معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب خواستم بگویم خون را ببین
- نویسنده: رویا شکیبایی
رویا شکیبایی در کتاب خواستم بگویم خون را ببین، وضعیت دردآور زندگی زنان افغانی را به تصویر میکشد؛ زنانی که در شرایطی بسیار سخت و دشوار به کار و تحصیل میپردازند و رنجهای زیادی را متحمل میشوند. دربارهی کتاب خواستم بگویم خون را ببین: در این کتاب با ماجرای زندگی دختری ایرانی به نام سیما آشنا میشوید که روزی از طرف یکی از سازمانهای امنیتی به کابل میرود. این سازمان جهت بهبود زمینههای... ادامه ›
کتاب دستی بر خیال (دل خون)
- نویسنده: محمد خدابخش
محمد خدابخش در کتاب دستی بر خیال (دل خون)، خیالات ذهنی سعید که معتاد به شیشه است را روایت میکند، سرانجام این خیالات او را به دست تباهی میکشد... محمد خدابخش به سال ۱۳۴۱ در تهران بدنیا آمد و تحصیل را در دوران انقلاب و جنگ سپری کرد. از سال ۱۳۶۵ و پس از آموختن هنرهای نمایشی در واحد فیلمبرداران صدا و سیما مشغول به کار و در فیلمهای به یاد ماندنی همچون گال، گلنار، خاک سرخ، ... همکاری کرد. از سال... ادامه ›
کتاب نبض زمین
- نویسنده: فرزانه جدیدی
کتاب نبض زمین، نوشتهی فرزانه جدیدی، رمانی در ژانر اجتماعی است که داستان زندگی دختری به نام مریم را روایت میکند. خانوادهی کوچک مریم زندگی خوبی در کنار هم دارند تا اینکه وقوع یک زلزلهی ناگهانی همه چیز را برای آنها تغییر میدهد. کتاب پیش رو بههمت انتشارات افسانه نیاکان به چاپ رسیده است. در بخشی از کتاب نبض زمین میخوانیم دوساعتی رو که اونجا بودم کار خاصی انجام ندادم و گفتم بهتره که من دیگه... ادامه ›
کتاب صوتی بازدم
- نویسنده: آنیتا یارمحمدی
کتاب صوتی بازدم نوشته آنیتا یارمحمدی، رمانی دلنشین و جذاب دربارهی پسری به نام کسری است که قصد مهاجرت دارد. این کتاب تصویری از جوان امروزی با تمام دغدغهها، تردیدها، مشغلهها و آرمانهایش را برای شما به نمایش میگذارد. درباره کتاب صوتی بازدم: موضوع اصلی این رمان دربارهی مهاجرت پسری جوان از کشور است که بر سر دوراهی رفتن و ماندن گیر کرده است. داستان زندگی کسری شخصیت اصلی این رمان در یک روز و در... ادامه ›
کتاب پارک شهر
- نویسنده: هانیه سلطان پور
هانیه سلطان پور در کتاب پارک شهر، سرگذشت مردی را روایت میکند که خشونت در جان و روانش رخنه کرده و مرگ برای او تبدیل به امری عادی شده است؛ مردی که هیچچیزی برای از دست دادن ندارد و روزهایش را با تماشای جان کندن انسانها میگذراند! دربارهی کتاب پارک شهر: به نظر شما چه چیزهایی بر روح و روان انسانها اثر میگذارد تا حدی که آنها را از فردی مظلوم به فردی قاتل تبدیل نماید؟ در رمان پارک شهر داستان... ادامه ›
کتاب برلینیها
- نویسنده: کاوه فولادی نسب
دانستن سرگذشت کسانی که در هنگامهی انقلاب سال 57 یا اتفاقات سیاسی دیگر کشور را ترک کردهاند برای کسانی که ماندن را انتخاب کردهاند، همیشه جالب است. کاوه فولادی نسب در کتاب برلینیها، در قالب رمانی جذاب، به روایتگری سرگذشت کسانی میپردازد که حوادث روزگار آنها را مجبور به ترک وطن کرده است. برخی از آنان حالا به فعالیتهای سیاسی خود به چشم تردید نگاه میکنند و برخی هنوز بر سر عهده و پیمانشان... ادامه ›
