معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب جذابیت عشق
- نویسنده: تورج زاهدی
کتاب جذابیت عشق، نوشتهی تورج زاهدی، رمانی خواندنی با موضوعِ وضعیت روشنفکران در ایرانِ پس از انقلاب است. قهرمان اصلی این داستان، روزنامهنگاری مجرب است که در پیِ پیگیریِ خبری جنایی، درگیر وقایعی مهیج و پیشبینیناپذیر میشود. درباره کتاب جذابیت عشق تورج زاهدی برای دنبالکنندگان ادبیات روز ایران چهرهای آشناست. این نویسندهی توانا را با آثار داستانی خواندنی و درخشانی میشناسیم که موضوع اغلب... ادامه ›
کتاب رنجهای پیرمرد خفته
- نویسنده: کامران محرابیان
کتاب رمان رنجهای پیرمرد خفته، به تالیف کامران محرابیان، داستان پیرمردی است که یک شب با بیخوابی رو به رو میشود. در کتاب رمان رنجهای پیرمرد خفته میخوانیم: هوای خونه خیسِ خیسِ همه جا خیسِ، من تو گودالم، گودالِ پُر از آبِ، گودالِ پُر از کثیفی، گودالِ پُر از رویاست، این منم، این چیزی که ساختم، این چیزی که همیشه بودم، تا آخرین لحظه هم همین طوریم. حالا که فکر میکنم، میبینم من تو تموم این مدت توی... ادامه ›
کتاب سهیلا و شاهرخ
- نویسنده: اصغر قمی اویلی
کتاب سهیلا و شاهرخ، به تالیف اصغر قمی اویلی، شامل مجموعه داستانهای خواندنی و بسیار جذاب است که از جمله آنها میتوان به: سهیلا و شاهرخ، بخت شوم، روز، شبی از شبهای من، رُز توکجایی... ؟ و بهشت گمشده اشاره کرد. در بخشی از کتاب سهیلا و شاهرخ میخوانیم: باد پاییزی، آرام در دل جنگل میوزید. هوا تیره و دلتنگ، آسمان ابری، خاک تیره و مرموز. هوای نمناک شمال در دل جنگلهای مازندران. زوزهی ضعیف باد... ادامه ›
کتاب سیاهی
- نویسنده: حدیثه اسماعیلی
کتاب سیاهی، رمانی رازآلود است که توسط حدیثه اسماعیلی به رشتهی تحریر درآمده. این کتاب دربارهی افراد شرور جامعه است و چالشهای زندگی شایان را روایت میکند که ناخواسته وارد این اجتماع شده. او هکر است و به واسطهی مهارتهایش در این مسیر قرار گرفته. مواجههی او با آدمهای مرموز داستان، محور اصلی کتاب حاضر را تشکیل میدهد. دربارهی کتاب سیاهی حدیثه اسماعیلی در کتاب سیاهی، ماجرای زندگی شایان را روایت... ادامه ›
کتاب صوتی و باز هم تنهایی
- نویسنده: سوری رحیمی
داستان نابهسامانیهای جامعهای سرخورده و فلکزده. سوری رحیمی در کتاب صوتی و باز هم تنهایی داستان را با دو شخصیت بهنامهای آتابیک و محترم آغاز میکند و بهتدریج کلاف درهمپیچیدهی شخصیتها و اتفاقات را برایمان میگشاید. دربارهی کتاب صوتی و باز هم تنهایی داستان کتاب صوتی و باز هم تنهایی با شخصیتی بهنام آتابیک شروع میشود؛ پیرمردی که در جادهای پر پیچ و خم با پای پیاده مشغول راه رفتن به سوی... ادامه ›
کتاب به فردا فکر نمیکنم
- نویسنده: مرسده کسروی
مرسده کسروی در کتاب به فردا فکر نمیکنم ماجرای زنی را روایت میکند که حکم اعدامش صادر شده و قرار است به زودی اعدام شود. این زن در روزهای آخر عمرش تصمیم میگیرد برای یک نویسنده نامهای بفرستد و خاطرات زندگیاش را برای او تعریف کند. خواستهی زن این است که نویسنده از روی نامهاش یک رمان بنویسد و به این ترتیب یاد او را در اذهان زنده نگه دارد. دربارهی کتاب به فردا فکر نمیکنم رمان اجتماعی قالبی از... ادامه ›
