معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب شیفتگی بدون عقربه، رمانی ایرانی است که به قلم محبوبه مصدق نوشته شده و داستان زندگی زنی خانهدار را روایت میکند که قصد دارد شیوهی زندگی خود را تغییر دهد. او با تکیه بر نشانههای خداوند راه خود را پیدا میکند و موانع را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارد. شایان ذکر است که قلم شیوای نویسنده، مخاطب را وامیدارد تا با شخصیت اصلی همگام شده و در تجربیات او شریک شود. دربارهی کتاب شیفتگی بدون عقربه... ادامه ›
کتاب لطفا منتظر بمانید
- نویسنده: جهانگیر شهلایی
کتاب لطفا منتظر بمانید به قلم جهانگیر شهلایی یک رمان اجتماعی واقعگرایانه است در پاسخ به این پرسش که چه کسی را میتوان قهرمان نامید و کجا باید بهدنبال همچین کسی بگردیم؟ داستان کتاب در محیطی آشنا روایت میشود و شخصیتها نیز برای خواننده غریبه نیستند... دربارهی کتاب لطفا منتظر بمانید جهانگیر شهلایی نویسندهی جوان و خوشآتیهی ایرانی رمان خود با نام لطفا منتظر بمانید را در سال 1400 منتشر کرد. او... ادامه ›
کتاب مدادرنگی
- نویسنده: ناهید هاشمیان
کتاب مدادرنگی نوشتهی ناهید هاشمیان رمانی خواندنی است که تمرکز آن بر شخصیت یک مادر و جهان ذهنی اوست و در شهر مشهد روایت میشود. موضوع اصلی این رمان، شکاف نسلی و اختلاف اندیشه بین نسلها است. دربارهی کتاب مدادرنگی کتاب مدادرنگی اثر ناهید هاشمیان برای اولین بار در سال 1398 به چاپ رسید. این رمان ایرانی ماجرای یک خانوادهی چهار نفره را روایت میکند. مادر استاد دانشگاه است و دو فرزند دختر و پسر... ادامه ›
کتاب فریاد خاکستری
- نویسنده: علی گلستانی
کتاب فریاد خاکستری، رمانی تخیلی - اجتماعی است که به قلم نویسندۀ جوان و خوشاستعداد ایرانی، علی گلستانی در سال 1398 به چاپ رسید. درباره کتاب فریاد خاکستری: با توجه به رشد صنعت چاپ الکترونیک کتابها و اقبال بیشتر مخاطبان فارسیزبان به رمانهای ایرانی، در حال حاضر طیف گستردهای از داستانهای فارسی در بازار چاپ موجود است. تنوع موضوعی داستانهای معاصر فارسی قابل قبول میباشد اما در برخی ژانرها فضای... ادامه ›
کتاب کلاق من صیگار میکشد
- نویسنده: مجتبی گودرزی
کتاب کلاق من صیگار میکشد نوشتهی مجتبی گودرزی، از هفت داستان کوتاه با محتوای اجتماعی و سیاسی تشکیل شده است. مجموعه داستانهای این اثر زندگی افراد گوناگون جامعه را روایت میکنند که تفکرات آنها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر زندگی روزمرهشان سایه افکنده است. دربارهی کتاب کلاق من صیگار میکشد: عنوان کتاب حاضر اولین موردی است که توجه ما را به خود جلب میکند؛ مجتبی گودرزی در این باره بیان کرده است... ادامه ›
کتاب بازیهای مردانه
- نویسنده: آرمان امیری
در کتاب بازیهای مردانه نوشته آرمان امیری، جنایتی ناجوانمردانه حول محور مثلثی مردانه شامل پسر، پدر و وکیل شکل میگیرد. در این میان نقشههایی که هر کدام اجرا میکنند ترکیبی از اهداف گوناگون و احساسات متناقضی از عشق و نفرت است که نسبت به همدیگر دارند. درباره کتاب بازیهای مردانه این رمان قصه سقوط یک خانواده را روایت میکند که که اطرافیانشان را نیز به سراشیبی میکشند. چگونگی روایت، استفاده از زبان،... ادامه ›
