معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب گردنبند چرمی
- نویسنده: مهرناز مشعشع
کتاب گردنبند چرمی، رمان کوتاهی به قلم مهرناز مشعشع است که با صداقت و صراحت کامل، مشکلات و مسائل یک زن جوان مجرد را به تصویر میکشد. نویسنده در این کتاب در واقع زندگی دختر جوانی به نام مهرانگیز را دنبال میکند که با وجود استقلال و موفقیت در کار و درس و داشتن یک خانوادهی امن و آرام، از انتظاراتی که از طرف جامعه به او تحمیل میشود در عذاب است. در خلال دنبال کردن داستان مهرانگیز، مسائل و مصائبی که... ادامه ›
کتاب آوا
- نویسنده: نیلوفر جعفری
کتاب آوا نوشتهی نیلوفر جعفری دربارهی زندگی دختری به نام آوا است که پدر و برادری معتاد دارد و به همین خاطر درگیر مشکلات متعدد خانوادگی است. این دختر با پسری به نام حامد آشنا میشود و قصد دارد برای خلاص شدن از زندگی سختی که دارد با او ازدواج کند. زندگی روزمرهی آوا در دعواهای خانوادگی خلاصه میشود؛ پدر و برادر او معتاد هستند و با هم رابطهی خوبی ندارند و همین موضوع باعث میشود که در خانه همواره... ادامه ›
کتاب صوتی متولد 16 آگوست
- نویسنده: سپیده محمدیان
کتاب صوتی متولد 16 آگوست نوشته سپیده محمدیان زندگی مادران اوتیسم را به تصویر میکشد و در قالب رابطهی پدر و دختری است که پدر برای بازگرداندن دخترش به کشور تلاش میکند. شخصیت اصلی این رمان بنا بر ماجراها و اتفاقاتی از کشور مهاجرت کرده و حالا در گوشه دیگری از جهان، سر کردن با کودکان اوتیسم و مادران آنها معنا و مفهومی به زندگیاش داده است، با سفر پدر برای بازگرداندن او به خانه، سعی دارد درستترین... ادامه ›
کتاب لیان دخت
- نویسنده: ثریا شیری
کتاب لیان دخت نوشتهی ثریا شیری، روایتگر داستان زندگی دختری به نام سلیمه است. او در بوشهر زندگی میکند و رویاهای بزرگی در سر میپروراند. سلیمه برای رسیدن به رویاها و آرزوهایش میبایست در برابر خانواده و اهالی یک شهر بایستد. سلیمه مسیری پرپیچ و تاب را در پیش رو دارد که در این مسیر مشکلات همچون طوفانی جانکاه به سوی او هجوم میآورند. هر بار که از پس یکی از مشکلات برمیآید مشکل جدیدی قد علم میکند.... ادامه ›
کتاب افغانی کشی
- نویسنده: محمدرضا ذوالعلی
محمدرضا ذوالعلی، نویسندهی نامآشنای اهل کرمان، در کتاب افغانی کشی که رمانیست خواندنی و تأثربرانگیز، به روایت دشواریهای زندگی مهاجران افغانِ ساکن ایران پرداخته است. داستان این کتاب حول محور رابطهی دختری افغان به نام فیروزه با مردی ایرانی به نام رسول میگردد. گفتنی است که اثر پیش رو در سال 1395 «کتاب شایستهی تقدیر جایزهی مهرگان ادب» لقب گرفت. درباره کتاب افغانی کشی محمدرضا ذوالعلی، نویسندهی... ادامه ›
کتاب تلخترین لبخند
- نویسنده: رحیم فتوره چی
رحیم فتوره چی در کتاب تلخترین لبخند، مسئلهی مهاجرت دانشجویان نخبه را از وطن، سوژهی داستان خود قرار داده است و در قالب رمانی اجتماعی، از معضلات و خوبیهای این موضوع سخن میگوید. دربارهی کتاب تلخترین لبخند: در چندین دهه گذشته از مهاجرت نخبگان، به عنوان یکی از مهمترین مسائل مهم اجتماعی نام برده میشود. مسئلهای که آینده بسیاری از جوانان ایرانی و توسعه و پیشرفت کشور به آن بستگی دارد.... ادامه ›
