معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب آناتومی افسردگی
- نویسنده: محمد طلوعی
محمد طلوعی یکی از شناختهشدهترین داستاننویسانِ فعال در صحنهی ادبیات امروز ایران است. او در کتاب آناتومی افسردگی، با روایت سرگذشت شخصیتهایی که هر یک به طبقهای خاص از جامعهی ایرانی تعلق دارند، بسیاری از مشکلاتِ مستتر در دل این جامعه را آشکار و هویدا ساخته است. درباره کتاب آناتومی افسردگی محمد طلوعی یکی از چهرههای جذاب ادبیات امروز ایران است. او فعالیت ادبی خود را از سال 1382، به عنوان شاعر... ادامه ›
کتاب زیاگان شصت (مجموعه داستان کوتاه)
- نویسنده: توحید تیموری
مجموعه ای از 7 داستان کوتاه از توحید تیموری از متن کتاب: دوست دارم وقتی کاوه اینجوری لباس میپوشد. شلوار مشکی تنگ براقش با آن پیراهن دکمهدار که همیشه باز میگذارد تا در این وقت سال بادی که از در باز تراس داخل میآید خنکش کند. تا حالا این موضوع را به او نگفتم. میدانم اگر این موضوع را بداند وقتی این لباسها را میپوشد زیرچشمی مرا مرور خواهد کرد تا عکسالعملم را بببیند. آن موقع است که دیگر این... ادامه ›
رمان کوتاه من آذر هستم
- نویسنده: یعسوب محسنی
من آذر هستم، از رؤیا پردازیهای بی پروایی سخن میگوید که نویسندۀ آن یعسوب محسنی، قصد دارد با این رؤیا پردازیها، ذهن را سرگرم و چشم به آینده نگه دارد که بدون حد و مرزی، به هرجایی که دل بخواهد پر بکشد. برداشتها و تصوراتی که آذر بدون توجه به واقعیتهای زندگی با قلمی ساده و زیبا برروی کاغذ می نشاند و حتی نگاه کردن از همان دیوا ترک خوردهای که بارها در رؤیا پردازیها اشاره شده، مانند گفتۀ مادر امیر... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
رمان کوتاه مربای انجیر
- نویسنده: یعسوب محسنی
مربای انجیر، یکی دیگر از آثار یعسوب محسنی است که واژههایی درهم تنیدۀ از خیال و واقعیت را بیان میکند. گاهی زندگی در پستوی رویاهای واپس ماندۀ خاطرات اسیر میشود. ما بین عینیت و ذهنیت گرفتار میشود و در وادی زمان و مکان، تصاویر تکهپاره شده را در هم میتند. در چنین فضای دوگانهای به دامن داروهای رنگارنگ میرود تا پازلهای بههم ریختۀ ذهنش را بچیند و منتظر سلامی میماند که از پنجرۀ باز اتاق، او... ادامه ›
کتاب دختر آینهها
- نویسنده: منیر فحیانی
کتاب دختر آینهها نوشتهی منیر فحیانی، داستان دختر سادهای را به تصویر میکشد که با خوش گمانی وارد دنیای کار میشود و زندگی او را با حقایق تلخ و دردناکی مواجه میکند. جامعه آدمهایی را به او نشان میدهد که پر از رمز و رازهای پیچیدهاند که هرکدام برای جنگیدن با سختیهای روزگار دست به کارهای عجیبی میزنند. دربارهی کتاب دختر آینهها: دخترک از همان بدو ورود به محیط کار متوجه فضای مسموم و ناامن آنجا... ادامه ›
کتاب ته - Run
- نویسنده: حسین قسامی
حسین قسامی در کتاب ته - Run با استفاده از راویهای متعدد در قالب یک داستان کلی، زندگی شخصیتهای گوناگونی را به تصویر میکشد که هر کدام با معضلات مختلفی در کلان شهر تهران رو به رو هستند. رمان ته - Run در واقع قصهای اجتماعیست که به وسیلهی چرخش روایتها در بین شخصیتهای متعدد داستان، ماجرای زندگی افراد متفاوت را شرح میدهد. در این کتاب حسین قسامی با استفاده مهارت شگفتانگیزش در داستانپردازی... ادامه ›
کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها
- نویسنده: نازنین سلیمانی
کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها اثری از نازنین سلیمانی است. در این کتاب، اتفاقات روزمره و مکالمات درونی دختری را میشنویم که در دورهی همهگیری کرونا، با خانواده و مشکلات متعدد خانوادگی در خانه گیر افتاده و راه فراری ندارد... دربارهی کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها شخصیت اصلی کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها نوشتهی نازنین سلیمانی، دختر نوجوانی است که از روزمرهاش در دوران کرونا میگوید. همه از بابت بیماری و... ادامه ›
رمان روی بال پروانه
- نویسنده: علم ناز حسن زاده
