معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف
- نویسنده: مهران نجفی
کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف نوشتهٔ مهران نجفی، داستان «رزان» خبرنگار ایرانی را که در سال 2011 در یک بمبگذاری در کشور نروژ کشته شد، روایت میکند. او بعد از مهاجرت به نروژ درگیر مشکلات خانوادگی خود است تا اینکه آن سانحه تروریستی رخ میدهد. درباره کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف: رزان که مادر بیماری دارد، برای ادامه زندگی به نروژ مهاجرت میکند. پس از مدتی مادرش از دنیا میرود و «رهام» برادرش... ادامه ›
کتاب سرخ مثل دریا
- نویسنده: لیلا امیری
کتاب سرخ مثل دریا نوشتهی لیلا امیری، داستان زندگی پسری نوجوان از اهالی جنوب است که ناگهان درگیر اتفاقات عجیب و غیرمنتظرهای میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. عامر از وقتی که میفهمد پدرش در حال یادگیری علوم غریبه است دچار ترس میشود و حس میکند نحسی کارهای اوست که دامن زندگی آنها را گرفته و به ورطهی نابودی کشانده است. دربارهی کتاب سرخ مثل دریا عامر پسر نوجوانی از اهالی جنوب است. پدر او،... ادامه ›
کتاب پیادهروهای ناهموار
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
نازیلا نوبهاری در کتاب پیادهروهای ناهموار، روایتی از آنچه خوانده، دیده و آموخته را بازگو کرده است. این کتاب سفریست از ژرفای ترس تا طلوع عشق و رسیدن به رهایی... داستان درباره دختری به نام مانلی است. که پدر و مادرش در زمان کودکی او به خاطر ناسازگاریهای زیاد از هم جدا شدهاند. مانلی با پدربزرگش زندگی میکند در حالی که یک سوال بزرگ همیشه در ذهنش است. او میخواهد بداند که دقیقا کیست و چرا پدر و... ادامه ›
کتاب دشت ماراتن
- نویسنده: هانیه بختیاری
در کتاب دشت ماراتن داستان زندگی دختری را میخوانیم که با تجربهی تلخی که از مرگ مادرش در نوجوانی داشته، پا به دوران بزرگسالی میگذارد و رابطهی عاشقانهای را آغاز میکند که در نهایت نیمهتمام میماند. هانیه بختیاری در این رمان خواندنی از داستان زندگی «نشاط» و پیچوخمهای ذهنیاش برایمان میگوید. دربارهی کتاب دشت ماراتن سراسر زندگی نشاط، قهرمان کتاب دشت ماراتن را میتوان در یک کلمه خلاصه کرد:... ادامه ›
کتاب با اعمال شاقه
- نویسنده: محمد حنیف
کتاب با اعمال شاقه تازهترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت میکند و بخشهایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیتها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو میکند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی میپردازد و هم... ادامه ›
کتاب خیرگی
- نویسنده: علیرضا سیف الدینی
ادبیات معاصر ایران داستانهای خواندنی زیادی دارد. کتاب خیرگی یکی از همین داستانهای موفق است که به قلم علیرضا سیف الدینی نوشته شده. نویسنده در این داستان ما را با روایت دختری به نام پرینسا آشنا میکند که برای به دست آوردن شغلی تازه راهی دیار مادری خود تبریز شده. اما در ادامهی راه و با ورود او به یک قهوهخانهی قدیمی و البته عجیب، حوادث سمتوسوی دیگری به خود میگیرند. دربارهی کتاب خیرگی بعضی... ادامه ›
کتاب آوا
- نویسنده: نیلوفر جعفری
کتاب آوا نوشتهی نیلوفر جعفری دربارهی زندگی دختری به نام آوا است که پدر و برادری معتاد دارد و به همین خاطر درگیر مشکلات متعدد خانوادگی است. این دختر با پسری به نام حامد آشنا میشود و قصد دارد برای خلاص شدن از زندگی سختی که دارد با او ازدواج کند. زندگی روزمرهی آوا در دعواهای خانوادگی خلاصه میشود؛ پدر و برادر او معتاد هستند و با هم رابطهی خوبی ندارند و همین موضوع باعث میشود که در خانه همواره... ادامه ›
کتاب ژن معیوب
- نویسنده: مریم اسدی خانوکی
کتاب ژن معیوب روایتی اجتماعی است که در آن مریم اسدی خانوکی با زبانی ساده و روان به بیان معضلات اجتماعی پرداخته و آن را به چالش کشیده است. در بخشی از کتاب ژن معیوب میخوانیم: دستهایش میلرزید. پیشانیاش از عرق خیس شده بود. التهاب صورت و سرخی چشمهایش نشان از آشفتگی داشت. پلکهایش بیوقفه باز و بسته میشد. پلک پایین چشم چپش هر چند لحظه یک بار پرش داشت که حاکی از ضعف اعصاب بود. زن در مقابلش زانو... ادامه ›
کتاب صوتی واحد شماره دو!