کتاب جویندگان عدالت
- نویسنده: محمد قاضی زاده
محمد قاضی زاده در کتاب جویندگان عدالت، داستان پنج قهرمان مردمی را که مجریان عدالت هستند به تصویر میکشد. این افراد که محبوبیت زیادی دارند، برای برچیدن ظلم و مبارزه با جرم و جنایت وارد شهر برلین میشوند در حالی که اتفاقات عجیبی انتظارشان را میکشد. دربارهی کتاب جویندگان عدالت: داستانی که پیش رو دارید در مورد پنج نفر است که شجاعت و شوکت بینظیری دارند. پنج نفری که مسئول و مأمور اجرای عدالت و... ادامه ›
کتاب تپش خون
- نویسنده: علیرضا ملائی
کتاب تپش خون به قلم علیرضا ملائی، زندگی زنی را به تصویر میکشد که تمام عمرش را در خانه و باغی بزرگ، زندگی کرده است اما شوهر قماربازش تمام داراییشان را در قمار باخته و حالا زن با عدهای اراذل و اوباش مواجه میشود که میخواهند او را از خانهاش بیرون کنند. دربارهی کتاب تپش خون: این داستان که اثر نویسندهای جوان است در مسابقه خودنویس در سال 1398 جزو برگزیدگان دور اول شناخته شد. ماجرایی خواندنی که... ادامه ›
کتاب خواستم بگویم خون را ببین
- نویسنده: رویا شکیبایی
رویا شکیبایی در کتاب خواستم بگویم خون را ببین، وضعیت دردآور زندگی زنان افغانی را به تصویر میکشد؛ زنانی که در شرایطی بسیار سخت و دشوار به کار و تحصیل میپردازند و رنجهای زیادی را متحمل میشوند. دربارهی کتاب خواستم بگویم خون را ببین: در این کتاب با ماجرای زندگی دختری ایرانی به نام سیما آشنا میشوید که روزی از طرف یکی از سازمانهای امنیتی به کابل میرود. این سازمان جهت بهبود زمینههای... ادامه ›
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: مهدی قزلی
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی، شامل روایتهای کوتاه و جذابی است که به قلم جمعی از دانشجویان نوشته شده. ماجرای داستان یک دختر جلف که نام یکی از داستانهای اصلی کتاب نیز میباشد از این قرار است که راوی (فیلمبردار) از اردوگاه آوارگان فلسطینی فیلمبرداری میکند. او ناگهان دختری را میبیند که ظاهری جلف دارد. دختر میخواهد به هر نحوی شده از او فیلمبرداری شود؛ اما فیلمبردار از این کار اکراه... ادامه ›
کتاب دختری که خودش را خورد
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب دختری که خودش را خورد نوشتهی سعید محسنی، ماجرای معلم تاریخی خسته، منزوی و نگران را به تصویر میکشد که از زندگی کسالتآور و تکراریاش خسته شده است اما هیچ کاری برای تغییر نمیکند تا اینکه روزی اتفاقی او را به حرکت وامیدارد. دربارهی کتاب دختری که خودش را خورد: این روزها زندگی اکثرمان تکراری و یکنواخت شده است، بعضیهایمان به دنبال راهی برای تغییر هستیم و برخی دیگرمان در عین انفعال، هیچ... ادامه ›
کتاب سوفیا
- نویسنده: معصومه کاظمی
چهره حقیقی مهاجرت برای مردمی که به اجبار وطن خود را ترک میکنند با دیگر انسانهای دنیا فرق دارد! کتاب سوفیا رمانی است تاملبرانگیز به قلم معصومه کاظمی که داستان زندگی یک خانوادهی مهاجر افغان را بهتصویر میکشد. خانوادهای که طعم آرامش را در کشور تازه هم نمیچشند و دلهرهی مرگ و تبعید همواره زیر پوستشان جریان دارد. دربارهی کتاب سوفیا کتاب سوفیا رمان خواندنی معصومه کاظمی، داستان زندگی پامیر و... ادامه ›