رمان گذر تنگ دلتنگی
- نویسنده: فریبا رحمانی
در کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی، به تالیف فریبا رحمانی، با یک گذر تنگ، جادهی بیفروغ، سکوت پرصدا، ندای بیصدا و یک ردپای بیجا همراه میشوید. همهاش حاکی از وجود کیست؟ چه کسی سکوت را میشکند؟ چه کسی ندای بیصدا را در گوش زمزمه میکند. این ردپا، حاکی از قدمهای کیست؟ در جادهی بیفروغ قلبها، درگذر تنگ دلتنگیها... این گذر، گذر دیگری خواهد شد! اگر... در بخشی از کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی میخوانیم:... ادامه ›
کتاب مردگان باغ سبز
- نویسنده: محمدرضا بایرامی
اگر بالاش هرگز با شاعری از اعضای حزب دموکرات آذربایجان، ملاقات نمیکرد، شاید در آخر پیرمردی بازنشسته میشد و این داستان هرگز شکل نمیگرفت، اما او برای سرنوشت خود تصمیم دیگری گرفت. کتاب مردگان باغ سبز دربارهی تقدیر تلخی است که گریبانگیر بالاش و صدها جوان دیگر شد. محمدرضا بایرامی ما را به هشتاد و اندی سال پیش در شهر تبریز میبرد؛ جایی که جعفر پیشهوری مشغول تشکیل حکومت خودمختار است. این داستان... ادامه ›
کتاب حصار موش
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب حصار موش بهقلم نویسندهی جوان و توانای ایرانی، حسین قسامی داستان پناهندگانی را روایت میکند که در یک اردوگاه مخوف یونانی گیر افتادهاند. اغلب پناهجویان سوری، ایرانی یا افغان هستند و ازدحام جمعیت آنقدر زیاد است که زندان تنگتر و غیرقابلتحملتر از حالت عادیاش به نظر میرسد. پس از مدتی با وقوع یک قتل در اردوگاه، زندگی همهی ساکنان آن دستخوش تغییر میشود و سلسله اتفاقات وحشتناکی به دنبال آن... ادامه ›
رمان جنین
- نویسنده: علیرضا طاهری
... اینجا همان شهری است که مدت شش سال مقرّ اصلی حکومت طالبان بوده است؛ این روزها در خیابانهای شهر، رفتوآمد نیروهای ارتش ایالات متحده و انگلستان به چشم میخورد؛ به امید اینکه اُسامه بنلادن و ملامحمدعمر بهزودی در جنوب افغانستان به دام نیروهای ارتش گرفتار شوند. بله، اینجا قندهار است. ـ «دیوید فاستر»، خبرنگار M.V.T از قندهار، چهاردهم مارس 2002. ـ عالی بود دیوید! ـ متشکرم «ران»! راستی پَشتون های... ادامه ›
کتاب جذاب قاتل
- نویسنده: فخرالسادات اسکندری ورامین
کتاب جذاب قاتل، داستان معاصر فارسی نوشتهی فخرالسادات اسکندری ورامین، روایتگر زندگی زن جوانی است که سالهاست در چنگال خستگی روحی و جسمی مداوم و مزمن زندگی و روزمرگی اسیر شده و در یکی از روزهای آرام و خلوتی که در مغازهاش میگذراند، با ویزیتور جوانی روبهرو میشود که اگرچه در برخورد اولیه ارتباط ناقص و سردی بین آنها برقرار میشود؛ اما در روزهای بعدی جرقههای یک تعامل دوطرفه و پررنگ میان آنها،... ادامه ›
کتاب رنگ شادی
- نویسنده: مینا اجاق زاده
کتاب رنگ شادی، رمانی است سرشار از احساسات که به قلم مینا اجاق زاده نوشته شده. زندگی هر روز یه رنگ داره. بعضی روزها به دلیل غمناک بودنشون سیاهن، برخی به خاطر تقدسشون سبز و بعضی به خاطر آرامششون، آبی آسمونی. به دلایلی که بعداً متوجه میشید، توی اون سال هر روزِ من یه رنگ داشت، مثل یه جعبهی مدادرنگی و پر بود از حوادث رنگارنگ. در بخشی از رمان رنگ شادی میخوانید: سلام صبحبخیر، هیچکس منو تحویل... ادامه ›
