معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی جاودان
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
کتاب صوتی جاودان اثر سید محمدعلی جمال زاده دربارهی مردیست که جنی شده و با پاشنهکش کفشش درگیر میشود، دوستش میخواهد به او کمک کند اما... سید محمدعلی جمال زاده، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقعگرایی در ادبیات فارسی میدانند. او نخستین مجموعه داستانهای کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال 1300 خورشیدی در برلین منتشر ساخت.... ادامه ›
کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور
- نویسنده: ناصر قلمکاری
کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور داستانی رئالیستی به قلم ناصر قلمکاری است که در آن به موضوع مهاجرت پرداخته شده است. نویسنده در این رمان شنیدنی ماجرای گروهی از ایرانیان را نقل میکند که به سودای زندگی بهتر عزم ترک وطن میکنند، غافل از اینکه آنچه انتظارشان را میکشد جز تلخی و مصیبتِ بیشتر نیست. درباره کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور: از همان اولین روزهای پاگیری ادبیات داستانی مدرن در ایران، رئالیسم... ادامه ›
کتاب تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشم اندازی در گذشته باز میشد
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشم اندازی در گذشته باز میشود اثری از رماننویس ایرانی سعید محسنی است. این رمان خواندنی به قلمرو تازهای از روایت داستانی در عرصهی رماننویسی ایران قدم میگذارد. محسنی در این اثر سرگذشت زنی تنها را به تصویر میکشد که یک روز به طور تصادفی دفترچهاش را جایی جا میگذارد... دربارهی کتاب تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشم اندازی در گذشته باز میشد کتاب تکثیر... ادامه ›
کتاب سیاهی
- نویسنده: حدیثه اسماعیلی
کتاب سیاهی، رمانی رازآلود است که توسط حدیثه اسماعیلی به رشتهی تحریر درآمده. این کتاب دربارهی افراد شرور جامعه است و چالشهای زندگی شایان را روایت میکند که ناخواسته وارد این اجتماع شده. او هکر است و به واسطهی مهارتهایش در این مسیر قرار گرفته. مواجههی او با آدمهای مرموز داستان، محور اصلی کتاب حاضر را تشکیل میدهد. دربارهی کتاب سیاهی حدیثه اسماعیلی در کتاب سیاهی، ماجرای زندگی شایان را روایت... ادامه ›
کتاب صوتی شیر دالگ
- نویسنده: محمدرضا مهرآریا
کتاب صوتی شیر دالگ اثری از محمدرضا مهرآریا نویسندهی معاصر ایرانی است. مهرآریا در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی ژینا، زن کولبری است که به دلیل مشکلات اقتصادی بهناچار به این کارِ دشوار روی آورده است. نویسنده در این کتاب به کولبری و معضلات اجتماعی و اقتصادی که فقر مطلق بههمراه دارد نیز نیمنگاهی انداخته است. دربارهی کتاب صوتی شیر دالگ محمدرضا مهرآریا در کتاب صوتی شیر دالگ از زندگی... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب رهش
- نویسنده: رضا امیرخانی
رضا امیرخانی در کتاب رهش به رابطه زوجی معمار پرداخته که بعد از تولد فرزند بیمارشان، از یکدیگر فاصله گرفتهاند و هر کدام به شکلی با مشکلات زندگی در تهران درگیر هستند. این اثر که با محوریت آسیب توسعه شهری بر کیفیت زندگی تالیف شده، توانست جایزه کتاب برگزیده جلال آل احمد را برای نگارنده خود به ارمغان آورد و با استقبال فراوان خوانندگان مواجه شد. درباره کتاب رهش: علا و لیا با عشق با همدیگر ازدواج... ادامه ›
کتاب بی نازنین
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب بی نازنین نوشتهی کیوان ارزاقی، داستان تازهای از روابط امروزی میان انسانهاست، روابطی که در کنار جاذبههای خود، گاهی غافلگیرکنندهاند. نویسنده ماجرا را به روزی میبرد که مانی، شخصیت اصلی داستان، ایمیلی ناشناخته دریافت کرد. اما این پیام یک پیام معمولی نبود، چرا که از این لحظه به بعد همهچیز را در زندگی مانی تغییر داد. ایمیل از طرف زنی بود به نام سایه و پاسخ مانی به این پیام، سرآغازی بود... ادامه ›
کتاب این فقط یک رمان نیست
- نویسنده: رضا خلیلی اقدم