- نویسنده: عاطفه طیه
کتاب صوتی واحد شماره دو! نوشتهی عاطفه طیه، دربارهی زنی افسرده است که تمام وظایف خانه را به علت بیمسئولیتی همسرش به عهده میگیرد. این اثر در قالب داستان به روایت برخی از مهمترین مشکلات، دغدغهها و انتظارات زنان از جامعهی کنونی میپردازد. دربارهی کتاب صوتی واحد شماره دو: کتاب صوتی «واحد شماره دو!» داستان بلندی دربارهی زندگی مشترک زنان و مردان امروزی است که با دیدی ویژه به مشکلات و موضوعات... ادامه ›
کتاب سالهای شکسته
- نویسنده: روح انگیز شریفیان
کتاب سالهای شکسته نوشتهی روح انگیز شریفیان به نگرانیها و دغدغههای دختر جوانی به نام آیینه میپردازد که پدری بیمار و در آستانهی مرگ دارد. او این اتفاق را به دلیل تأثیری که بر عقاید و باورهایش میگذارد، مهم تلقی میکند. رمان سالهای شکسته به سرنوشت گروهی میپردازد که زمانی عقاید استواری داشتهاند اما پس از رخ دادن حادثه یا تلگری این عقاید در هم شکسته و همین درهم شکستگی منجر میشود تا این... ادامه ›
کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من
- نویسنده: مریم السادات میرحسینی
دغدغههای زنانه از درونمایههای رایج داستانهای معاصر است که میتواند بیانگر حقایق اجتماعی و فرهنگی مهمی در جامعهی ایران باشد. در کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من، نوشتهی مریم السادات میرحسینی، ده داستان کوتاه با محوریت شخصیتهای زن گرد آمده است. زبان این داستانها پخته و سرشار از عواطف انسانی و صور خیال است. دربارهی کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من در دهههای گذشته نویسندگان مختلفی با... ادامه ›
کتاب آدمک باز
- نویسنده: علیرضا برازنده نژاد
در کتاب آدمک باز، نوشتهی علیرضا برازنده نژاد، مخاطب سرگذشت غریب مردی میانسال خواهید بود که زندگی خود را بر اساس علاقهی بیحدوحصرش به مفهوم بازی سامان میدهد! گفتنی است که این کتاب، ذیل مجموعهی «ادبیات ژانریِ» نشر پیدایش به انتشار رسیده است. درباره کتاب آدمک باز «پیشِ خودش به این نتیجه رسیده بود که آدمها در لحظهی چهلسالگی دوباره متولد میشوند. حالا پنج سالی میشد که یاد گرفته بود هر چند... ادامه ›
کتاب همراه آفتاب
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب همراه آفتاب داستانی ایرانی به قلم محمد عزیزی، دربارهی مردی بیرجندی به نام حبیب است که دوران شاه خانوادهاش را رها میکند و در کورهپز خانههای جنوب تهران مشغول به کار میشود. حبیب در سی و پنج سالگی بیمار، ضعیف و ناتوان میشود و شبی دار فانی را وداع میگوید. پسر بزرگ او تقی در اوج جوانی مجبور میشود برای تأمین مخارج خانواده و تسویه حساب با طلبکاران پدرش به تهران برود. در بخشی از کتاب همراه... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب اندوه یک لبخند عمیق
- نویسنده: سعیده کلجاهی اصل
کتاب اندوه یک لبخند عمیق به قلم سعیده کلجاهی اصل، زندگی دختری به نام ترمه را به تصویر میکشد که از کودکی بدون مادر زندگی میکند و بعد از اتمام تحصیل در شیرخوارگاهی کار پیدا میکند. ترمه به دلایلی همراه با پدرش به روستایی دورافتاده میروند و این سفر اتفاقات تاثیرگذار و سرنوشتسازی را در زندگی او رقم میزند. رمانی در ژانر عاشقانه، اجتماعی و مذهبی که تمام عواطف و احساسات شما را درگیر داستان ناب خود... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صادق هدایت
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. صادق هدایت از تأثیرگذارترین و برﺟﺴﺘﻪترین نویسندگان داستاﻥهای کوتاه است که آثار او مورد توجه بسیاری از مترجمان، منتقدان و نویسندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. هدایت داستاﻥنویسی سبک گوتیک را به جهان عرضه کرد که جاﻥمایه بیشتر آﻥها تاریکی، ترس، و سخن از ناامیدی و مرگ است. دروﻥمایه داستاﻥهای هدایت از ویژﮔﻲهای ﺑﻲمانندی برخوردار... ادامه ›