رمان نارگل
- نویسنده: حدیث گل زاده
همۀ ما یک خواب مشترک دیدیم ... خواب بود؟!! چون به قدری دور نمای حوادثی که در خلال آن سالهای طلایی رنگ اتفاق افتاد، از نظرزندانیان دنیا بعید به نظر میرسد که با وجود حقیقی بودن، حالا دیگر رنگی از خواب و رؤیا گرفته است . چون سر، باز بودن، کمترین کار کسانی بود که آفریدگار لحظه لحظههای آن رؤیای محال و هر یک به تنهایی، ربّ النوع عشق بودند. همانند یک کوه که عظمت آن را وقتی در مییابی که از آن فاصله... ادامه ›
کتاب گرمازده
- نویسنده: مهام میقانی
کتاب گرمازده با ماجرای گم شدن یک سگ آغاز میشود و با تلاشهای راوی داستان برای پیدا کردن او و آغاز آشناییاش با صاحب سگ ادامه پیدا میکند. مهام میقانی در این رمان واقعگرایانه در تلاش بوده تا شمّهای از سرگشتگی و ازخودبیگانگی انسانها را برای مخاطبان ترسیم کند. کتاب پیشرو نخستین اثر اوست که از قلم توانمند وی حکایت دارد و در سال 1391 توانسته بهعنوان نامزد جایزهی ادبی گلشیری معرفی شود. دربارهی... ادامه ›
کتاب آریا
- نویسنده: زهره زاهدی
داستان کتاب آریا نوشتۀ زهره زاهدی، در مورد پسری به نام آریا است که خانواده خودش را از دست میدهد و در طول زمان با جمع کردن افراد بی سر و سامان دور خودش خانواده بزرگتری تشکیل میدهد که خیلی قویتر از خانواده اولش باشند. در بخشی از کتاب آریا میخوانیم: در آن شب گرم تابستانی مانی حال دیگری داشت. بیدلیل و بیجهت دلش برای مروارید تنگ بود و بسیار خویشتنداری میکرد که به مغازۀ او سر نزند و با او یک... ادامه ›
کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف
- نویسنده: مهران نجفی
کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف نوشتهٔ مهران نجفی، داستان «رزان» خبرنگار ایرانی را که در سال 2011 در یک بمبگذاری در کشور نروژ کشته شد، روایت میکند. او بعد از مهاجرت به نروژ درگیر مشکلات خانوادگی خود است تا اینکه آن سانحه تروریستی رخ میدهد. درباره کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف: رزان که مادر بیماری دارد، برای ادامه زندگی به نروژ مهاجرت میکند. پس از مدتی مادرش از دنیا میرود و «رهام» برادرش... ادامه ›
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره
- نویسنده: مهام میقانی
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره نوشتهی مهام میقانی، ماجرای سقوط یک مرغ ماهیخوار غولپیکر روی پشت بامی در شهر تهران است. حضور این پرندهی بیمار باعث پدید آمدن اتفاقات پیچ در پیچی میشود. ارسلان راوی اصلی داستان، با حضور این پرندهی به ظاهر بیمار در بالکن خانهاش، با اتفاقاتی رو به رو میشود که بخشهایی از زندگی شهری، خشم و انسانیت را به تصویر میکشد. او در همان زمان، بعد از مدتها رفیق قدیمیاش... ادامه ›
کتاب هر شب بیداری
- نویسنده: نگار موقرمقدم
کتاب هر شب بیداری نوشتهی نگار موقرمقدم داستانی دراماتیک و احساسی درباره زندگی امروزی است. شخصیت محوری داستان سپیده نام دارد. او در آستانه ورود به دانشگاه است و در زندگیاش با مسائل و مشکلات مختلفی رو به رو میشود. پدر سپیده در حال از دست دادن بیناییاش است و با برادر خود بر سر میراث خانوادگیشان اختلاف دارد. انتخاب رشته و شغل پرستاری سپیده را وارد دنیای جدیدی میکند. سپیده در تلاش است تا با... ادامه ›
