معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب حصار موش
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب حصار موش بهقلم نویسندهی جوان و توانای ایرانی، حسین قسامی داستان پناهندگانی را روایت میکند که در یک اردوگاه مخوف یونانی گیر افتادهاند. اغلب پناهجویان سوری، ایرانی یا افغان هستند و ازدحام جمعیت آنقدر زیاد است که زندان تنگتر و غیرقابلتحملتر از حالت عادیاش به نظر میرسد. پس از مدتی با وقوع یک قتل در اردوگاه، زندگی همهی ساکنان آن دستخوش تغییر میشود و سلسله اتفاقات وحشتناکی به دنبال آن... ادامه ›
کتاب هر شب بیداری
- نویسنده: نگار موقرمقدم
کتاب هر شب بیداری نوشتهی نگار موقرمقدم داستانی دراماتیک و احساسی درباره زندگی امروزی است. شخصیت محوری داستان سپیده نام دارد. او در آستانه ورود به دانشگاه است و در زندگیاش با مسائل و مشکلات مختلفی رو به رو میشود. پدر سپیده در حال از دست دادن بیناییاش است و با برادر خود بر سر میراث خانوادگیشان اختلاف دارد. انتخاب رشته و شغل پرستاری سپیده را وارد دنیای جدیدی میکند. سپیده در تلاش است تا با... ادامه ›
کتاب اندوه مونالیزا
- نویسنده: شاهرخ گیوا
شاهرخ گیوا در کتاب اندوه مونالیزا، داستان خانوادهای را به تصویر میکشد که در دورهی پهلوی زندگی میکنند و شهرداری قصد دارد منزل آنها را برای ساخت پل تخریب کند. این خانواده که بیشتر اعضای آن در نمایش روحوضی مشغول به کار هستند، آرام آرام دچار مشکلاتی میشوند که باعث میشود نهایتاً از هم پاشیده شوند. اما این پایان داستان نیست زیرا بهرام که یکی از اعضای این خانواده قدیمی است، شروع به روایت داستان... ادامه ›
کتاب من مجنون
- نویسنده: زهره جلالی
روزی گوته دانا گفت: «وقتی تنها میمانم خود را افسانهای بیش نمیبینم» سخن گوته، سلوک تنهایانی است که بر حریم ضمیر کاوشگر خود آگاهند. کسانیکه برای زندگی مفهوم میجویند و برای محتوایش معنی! دنیا هر چه باشد، دیگران هر که باشند، زمان هر کجا که بچرخد و جبر هر سویی که نظر افکند، آنها دست از پویش نمیکشند. آنها زندگی نوردان راستیناند. آنها افسانه میشوند. یعنی بر تمامی واقعیتها، توهمات و تعلقات... ادامه ›
کتاب فرزند ناب
- نویسنده: زینت شیخ مرادی
داستان زندگی مردی روستایی به نام باباعلی و آخرین فرزند او، عرشیا، در کتاب فرزند ناب نوشتهی زینت شیخ مرادی نگاشته شده است. این کتاب که در گروه رمانهای فارسی قرار میگیرد، داستانی از تلاش و استقامت یک مرد روستایی و خانوادهی اوست. دربارهی کتاب فرزند ناب باباعلی مردی روستایی، صادق، درستکار و معتمد خان و اهل روستاست. تا جایی که خان او را برای کارهای شخصی مثل تحقیق دربارهی ازدواج پسرش میفرستد.... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب دیوانه در مهتاب
- نویسنده: حمیدرضا نجفی
کتاب دیوانه در مهتاب به قلم حمیدرضا نجفی، مجموعه داستانی کوتاه با مضامین اجتماعی است. درونمایه بنیادینی که نویسنده در این داستانها به آن پرداخته، نمایش و ریشهیابی موضوع بیتفاوتی به بحرانها و حوادث ناگوار اجتماعی است. این کتاب افتخار کسب جایزه ادبی اصفهان در بخش بهترین مجموعه داستان کوتاه سال 1387 را در کارنامه خود دارد. درباره کتاب دیوانه در مهتاب: روایت فجایعی هولناک از نگاه بیتفاوت راوی... ادامه ›
کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف
- نویسنده: مهران نجفی
کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف نوشتهٔ مهران نجفی، داستان «رزان» خبرنگار ایرانی را که در سال 2011 در یک بمبگذاری در کشور نروژ کشته شد، روایت میکند. او بعد از مهاجرت به نروژ درگیر مشکلات خانوادگی خود است تا اینکه آن سانحه تروریستی رخ میدهد. درباره کتاب صوتی سوگند به فرشتگان در صف: رزان که مادر بیماری دارد، برای ادامه زندگی به نروژ مهاجرت میکند. پس از مدتی مادرش از دنیا میرود و «رهام» برادرش... ادامه ›
کتاب استخوانهای یخ زده
- نویسنده: فاطمه عسکری
کتاب استخوانهای یخ زده، مجموعه داستانکوتاهی با بنمایهی روانشناختی به قلم نویسندهی ایرانی فاطمه عسکری است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته و نقطهی اشتراک همگی این ماجراها، دغدغهی همیشگی بشر یعنی عشق و مرگ است. شخصیتها و قهرمانان این مجموعه هرکدام بهنوعی با رنج فقدان و ازدستدادن دستبهگریباناند و سعی دارند با موشکافی جهان دردهای خود، این رنجهای انسانی را بهتر تاب بیاورند.... ادامه ›