کتاب زیوا
- نویسنده: فاطمه کریم آبادی
کتاب زیوا، نوشتۀ فاطمه کریم آبادی، داستان تمام دخترانی است که از دوران کوتاه و حساس نوجوانی عبور کردهاند اما بار احساسات ضد و نقیضش را سالها به دوش میکشند. زیوا شاید زنی در همسایگی همه ماست که داستان تولدش را تا جایی که میخوانیم و قرار است خوانندههایش بخوانند در یازده فصل بدون اسم در زمان حال، آینده و گذشته نوشته است. یازده فصلی که یک زندگی متشنج را خواندنیتر و شنیدنیتر میکند و انسانهای... ادامه ›
کتاب صوتی پونه
- نویسنده: سوده مقصودی
سوده مقصودی در کتاب صوتی پونه داستان زندگی دختری به همین نام را روایت میکند که با معضلها و چالشهای شخصی و اجتماعی بسیاری روبهروست. در این اثر به وجوه مختلف زندگی شخصیت اول داستان بهعنوان یک زن ایرانی پرداخته شده است. دربارهی کتاب صوتی پونه وقایع کتاب صوتی پونه حول محور زندگی دختر جوانی با همین نام میگردد. پونه یک زن ایرانی است که در زمانهی معاصر زندگی میکند. شاید فردی شبیه به بسیاری از... ادامه ›
کتاب ساعت گرگ و میش
- نویسنده: محمدرضا پورجعفری
کتاب ساعت گرگ و میش تالیف محمدرضا پورجعفری، از محکومی میگوید که در یک قدمی مرگ قرار گرفته است و در این فرصت ذهن او به گذشته بازمیگردد و زندگیاش را مرور میکند. فراز و فرود زندگی را میکاود و صداهای بیرون از روزمرگی را میشنود. محکوم به اعدام میداند که پیش از مرگ باید تمام زندگی را در ذهن داشت، تمام زندگی را در مشت گرفت و لمس کرد و فشرد. و وقتی این چنین باشد اعدام، مرگ یک لحظه نیست، بلکه مرگ... ادامه ›
کتاب صوتی مرز
- نویسنده: سمیه جعفری
سمیه جعفری در کتاب صوتی مرز، داستان کوتاه و غمباری از وضعیت دشوار پناهندگان افغان روایت کرده و نشان داده که چگونه فقر میتواند زندگیهای بسیاری را نابود و افراد زیادی را در راه گریز از آن قربانی کند؛ سرنوشت شومی که پیشاز هر کس، گریبان کودکان و ضعیفترها را میگیرد. دربارهی کتاب صوتی مرز داستان کتاب صوتی مرز نوشتهی سمیه جعفری، جایی در مرز میان ایران و افغانستان در جریان است. جادههای خاکی،... ادامه ›
کتاب مثل ماهیها، مثل نهنگها
- نویسنده: زینب زاهدی
کتاب مثل ماهیها، مثل نهنگها نوشتهی زینب زاهدی، قصهی آدمهایی است که مسیر درست زندگیشان را گم کردهاند، در سردرگمی و پوچی عجیبی به سر میبرند و به دنبال راه نجات به هر کاری دست میزنند. دربارهی کتاب مثل ماهیها، مثل نهنگها: گفتگو و تعامل مسالمتآمیز مشخصترین وجه تمایز آدمی با سایر موجودات است. موهبتی که جایگزین ندارد و بشر به کمک آن توانسته به پیشرفت کنونی برسد. اما آنچه در این رمان بررسی... ادامه ›
کتاب بیو بیو بیو
- نویسنده: ابراهیم دمشناس
کتاب بیو بیو بیو نوشتهی ابراهیم دمشناس، داستانی مبتنی بر زبان، فرهنگ و سنتهای رایج مردم جنوب ایران است. نویسنده که خود اهل ماهشهر است، در این رمان گرم و گیرا سنتهای مجالس عروسی جنوبی را از دیدگاه پیرزنان مجلسآرا روایت کرده است. دربارهی کتاب بیو بیو بیو ابراهیم دمشناس، رماننویس جنوبی معاصر، افتخارات بسیاری را با نوشتههایش از آن خود کرده است. از میان آثار او، کتاب «نَهَست» در چهارمین دورهی... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب آنکت و دو روایت دیگر
- نویسنده: احمد قاسمی
کتاب آنکت و دو روایت دیگر مجموعه داستانی از احمد قاسمی، عضو کمیتهی مرکزی و نظریهپرداز معروف حزب توده است که به همت کاظم فرهادی جمعآوری شده و به چاپ رسیده است. این مجموعه شامل هشت داستان کوتاه با مضامینی مرتبط با فعالیتهای سیاسی احمد قاسمی و دو ناداستان دربارهی شرایط سخت او در هنگام فرار و زندگی مخفیانه در اروپاست که برای علاقهمندان جالب توجه خواهد بود. دربارهی کتاب آنکت و دو روایت دیگر... ادامه ›