معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید
- نویسنده: افروز جهاندیده
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید به قلم افروز جهاندیده، شامل بیست و چهار داستان کوتاه با موضوع و تمی اجتماعی و خانوادگی است که اکثرا به مشکلات زنان در جامعه میپردازد. این کتاب قصهی زنانی است که احتمالا در اطراف شما هم کم نباشند. زنانی که رنج و عذاب میکشند. رنجهای زنانه در دنیای جنونآمیزی که دست به تخریب آنها زده است. «زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید» به همهی افرادی که... ادامه ›
کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی نوشتهی سعید محسنی، دربارهی فردی است که خودش را کشته و وصیت کرده که بازماندگان و دوستانش چیزی را به دست لیلا حاتمی بازیگر موفق و درخشان برسانند. درباره کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی: این کتاب دربردارندهی چهار قسمت داستانی است که در مجموع یک رمان کلی را تشکیل میدهند، اما در عین حال هر یک از این قسمتها روایتهای مخصوص به خود را دارند. این رمان با حادثهای که... ادامه ›
کتاب در حسرت فرشته
- نویسنده: زهره زندیه
کتاب در حسرت فرشته به قلم زهره زندیه، داستانی اجتماعی و جذاب و متعهد به ارزشهای انسانی به شمار میرود که شما را با خود و احساسات بیآلایشتان آشتی میدهد. این کتاب روایتگر دردها و مشکلات بسیاری از افراد جامعه است که لحظات غیر قابل وصفی را برای شما رقم میزند. در بخشی از کتاب در حسرت فرشته میخوانیم: 19-18 ساله بودم، تا این سن جز آسایش وخوشی و یک پدر و مادر مهربان چیز دیگهای ندیده بودم، غافل... ادامه ›
کتاب اثیری
- نویسنده: رامین پیرئی نیا
کتاب اثیری به قلم رامین پیرئی نیا رمانی کوتاه و جذاب است که به موضوع از خود بیگانگی پرداخته. این اثر با رویکردی نو، روایتی جدید از آشفتگیهای ذهن یک جوان دانشجو را ارائه میدهد. شیوۀ روایی جریان سیال ذهن، یکی از مولفههای فنی چشمگیر این رمان است. درباره کتاب اثیری: این رمان ذهن پریشان و رمزآلود مردی جوان را سر راه ما قرار میدهد که دنیایی مالیخولیایی و افکاری مشوش نسبت به دنیای پیرامون خود... ادامه ›
کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
یازده شخصیت کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت، هر کدام بهنوعی در حال مبارزه هستند و سعی دارند در بازی زندگی به راه نجات برسند. امیرحسین شربیانی در دومین رمان خود شخصیتهایش را در دل حوادث آبان 98 و در بنبست تکیهدولت میبرد. شصخیتهای کتاب آدمهایی هستند که هر کدام دغدغهای متفاوت دارند و شاید آرمانهایشان با هم فرق داشته باشد؛ اما در این برههی حساس، سرنوشتشان به یکدیگر گره خورده است. دربارهی... ادامه ›
کتاب میعاد
- نویسنده: شهین محمودی