کتاب سهیلا و شاهرخ
- نویسنده: اصغر قمی اویلی
کتاب سهیلا و شاهرخ، به تالیف اصغر قمی اویلی، شامل مجموعه داستانهای خواندنی و بسیار جذاب است که از جمله آنها میتوان به: سهیلا و شاهرخ، بخت شوم، روز، شبی از شبهای من، رُز توکجایی... ؟ و بهشت گمشده اشاره کرد. در بخشی از کتاب سهیلا و شاهرخ میخوانیم: باد پاییزی، آرام در دل جنگل میوزید. هوا تیره و دلتنگ، آسمان ابری، خاک تیره و مرموز. هوای نمناک شمال در دل جنگلهای مازندران. زوزهی ضعیف باد... ادامه ›
کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر
- نویسنده: محمد شیخ مولائی
محمد شیخ مولائی در کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر روایتگر داستان هشت کودک بیسرپرست است که فردی خیّر آنها را در مهر و محبت خود غرق و بزرگشان میکند. کودکان کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر برای هم پشتوانهای محکم هستند و در برابر مشکلات و سختیهایی که روزگار برای آنها رقم میزند سر شکست فرود نمیآورند. محمد شیخ مولائی زندگی این کودکان را همراه با حوادثی دلخراش چون مرگ همراه... ادامه ›
کتاب رقص گراز
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی، رمانی است که از راز چرایی گرایش انسانها به کشتن همنوعانشان پرده برمیدارد. داستان هولناکی که حقیقت میل به کشتن را درون بشر به تصویر میکشد و با خواندن آن به فکر فرو میروید. دربارهی کتاب رقص گراز کشتن؛ واژهای که شنیدن آن هم ترسناک و تکاندهنده است چه برسد به این که در واقعیت رخ دهد! کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی نوشته شده و حادثهای را روایت میکند که برای... ادامه ›
کتاب خواب های کودکی: مجموعه داستان های کوتاه
- نویسنده: مریم شیخعلی
خواب های کودکی تعبیرهایی از این رویای بلند بالاست که به خامه ی هنگامه ی مریم چوپانی، بر سپیدای اوراق جا خوش کرده است. در پیشگاه روزگار، اگر روزهایت را به حراج بگذاری، کف دستت فقط قصهای بهنام زندگی میگذارد. همین. قصهای که همه توان خریدش را دارند. اما ... اما اگر همین زندگی را خوب بنویسی و خوب تعریف کنی، توان خریدش را کسی نخواهد داشت جز خدا. ادامه ›
کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم
- نویسنده: رضا فکری
روایتی از شور و شوق جوانی و به آتش کشیده شدن آمال و آرزوها. کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم، رمانی با درون مایهای سیاسی و اجتماعی نوشته رضا فکری است که ماجرای زندگی چند جوان را در یک بازه ده ساله به تصویر میکشد. درباره کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم: در رمانهای کلاسیک سفری زیبا و منظم از سیر و سلوک قهرمانان داستان به تصویر کشیده میشود اما کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم یک رمان مدرن تمام عیار و... ادامه ›
کتاب PDF خاطرات یک آرایشگر
- نویسنده: ندا عابدینی
کتاب خاطرات یک آرایشگر، نوشتهی ندا عابدینی، داستانی در ژانر درام است که زندگی دو رفیق صمیمی دیرینه به نامهای سارا و لیلی را روایت میکند. این دو که بعد از ازدواج، هریک به شکلی با مشکلاتی روبهرو شدهاند، پس از چند سال دوری، مجدداً یکدیگر را ملاقات میکنند و رفاقت کهنه را بار دیگر از سر میگیرند. دربارهی کتاب خاطرات یک آرایشگر کتاب خاطرات یک آرایشگر، رمانی به قلم ندا عابدینی است که روایتگر... ادامه ›
کتاب فصل آخر
- نویسنده: مژده اسفندیاری راد
کتاب فصل آخر، ماجراهای زندگی پرپیچوخم دختری به نام شیرین را روایت میکند و مخاطب را با او، از روزهای نوجوانی و خانهی پدری، تا جوانی و مهاجرتش به آلمان، همراه میکند. مژده اسفندیاری راد در این رمان اجتماعی به صورت ویژه به مسائل زندگی مهاجران و پناهجویان پرداخته است. دربارهی کتاب فصل آخر مهاجرت و تغییر محل زندگی با هدف بهبود شرایطی که در زندگی خود تجربه میکنیم، از رویاهاییست که بسیاری از... ادامه ›
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره
- نویسنده: مهام میقانی
