معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب همیشه دختر
- نویسنده: محمد ترکاشوند
هر فرد از هر طبقهی اجتماعی و با هر خصوصیات منحصربهفردی در زندگی تنهایی را احساس کرده است. کتاب همیشه دختر نوشتهی محمد ترکاشوند، داستان سفر زیارتیِ چند دختر را روایت میکند و خواننده را با دنیای درونی، تنهاییها و چالشهای دختری مذهبی به نام فریده آشنا میکند. دربارهی کتاب همیشه دختر کتاب همیشه دختر نوشتهی محمد ترکاشوند، دنیای زنانهی فریده و تنهاییاش را به تصویر میکشد. نویسنده با طرح... ادامه ›
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید
- نویسنده: افروز جهاندیده
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید به قلم افروز جهاندیده، شامل بیست و چهار داستان کوتاه با موضوع و تمی اجتماعی و خانوادگی است که اکثرا به مشکلات زنان در جامعه میپردازد. این کتاب قصهی زنانی است که احتمالا در اطراف شما هم کم نباشند. زنانی که رنج و عذاب میکشند. رنجهای زنانه در دنیای جنونآمیزی که دست به تخریب آنها زده است. «زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید» به همهی افرادی که... ادامه ›
کتاب نامه ی سرگشاده ی مردی از برزخ
- نویسنده: سعید پورزنگی آبادی
این مجموعه که یادآور دوران برگزاری کارگاه قصهی کرمان میباشد، یعنی زمانی که اُمید بیشتری برای نوشتن میبود. از متن کتاب: دیر کردی من رفتم. یادت هست که چقدر تکرار کردم که به موقع بیای؟ گفتی؛ باید اتفاق بیفته. گفتم من با صبر تو میسازم اما نذار گرمای خندهمون از دست بره. گفتی؛ صحبت یک عمر زندگیه، نمیشه عجله کرد. بعد از آن من خودم رو دلداری میدادم، اما با انتظار من هیچ اتفاقی نیافتاد. چرا... ادامه ›
کتاب در حسرت فرشته
- نویسنده: زهره زندیه
کتاب در حسرت فرشته به قلم زهره زندیه، داستانی اجتماعی و جذاب و متعهد به ارزشهای انسانی به شمار میرود که شما را با خود و احساسات بیآلایشتان آشتی میدهد. این کتاب روایتگر دردها و مشکلات بسیاری از افراد جامعه است که لحظات غیر قابل وصفی را برای شما رقم میزند. در بخشی از کتاب در حسرت فرشته میخوانیم: 19-18 ساله بودم، تا این سن جز آسایش وخوشی و یک پدر و مادر مهربان چیز دیگهای ندیده بودم، غافل... ادامه ›
کتاب صوتی کافورپوش
- نویسنده: عالیه عطایی
کتاب صوتی کافورپوش نوشتهی عالیه عطایی، داستان مرد جوانی به اسم «مانی رفعت» را روایت میکند که به دنبال خواهر دوقلویش است و در این راه حقایق عجیبی را متوجه میشود. این کتاب در سال 1393 برنده جایزه ادبی مهرگان شد. درباره کتاب صوتی کافورپوش: عالیه عطایی در این داستان درمورد مرد 33 سالهای نوشته که در جستجوی خواهر دوقلوی خودش است. او در این مسیر هرچه جلوتر میرود، حقایقی را متوجه میشود که باورشان... ادامه ›
کتاب رگههای ناب
- نویسنده: صمد کریم زاده
داستان کتاب رگههای ناب اثر صمد کریم زاده، در سال 1317 میگذرد و قصهی پسربچهی شش سالهای را به تصویر میکشد که همراه با پدر و مادرش زندگی معمولی و آرامی را میگذراند اما روزی میرسد که این آرامش از بین میرود و بیماری مادر، خانواده را دچار بحران میکند. دربارهی کتاب رگههای ناب: محمدکریمِ شش ساله در کنار پدر و مادرش و در دنیای کودکانه خود روزهای خوب و شادی را سپری میکند، تا اینکه روزی مادرش... ادامه ›