این فقط یک رمان نیست، نام داستان بلندی از رضا خلیلی اقدم است که روایت رازآلود و پیچیدهای از پشیمانی، حسرت، گذشته و بخشش را بازگو میکند. پیتر و تونی، شخصیتهای اصلی کتاب، دوستان قدیمی هستند که پس از بیست سال دوری همدیگر را ملاقات میکنند. اوضاع زندگی برای هر دو نفر آنها عوض شده اما با جلو رفتن داستان و آشنا شدن با این دو متوجه میشویم که تونی شاید با چیزی بیش از حسرت دستوپنجه نرم میکند: با... ادامه ›
کتاب آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش
- نویسنده: مجتبا هوشیار محبوب
مجتبا هوشیار محبوب در کتاب آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش، سعی دارد با در هم ریختن برخی قواعد زبانی و استفاده از مونولوگهای هذیانوار، تصویری جدید و متفاوت از داستان را به ما نشان دهد. این اثر از سوی جایزه ادبی واو به عنوان رمان متفاوت و تحسین شده سال 1391 انتخاب شده است. شاید خیال کنید که در این کتاب کوچکترین اثری از زندگی نمیتوان یافت. یقینا همینطور است. رمان آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش،... ادامه ›
کتاب کشتارگاه
- نویسنده: سالار کنعانی
سالار کنعانی در کتاب کشتارگاه داستان زندگی دو دوست به نامهای «کانی» و «آسو» را به تصویر میکشد؛ دو دختر که یکی در میان کتابهایش زندگی میکند و دیگری تمام آمال و آرزوهایش در ازدواج خلاصه میشود. داستان پرکشش این اثر شما را تا پایان با خود همراه خواهد کرد. درباره کتاب کشتارگاه: «دوباره، وقتی با آسو از کنار کوچه گذشتند، ایستاد و به انتهای کوچه نگاه کرد. کوچه سراشیبی تندی داشت و آنجایی که خانهها... ادامه ›
کتاب رویای بیقرار
- نویسنده: فاطمه مسعودی
زهره و هادی زوجی هستند که در کنار هم احساس خوشبختی میکنند، تا آنکه مشکل ناباروری هادی بر کیفیت روابط میان آنها تأثیر میگذارد. در کتاب رویای بیقرار، نوشتهی فاطمه مسعودی، داستان تلاش این زوج و فرازونشیبهایی را که سپری میکنند، خواهید خواند. دربارهی کتاب رویای بیقرار نیاز به داشتن فرزند و پذیرفتن نقش والد در میان بیشتر زوجها اهمیت ویژهای دارد و میتواند در بهبود روابط آنها تأثیرگذار... ادامه ›
کتاب در حوالی عذاب
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب در حوالی عذاب نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، داستان زندگی زن جوانیست به نام شیوا که فرزندانش را خود به تنهایی برزگ کرده و در این راه سختیهای بسیاری را متحمل میشود. شیوا در 19 سالگی شوهرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. شیوا سعی میکند روی پای خود و به خود متکی باشد. به همین جهت با دردسرهای فراوان... ادامه ›
کتاب بیو بیو بیو
- نویسنده: ابراهیم دمشناس
کتاب بیو بیو بیو نوشتهی ابراهیم دمشناس، داستانی مبتنی بر زبان، فرهنگ و سنتهای رایج مردم جنوب ایران است. نویسنده که خود اهل ماهشهر است، در این رمان گرم و گیرا سنتهای مجالس عروسی جنوبی را از دیدگاه پیرزنان مجلسآرا روایت کرده است. دربارهی کتاب بیو بیو بیو ابراهیم دمشناس، رماننویس جنوبی معاصر، افتخارات بسیاری را با نوشتههایش از آن خود کرده است. از میان آثار او، کتاب «نَهَست» در چهارمین دورهی... ادامه ›
کتاب قطار شهری
- نویسنده: مجید محمدی فر
کتاب قطار شهری نوشتۀ مجید محمدیفر، داستان اجتماعی کوتاهی است و قصۀ آدمهایی را روایت میکند که به طور اتفاقی در یک قطار با هم آشنا میشوند و ماجراهایی را رقم میزنند. در بخشی از کتاب قطار شهری میخوانیم: پسر محصل قصه ما بعد از تلاش سختی که برای پاسخ دادن به دوستش متحمل میشود و میبیند که او متوجه حرف او نشده است، نفس عمیقی میکشد و با صورتی سرخ شده سرش را پایین میاندازد ولی در سمت راست او روی... ادامه ›
کتاب برسد به دست گمشدهها
- نویسنده: مژده الفت
مژده الفت سالها به آسیبهای جنگ، دوری مردم از زادگاهشان و مهاجرت اجباری آنان فکر میکرد. او سرانجام در کتاب برسد به دست گمشدهها، این موضوع را درونمایهی اصلی اثری ادبی قرار داد. شخصیت اصلی این کتاب، دختری به نام نگار است که راهی جز مهاجرت غیرقانونی به ترکیه برایش نمانده. در این میان خاطرات ترک شهر زادگاهش، کرمانشاه، در زمان جنگ ایران و عراق برای او تداعی میشود. دربارهی کتاب برسد به دست... ادامه ›
کتاب صوتی شاه پر
- نویسنده: مهدی عبدالله پور
