معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری

معرفی و دانلود کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری هیچ ‌کس نیست که قصه‌ای برای گفتن نداشته باشد. بله، همه قصه‌ای برای گفتن دارند. اما یکی می‌تواند قصه‌اش را بگوید و دیگری قصه‌اش ناگفته می‌ماند؛ چون قصه‌گو نیست. برخی هم قصه‌های زیادی برای گفتن دارند؛ اما همه‌ کس، حتی او که قصه‌های زیادی برای گفتن دارد، حتماً داستان‌نویس نمی‌شوند. کسی داستان‌نویس می‌شود که قصه‌گوی خوبی است و می‌تواند قصه‌هایش را خوب بازگو کند. بله، او می‌تواند داستان‌نویس خوبی... ادامه

کتاب جویندگان عدالت

معرفی و دانلود کتاب جویندگان عدالت محمد قاضی زاده در کتاب جویندگان عدالت، داستان پنج قهرمان مردمی را که مجریان عدالت هستند به تصویر می‌کشد. این افراد که محبوبیت زیادی دارند، برای برچیدن ظلم و مبارزه با جرم و جنایت وارد شهر برلین می‌شوند در حالی که اتفاقات عجیبی انتظارشان را می‌کشد. درباره‌ی کتاب جویندگان عدالت: داستانی که پیش رو دارید در مورد پنج نفر است که شجاعت و شوکت بی‌نظیری دارند. پنج نفری که مسئول و مأمور اجرای عدالت و... ادامه

کتاب دیگر وقتی نیست

معرفی و دانلود کتاب دیگر وقتی نیست داستان دیگر وقتی نیست ماجرای زندگی ایمان جوانی 30 ساله را روایت میکند که با مشکلاتی در زندگیش دست و پنجه نرم میکند. او در مسیر زندگیش دچار انحرافاتی شده و همین مورد باعث میشود تا او غرق گناه و لذت های دنیوی شود. در جایی از مسیر زندگیش او به مشکلی عظیم بر میخورد. دیگر وقتی برای جبران و بازگشت از اشتباهاتش در زندگی این دنیا برایش وجود ندارد. او به انتهای خط رسیده است. واکنش های او به این موضوع و... ادامه

کتاب حالا کی بنفشه می‌کاری؟

معرفی و دانلود کتاب حالا کی بنفشه می‌کاری؟ کتابی که در بهار شروع می‌شود و در بهار پایان می‌یابد. فرشته مولوی، نویسنده‌ی برنده‌ی جایزه‌ی مهرگان ادب، در کتاب حالا کی بنفشه می‌کاری؟ روایتگر زندگی زنی به نام فروردین است که با همسرش، بهمن، و پسر ده ساله‌اش، اسفندیار یا اسفند، روزگار می‌گذراند. این نویسنده‌ در این کتاب با ساختاری دقیق و زبانی شسته‌ورفته، از خلال رابطه‌ی آشفته‌ی میان فروردین و بهمن در زمان حال، به گذشته‌ی آن‌ها نقب می‌زند.... ادامه

کتاب صوتی بازدم

معرفی و دانلود کتاب صوتی بازدم کتاب صوتی بازدم نوشته آنیتا یارمحمدی، رمانی دل‌نشین و جذاب درباره‌ی پسری به نام کسری است که قصد مهاجرت دارد. این کتاب تصویری از جوان امروزی با تمام دغدغه‌ها، تردیدها، مشغله‌ها و آرمان‌هایش را برای شما به نمایش می‌گذارد. درباره کتاب صوتی بازدم: موضوع اصلی این رمان درباره‌ی مهاجرت پسری جوان از کشور است که بر سر دوراهی رفتن و ماندن گیر کرده است. داستان زندگی کسری شخصیت اصلی این رمان در یک روز و در... ادامه

کتاب تخت شماره بیست و هشت

معرفی و دانلود کتاب تخت شماره بیست و هشت کتاب تخت شماره بیست و هشت نوشته‌ی دانیال کاظمی زیرابی، روایت زندگی همایون، جوان کارگر کارخانه‌ی کنسروسازی است که در تنهایی و افسردگی روزگار می‌گذراند. او که به خاطر کرونا پدر و مادرش را از دست‌ داده، مرثیه‌گوی دوران گذشته است و با یاد روزهای خوش کودکی‌اش زندگی می‌کند. زندگی یکنواخت او از جایی تغییر می‌کند که می‌فهمد رئیس فاسد کارخانه قصد دارد به یکی از کارگران زن تعرض کند. درباره‌ی کتاب تخت... ادامه