کتاب سال درخت
- نویسنده: ضحی کاظمی
ضحی کاظمی در کتاب سال درخت به سراغ داستان پرفرازونشیب خاندان پورسالاری و نادرخانی رفته است. داستانی که آکنده از غم و شادی، عشق، خرافات، بداقبالی و سوگواری است. راوی این داستان یکی از پسران این خاندان یعنی پیمان است. او که در حادثهای چاقو خورده و مرده، به همراه خواهرش پریسا و برادرش پویا، آخرین نفرات شجرهنامهی این خانواده، پرده از گذشتهی این خاندان برمیدارند. دربارهی کتاب سال درخت کتاب سال... ادامه ›
کتاب از نیستان و... دیگرستان
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
کتاب از نیستان و... دیگرستان دربردارندهی داستانهای کوتاهی است که سید مهدی شجاعی با هدف انتقاد از انحرافات اخلاقی جامعه در ایران دههی هفتاد، به نگارش درآورده و به مخاطبانش عرضه کرده. در این مجموعهی داستان کوتاه شاهد انحرافاتی هستیم که جامعهی ایران، بهخصوص جوانان را به سوی اضمحلال فرهنگی و ازخودبیگانگی سوق داده. مطالعهی این مجموعهی خواندنی برای علاقهمندان داستانهای اجتماعی و انتقادی... ادامه ›
کتاب زیوا
- نویسنده: فاطمه کریم آبادی
کتاب زیوا، نوشتۀ فاطمه کریم آبادی، داستان تمام دخترانی است که از دوران کوتاه و حساس نوجوانی عبور کردهاند اما بار احساسات ضد و نقیضش را سالها به دوش میکشند. زیوا شاید زنی در همسایگی همه ماست که داستان تولدش را تا جایی که میخوانیم و قرار است خوانندههایش بخوانند در یازده فصل بدون اسم در زمان حال، آینده و گذشته نوشته است. یازده فصلی که یک زندگی متشنج را خواندنیتر و شنیدنیتر میکند و انسانهای... ادامه ›
کتاب صوتی فیلها
- نویسنده: شاهرخ گیوا
کتاب صوتی فیلها اثر شاهرخ گیوا، روایتی از کلکسیونری تنها به نام فیروز است، او به جمعآوری اسکناسهایی که مردم روی آنها چیزی نوشتهاند، علاقه دارد. فیروز شخصیت اصلی کتاب صوتی فیلهاست. او کارمند سابق چاپخانه بانک مرکزی، مردی ثروتمند و میانسال است. تنها مشغلهی فیروز در زندگی این است که اسکناسهایی که مردم رویشان نوشتهاند را جمعآوری کند. او تنها زندگی میکند و حدود 19 سال خود را با دلتنگیها،... ادامه ›
کتاب زمایا
- نویسنده: حامد خسروان
کتاب زمایا نوشتهی حامد خسروان، ماجرای کمک خلبانی ایتالیایی است که باید برای انجام مأموریتی به سارایوو برود ولی در زمان بازگشت به دستور مافوق خود در فرودگاه میماند و اتفاقات عجیبی برایش رخ میدهد. دربارهی کتاب زمایا: در ابتدای داستان کمک خلبان با یکی از پرسنل فرودگاه آشنا میشود که در پی آن تصمیمات عجیبی برای مافوق خود میگیرد. در ادامه او با یک خبرنگار زن ایتالیایی که زمانی عشق دوران جوانیاش... ادامه ›
کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد
- نویسنده: سلمان کریمی
کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد نوشته سلمان کریمی، داستان زندگی پسر نابینایی را به تصویر میکشد که در بحبوحه حوادث کوی دانشگاه با اتفاقی که برایش رقم میخورد رویاهای خاص و جذابی در سرش شکل میگیرد که او را از دیگران متمایز میکند. درباره کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد: پویا جوان دانشجویی است که از بدو تولد چشمانش توان دیدن نداشته است. او زمانی که برای نخستین بار در یک گردهمایی اعتراضی... ادامه ›
کتاب یک شاعر به فروش میرسد
- نویسنده: ابوالحسن درویشی مزنگی
یک شاعر که در میان جمع تنهاست! این است داستان زندگی استاد شاعر؛ قهرمان کتاب یک شاعر به فروش میرسد، اثر ابوالحسن درویشی مزنگی . این داستان، جامعهای را به تصویر میکشد که هنر و ادبیات در آن تبدیل به کالا شدهاند و اگر کسی از این قاعده پیروی نکند، محکوم به انزوا است. دربارهی کتاب یک شاعر به فروش میرسد حالا که پول همهچیز را تعیین میکند، هنر و ادبیات نیز ناگزیر به این ورطهی هولناک در میافتند؛... ادامه ›
کتاب خیالت راحت رئیس
- نویسنده: احمد پورامینی
کتاب خیالت راحت رئیس رمانی کوتاه نوشتهی احمد پورامینی است که روایتی واقعگرایانه از سربازی و اتفاقات آن به دست میدهد. نویسنده در این داستان تنهایی و دلتنگی و کسالت را توأم با خوشگذرانیها و اتفاقات بامزه پیش چشم خواننده میگذارد. دربارهی کتاب خیالت راحت رئیس کتاب خیالت راحت رئیس، اولین رمان احمد پورامینی، نویسنده و منتقد ادبی است. این کتاب رمانی کوتاه است که به مقولهی سربازی و تلخیها و... ادامه ›
کتاب قطار زندگی
- نویسنده: علیرضا باقری
داستانهای کتاب قطار زندگی اثر علیرضا باقری (سریتا) مجموعهای است سرشار از زندگی، حقیقت، عشق، جدایی، دلتنگی و ماجراهای شگفتانگیز که در لابهلای کلمات کتاب گنجاده شدهاند. کتاب قطار زندگی (Train of life) برای روح انسانی نوشته شده که آماده دریافت نور و حقیقت است. همراه با نویسنده در کوپههای قطار، زندگی و عشق را تجربه کنید و بگذارید زیبایی و شیرینی داستانها همراه با حقیقت شما را به سرمنزل اوقاتی... ادامه ›
کتاب خورشید سیاه
- نویسنده: معصوم ترکان
کتاب خورشید سیاه به قلم معصوم ترکان، داستان پر فراز و نشیب زندگی دختری را به تصویر میکشد که به هِروئین معتاد شده است. در بخشی از کتاب خورشید سیاه میخوانیم: روز به روز دز موادم کمتر و حال من بدتر میشد. دیگر مهران در اتاق را قفل میکرد و نمیگذاشت سامان پیشم بیاید. در واقع کار خوبی میکرد، چون اصلا حال خوبی نداشتم و فقط آه و ناله میکردم! مصرف هروئینم کاملا قطع شده بود و فقط زیر نظر مهران و یکی... ادامه ›
رمان روی بال پروانه
- نویسنده: علم ناز حسن زاده
کتاب رمان روی بال پروانه، به ما میگوید باید از خواستههایی که از خداوند داریم، اطمینان داشته باشیم تا اگر به خواستهمان رسیدیم، پشیمان نشویم. هر کسی آرزوهایش را دوست دارد و با آن زنده است، پس چرا باید آرزوی عوضی بکند؟ در بخشی از رمان روی بال پروانه نوشتهی علم ناز حسن زاده میخوانیم: اعتراف میکنم، تجارب تلخ و شیرین زندگی معنی این جمله را به تلخی به من آموخت. انگار همین دیروز بود. کلاس ادبیات... ادامه ›