کتاب گاوهای برنزی
- نویسنده: محمدآصف سلطان زاده
محمدآصف سلطان زاده، کتاب گاوهای برنزی را با استفاده از تکنیک رئالیسم جادویی نوشته است. این اثر جذاب و خواندنی داستان شهری را روایت میکند که به تصرف دشمنان درآمده... ناگهان در یک روز، گاوی به این شهر حمله میکند و همهچیز دستخوش تغییر میشود. دربارهی کتاب گاوهای برنزی در کتاب گاوهای برنزی، محمدآصف سلطان زاده از اشغالگرانی میگوید که به مردم یک شهر بهشدت ظلم میکنند. سلطانزاده با استفاده از... ادامه ›
کتاب نسل کرگدن
- نویسنده: نگین عظیمی فشی
کتاب نسل کرگدن، نوشتهی نگین عظیمی فشی، داستان چند دوست است که پس از سالها دوری، دوباره در کنار هم جمع میشوند. دوست مشترک آنها، شکوفه، آگهیای در روزنامه منتشر کرده و اعلام نموده در آستانهی مرگ است. آنها، به همین بهانه، بعد از ده سال همدیگر را مییابند و گذشته، دوستی و روابطشان را مرور میکنند. دربارهی کتاب نسل کرگدن پروشه، اشکان، سحر، دادمهر و تانیا پنج دوست هستند که رفاقت صمیمانهای با... ادامه ›
کتاب فریاد خاکستری
- نویسنده: علی گلستانی
کتاب فریاد خاکستری، رمانی تخیلی - اجتماعی است که به قلم نویسندۀ جوان و خوشاستعداد ایرانی، علی گلستانی در سال 1398 به چاپ رسید. درباره کتاب فریاد خاکستری: با توجه به رشد صنعت چاپ الکترونیک کتابها و اقبال بیشتر مخاطبان فارسیزبان به رمانهای ایرانی، در حال حاضر طیف گستردهای از داستانهای فارسی در بازار چاپ موجود است. تنوع موضوعی داستانهای معاصر فارسی قابل قبول میباشد اما در برخی ژانرها فضای... ادامه ›
کتاب رقص شیطان: جلد دوم
- نویسنده: ایلناز طایفه
کتاب رقص شیطان: جلد دوم به قلم ایلناز طایفه، یک رمان نسبتا بلند در ژانر اجتماعی است که در آن شاهد برشی از زندگی یک دختر روستایی به نام سامیه هستیم. فراز و نشیبهای هیجانانگیز این قصه در کنار نقد وضعیت نابرابر جنسیتی در ایران، جذابیت این رمان را چند برابر میکند. درباره کتاب رقص شیطان: جلد دوم در جلد اول کتاب رقص شیطان خواندیم که زندگی سامیه، دختر روستایی جوان، پس از مرگ مادرش دگرگون میشود و به... ادامه ›
کتاب طلوع تار
- نویسنده: میثم ضیائی
کتاب طلوع تار به قلم میثم ضیائی، داستانی جذاب و واقعگرا است که زندگی دو زوج متفاوت در همسایگی یکدیگر را روایت میکند. داستانی که نشان میدهد هیچگاه زندگی دیگران، آن چیزی نیست که میبینید، پس زندگی خودتان را با آن مقایسه نکنید. قصهای تلخ و شیرین که با پایانی غافلگیر کننده شما را مجذوب خود میکند. کتاب طلوع تار به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این کتاب برای تمام علاقمندان به داستانهای رئالیستی و... ادامه ›
کتاب توت فرنگیهای اهلی
- نویسنده: مهدی قلی نژاد ملکشاه
رمان توت فرنگیهای اهلی اثر نویسندۀ معاصر، مهدی قلی نژاد ملکشاه است. در بخشی از توت فرنگیهای اهلی میخوانیم: من هم خسته شدهام از این شهر کوچک، اینکه همه میشناسندت، همه را میشناسی. باید به همه حساب پس بدهی، همه را از خودت راضی نگه داری. من که نمیگویم نه. مگر من بَدم میآید که توی یک شهر بزرگ زندگی کنم. پیشرفت کنم، ولی آخر اینجا هم دلخوشیهایی دارم. شاید تو بخندی. ولی نشاهای گوجه و بادمجانم... ادامه ›