کتاب رمان روی بال پروانه، به ما میگوید باید از خواستههایی که از خداوند داریم، اطمینان داشته باشیم تا اگر به خواستهمان رسیدیم، پشیمان نشویم. هر کسی آرزوهایش را دوست دارد و با آن زنده است، پس چرا باید آرزوی عوضی بکند؟ در بخشی از رمان روی بال پروانه نوشتهی علم ناز حسن زاده میخوانیم: اعتراف میکنم، تجارب تلخ و شیرین زندگی معنی این جمله را به تلخی به من آموخت. انگار همین دیروز بود. کلاس ادبیات... ادامه ›
کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور
- نویسنده: ناصر قلمکاری
کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور داستانی رئالیستی به قلم ناصر قلمکاری است که در آن به موضوع مهاجرت پرداخته شده است. نویسنده در این رمان شنیدنی ماجرای گروهی از ایرانیان را نقل میکند که به سودای زندگی بهتر عزم ترک وطن میکنند، غافل از اینکه آنچه انتظارشان را میکشد جز تلخی و مصیبتِ بیشتر نیست. درباره کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور: از همان اولین روزهای پاگیری ادبیات داستانی مدرن در ایران، رئالیسم... ادامه ›
کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من
- نویسنده: مریم السادات میرحسینی
دغدغههای زنانه از درونمایههای رایج داستانهای معاصر است که میتواند بیانگر حقایق اجتماعی و فرهنگی مهمی در جامعهی ایران باشد. در کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من، نوشتهی مریم السادات میرحسینی، ده داستان کوتاه با محوریت شخصیتهای زن گرد آمده است. زبان این داستانها پخته و سرشار از عواطف انسانی و صور خیال است. دربارهی کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من در دهههای گذشته نویسندگان مختلفی با... ادامه ›
کتاب سیاره سالمندان
- نویسنده: محمدحسن ابراهیمی
کتاب سیاره سالمندان، به تالیف محمد حسن ابراهیمی، مجموعهای از داستانهای کوتاه خواندنی، با موضوع مسائل اجتماعی است. قصههای هزار و یک شب در حال مبدل شدن به شبهای هزار و یک قصهاند چرا که گاه فاصله اولین و آخرین واژه یک داستان بیش از یک جمله نیست؛ آنسان که فاصله اولین و آخرین نفس هر انسان نیز چند سخن و یک داستان کوتاه بیش نیست. آدمها داستانکوتاه زندگی خود را مدیون والدینشان هستند و آن خود... ادامه ›
کتاب کلاغ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کلاغ نوشتهی فرشته نوبخت، مجموعه داستانی شخصیتمحور است که با تکیه بر موقعیت و بحران درونی افراد روایت شدهاند. مضمون اصلی همهی داستانهای فرشته نوبخت در مجموعه داستان کلاغ رابطهی آدمها در جامعهی مدرن است. کلاغ مجموعه داستانی میباشد که تقریبا همهی قصههایش با راوی اول شخص نوشته شده و روایت کننده زنهایی در مقاطع مختلف زندگی است. فرشته نوبخت با لحنی مناسب سن و جایگاه راویِ خود را برای... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب رهش
- نویسنده: رضا امیرخانی
رضا امیرخانی در کتاب رهش به رابطه زوجی معمار پرداخته که بعد از تولد فرزند بیمارشان، از یکدیگر فاصله گرفتهاند و هر کدام به شکلی با مشکلات زندگی در تهران درگیر هستند. این اثر که با محوریت آسیب توسعه شهری بر کیفیت زندگی تالیف شده، توانست جایزه کتاب برگزیده جلال آل احمد را برای نگارنده خود به ارمغان آورد و با استقبال فراوان خوانندگان مواجه شد. درباره کتاب رهش: علا و لیا با عشق با همدیگر ازدواج... ادامه ›
کتاب صوتی یاقوت کبود
- نویسنده: مریم سادات طباطبایی
کتاب صوتی یاقوت کبود داستان کوتاهی از مریم سادات طباطبایی است. در این داستان کوتاه، ماجرای آشنایی اتفاقی دو زن و درددلهای غیرمنتظرهای را میشنویم که هر یک نشانی از خشونت خانگی را در خود دارند... دربارهی کتاب صوتی یاقوت کبود قصهی کتاب صوتی یاقوت کبود نوشتهی مریم سادات طباطبایی، از مطب دکتر آغاز میشود. زنی با زخمی بر روی گونهاش و عکس سونوگرافی در دست که هفتهی شانزدهم بارداریاش را نشان... ادامه ›
کتاب صوتی موجها و دریاها
- نویسنده: روح الله حسینی