کتاب کمی مایل به سرخ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کمی مایل به سرخ نوشتهی فرشته نوبخت، رمانی جذاب با فضایی متفاوت است که داستان زنی به نام پونه را روایت میکند. او پس از سه ماه از کما بیرون میآید، چرخی در گذشتهاش میزند و به جستجوی اخبار و اتفاقاتی میپردازد که در این مدت سبب تغییر آدمهای اطرافش شده است. این اثر، داستانی با سبک مدرن دارد که ایدهی اصلی آن بر اساس مرگ یکی از نزدیکان نویسنده شکل گرفته است. او در این کتاب مثل دیگر آثارش،... ادامه ›
کتاب گرمازده
- نویسنده: مهام میقانی
کتاب گرمازده با ماجرای گم شدن یک سگ آغاز میشود و با تلاشهای راوی داستان برای پیدا کردن او و آغاز آشناییاش با صاحب سگ ادامه پیدا میکند. مهام میقانی در این رمان واقعگرایانه در تلاش بوده تا شمّهای از سرگشتگی و ازخودبیگانگی انسانها را برای مخاطبان ترسیم کند. کتاب پیشرو نخستین اثر اوست که از قلم توانمند وی حکایت دارد و در سال 1391 توانسته بهعنوان نامزد جایزهی ادبی گلشیری معرفی شود. دربارهی... ادامه ›
کتاب گورستان مسافران
- نویسنده: عماد لک
کتاب گورستان مسافران به قلم عماد لک در قالب داستانی کوتاه سعی دارد تا تاثیر رفتارهای مختلف افراد را در زندگی دیگران به شما نشان دهد. قصهی زندگی همهی انسانها نظیر یک رمان است و این رمانها نسبت به لحظات حضور اشخاص متفاوت در زندگیشان دارای فصلهایی مشترک هستند. عدهای چند فصل، بعضی چند صفحه و عدهای هم تنها چند سطر ممکن است در زندگی همهی ما حضور داشته باشند. این که چقدر با آدمهای اطراف... ادامه ›
کتاب سگها و آدمها
- نویسنده: فرشته مولوی
کتاب سگها و آدمها مجموعهای متشکل از داستانهای کوتاه به قلم فرشته مولوی، نویسندهی معاصر ایرانی است که در حد فاصل سالهای 1360 تا 1375 به رشتهی تحریر درآمدهاند. مولوی در این داستانها شما را به سراسر جهان میبرد؛ از خیابانهای شهر ساری به جشن رنگهای هندوستان میروید و قصهی آدمهایی را میخوانید که در گوشه و کنار دنیا با مسائل مختلفی در زندگی شخصیشان دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب سلیمان
- نویسنده: پریسا تیموری
کتاب سلیمان تریلر جاسوسی به قلم پریسا تیموری، در مورد خانوادهای پرنفوذ در جمهوری اسلامی است که همهی اعضای آن از مقامات بلندپایه و امنیتی نظام بهشمار میروند. حاج سهراب، پدر و بزرگ این خانواده، روزشماری میکند تا نوهاش سلیمان پس از سالها به کشور بازگردد و او را ببیند. اما سلیمان به قصد دیدار با خانواده نمیآید، بلکه هدف دیگری را در سر میپروراند که هیچکس انتظارش را ندارد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب عطر خسته بنفشه
- نویسنده: آرزو خمسه کجوری
کتاب عطر خسته بنفشه نوشتهی آرزو خمسه کجوری، متشکل از 24 داستان بسیار کوتاه است که بیشترشان مضامینی زنانه، اجتماعی و انسانی دارند. این داستانها عموماً در مورد مسائل روزمرهی زندگی هستند، لحنی موجز و مختصر دارند و شما در مرز میان واقعیت و خیال قرار میدهند. برخی از داستانهای این کتاب تراژیک و تلخ هستند و برخی دیگر در فضایی طنز و کمدی روایت میشوند. دربارهی کتاب عطر خسته بنفشه ادبیات داستانی... ادامه ›