کتاب صوتی شاه پر روایتی داستانی از مهدی عبدالله پور است. عبدالله پور در این داستان راوی حکایت دو دوست به نامهای رحیم و متین است که یکی کفتربازی حرفهای و دیگری در حال یادگیری از اوست. رحیم رسم و آداب نگهداری از کبوترها را به متین توضیح میدهد تا او هم بتواند از پرندههایش نگهداری کند اما متین تا یاد گرفتن زیر و بم این کار خیلی فاصله دارد. دربارهی کتاب صوتی شاه پر مهدی عبدالله پور در کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی متولد 16 آگوست
- نویسنده: سپیده محمدیان
کتاب صوتی متولد 16 آگوست نوشته سپیده محمدیان زندگی مادران اوتیسم را به تصویر میکشد و در قالب رابطهی پدر و دختری است که پدر برای بازگرداندن دخترش به کشور تلاش میکند. شخصیت اصلی این رمان بنا بر ماجراها و اتفاقاتی از کشور مهاجرت کرده و حالا در گوشه دیگری از جهان، سر کردن با کودکان اوتیسم و مادران آنها معنا و مفهومی به زندگیاش داده است، با سفر پدر برای بازگرداندن او به خانه، سعی دارد درستترین... ادامه ›
کتاب زخم شیر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب زخم شیر، مجموعهای از 11 داستان کوتاه از صمد طاهری است که همگی در حال و هوای نواحی جنوبی کشور میگذرند. این کتاب که داستانهای آن در سبک رئالیسم مدرن نوشته شده، برای کسب دومین دورهی جایزهی ادبی احمد محمود و یازدهمین جایزهی جلال آلاحمد برگزیده شده است. دربارهی کتاب زخم شیر هر داستان، منعکسکنندهی سبکی از زندگی و احساسات افراد است، که میتواند تا حد زیادی با زندگی ما شباهت داشته باشد و... ادامه ›
کتاب شکوفههای عشق
- نویسنده: نرگس باغبان
کتاب شکوفههای عشق که یکی از رمانهای پنجگانۀ نرگس باغبان است، داستان عاشقانه و اجتماعی دختری به نام بهار را روایت میکند. این داستان، روایتگر زندگی پر مشقت بهار و مشکلات و موانع بسیاری است که او با آنها دست و پنجه نرم کرده. درباره کتاب شکوفههای عشق: نرگس باغبان در رمان شکوفههای عشق، داستان بهار را روایت میکند. بهار شور جوانی دارد و از نقطۀ ورودش به دانشگاه همراه زندگیاش میشویم. زندگی پر... ادامه ›
کتاب من با تو مرد شدم
- نویسنده: میلاد تلسچی امیرخیزی
کتاب من با تو مرد شدم نوشتهی میلاد تلسچی امیرخیزی، داستان زندگی پسری را روایت میکند که در هویت جنسی خود مردد است و نمیداند که باید زن یا مرد باشد. این اثر حقایق و مشکلات تلخ و دردناک ترنسها در ایران را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب من با تو مرد شدم: کتاب حاضر با به تصویر کشیدن داستانی اجتماعی از مشکلات و دغدغههای ترنسها در خانواده، مدرسه و جامعه صحبت میکند. شخصیت اصلی این داستان به دلیل... ادامه ›
کتاب طناب بازی: قصه های خیلی خیلی خیلی کوچولو
- نویسنده: سید مصطفی رضیئی
سیدمصطفی رضیئی، از سال 1384 بهصورت حرفهای به کار ادبیات مشغول است. کتابهای ترجمهی او را تاکنون نشرهای افراز، ویدا، کتابسرای تندیس و آرست به بازار عرضه کردهاند. او در روزنامهها، مجلهها و وبسایتهای گوناگون مطالب مختلف ترجمه، مرور کتاب، مصاحبه و... کار کرده است. همچنین او وبلاگ «روزنوشتهای سودارو» را مینویسد. یکی از داستان های کوتاه کتاب: انگشتهای شنل قرمزی که خورد به صورت گرگ، یک لحظه... ادامه ›
کتاب بازیهای مردانه
- نویسنده: آرمان امیری
در کتاب بازیهای مردانه نوشته آرمان امیری، جنایتی ناجوانمردانه حول محور مثلثی مردانه شامل پسر، پدر و وکیل شکل میگیرد. در این میان نقشههایی که هر کدام اجرا میکنند ترکیبی از اهداف گوناگون و احساسات متناقضی از عشق و نفرت است که نسبت به همدیگر دارند. درباره کتاب بازیهای مردانه این رمان قصه سقوط یک خانواده را روایت میکند که که اطرافیانشان را نیز به سراشیبی میکشند. چگونگی روایت، استفاده از زبان،... ادامه ›
کتاب PDF سه تار
- نویسنده: جلال آل احمد
یک سه تار نو و بی روپوش در دست داشت و یخه باز و بی هوا راه می امد. از پله های مسجد شاه به عجله پایین امد و از میان بساط خرده ریز فروش هاطس و از لای مردمی که در میان بساط گسترده ی انان، دنبال چیزهایی که خودشان هم نمی دانستند، می گشتند، داشت به زحمت رد می شد. سه تار را روی شکم نگه داشته بود و با دست دیگر، سیم های ان را می پایید که که به دگمه ی لباس کسی یا به گوشه ی بار حمالی گیر نکند و پاره نشود.... ادامه ›