کتاب زنگ هفتم
- نویسنده: محمدمنصور هاشمی
مجموعهداستانی که یادآور خاطرات و وقایع دههی شصت برای نسلی است که کودکی و نوجوانیشان را در این دههی خاطرهانگیز سپری کردند. کتاب زنگ هفتم نوشتهی محمدمنصور هاشمی از هفت داستان کوتاهِ بههمپیوسته تشکیل شده که شیرینیها و تلخیهای ایام گذشتهی نویسنده را در قالب روایت یک راوی بینام حکایت میکند. دربارهی کتاب زنگ هفتم برای نسلی که کودکی و نوجوانی خود را در دههی شصت خورشیدی سپری کرده است، این... ادامه ›
کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم
- نویسنده: مهسا حقیقت
مهسا حقیقت در کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم، با نگاهی ساختارشکن، هنجار کلمات را به سخره میگیرد، به جنگ جملات میرود و مفهوم عبارات را چنان درهم میریزد که حاصل آن میشود یک جور پیچیدهنویسی! بیگمان سفر با جادوی کلمات و بازی با واژگان در این کتاب نیاز به تمرکزی ناب دارد، چه برای نویسنده و چه مخاطب که جان و دل میسپارد به کلام راز ورزانه از زبان راوی که به هر طریق میخواهد بگوید که حالش خوب... ادامه ›
کتاب خواب های کودکی: مجموعه داستان های کوتاه
- نویسنده: مریم شیخعلی
خواب های کودکی تعبیرهایی از این رویای بلند بالاست که به خامه ی هنگامه ی مریم چوپانی، بر سپیدای اوراق جا خوش کرده است. در پیشگاه روزگار، اگر روزهایت را به حراج بگذاری، کف دستت فقط قصهای بهنام زندگی میگذارد. همین. قصهای که همه توان خریدش را دارند. اما ... اما اگر همین زندگی را خوب بنویسی و خوب تعریف کنی، توان خریدش را کسی نخواهد داشت جز خدا. ادامه ›
کتاب سهیلا و شاهرخ
- نویسنده: اصغر قمی اویلی
کتاب سهیلا و شاهرخ، به تالیف اصغر قمی اویلی، شامل مجموعه داستانهای خواندنی و بسیار جذاب است که از جمله آنها میتوان به: سهیلا و شاهرخ، بخت شوم، روز، شبی از شبهای من، رُز توکجایی... ؟ و بهشت گمشده اشاره کرد. در بخشی از کتاب سهیلا و شاهرخ میخوانیم: باد پاییزی، آرام در دل جنگل میوزید. هوا تیره و دلتنگ، آسمان ابری، خاک تیره و مرموز. هوای نمناک شمال در دل جنگلهای مازندران. زوزهی ضعیف باد... ادامه ›
کتاب رگههای ناب
- نویسنده: صمد کریم زاده
داستان کتاب رگههای ناب اثر صمد کریم زاده، در سال 1317 میگذرد و قصهی پسربچهی شش سالهای را به تصویر میکشد که همراه با پدر و مادرش زندگی معمولی و آرامی را میگذراند اما روزی میرسد که این آرامش از بین میرود و بیماری مادر، خانواده را دچار بحران میکند. دربارهی کتاب رگههای ناب: محمدکریمِ شش ساله در کنار پدر و مادرش و در دنیای کودکانه خود روزهای خوب و شادی را سپری میکند، تا اینکه روزی مادرش... ادامه ›
کتاب اثیری
- نویسنده: رامین پیرئی نیا
کتاب اثیری به قلم رامین پیرئی نیا رمانی کوتاه و جذاب است که به موضوع از خود بیگانگی پرداخته. این اثر با رویکردی نو، روایتی جدید از آشفتگیهای ذهن یک جوان دانشجو را ارائه میدهد. شیوۀ روایی جریان سیال ذهن، یکی از مولفههای فنی چشمگیر این رمان است. درباره کتاب اثیری: این رمان ذهن پریشان و رمزآلود مردی جوان را سر راه ما قرار میدهد که دنیایی مالیخولیایی و افکاری مشوش نسبت به دنیای پیرامون خود... ادامه ›