کتاب آراد من، آراد او
- نویسنده: سامیا دلیری
زندگی همیشه روی خوشش را نشان نمیدهد... کتاب آراد من، آراد او نوشتهی سامیا دلیری، کتابی درمورد دختری به نام اولدوز است که از کودکی وقایع ناگواری را از سر گذرانده؛ اما به دنبال این است که یکبار برای همیشه همه چیز را تغییر دهد. دربارهی کتاب آراد من، آراد او اولدوز (تارا) دختری است که در کودکی، ناپدریاش از او سوءاستفاده کرده است و اکنون نیز شایعاتی از او بر سر زبانهاست که نهتنها باعث بدنام شدن... ادامه ›
کتاب تبت وداع
- نویسنده: ابوالفضل زمانی
کتاب تبت وداع نوشتهی ابوالفضل زمانی، داستان وداع و خداحافظیهای سخت و طاقتفرسای زندگی را به تصویر میکشد. اگر کتاب کوه دکلی را خوانده باشید خواهید فهمید که قصه تبت وداع گرچه داستانی مستقل دارد اما به نوعی در ادامهی همین کتاب نوشته شده است. ابوالفضل زمانی در کتاب حاضر با نگارشی تازه روایتی را به تصویر میکشد که در نوع خود جذابیتی خاص دارد. تبت وداع برخلاف کتاب کوه دکلی، قصهای متفاوت دارد. به... ادامه ›
کتاب بردپیت سیاه
- نویسنده: شراره شریعت زاده
کتاب بردپیت سیاه به قلم شراره شریعت زاده، قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که بعد از تجربه طلاق و یک سقط جنین با خود در کشمکش است تا از اشتباهات زندگیش رها شود. نویسنده در این رمان با نگاهی تازه و زبانی متمایز به روابط احساسی، خانوادگی و کاری این زن مینگرد. درباره کتاب بردپیت سیاه راوی کتاب حاضر زنی تنهاست و گویی ماجراهای داستان را در مرزی باریک بین دنیای ذهنی خود و واقعیت اطرافش بازگو میکند؛... ادامه ›
کتاب عبور از خاک
- نویسنده: علی ناصری
این کتاب مجموعه سه داستان است که در 125 صفحه و در ژانر اجتماعی و سبک های رئال و سوررئال نگارش شده است... اولین داستان با عنوان اتاق بازجویی به شرح جزئیات وحشتناک بازجویی از یک متهم سیاسی می پردازد... داستان دوم با عنوانعبور از خاک شرح سور رئالیستی سرنوشت مردی است که در حال درختکاری، زمین زیر پایش دهان باز می کند و او ناگهان سر از دنیای ناشناخته ی دیگری در می آورد ...و حوادث خوشایندی برایش پیش می... ادامه ›
کتاب صوتی آناتومی افسردگی
- نویسنده: محمد طلوعی
کتاب صوتی آناتومی افسردگی به قلم نویسنده نامآشنا و جوان کشورمان محمد طلوعی است. این رمان سه شخصیت اصلی دارد که قصه زندگی هرکدامشان در سه اپیزود جداگانه روایت میشود و نقطه اتصال همهی آنها تنهایی و انزواست. درباره کتاب صوتی آناتومی افسردگی: در سالهای اخیر موضوعات روز اجتماعی و بازتاب دادن زندگی طبقه متوسط شهری در بسیاری از رمانهای ایرانی به چشم میخورد. محمد طلوعی نیز این سوژه را پرورش داد... ادامه ›
کتاب بازی زمانه
- نویسنده: عبدالله خادمیان
بازیهای بیپایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سالهایی نهچندان دور آغاز میشود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سالهای پس از آن میپردازد. دربارهی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفتساله از خانوادهای فقیر است که... ادامه ›
