معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب اینجا صدای گرگها بلندتر است
- نویسنده: عادله خلیفی
کتاب اینجا صدای گرگها بلندتر است اثر عادله خلیفی، اولین رمان درباره کولبران است. روایت پسری جوان به نام شوان، پسری ساده و به ظاهر کمهوش که خانوادهاش از بمباران شیمیایی حلبچه به هورامانِ ایران گریختهاند. رمان با نگاهی به آن روز، بیست و نه سال بعد از آن حادثه را روایت میکند. شوان و دوستانش کولبر هستند و این کتاب روایت دردهای آنها در فضای افسانهای هورامان است؛ در کنار آن، عشق ناغافل و... ادامه ›
کتاب تغییر سرنوشت
- نویسنده: نوشین مرادیان
کتاب تغییر سرنوشت به قلم نوشین مرادیان، در دل سهمگینترین مشکلات زندگی، عاشقانهای را به تصویر میکشد که شما را مجذوب خود خواهد کرد. برگهای درخت بید با یک نسیم خنک هم به لرزش و ارتعاش میافتند. بید عاشق، بید مجنون در طوفان خم میشود، آنقدر که صدای نالهاش را میشود شنید. اما هر چقدر طوفانهای زندگی سرد و سهمگین باشند، بید مجنون نمیشکند. گردباد شاید همه چیز را در هم بپیچد اما بلاخره میگذرد و... ادامه ›
کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود
- نویسنده: نفیسه نفیسی
نفیسه نفیسی در کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود، وضعیت غمبارِ خانوادهای ایرانی را روایت میکند. پدر خانواده پزشک بزرگی است که بهتازگی پسر و عروس خود را از دست داده و خود نیز درگیر بیماری فراموشی شده. فضای شاعرانهی داستان بر وضعیت تراژیک آن غالب است. دربارهی کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود،... ادامه ›
رمان داستان زندگی
- نویسنده: نادیا احمدنیا
کتاب رمان داستان زندگی، به قلم نادیا احمدنیا، داستان شروع دوبارهی یک زندگی تکراری است یا شایدم شروع زندگی دوباره در یک دنیای دیگر، در دنیایی که جسم حضوری ندارد و روح در آنجا همیشه ماندگار است! در رمان داستان زندگی میخوانیم: نشستم تو اتاقم، روى صندلى گردون پشت میز کامپیوترم، خیره شدم به شناسنامهى توى دستم، صداى موزیک تو گوشم مىپیچه، جیپسى کینگ آهنگ معروفش (آنامیو) به شناسسنامهام زل زدم و... ادامه ›
رمان همیشه زندگی
- نویسنده: سالومه فیضی
نمی دونم تا چه حد میشه بین آدما تفاوت قائل شد آدما رو نمیشه از رو ظاهر، شکل وشمایل یا حتی دین و مذهبشون شناخت فقط یه حس مشترک، مثل نفس کشیدن،مثل ضربان قلب،مثل عشق ورزیدن میتونه تموم این فاصله ها رو از بین ببره ادامه ›
کتاب پشت خط
- نویسنده: مهدی افروزمنش
رمانی دربارهی آدمها و ارتباطشان با محلهای قدیمی در جنوب شهر تهران. کتاب پشت خط نوشتهی مهدی افروزمنش با نگاهی به روابط انسانی میان آدمها در بستر یک محلهی قدیمی میکوشد تا جغرافیای این محله را از زوایای گوناگون روایت کند و تأثیر محل زندگی را در شخصیت آدمها نشان دهد. دربارهی کتاب پشت خط جنوب شهر و مردمانش یکی از مضمونهایی است که در سالهای اخیر محور روایت داستانها، فیلمها و سریالهای... ادامه ›
کتاب طوفان زندگی
- نویسنده: حشمت الله ریاضی
کتاب طوفان زندگی نوشتهی حشمت الله ریاضی، داستان زندگی پزشکی به نام آذر را روایت میکند که به همراه همسرش، احمد، داوطلبانه به جبهههای جنگ میروند تا زخمیها را مداوا کنند. در یکی از عملیاتها احمد به اسارت نیروهای عراقی درمیآید و هرگز بازنمیگردد. آذر، مغموم و دلشکسته زندگیاش را مرور میکند و به خاطر میآورد که سرنوشت چگونه او را به جنگ و جدایی کشانده است. دربارهی کتاب طوفان زندگی آذر، پزشک... ادامه ›
کتاب نیمهی دیگر زندگی
- نویسنده: لیلا جعفری
کتاب نیمهی دیگر زندگی رمانی نوشتهی لیلا جعفری، نویسندهی جوان ایرانی است. این کتاب از زندگی یک زن نویسنده به نام هما میگوید که با دخترش زندگی میکند. هما رویای نویسنده شدن را در سر میپروراند، اما به ضرورت وضعیت اقتصادی نامناسبش، در جستوجوی یک درآمد ثابت است و در این مسیر پر از فراز و نشیب، مجبور میشود دست به انتخابهای مهمی بزند. دربارهی کتاب نیمهی دیگر زندگی کتاب نیمهی دیگر زندگی را... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب جویندگان عدالت