کتاب برلینی‌‌ها

معرفی و دانلود کتاب برلینی‌‌ها دانستن سرگذشت کسانی که در هنگامه‌ی انقلاب سال 57 یا اتفاقات سیاسی دیگر کشور را ترک کرده‌اند برای کسانی که ماندن را انتخاب کرده‌اند، همیشه جالب است. کاوه فولادی‌ نسب در کتاب برلینی‌ها، در قالب رمانی جذاب، به روایتگری سرگذشت کسانی می‌پردازد که حوادث روزگار آن‌ها را مجبور به ترک وطن کرده است. برخی از آنان حالا به فعالیت‌های سیاسی خود به چشم تردید نگاه می‌کنند و برخی هنوز بر سر عهده و پیمانشان... ادامه

کتاب نشانه های پنهان

معرفی و دانلود کتاب نشانه های پنهان مجموعه داستان کوتاه هم‌چنان پیش می‌راندم تا آن‌که در یکی از روزها، سنگی بسیار بزرگ را جلوِ خود دیدم، سنگی نفوذ‌ناپذیر. تا فاصله‌های زیادی، مسیرِ راهم را سد کرده بود و انگار کوهی عظیم در برابر دیدگانم بود. تمام وجودم را پس از ساعت‌ها تلاش برای یافتن راهی جهت عبور از پشت سنگ جمع کردم، اما موفق به نفوذ در آن نشدم. به‌حدی آب، پشت سنگ جمع شد که سنگ را بالاخره در خود پنهان کردم و من تمام وجودم را از... ادامه

کتاب فریاد خاکستری

معرفی و دانلود کتاب فریاد خاکستری کتاب فریاد خاکستری، رمانی تخیلی - اجتماعی است که به قلم نویسندۀ جوان و خوش‌استعداد ایرانی، علی گلستانی در سال 1398 به چاپ رسید. درباره کتاب فریاد خاکستری: با توجه به رشد صنعت چاپ الکترونیک کتاب‌ها و اقبال بیشتر مخاطبان فارسی‌زبان به رمان‌های ایرانی، در حال حاضر طیف گسترده‌ای از داستان‌های فارسی در بازار چاپ موجود است. تنوع موضوعی داستان‌های معاصر فارسی قابل قبول می‌باشد اما در برخی ژانرها فضای... ادامه

کتاب آقای سالاری و دخترانش

معرفی و دانلود کتاب آقای سالاری و دخترانش کتاب آقای سالاری و دخترانش نوشته‌ی مجید اسطیری، سرگذشت مردی ثروتمند را به تصویر می‌کشد که با وقوع اتفاقاتی تازه، دیدگاهش نسبت به زندگی و مردم تغییر می‌کند و روزی تصمیم می‌گیرد تا تمام اموالش را در راه خدا وقف کند. درباره‌ی کتاب آقای سالاری و دخترانش: این کتاب داستان مردی کارخانه‌دار و پولدار به نام آقای سالاری است که روزی به اصرار دخترانش و برای حفظ سلامت جسمانی خود، تصمیم می‌گیرد بازنشسته شود.... ادامه

کتاب سایه‌های مبهم شفق

معرفی و دانلود کتاب سایه‌های مبهم شفق کتاب سایه‌های مبهم شفق نوشته‌ی افسانه بهمن، حول محور شخصیتی به‌نام آسو می‌چرخد که در تلاش است بدون افشای رازهایش، زندگی را مطابق میل‌اش پیش ببرد. فصل‌های مختلفی از کتاب پیش رو به مقاطع تعیین‌کننده و شخصیت‌های تأثیرگذار زندگی او اختصاص دارد که از خلال آن‌ها، خواننده با جنبه‌ها و چالش‌های متعدد زندگی آسو آشنا می‌شود. درباره‌ی کتاب سایه‌های مبهم شفق این رمان در سیزده فصل، داستان زندگی شخصیتی به‌نام... ادامه

کتاب قاصد پاییز

معرفی و دانلود کتاب قاصد پاییز کتاب قاصد پاییز اثری از فهیمه پرکاه رمانی احساسی با درونمایه‌ی اجتماعی و درباره‌ی رابطه میان دو فرد از دو شهر مختلف ایران است. در رمان شاهد گسست‌های فرهنگی و جداییِ تحمیلی میان دو شخصیت هستیم و نویسنده سعی کرده در داستان خود نگاه جدیدی به این تفاوت‌ها داشته باشد و از این طریق به بررسی تضادهای اجتماعی بپردازد. درباره‌ی کتاب قاصد پاییز کتاب قاصد پاییز رمان جدیدی از نویسنده‌ی زن ایرانی فهمیه پرکاه... ادامه

کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد

معرفی و دانلود کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد به قلم قلی خیاط، با محوریت زندگی یک زن داستان خود را در سه کشور فرانسه، آلمان و اکراین به تصویر می‌کشد. اتفاقات رمان حول محور عشق، مرگ و زندگی می‌چرخد و داستان در قسمت‌هایی به نقد نظام‌های اروپایی می‌پردازد. کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد مناسب چه کسانی است؟ این کتاب متفاوت به علاقه‌مندان رمان‌های اجتماعی ایرانی پیشنهاد می‌شود. در بخشی از کتاب داستان مادری که... ادامه

کتاب از روزهای برفی

معرفی و دانلود کتاب از روزهای برفی سرمای برف همیشه آزارنده نیست؛ ‌گاه دستی می‌شود مهربان، که لباسی پشمی را بر تن پسرکی فقیر و روستایی می‌پوشاند. «از روزهای برفی»، با داستانی از یک حسرت نوجوانانه آغاز می‌شود؛ حسرتی که زاییده فقر است و مثل سرمای زمستان، انگشت‌های قهرمان قصه را می‌گزد. اما محمدی پاشاک قرار است به این قهرمان کوچک بیاموزد که زندگی برای هر درد خود درمانی و برای هر قفل کلیدی دارد. او به امیر، قهرمان قصه، یاد می‌دهد که... ادامه

کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی

معرفی و دانلود کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی، شامل روایت‌های کوتاه و جذابی است که به قلم جمعی از دانشجویان نوشته شده. ماجرای داستان یک دختر جلف که نام یکی از داستان‌های اصلی کتاب نیز می‌باشد از این قرار است که راوی (فیلمبردار) از اردوگاه آوارگان فلسطینی فیلمبرداری می‌کند. او ناگهان دختری را می‌بیند که ظاهری جلف دارد. دختر می‌خواهد به هر نحوی شده از او فیلمبرداری شود؛ اما فیلمبردار از این کار اکراه... ادامه

کتاب مورچه شیر

معرفی و دانلود کتاب مورچه شیر با کمی تامل در نحوه زیست سایر موجودات و قوانین حاکم بر طبیعت، اشتراکات زیادی در بین زندگی انسان‌ها و حیوانات پیدا می‌کنیم. صمد کریم زاده در کتاب مورچه شیر از این مشابهت‌ها بهره برده است و با بیان تمثیلی اجتماع حیواناتِ جنگل را به جامعه‌ی انسانی تشبیه کرده است. در این جنگل برخی حیوانات به سایرین حکومت می‌کنند و با استفاده از قدرت تفکر خود، در امور مختلف تصمیم‌گیری می‌نمایند. درباره‌ی کتاب مورچه... ادامه

کتاب من مجنون

معرفی و دانلود کتاب من مجنون روزی گوته دانا گفت: «وقتی تنها می‌مانم خود را افسانه‌ای بیش نمی‌بینم» سخن گوته، سلوک تنهایانی است که بر حریم ضمیر کاوشگر خود آگاهند. کسانیکه برای زندگی مفهوم می‌جویند و برای محتوایش معنی! دنیا هر چه باشد، دیگران هر که باشند، زمان هر کجا که بچرخد و جبر هر سویی که نظر افکند، آن‌ها دست از پویش نمی‌کشند. آن‌ها زندگی نوردان راستین‌اند. آن‌ها افسانه می‌شوند. یعنی بر تمامی واقعیت‌ها، توهمات و تعلقات... ادامه

کتاب پشت خط

معرفی و دانلود کتاب پشت خط رمانی درباره‌ی آدم‌ها و ارتباطشان با محله‌ای قدیمی در جنوب شهر تهران. کتاب پشت خط نوشته‌ی مهدی افروزمنش با نگاهی به روابط انسانی میان آدم‌ها در بستر یک محله‌ی قدیمی می‌کوشد تا جغرافیای این محله را از زوایای گوناگون روایت کند و تأثیر محل زندگی را در شخصیت آدم‌ها نشان دهد. درباره‌ی کتاب پشت خط جنوب شهر و مردمانش یکی از مضمون‌هایی است که در سال‌های اخیر محور روایت داستان‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های... ادامه