کتاب بیست و پنج صدم بیشتر
- نویسنده: امیرعباس سنگی
امیرعباس سنگی در کتاب بیست و پنج صدم بیشتر، در قالب داستانی خاطراتگونه با زبانی طنزآمیز به مزایا و معایب نظام آموزشی کشور و دوران تحصیل خود پرداخته است. کتاب بیست و پنج صدم بیشتر مناسب چه کسانی است؟ این کتاب را به دوستداران داستانهای اجتماعی ایرانی پیشنهاد میکنیم. در بخشی از کتاب بیست و پنج صدم بیشتر میخوانیم: بعد با او دست دادم و کنارش نشستم و آنقدر برایش لطیفههای بیمزه تعریف کردم تا از... ادامه ›
کتاب تدارکاتچی
- نویسنده: عبدالرضا کمال نادیان
کتاب تدارکاتچی نوشتهی عبدالرضا کمال نادیان، سرگذشت یک کاندیدای ریاست جهموری است که با رخ دادن اتفاقی شبیه مرگ در زندگیاش، تصمیم میگیرد تا اشتباهات چندین سالهی خود را در سیاست جبران کند و برای پیشرفت شرایط شهروندانش قدمی مثبت بردارد. دربارهی کتاب تدارکاتچی: هر اتفاقی میتواند تلنگری برای یک انسان باشد. کتاب تدارکاتچی داستان یک کاندیدای ریاست جمهوری است که بر اثر سکته قلبی به کما میرود و از... ادامه ›
کتاب پرسه زیر درختان تاغ
- نویسنده: على چنگیزى
کتاب پرسه زیر درختان تاغ به قلم على چنگیزى، از مشقتهای زندگی پسری جوان از یک خانواده معمولی و عشق نافرجام او سخن میگوید. کتاب پرسه زیر درختان تاغ که کاندیدای جوایز مختلفی از جمله کاندیدای بهترین رمان اول جایزه گلشیری، کاندیدای جایزه گام اول، کاندیدای کتاب فصل و کاندیدای بهترین رمان فارسی دهه هشتاد شده است، از طریق چند راوی روایت میشود که با فضاهای مشترکی که دارند به هم پیوند خورده و در کنار... ادامه ›
کتاب زنی با عطر تند گلهای مریم
- نویسنده: رقیه همتی بهار
رقیه همتی بهار در کتاب زنی با عطر تند گلهای مریم داستان دوستی دو زن همسایه به نامهای سیما و نادیا را از زاویهدید سوم شخص و اول شخص روایت میکند. سیما نویسنده است و همراه همسرش زندگی میکند و نادیا و خانوادهاش بهتازگی به محلهی آنها نقل مکان کردهاند. این دو زن خیلی زود با یکدیگر صمیمی میشوند؛ تا اینکه کنجکاوی سیما باعث میشود تصمیم بگیرد از ماجرای زندگی نادیا را به داستان تبدیل کند.... ادامه ›
کتاب از روزهای برفی
- نویسنده: محمدرضا محمدی پاشاک
سرمای برف همیشه آزارنده نیست؛ گاه دستی میشود مهربان، که لباسی پشمی را بر تن پسرکی فقیر و روستایی میپوشاند. «از روزهای برفی»، با داستانی از یک حسرت نوجوانانه آغاز میشود؛ حسرتی که زاییده فقر است و مثل سرمای زمستان، انگشتهای قهرمان قصه را میگزد. اما محمدی پاشاک قرار است به این قهرمان کوچک بیاموزد که زندگی برای هر درد خود درمانی و برای هر قفل کلیدی دارد. او به امیر، قهرمان قصه، یاد میدهد که... ادامه ›
کتاب این هیولا تو را دوست دارد
- نویسنده: لیلی مجیدی
کتاب این هیولا تو را دوست دارد رمانی از لیلی مجیدی است که داستان یک زن معمولی و درگیری او با مشکلات متعدد روزمره را روایت میکند. این رمان با سبک رئالیستی نوشته شده و درباره مواجه شدنِ شخصیت اصلی داستان با گذشتهاش است. دربارهی کتاب این هیولا تو را دوست دارد روجا، شخصیت اصلی داستان است. او نه قهرمان که انسانی معمولی است که دارد زندگیاش را میکند و ناگهان با فوت پدرش، سلسلهای از ماجراها بر سر... ادامه ›
کتاب حالا کی بنفشه میکاری؟