- نویسنده: محمد قاضی زاده
محمد قاضی زاده در کتاب جویندگان عدالت، داستان پنج قهرمان مردمی را که مجریان عدالت هستند به تصویر میکشد. این افراد که محبوبیت زیادی دارند، برای برچیدن ظلم و مبارزه با جرم و جنایت وارد شهر برلین میشوند در حالی که اتفاقات عجیبی انتظارشان را میکشد. دربارهی کتاب جویندگان عدالت: داستانی که پیش رو دارید در مورد پنج نفر است که شجاعت و شوکت بینظیری دارند. پنج نفری که مسئول و مأمور اجرای عدالت و... ادامه ›
رمان در جستجوی آب
- نویسنده: علی ناصری
رمان در جستجوی آب نوشته علی ناصری با سبک عشقی- اجتماعی است. رمان روایت مردی است که به روستایی در مناطق کویری سفر می کند و در آنجا با یک خانواده فقیر آشنا می شود. این خانواده دختری دارد که بعدها بین مرد و او رابطه عشقی و عاطفی برقرار می شود و حوادثی اتفاق می افتد که بسیار تکان دهنده است. داستان در فضایی رمانتیک و نوستالوژیک با توصیفات ادبی نگارش شده است. قسمتی از متن کتاب: بیرون، پیاده رو در... ادامه ›
کتاب هندوی شیدا
- نویسنده: سعید تشکری
کتاب هندوی شیدا رمانی خواندنی از سعید تشکری، داستاننویس برجستهی ایرانیست. در این رمان داستان زندگی مردی روایت شده که در پی دل باختن به زنی جوان، مشتاقانه برای فدا کردن تمام دار و ندار خود آماده میشود... درباره کتاب هندوی شیدا عشق زیر و زبر میکند... این احتمالاً صادقترین حکمیست که میتوان در باب عشق صادر کرد. حکمی که درستیِ آن، بر هر آن کس که شهد عشق را چشیده باشد آشکار و بینیاز از اثبات... ادامه ›
کتاب نسل کرگدن
- نویسنده: نگین عظیمی فشی
کتاب نسل کرگدن، نوشتهی نگین عظیمی فشی، داستان چند دوست است که پس از سالها دوری، دوباره در کنار هم جمع میشوند. دوست مشترک آنها، شکوفه، آگهیای در روزنامه منتشر کرده و اعلام نموده در آستانهی مرگ است. آنها، به همین بهانه، بعد از ده سال همدیگر را مییابند و گذشته، دوستی و روابطشان را مرور میکنند. دربارهی کتاب نسل کرگدن پروشه، اشکان، سحر، دادمهر و تانیا پنج دوست هستند که رفاقت صمیمانهای با... ادامه ›
کتاب زیر درخت انجیر
- نویسنده: جابر تواضعی
زیر درخت انجیر اولین مجموعه داستان جابر تواضعی، نویسنده جوان کاشانی است. داستان کوتاه « زیر درخت انجیر » برگزیده نهمین جشنواره مطبوعات است که به همراه شش داستان کوتاه دیگر با عناوین: «گلوله های شیشه ای »، «ماهی سبز»، «قیقاج کبوترها»، «جمعه گس »، «عروسی » و «حاجی فیروز» کتاب حاضر را شکل داده اند. هفت داستان کوتاه مجموعه حاضر هر کدام به تنهایی از هویت جداگانه ای برخوردارند، اما در کنار این هویت... ادامه ›
کتاب تبت وداع
- نویسنده: ابوالفضل زمانی
کتاب تبت وداع نوشتهی ابوالفضل زمانی، داستان وداع و خداحافظیهای سخت و طاقتفرسای زندگی را به تصویر میکشد. اگر کتاب کوه دکلی را خوانده باشید خواهید فهمید که قصه تبت وداع گرچه داستانی مستقل دارد اما به نوعی در ادامهی همین کتاب نوشته شده است. ابوالفضل زمانی در کتاب حاضر با نگارشی تازه روایتی را به تصویر میکشد که در نوع خود جذابیتی خاص دارد. تبت وداع برخلاف کتاب کوه دکلی، قصهای متفاوت دارد. به... ادامه ›
کتاب فروچاله
- نویسنده: زینب حبیبی
کتاب فروچاله بهقلم زینب حبیبی داستان دختری بهنام منیره را روایت میکند که برای تحصیل در مقطع دکتری از خوزستان به تهران آمده و حالا چالشهایی پیش رو دارد. زندگی در پایتخت بزرگ با بیرحمیها و خشونتهایی که شاید اهالی شهرهای کوچک کمتر آن را تجربه کرده باشند، برای یک دختر تنها و غریب سخت است و نمیتواند بهراحتی با شرایط جدیدش کنار بیاید. دربارهی کتاب فروچاله زینب حبیبی نویسندهی توانا و جوان... ادامه ›