کتاب پارک شهر
- نویسنده: هانیه سلطان پور
هانیه سلطان پور در کتاب پارک شهر، سرگذشت مردی را روایت میکند که خشونت در جان و روانش رخنه کرده و مرگ برای او تبدیل به امری عادی شده است؛ مردی که هیچچیزی برای از دست دادن ندارد و روزهایش را با تماشای جان کندن انسانها میگذراند! دربارهی کتاب پارک شهر: به نظر شما چه چیزهایی بر روح و روان انسانها اثر میگذارد تا حدی که آنها را از فردی مظلوم به فردی قاتل تبدیل نماید؟ در رمان پارک شهر داستان... ادامه ›
کتاب شنیدم که دیگر نمی آیی (آنجا که روزی می روی)
- نویسنده: فرح قربانی
خداوند تجربه فوق العاده ای از نور، زیبایی و شکوه است، خدا واژه نیست، وسعت است، اقیانوسی بی کرانه که تو چون قطراه ای در آن ناپدید می شوی. ژرف زندگی کن، از ته دل، یکپارچه با تمام وجود، به طوری که وقتی مرگ در زد، اماده باشی، آماده چون میوه ای رسیده، برای فرو افتادن از درخت، تنها نسیمی ملایم می وزد و میوه فرو می افتد، گاه حتی بدون هیچ نسیمی، میوه به سبب سنگینی و رسیدگی از درخت می افتد مرگ باید چنین... ادامه ›
کتاب بیست و پنج صدم بیشتر
- نویسنده: امیرعباس سنگی
امیرعباس سنگی در کتاب بیست و پنج صدم بیشتر، در قالب داستانی خاطراتگونه با زبانی طنزآمیز به مزایا و معایب نظام آموزشی کشور و دوران تحصیل خود پرداخته است. کتاب بیست و پنج صدم بیشتر مناسب چه کسانی است؟ این کتاب را به دوستداران داستانهای اجتماعی ایرانی پیشنهاد میکنیم. در بخشی از کتاب بیست و پنج صدم بیشتر میخوانیم: بعد با او دست دادم و کنارش نشستم و آنقدر برایش لطیفههای بیمزه تعریف کردم تا از... ادامه ›
کتاب دو تا نقطه
- نویسنده: پیمان هوشمندزاده
کتاب دو تا نقطه، مجموعه داستانی مشتمل بر 15 داستان کوتاه و مینیمال به قلم پیمان هوشمندزاده است که با زبان و لحنی صمیمانه آن را روایت کرده. نقطه مشترک این داستانها را میتوان بیان حسی مشترکی میان انسانهای امروزی تلقی کرد. درباره کتاب دوتا نقطه: داستان کوتاه را میتوان ژانری نسبتا جدید در ادبیات داستانی سراسر جهان در نظر گرفت؛ ژانری که اقبال عمومی از آن در انواع سبکها قابل توجه است. شاید به... ادامه ›
کتاب پرسه زیر درختان تاغ
- نویسنده: على چنگیزى
کتاب پرسه زیر درختان تاغ به قلم على چنگیزى، از مشقتهای زندگی پسری جوان از یک خانواده معمولی و عشق نافرجام او سخن میگوید. کتاب پرسه زیر درختان تاغ که کاندیدای جوایز مختلفی از جمله کاندیدای بهترین رمان اول جایزه گلشیری، کاندیدای جایزه گام اول، کاندیدای کتاب فصل و کاندیدای بهترین رمان فارسی دهه هشتاد شده است، از طریق چند راوی روایت میشود که با فضاهای مشترکی که دارند به هم پیوند خورده و در کنار... ادامه ›
کتاب مدار شمالگان
- نویسنده: علی دلشاد تهرانی
کتاب مدار شمالگان نوشتهی علی دلشاد تهرانی، رمانی جذاب و پرکشش با درون مایهای پیرامون مسائل و ناهنجاریهای اجتماعی است که در آن دو داستان موازی، همزمان پیش میرود. علی دلشاد تهرانی در بخش اول این اثر روایتگر شخصی است که به تازگی از سفر برگشته و قصه از زاویهی دید اول شخص، اتفاقات روزمرهی او را به تصویر میکشد. اما در بخش دوم که قصه از زاویهی نگاه سوم شخص بیان میشود، داستان گروهی است که... ادامه ›