کتاب صوتی موجها و دریاها اثری از روحالله حسینی ملقب به عطش است. این کتاب صوتی مجموعهای از داستانهای کوتاه با مضامین مختلف است که با قلم منحصربهفرد نویسنده، تبدیل به تجربهی شنیداری جالب و تازهای شده که مخاطب را به دل روایاتی خیالانگیز و زیبا میبرد. دربارهی کتاب صوتی موجها و دریاها کتاب صوتی موجها و دریاها مجموعهای از داستانهای کوتاه است که به قلم روحالله حسینی نگاشته شدهاند.... ادامه ›
کتاب مینا
- نویسنده: مینا اسحاقی
کتاب مینا، تالیف مینا اسحاقی، داستان دختری است که در اثر ورشکستگی شرکت پدرش و بیماری او دچار شوک عجیبی میشود. در بخشی از کتاب مینا میخوانیم: سرمو انداختم پایین و گفتم: کدوم شرکت؟! باغبانی نامرد همه پولا رو از حساب اصلی شرکت خارج کرده، به خاطر همین بابام الان تو این حال و روزه. همون عمو حسین که این همه بابا بهش اعتماد داشت. + واقعاً؟ - آره عمو! همه چی خراب شده. دیگه یه جورایی هیچی نداریم؛ صبح... ادامه ›
کتاب پیادهروهای ناهموار
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
نازیلا نوبهاری در کتاب پیادهروهای ناهموار، روایتی از آنچه خوانده، دیده و آموخته را بازگو کرده است. این کتاب سفریست از ژرفای ترس تا طلوع عشق و رسیدن به رهایی... داستان درباره دختری به نام مانلی است. که پدر و مادرش در زمان کودکی او به خاطر ناسازگاریهای زیاد از هم جدا شدهاند. مانلی با پدربزرگش زندگی میکند در حالی که یک سوال بزرگ همیشه در ذهنش است. او میخواهد بداند که دقیقا کیست و چرا پدر و... ادامه ›
کتاب رقص خرس
- نویسنده: حسن کی قبادی
کتاب رقص خرس اثری جذاب به قلم نویسندهی جوان سبزواری، حسن کی قبادی است که به روایت داستان زندگی محجور میپردازد؛ پسری که مرید یک روحانیست اما تصمیم گرفته دست به کاری غیرقانونی بزند. در این میان داستانی عاشقانه روایت میشود و نویسنده به شیوهای عجیب سرنوشت آدمهای این قصه را به هم پیوند میزند. درباره کتاب رقص خرس: برای محجور همهی دنیا یک طرف است و حاجی هم یک طرف. اصلا نظر او با تمام جهان فرق... ادامه ›
کتاب شهر مجانی
- نویسنده: علی اصغر امیدوار
کتاب شهر مجانی، نوشته علی اصغر امیدوار، رمانی رؤیایی و آرمانی است، در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه. هدف از نوشتن کتاب شهر مجانی که بصورت رمانی رؤیایی و آرمانی به رشته تحریر درآمده است در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نگاهی آرمانی را مورد توجه قرار داده است. دراین کتاب خواننده پا به شهری غیرواقعی میگذارد که میتواند واقعی باشد در این شهر زندگی افراد از زمان کودکی تا... ادامه ›
کتاب رمان چه کسی از دیوانه ها نمی ترسد؟
- نویسنده: مهدی رضایی
همه ی آدم ها دیوانه اند. فقط نوع دیوانگی آن ها فرق می کند. شاید همین حرفم کافی است که دیگران بفهمند که خودم چقدر دیوانه ام. هر چند که دیگران همیشه می ترسند که نکند بهشان بگویند دیوانه اما من ترسی ندارم. حتا از دیوانگی خودم لذت هم می برم. اگر لازم باشد روی کاغذ می نویسم و پایش را امضا هم می کنم. خودم هم آن قدر جسور هستم که وقتی کسی را می بینم که رفتار و حرف هایش شبیه عاقل ها نیست در چشمش زل می... ادامه ›
کتاب آنچه در کردستان گذشت
- نویسنده: فروغ اصطهباناتی
کتاب آنچه در کردستان گذشت نوشته فروغ اصطهباناتی، داستانی اجتماعی است که قصه زندگی چند خانواده و اتفاقات میانشان در شهر کردستان را روایت میکند. در بخشی از کتاب آنچه در کردستان گذشت (what happened in kurdistan) میخوانیم: پائیز شیراز بود و خیابانهای رنگارنگ و محسن که ساکش را در دست گرفته بود و دم در خوابگاه منتظر بود مریم بیاید و دوباره چشمان سیاه و هیکل کشیده و بلند بالایش را ببیند. از دو ماه... ادامه ›
کتاب صوتی جشن همگانی
- نویسنده: مجید قیصری
مجید قیصری در کتاب صوتی جشن همگانی مجموعهای از شانزده داستان شنیدنی را روایت میکند که دربرگیرندهی طیف متنوعی از موضوعات و مضامین هستند. این مجموعهداستان از معدود مواردی است که قیصری در آن از فضای ادبیات جنگ و دفاع مقدس فاصله گرفته است. دربارهی کتاب صوتی جشن همگانی مجموعهی شانزده داستان متفاوت از نویسندهی بهنام کشورمان، مجید قیصری، در کتاب صوتی جشن همگانی گردآوری شده است. آثار این مجموعه... ادامه ›