- نویسنده: فرشته مولوی
کتابی که در بهار شروع میشود و در بهار پایان مییابد. فرشته مولوی، نویسندهی برندهی جایزهی مهرگان ادب، در کتاب حالا کی بنفشه میکاری؟ روایتگر زندگی زنی به نام فروردین است که با همسرش، بهمن، و پسر ده سالهاش، اسفندیار یا اسفند، روزگار میگذراند. این نویسنده در این کتاب با ساختاری دقیق و زبانی شستهورفته، از خلال رابطهی آشفتهی میان فروردین و بهمن در زمان حال، به گذشتهی آنها نقب میزند.... ادامه ›
کتاب سایههای مبهم شفق
- نویسنده: افسانه بهمن
کتاب سایههای مبهم شفق نوشتهی افسانه بهمن، حول محور شخصیتی بهنام آسو میچرخد که در تلاش است بدون افشای رازهایش، زندگی را مطابق میلاش پیش ببرد. فصلهای مختلفی از کتاب پیش رو به مقاطع تعیینکننده و شخصیتهای تأثیرگذار زندگی او اختصاص دارد که از خلال آنها، خواننده با جنبهها و چالشهای متعدد زندگی آسو آشنا میشود. دربارهی کتاب سایههای مبهم شفق این رمان در سیزده فصل، داستان زندگی شخصیتی بهنام... ادامه ›
کتاب تردید
- نویسنده: غزل تقوی راد
کتاب تردید به قلم نویسندهی جوان و خوش آتیه غزل تقوی راد، روایتگر زندگی دو زن با سنی تقریباً یکسان اما شرایط زندگی کاملاً متفاوت است. قصهای که در آن هر دو شخصیت داستان در تلاش هستند تا با مشکلات مبارزه کرده و مستقل زندگی کنند. غزل تقوی راد نگارش کتاب تردید را در سن 17 سالگی آغاز کرده است. به گفتهی او: اگر چه زنان در جامعه با شرایط نابرابر رو به رو هستند و کمتر در عرصههای مختلف حضور... ادامه ›
کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری
- نویسنده: محمدحسین محمدی
هیچ کس نیست که قصهای برای گفتن نداشته باشد. بله، همه قصهای برای گفتن دارند. اما یکی میتواند قصهاش را بگوید و دیگری قصهاش ناگفته میماند؛ چون قصهگو نیست. برخی هم قصههای زیادی برای گفتن دارند؛ اما همه کس، حتی او که قصههای زیادی برای گفتن دارد، حتماً داستاننویس نمیشوند. کسی داستاننویس میشود که قصهگوی خوبی است و میتواند قصههایش را خوب بازگو کند. بله، او میتواند داستاننویس خوبی... ادامه ›
کتاب از یاد رفتن
- نویسنده: محمدحسین محمدی
کتاب از یاد رفتن نوشتهی محمدحسین محمدی، داستانی بلند است که در آن یک روز از زندگی پیرمردی ساکن افغانستان روایت میشود. کتاب علیرغم حجم اندک خود، ساختاری پرجزییات دارد و شخصیتها و وقایع در آن هنرمندانه پرداخته شدهاند. این اثر شگفتانگیز در سال 1386 برندهٔ جایزهی بهترین رمان از سوی انجمن منتقدان مطبوعات ایران شد. درباره کتاب از یاد رفتن: افغانستان زیبا در چند دههی اخیر، دستخوش خونریزیها و... ادامه ›
کتاب صوتی معلمهای نادان: رویتپذیری و آگاهسازی امر تروماتیک
- نویسنده: محمدرضا تاجیک
کتاب صوتی معلمهای نادان: رویتپذیری و آگاهسازی امر تروماتیک نوشتهی محمدرضا تاجیک، آموزههای اخلاقی و اجتماعی را با روایتی نمایشی بیان میکند. شخصیت معلمها در این اثر نماد کسانی است که در جامعه با انجام کارهای ناپسند عامل ترویج بداخلاقی در اجتماع هستند و برای ورود به ساحت نظم نمادین یعنی عرصه تحقق حضور و هویت در قاب و قالب موجودات زندهای جلوه میکنند که دارای قابلیت اضافی زیست اجتماعی هستند.... ادامه ›
کتاب تخت شماره بیست و هشت