کتاب زندگی الهی: تراژدی، درام و کمدی
- نویسنده: کاوه احمدی علی آبادی
آنچه میخوانید، اثر در اثر و متن در متنی است که به بازآفرینی و دگرآفرینی متونی میپردازد که زمینه ارجاع آثاری همچون، کمدی الهی دانته، فاوست گوته، فیلمکانال آندره وایدا، معراج نامه ها و... است. آفرینشی که از فیلم شروع شده، با غوطه در کتبی ادامه یافته و با نقد و دیالوگی که به معراج رفتگان را فرا میخواند، به عنوان اثری با نامزندگی الهی برگزیده شده است.... ادامه ›
کتاب دوربرگردان
- نویسنده: زینب ستاری
کتاب دوربرگردان، اثر شگفتانگیز زینب ستاری، به عنوان اولین تجربهاش در زمینۀ نویسندگی در آرای مردمی مسابقهی سالانهی داستاننویسیِ خودنویس برگزیده شده است. دوربرگردان داستان قربانی شدن زندگی سه دختر جوان به دلیل عرفها و باورهای اشتباه اجتماعی است. زینب ستاری در کتاب دوربرگردان سعی دارد رسوم و عاداتی که در جامعه وجود دارد را به چالش بکشاند و از تأثیر این سنتها بر زندگی زنان و دختران میگوید.... ادامه ›
کتاب بیراهه (دلشکستگان)
- نویسنده: فیروزه سلطانی
فیروزه سلطانی در کتاب بیراهه (دلشکستگان) به روایت درد جانکاه زندانیانی پرداخته که انتظار اجرای حکم اعدام خویش را میکشند. این رمان خواندنی توسط انتشارات آئیسا روانهی بازار کتاب شده است. درباره کتاب بیراهه (دلشکستگان) فئودور داستایوفسکی، نویسندهی بزرگ روس، در بخشی فراموشنشدنی از رمان «ابله»، ضمن شرح یک صحنهی دلخراش اعدام از زبان پرنس میشکین، قهرمان کتاب، چنین نوشته است: «اعدام توهین به روح... ادامه ›
کتاب در جست و جوی خویشتن
- نویسنده: سیده فاطمه پورگیر
سیده فاطمه پورگیر در کتاب در جست و جوی خویشتن ماجرای پسری را به تصویر میکشد که به دنبال کشف هویت واقعی خودش است. کتاب در جست و جوی خویشتن داستان زندگی فرزند یک خانوادهی نیمه ایرانی، نیمه فرانسوی را روایت میکند. پسری که به همراه مادر و پدر مسلمانش در پاریس سکونت دارد. پدر خانواده از ابتدا مسلمان نبوده و از روی عشق و علاقه به همسر خود دین اسلام را برگزیده است. بله در حقیقت شرطی که در گذشته مادر... ادامه ›
کتاب صوتی نرگسها
- نویسنده: راضیه تجار
کتاب صوتی نرگسها نوشته راضیه تجار، دربردارندهی 10 داستان کوتاه است که با نگاهی ظریف به روایت رویدادهای زندگی میپردازد. عناوین داستانها عبارتند از: تصویرهای شکسته، نرگسها، هفت بند، بیست و چهار ساعت، از ستاره تا ستارگان، نگهداری لاله در باد سخت است، طلوع، باغ اما ویران، مرغ دریایی، ماه. راضیه تجار، در سال 1326 در تهران به دنیا آمد، وی در بیشتر داستانهایش با نثری شاعرانه و احساسی به نقش زنان... ادامه ›
کتاب نگهبان
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب نگهبان نوشتهی پیمان اسماعیلی، حکایت زندگی جوانی به اسم سیامک است که برای کار از تهران به جنوب میرود. ولی اتفاقات گوناگونی سبب میشود تا او سر از مناطق غربی کشور و سرمای کوهستانی آن منطقه درآورد. او در پیِ زندگی در این محیطِ به دور از تکنولوژی انسانی به موجود دیگری که چیزی میان انسان و حیوان است تبدیل میشود. شخصی که مابین برف و کوه و وهمی که در هوا و روی سنگهای یخ بستهاش است گرفتار... ادامه ›