کتاب میعاد به قلم شهین محمودی، داستان پستی و بلندیهای زندگی دختری به نام گلبهار را به تصویر میکشد. در گذرگاه زمان، انسانهایی هستند که با کولهباری از خاطراتی که هرگز بر زبان نیاوردند و رازهای در پرده ماندهشان، هر کدام در کناری به انتظار نشستهاند تا شاید روزی بتوانند برای آشنایی از راه رسیده، راز دل بگویند، بلکه از این طریق مرهمی بر قلب خسته خود بگذارند. آنها چشم انتظار روز میعاد هستند. در... ادامه ›
کتاب آزمون سخت
- نویسنده: سمیرا وارسته
کتاب آزمون سخت نوشتهی سمیرا وارسته، داستان تلخ و غمناک زنی را به تصویر میکشد که در راه مراقبت از همسر خود سختیهای زیادی را تحمل میکند. در بخشی از کتاب آزمون سخت میخوانیم: حیفِ آن همه تلاشی که کردم برای این که طبق آموزش بعضی از کتابها، روحم را از تنم خارج کنم و البته موفق به دیدن یک رنگِ کمرنگ از هالهی اطرافم هم نشدم، چه برسد به خارج کردن روحم! و حالا که دلم میخواهد دقدلیهایم را سرِ... ادامه ›
کتاب فریاد خاکستری
- نویسنده: علی گلستانی
کتاب فریاد خاکستری، رمانی تخیلی - اجتماعی است که به قلم نویسندۀ جوان و خوشاستعداد ایرانی، علی گلستانی در سال 1398 به چاپ رسید. درباره کتاب فریاد خاکستری: با توجه به رشد صنعت چاپ الکترونیک کتابها و اقبال بیشتر مخاطبان فارسیزبان به رمانهای ایرانی، در حال حاضر طیف گستردهای از داستانهای فارسی در بازار چاپ موجود است. تنوع موضوعی داستانهای معاصر فارسی قابل قبول میباشد اما در برخی ژانرها فضای... ادامه ›
کتاب بر دستانت بوسه میزنم
- نویسنده: مریم یسلیانی
کتاب بر دستانت بوسه میزنم نوشتهی مریم یسلیانی به داستان زندگی دختر یتیمی به نام پرستو میپردازد که در کودکی پدر خود را از دست داده و با مادر تنهای خود به سختی زندگی میگذراند. او به نظر خودش زندگی حقیری دارد اما دست روزگار همهچیز را تغییر میدهد. مریم یسلیانی در کتاب پیش رو به احساسات و روابط پر فراز نشیب مادر و دختری تنها میپردازد. پرستو دیگر دختر جوانی است اما پر از عقده؛ عقدهی بیپدری و... ادامه ›
کتاب زیر درخت انجیر
- نویسنده: جابر تواضعی
زیر درخت انجیر اولین مجموعه داستان جابر تواضعی، نویسنده جوان کاشانی است. داستان کوتاه « زیر درخت انجیر » برگزیده نهمین جشنواره مطبوعات است که به همراه شش داستان کوتاه دیگر با عناوین: «گلوله های شیشه ای »، «ماهی سبز»، «قیقاج کبوترها»، «جمعه گس »، «عروسی » و «حاجی فیروز» کتاب حاضر را شکل داده اند. هفت داستان کوتاه مجموعه حاضر هر کدام به تنهایی از هویت جداگانه ای برخوردارند، اما در کنار این هویت... ادامه ›
کتاب سنگ اقبال
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب سنگ اقبال رمانی به قلم مجید قیصری است و روستایی خیالی به نام چهاردیوار را تصویر میکند که با بحران خشکسالی روبهروست. او نحوهی مواجههی بدوی و جاهلانهی مردم این روستا را با این پدیدهی طبیعی به نمایش میگذارد و شخصیت معلم تازهوارد را در مواجهه و تقابل با خرافات ریشسفیدان و بزرگان روستا قرار میدهد. دربارهی کتاب سنگ اقبال داستان کتاب سنگ اقبال دربارهی روستایی عقبمانده و خرافاتی است که... ادامه ›
کتاب لیان دخت
- نویسنده: ثریا شیری