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره نوشتهی مهام میقانی، ماجرای سقوط یک مرغ ماهیخوار غولپیکر روی پشت بامی در شهر تهران است. حضور این پرندهی بیمار باعث پدید آمدن اتفاقات پیچ در پیچی میشود. ارسلان راوی اصلی داستان، با حضور این پرندهی به ظاهر بیمار در بالکن خانهاش، با اتفاقاتی رو به رو میشود که بخشهایی از زندگی شهری، خشم و انسانیت را به تصویر میکشد. او در همان زمان، بعد از مدتها رفیق قدیمیاش... ادامه ›
کتاب دیگر وقتی نیست
- نویسنده: فرشید عبداله پور
داستان دیگر وقتی نیست ماجرای زندگی ایمان جوانی 30 ساله را روایت میکند که با مشکلاتی در زندگیش دست و پنجه نرم میکند. او در مسیر زندگیش دچار انحرافاتی شده و همین مورد باعث میشود تا او غرق گناه و لذت های دنیوی شود. در جایی از مسیر زندگیش او به مشکلی عظیم بر میخورد. دیگر وقتی برای جبران و بازگشت از اشتباهاتش در زندگی این دنیا برایش وجود ندارد. او به انتهای خط رسیده است. واکنش های او به این موضوع و... ادامه ›
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید
- نویسنده: افروز جهاندیده
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید به قلم افروز جهاندیده، شامل بیست و چهار داستان کوتاه با موضوع و تمی اجتماعی و خانوادگی است که اکثرا به مشکلات زنان در جامعه میپردازد. این کتاب قصهی زنانی است که احتمالا در اطراف شما هم کم نباشند. زنانی که رنج و عذاب میکشند. رنجهای زنانه در دنیای جنونآمیزی که دست به تخریب آنها زده است. «زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید» به همهی افرادی که... ادامه ›
کتاب جوا، چوا، حوا و خوا: مجموعه داستان های انتقادی
- نویسنده: زینب برخورداری
بارون می اومد. شُرشُر! خیابون شلوغ شده بود. همه سعی میکردن سریع تر خودشونو به یه سرپناهی برسونن یا زودتر سوار ماشینی بشن، که تو اون وضعیت شلوغ، آسون گیر نمیاومد. منم مثل بقیه؛ چتر مَتری هم که نداشتم! الکی رفتم تو یه مغازه تا از شدت بارون کم بشه وُ برم دنبال کارم. اون مغازه پر از عینک های مدل به مدل و رنگ و وارنگ بود. یه مغازه عینک فروشی بزرگ. درسته عینک نمیخواستم ولی واسه پناه گرفتن که... ادامه ›
کتاب رویای بیقرار
- نویسنده: فاطمه مسعودی
زهره و هادی زوجی هستند که در کنار هم احساس خوشبختی میکنند، تا آنکه مشکل ناباروری هادی بر کیفیت روابط میان آنها تأثیر میگذارد. در کتاب رویای بیقرار، نوشتهی فاطمه مسعودی، داستان تلاش این زوج و فرازونشیبهایی را که سپری میکنند، خواهید خواند. دربارهی کتاب رویای بیقرار نیاز به داشتن فرزند و پذیرفتن نقش والد در میان بیشتر زوجها اهمیت ویژهای دارد و میتواند در بهبود روابط آنها تأثیرگذار... ادامه ›
کتاب بانو
- نویسنده: بهناز شاهنده
بهناز شاهنده، داستاننویس معاصر فارسی، در کتاب بانو، داستان زندگی زنی متأهل را روایت میکند و تفکرات و صحبتهای درونی او را به تصویر میکشد. این کتاب که از زبان راوی اول شخص روایت میشود، سعی دارد کلیشههای رایج فرهنگی دربارهی زنان خانهدار را به چالش بکشد و از طریق روایت رویدادهای زندگی شخصیت اصلی، فشارهایی را که این دسته از افراد متحمل میشوند بازگو کند. دربارهی کتاب بانو هرچقدر هم که... ادامه ›
کتاب مرد دونده
- نویسنده: مسعود شامحمدی
او میدود تا زنده بماند! کتاب مرد دونده نوشتهی مسعود شامحمدی دربارهی فردی معمولی است که به سندرومی ناشناخته مبتلا میشود، سندرومی که تنها میتوان با دویدن کنترل کرد. همین موضوع، مرد را به سوژهای برای رسانهها تبدیل مینماید و او با استفاده از این فرصت افکار خود را مطرح میکند و طرفدارانی نیز مییابد. دربارهی کتاب مرد دونده: این رمان جذاب و خواندنی با مردی آغاز میشود که از دویدن خسته شده... ادامه ›
رمان انجمن مخفی
- نویسنده: احمد شاکری
مدرسه خان تکیه است، بازارچه، عزاخانه.گنبد تکیه خان از سر بازارچه، مثل عمامه ای سیاه، برسرمدرسه نشسته است. سیاه و بلند وبزرگ. بازارچه آشنا غریب شده.از همیشه شلوغ تر است.پر از رفت و آمد و نقل های جورواجور.حکایت شمایل خوانی سال قبل سرزبان هاست. قصه تفنگ و شوشکه قزاق ها زودتر از خودشان آمده است... بسمالله... تسلیم میشوم. هرچه تقدیر میخواهد پیش بیاید. پرده کنار میرود. چارچوب در کوتاه است. سقف... ادامه ›