کتاب شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب شیفتگی بدون عقربه، رمانی ایرانی است که به قلم محبوبه مصدق نوشته شده و داستان زندگی زنی خانهدار را روایت میکند که قصد دارد شیوهی زندگی خود را تغییر دهد. او با تکیه بر نشانههای خداوند راه خود را پیدا میکند و موانع را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارد. شایان ذکر است که قلم شیوای نویسنده، مخاطب را وامیدارد تا با شخصیت اصلی همگام شده و در تجربیات او شریک شود. دربارهی کتاب شیفتگی بدون عقربه... ادامه ›
کتاب شریف جان شریف جان
- نویسنده: عباس عبدی
کتاب شریف جان شریف جان رمانی است که توسط عباس عبدی، از نویسندگان مطرح معاصر، به رشتهی تحریر درآمده است. او در این کتاب، مصائب زندگی اهالی جزیرهی قشم را به تصویر میکشد و داستان پسر نوجوانی به نام شریف و خانوادهاش را میگوید که مدرسه را ترک کرده و به دستفروشی مشغول است، اما حسرت درس خواندن را در دل دارد. دربارهی کتاب شریف جان شریف جان نامش شریف است و فامیلی ندارد. کتاب شریف جان شریف جان،... ادامه ›
کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر
- نویسنده: محمد شیخ مولائی
محمد شیخ مولائی در کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر روایتگر داستان هشت کودک بیسرپرست است که فردی خیّر آنها را در مهر و محبت خود غرق و بزرگشان میکند. کودکان کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر برای هم پشتوانهای محکم هستند و در برابر مشکلات و سختیهایی که روزگار برای آنها رقم میزند سر شکست فرود نمیآورند. محمد شیخ مولائی زندگی این کودکان را همراه با حوادثی دلخراش چون مرگ همراه... ادامه ›
کتاب فریاد خاکستری
- نویسنده: علی گلستانی
کتاب فریاد خاکستری، رمانی تخیلی - اجتماعی است که به قلم نویسندۀ جوان و خوشاستعداد ایرانی، علی گلستانی در سال 1398 به چاپ رسید. درباره کتاب فریاد خاکستری: با توجه به رشد صنعت چاپ الکترونیک کتابها و اقبال بیشتر مخاطبان فارسیزبان به رمانهای ایرانی، در حال حاضر طیف گستردهای از داستانهای فارسی در بازار چاپ موجود است. تنوع موضوعی داستانهای معاصر فارسی قابل قبول میباشد اما در برخی ژانرها فضای... ادامه ›
کتاب نشانه های پنهان
- نویسنده: هادی احمدی
مجموعه داستان کوتاه همچنان پیش میراندم تا آنکه در یکی از روزها، سنگی بسیار بزرگ را جلوِ خود دیدم، سنگی نفوذناپذیر. تا فاصلههای زیادی، مسیرِ راهم را سد کرده بود و انگار کوهی عظیم در برابر دیدگانم بود. تمام وجودم را پس از ساعتها تلاش برای یافتن راهی جهت عبور از پشت سنگ جمع کردم، اما موفق به نفوذ در آن نشدم. بهحدی آب، پشت سنگ جمع شد که سنگ را بالاخره در خود پنهان کردم و من تمام وجودم را از... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب سرخ مثل دریا
- نویسنده: لیلا امیری
کتاب سرخ مثل دریا نوشتهی لیلا امیری، داستان زندگی پسری نوجوان از اهالی جنوب است که ناگهان درگیر اتفاقات عجیب و غیرمنتظرهای میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. عامر از وقتی که میفهمد پدرش در حال یادگیری علوم غریبه است دچار ترس میشود و حس میکند نحسی کارهای اوست که دامن زندگی آنها را گرفته و به ورطهی نابودی کشانده است. دربارهی کتاب سرخ مثل دریا عامر پسر نوجوانی از اهالی جنوب است. پدر او،... ادامه ›
کتاب جدال در تاریکی
- نویسنده: محمدحسین سپهوند
کتاب جدال در تاریکی، داستانی جالب و خواندنی از محمدحسین سپهوند است. در بخشی از کتاب جدال در تاریکی میخوانیم: بدون هدر دادن وقت شروع کردیم به خوردن میوه تُرش آب دارشان. سپس بیمعطلی مُشت مُشت از آنها را در کیسههایمان ریختیم. بُلبلی کوهی چند قدم آن طرفتر روی شاخهها همهی نیرویش را در گلو گذاشته و چنان چَه چَه مستانهای سر داده بود که یک دَم من و علیداد را حیران آواز خود کرد. بعد از او... ادامه ›