاشی، عکاسی، نویسندگی، فیلم‌سازی، نمایش و... علاقه دارید و می‌خواهید مهارت‌های خود را در حوزه‌ی موردنظرتان ارتقا دهید، بنابراین با خرید و دانلود نسخه‌های الکترونیک و PDF بهترین کتاب‌های هنر می‌توانید مقاصد عالی خود را عملی کنید.

پرطرف‌دارترین کتاب‌های هنر در کتابراه

به سبب اهمیت و جذابیت هنر در دنیای امروز، بخش بزرگی از کتاب‌های موجود در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه به رشته‌های متنوع هنری اختصاص پیدا کرده‌اند و مهم‌تر اینکه از بین این کتب الکترونیک، PDF و صوتی، برخی آثار بیش از سایر عناوین مورد توجه مخاطبان قرار گرفته‌اند و به‌دلیل برخورداری از محتوای خلاقانه و کاربردی، کاربران بسیاری را برای خرید و دانلود ترغیب و مشتاق کرده‌اند. از میان این کتب هنری پرفروش و پرمخاطب در کتابراه، می‌توان به «مبانی فیلم‌نامه‌نویسی: راهنمای گام‌به‌گام از فکر تا فیلم‌نامه» اثر سید فیلد، «آموزش گیتار پاپ - کلاسیک (مبتدی و پیشرفته)» تألیف حامد مراحمی، «مبانی بازیگری» نوشته‌ی ایرج افشاری اصل اشاره کرد.

پیشنهاد برای دانلود کتاب‌های رایگان هنر در کتابراه

چنانچه هزینه‌های بالای خرید کتاب‌های هنر، به مانعی برای دسترسی شما به این منابع ارزشمند تبدیل شده است، با مراجعه به وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه می‌توانید تعدادی از بهترین کتاب‌های مرتبط با رشته‌های هنری را به‌طور کاملاً رایگان و در نسخه‌های الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید، بی‌آنکه برای خرید آن‌ها هزینه‌ای را متقبل شوید. برخی از کتاب‌های رایگان هنری در کتابراه شامل عناوین «آنچه باید درباره فیلم‌ها بدانیم» اثر وحیده شاه حسینی و فاطمه نوری راد، «آشنایی با طراحی صحنه» به قلم محمدرضا خردمند و «آموزش خیاطی» تألیف نسرین روزگار، هستند.

مجموعه یک فیلم، یک جهان
تک‌نگاره‌هایی از فیلم‌های مشهور

مشاهده کتاب‌ها

ژانر وحشت

ژانر وحشت
اگر به فیلم‌های ترسناک علاقه دارید و نسبت به آن کنجکاو هستید، کتاب «ژانر وحشت» به شما کمک می‌کند تا به صورت تخصصی وارد این دنیا شوید. بریجید چری علاوه بر این‌که ابزارهای ترسناک و اضطراب‌آور را به شما معرفی می‌کند، تعدادی از فیلم‌های این سبک مثل کلبه‌ی وحشت، هالووین، نفرین فرانکشتاین... را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد.
۱۱۲۰۰۰ تومان
دریافت کتاب

در دنیای تو ساعت چند است؟

در دنیای تو ساعت چند است؟
فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟» را دیده‌اید؟ حالا در کتابی با همین عنوان، فیلم‌نامه‌ی کامل این اثر عاشقانه را همراه با گفت‌وگوی مجید اسلامی با صفی یزدانیان خواهید خواند. این فیلم با بازی لیلا حاتمی و علی مصفا در سال 1394 به روی پرده‌ی سینما رفت و با استقبال مخاطبان و منتقدان روبه‌رو شد.
۴۴۰۰۰ ۲۲۰۰۰ تومان
دریافت کتاب

واژه‌های نقاشی شده (فریب هنر)

واژه‌های نقاشی شده (فریب هنر)
اعجوبه‌ی روزنامه‌نگاری و نویسندگی تیغ تیز نقد خود را به‌سمت هنر مدرن نشانه می‌رود! تام ولف در کتاب پرافتخار «واژه‌های نقاشی‌شده» به نقاشی‌های دوران معاصر و جریان هنر آوانگارد نگاهی می‌اندازد و با لحنی تند و گزنده، آثار هنرمندان مدرن را نقد می‌کند.
۱۶۹۰۰ تومان
دریافت کتاب