کتاب کسی نیست (مجموعه داستان)

معرفی و دانلود کتاب کسی نیست (مجموعه داستان) این کتاب شامل داستان های جالبی ایست که برای رده سنی بزرگسال مناسب می باشد. از متن کتاب: مرد همچنانکه روی نیمکت پارک خفته بود، به پهلو غلتید و پشه‌ی خیالی را با دست پراند. سایه‌ای بر پیکرش سنگینی می‌کرد. زیر لب گفت: «دست از سرم بردار!» سایه برخاست و شعاعی از آفتاب بر چهره مرد تابید. ابرو درهم کشید و نیم‌خیز شد. نگاهش به زن و کودکی افتاد که در گوشه‌ای از پارک لب باغچه نشسته بودند. مشتی به سینه‌اش... ادامه

کتاب بهار

معرفی و دانلود کتاب بهار زهرا روزی بیدگلی در کتاب بهار، قصه‌ی خود را در زمانه بیماری کرونا روایت می‌کند. شخصیت اصلی داستان زنی پنجاه و هشت ساله به نام بهار است که در یک مدرسه پسرانه ابتدایی درس می‌دهد و به همراه همسر و دو دخترش زندگی می‌کند. شما در این رمان با اتفاقات تلخ و شیرین زندگی او آشنا می‌‎شوید. کتاب بهار به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟ علاقه‌مندان به رمان‌های خانوادگی از مطالعه کتاب بهار لذت خواهند برد. در بخشی از... ادامه

کتاب مرز بی‌نهایت

معرفی و دانلود کتاب مرز بی‌نهایت کتاب مرز بی‌نهایت نوشته میلاد رضوان‌فرد، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که مضامینی اجتماعی و عاشقانه دارند و لحن صمیمی، روان و دلنشین آن‌ها شما را به سرعت جذب می‌کند. کتاب مرز بی‌نهایت برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان‌های کوتاه ایرانی علاقه‌مند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب مرز بی‌نهایت می‌خوانیم: پشت خاکریز نشسته بودم، مسلسل را به دست دیگرم دادم، پاهایم را دراز کردم.... ادامه

کتاب نبض زمین

معرفی و دانلود کتاب نبض زمین کتاب نبض زمین، نوشته‌ی فرزانه جدیدی، رمانی در ژانر اجتماعی است که داستان زندگی دختری به نام مریم را روایت می‌کند. خانواده‌ی کوچک مریم زندگی خوبی در کنار هم دارند تا اینکه وقوع یک زلزله‌ی ناگهانی همه چیز را برای آن‌ها تغییر می‌دهد. کتاب پیش رو به‌همت انتشارات افسانه نیاکان به چاپ رسیده است. در بخشی از کتاب نبض زمین می‌خوانیم دوساعتی رو که اونجا بودم کار خاصی انجام ندادم و گفتم بهتره که من دیگه... ادامه

کتاب تپش خون

معرفی و دانلود کتاب تپش خون کتاب تپش خون به قلم علیرضا ملائی، زندگی زنی را به تصویر می‌کشد که تمام عمرش را در خانه و باغی بزرگ، زندگی کرده است اما شوهر قماربازش تمام دارایی‌شان را در قمار باخته و حالا زن با عده‌ای اراذل و اوباش مواجه می‌شود که می‌خواهند او را از خانه‌اش بیرون کنند. درباره‌ی کتاب تپش خون: این داستان که اثر نویسنده‌ای جوان است در مسابقه خودنویس در سال 1398 جزو برگزیدگان دور اول شناخته شد. ماجرایی خواندنی که... ادامه

کتاب پرسه زیر درختان تاغ

معرفی و دانلود کتاب پرسه زیر درختان تاغ کتاب پرسه زیر درختان تاغ به قلم على چنگیزى، از مشقت‌های زندگی پسری جوان از یک خانواده معمولی و عشق نافرجام او سخن می‌گوید. کتاب پرسه زیر درختان تاغ که کاندیدای جوایز مختلفی از جمله کاندیدای بهترین رمان اول جایزه گلشیری، کاندیدای جایزه گام اول، کاندیدای کتاب فصل و کاندیدای بهترین رمان فارسی دهه هشتاد شده است، از طریق چند راوی‌ روایت می‌شود که با فضاهای مشترکی که دارند به هم پیوند خورده و در کنار... ادامه