کتاب لیان دخت نوشتهی ثریا شیری، روایتگر داستان زندگی دختری به نام سلیمه است. او در بوشهر زندگی میکند و رویاهای بزرگی در سر میپروراند. سلیمه برای رسیدن به رویاها و آرزوهایش میبایست در برابر خانواده و اهالی یک شهر بایستد. سلیمه مسیری پرپیچ و تاب را در پیش رو دارد که در این مسیر مشکلات همچون طوفانی جانکاه به سوی او هجوم میآورند. هر بار که از پس یکی از مشکلات برمیآید مشکل جدیدی قد علم میکند.... ادامه ›
کتاب نوازنده
- نویسنده: حجت یکتا
کتاب نوازنده نوشتهی حجت یکتا، داستان نوازندهی دورهگردی است که با مشکلات زیادی در زندگی روبهرو میشود ولی با کمک همسرش از این منجلاب نجات پیدا میکند و خود را میرهاند. ناصر که پدری دائمالخمر و قمارباز دارد از کودکی عاشق ساز و نوازندگی است ولی پدر بههیچوجه اجازه نمیدهد او به سمت موسیقی برود. بیتوجهیها و رفتارهای ناخوشایند پدر درنهایت باعث میشود ناصر در موقعیتی دشوار قرار بگیرد که هرگز... ادامه ›
کتاب شریف جان شریف جان
- نویسنده: عباس عبدی
کتاب شریف جان شریف جان رمانی است که توسط عباس عبدی، از نویسندگان مطرح معاصر، به رشتهی تحریر درآمده است. او در این کتاب، مصائب زندگی اهالی جزیرهی قشم را به تصویر میکشد و داستان پسر نوجوانی به نام شریف و خانوادهاش را میگوید که مدرسه را ترک کرده و به دستفروشی مشغول است، اما حسرت درس خواندن را در دل دارد. دربارهی کتاب شریف جان شریف جان نامش شریف است و فامیلی ندارد. کتاب شریف جان شریف جان،... ادامه ›
کتاب گلبو
- نویسنده: افسانه گلپرور مفرد
افسانه گل پرور مفرد در کتاب گلبو با بیانی ساده و روان سرگذشت دختری به نام گلبو را روایت میکند. در بخشی از کتاب گلبو میخوانیم: اواسط شهریور ماه، هوا اندکی خنک شد و گلبو دیگر به پدرش اجازه نمیداد در استخر شنا کند ولی هر روز بعد از ظهر او را برای پیاده روی به بیرون از خانه میبرد. آنها با خوشحالی کمی در کوچههای اطراف قدم میزدند و ساعتی بعد برمیگشتند و هر دو شاد و سرحال بودند. فرزین به راحتی... ادامه ›
رمان داستان زندگی
- نویسنده: نادیا احمدنیا
کتاب رمان داستان زندگی، به قلم نادیا احمدنیا، داستان شروع دوبارهی یک زندگی تکراری است یا شایدم شروع زندگی دوباره در یک دنیای دیگر، در دنیایی که جسم حضوری ندارد و روح در آنجا همیشه ماندگار است! در رمان داستان زندگی میخوانیم: نشستم تو اتاقم، روى صندلى گردون پشت میز کامپیوترم، خیره شدم به شناسنامهى توى دستم، صداى موزیک تو گوشم مىپیچه، جیپسى کینگ آهنگ معروفش (آنامیو) به شناسسنامهام زل زدم و... ادامه ›
کتاب چهار فصل
- نویسنده: صبا ارسطو
کتاب چهار فصل نوشتهی صبا ارسطو، مجموعهای داستانی با محوریت معضلات اجتماعی است. این اثر قصۀ چهار زن که در یک سال و یک ماه و یک روز با نامهای متفاوت، در خانوادههای مختلف اما در یک کشور به دنیا آمدهاند را به تصویر میکشد. کتاب چهار فصل روایتگر چهار دختری است که در نهم شهریور ماه سال 1369 به دنیا آمدند و هر یک، به اتفاق راوی یکی از فصلهای سال 1395 در شهر سمنان شدند. بهار رنگین و تابستان گرم و... ادامه ›
کتاب صوتی فرشتهها قصه ندارند بانو!