- نویسنده: دانیال کاظمی زیرابی
کتاب تخت شماره بیست و هشت نوشتهی دانیال کاظمی زیرابی، روایت زندگی همایون، جوان کارگر کارخانهی کنسروسازی است که در تنهایی و افسردگی روزگار میگذراند. او که به خاطر کرونا پدر و مادرش را از دست داده، مرثیهگوی دوران گذشته است و با یاد روزهای خوش کودکیاش زندگی میکند. زندگی یکنواخت او از جایی تغییر میکند که میفهمد رئیس فاسد کارخانه قصد دارد به یکی از کارگران زن تعرض کند. دربارهی کتاب تخت... ادامه ›
کتاب انجمن نکبت زدهها
- نویسنده: سلمان امین
کتاب انجمن نکبت زدهها نوشتهی سلمان امین، بُعد دیگری از شهر تهران را به شما نشان میدهد و داستان سربازی را به تصویر میکشد که به دنبال یک مشکل خانوادگی، به ناچار از پادگان پا به فرار میگذارد و چند روزی خود را در یک پمپ بنزین متروکه مخفی میکند. درباره کتاب انجمن نکبت زدهها: داستان رمان پیش رو از زاویهی دانای کل و دید سوم شخص روایت میشود و ماجراهای آن در خیابانهای تهران و در پمپ بنزینی... ادامه ›
کتاب ظلمات
- نویسنده: محمدعلی علومی
روایتی در بزرگداشت مردم بم، که سختیهای زیادی را متحمل شدهاند که بزرگترین آنها زلزلهی مهیب سال 1382 بوده است. محمدعلی علومی در کتاب ظلمات، در قالب یک رمان اجتماعی، زندگی اهالی بم را نمایش داده و مخاطب را به خوبی با فرهنگ، تاریخ و گویش آنها آشنا نموده است. این اثر روایتیست از مردم ساکن در آن محدوده و به ویژه «طهماسب» و «مانی» که عشقی که به «زهره» دارند، زندگی آنها را به یکدیگر گره زده... ادامه ›
کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد
- نویسنده: قلی خیاط
کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد به قلم قلی خیاط، با محوریت زندگی یک زن داستان خود را در سه کشور فرانسه، آلمان و اکراین به تصویر میکشد. اتفاقات رمان حول محور عشق، مرگ و زندگی میچرخد و داستان در قسمتهایی به نقد نظامهای اروپایی میپردازد. کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد مناسب چه کسانی است؟ این کتاب متفاوت به علاقهمندان رمانهای اجتماعی ایرانی پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب داستان مادری که... ادامه ›
کتاب کوچه مرجانیها
- نویسنده: سپیده ابرآویز
در کوچهای واقع در منطقهای جنگزده، زنانی در همسایگی هم زندگی میکنند که در کتاب کوچه مرجانیها داستان پرماجرای زندگیشان را از زبان سپیده ابرآویز میخوانید و در جریان عاشقانهها، خوشیها و رنجهای این شخصیتها از روزهای نوجوانی تا میانسالی و آستانهی پیری قرار میگیرید. دربارهی کتاب کوچه مرجانیها سپیده ابرآویز روایت خود را با روزهای بیرنگ کوچه مرجانیها پس از محو شدن آخرین خاطرات آن و... ادامه ›
رمان کوتاه مربای انجیر
- نویسنده: یعسوب محسنی
مربای انجیر، یکی دیگر از آثار یعسوب محسنی است که واژههایی درهم تنیدۀ از خیال و واقعیت را بیان میکند. گاهی زندگی در پستوی رویاهای واپس ماندۀ خاطرات اسیر میشود. ما بین عینیت و ذهنیت گرفتار میشود و در وادی زمان و مکان، تصاویر تکهپاره شده را در هم میتند. در چنین فضای دوگانهای به دامن داروهای رنگارنگ میرود تا پازلهای بههم ریختۀ ذهنش را بچیند و منتظر سلامی میماند که از پنجرۀ باز اتاق، او... ادامه ›