کتاب رنگ شادی
- نویسنده: مینا اجاق زاده
کتاب رنگ شادی، رمانی است سرشار از احساسات که به قلم مینا اجاق زاده نوشته شده. زندگی هر روز یه رنگ داره. بعضی روزها به دلیل غمناک بودنشون سیاهن، برخی به خاطر تقدسشون سبز و بعضی به خاطر آرامششون، آبی آسمونی. به دلایلی که بعداً متوجه میشید، توی اون سال هر روزِ من یه رنگ داشت، مثل یه جعبهی مدادرنگی و پر بود از حوادث رنگارنگ. در بخشی از رمان رنگ شادی میخوانید: سلام صبحبخیر، هیچکس منو تحویل... ادامه ›
کتاب صوتی با حافظ در آلاسکا
- نویسنده: زهره حاتمی
کتاب صوتی با حافظ در آلاسکا نوشتهی زهره حاتمی از یازده داستان کوتاه تشکیل شده است. داستانهای گردآمده در این کتاب طیف وسیعی از سبکهای ادبی را شامل میشوند. تنهایی و نوستالژیگرایی دو مضمون عمده و تکرارشونده در این مجموعه داستان صوتیاند. درباره کتاب صوتی با حافظ در آلاسکا: زهره حاتمی در مقدمهای که بر کتاب خود، «با حافظ در آلاسکا» نوشته است، داستانهای کوتاه این مجموعه را به نقشه راهنمایی... ادامه ›
کتاب پناهگاه
- نویسنده: بهار مرادی
وقتی که دلنوشتهها تبدیل به داستان میشوند، کتابی سرشار از شور و احساسات در دست مخاطب قرار میگیرد. کتاب پناهگاه نوشتهی بهار مرادی داستان شورانگیز زندگی نویسندهای جوان است که مخاطب خود را در جریان احساسات دورنیاش قرار میدهد. درباهی کتاب پناهگاه خاطرات گذشته سرشار از داستانهای شنیدنی است. عمر آدمی طولانی نیست، اما در همین دوران کوتاه فراز و نشیبهای فراوان، باعث ساخته شدن تصاویری به... ادامه ›
کتاب صوتی آمار دقیق مردهها
- نویسنده: آیین نوروزی
آیین نوروزی شخصیتهای کتاب صوتی آمار دقیق مردهها را با گره مرگ به هم مرتبط کرده است. او تأثیر مواجهات مختلف با مرگ و جدایی را در سه روایت مجزا نشان میدهد. در این رمان پرفروش هرکدام از شخصیتها سعی میکنند به شکل متفاوتی واقعیت محتوم زندگی را برای خود قابلتحمل کنند. دربارهی کتاب صوتی آمار دقیق مردهها نقطهی شروع داستان در کتاب صوتی آمار دقیق مردهها سکون و آرامش پوشالی شخصیتهای رمان است.... ادامه ›
کتاب تپش خون
- نویسنده: علیرضا ملائی
کتاب تپش خون به قلم علیرضا ملائی، زندگی زنی را به تصویر میکشد که تمام عمرش را در خانه و باغی بزرگ، زندگی کرده است اما شوهر قماربازش تمام داراییشان را در قمار باخته و حالا زن با عدهای اراذل و اوباش مواجه میشود که میخواهند او را از خانهاش بیرون کنند. دربارهی کتاب تپش خون: این داستان که اثر نویسندهای جوان است در مسابقه خودنویس در سال 1398 جزو برگزیدگان دور اول شناخته شد. ماجرایی خواندنی که... ادامه ›
کتاب مورچه شیر
- نویسنده: صمد کریم زاده
با کمی تامل در نحوه زیست سایر موجودات و قوانین حاکم بر طبیعت، اشتراکات زیادی در بین زندگی انسانها و حیوانات پیدا میکنیم. صمد کریم زاده در کتاب مورچه شیر از این مشابهتها بهره برده است و با بیان تمثیلی اجتماع حیواناتِ جنگل را به جامعهی انسانی تشبیه کرده است. در این جنگل برخی حیوانات به سایرین حکومت میکنند و با استفاده از قدرت تفکر خود، در امور مختلف تصمیمگیری مینمایند. دربارهی کتاب مورچه... ادامه ›