- نویسنده: سید علی شجاعی
کتاب صوتی فرشتهها قصه ندارند بانو! اثر سید علی شجاعی، دربرداندهی 14 داستان کوتاه با مضامین اجتماعیست، عنوان کتاب از داستان اول این مجموعه برگرفته شده است. سید علی شجاعی در دل داستانهایش روزمرگیهای این روزها را زیر ذرهبین میبرد و تم اصلی بیشتر آنها بر مبنای بیاعتمادی و خیانت انسانها به یکدیگر است. با شنیدن این داستانها میتوان فهمید که او علاقه به تجربه فرمهای تازه در روایت دارد، و... ادامه ›
کتاب پارادوکس
- نویسنده: انسیه آزادی
همانطور که از نام کتاب پارادوکس برمیآید، انسیه آزادی داستانی سرشار از تناقض و ارزشهای متقابل را در کتاب خود روایت کرده است. فاخته فرهمندپور، شخصیت اصلی داستان، رازهای مگویی در زندگی خود دارد که نمیخواهد کسی از آن باخبر شود. درباره کتاب پارادوکس انسیه آزادی کتاب حاضر را در ژانر رمان به رشتهی تحریر درآورده است. او در کتاب پارادوکس زندگی پزشکی بهنام فاخته را روایت میکند. زندگیای که سرشار... ادامه ›
کتاب صوتی کافورپوش
- نویسنده: عالیه عطایی
کتاب صوتی کافورپوش نوشتهی عالیه عطایی، داستان مرد جوانی به اسم «مانی رفعت» را روایت میکند که به دنبال خواهر دوقلویش است و در این راه حقایق عجیبی را متوجه میشود. این کتاب در سال 1393 برنده جایزه ادبی مهرگان شد. درباره کتاب صوتی کافورپوش: عالیه عطایی در این داستان درمورد مرد 33 سالهای نوشته که در جستجوی خواهر دوقلوی خودش است. او در این مسیر هرچه جلوتر میرود، حقایقی را متوجه میشود که باورشان... ادامه ›
کتاب عشق در میزند
- نویسنده: محمد تهرانی
کتاب عشق در میزند نوشتهی محمد تهرانی، شامل دو داستان اجتماعی جذاب است که ماجرایی واقعی در رابطه با یکی از واحدهای مطبوعاتی کشور و کارکنان آن را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب عشق در میزند: دنیای قصهنویسی، دنیایی شگفتانگیز است. دنیایی که به نویسنده مجال میدهد گوشههایی از زندگی مردم را، که چه بسا خودشان نسبت به آن بیتوجه هستند، مورد توجه قرار داده و جنبهها و جهات مختلف آن را ارزیابی کند.... ادامه ›
کتاب طلوع تار
- نویسنده: میثم ضیائی
کتاب طلوع تار به قلم میثم ضیائی، داستانی جذاب و واقعگرا است که زندگی دو زوج متفاوت در همسایگی یکدیگر را روایت میکند. داستانی که نشان میدهد هیچگاه زندگی دیگران، آن چیزی نیست که میبینید، پس زندگی خودتان را با آن مقایسه نکنید. قصهای تلخ و شیرین که با پایانی غافلگیر کننده شما را مجذوب خود میکند. کتاب طلوع تار به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این کتاب برای تمام علاقمندان به داستانهای رئالیستی و... ادامه ›
کتاب گسست
- نویسنده: راضیه اسلامی نسب
کتاب گسست نوشتهی راضیه اسلامی نسب، داستان افول مردی اهل ادب و معناست که زندگی را به تمامی زیسته، اما به لحاظ از دست دادن تدریجی قدرت مغز، زندگیاش به سمت نابودی میرود. خلاصه کتاب گسست: هستی همسر حامد در اوج جوانی متوجه میشود همسرش حامد به آلزایمر مبتلا شده است. ظاهر شدن بیماری آلزایمر در سن چهل و دو سالگی، بسیار کم اتفاق میافتد اما همین امر زندگی عاشقانه و شیرین هستی و حامد را به چالش کشید و... ادامه ›
کتاب سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
هفدهمین کتاب جلال آل احمد، داستان بلند سرگذشت کندوها است. این کتاب که حول محور دوازده کندوی عسل میچرخد، داستان زندگی زنبورهای این کندوها و صاحبشان یعنی کمندعلی بَک را برایمان تعریف میکند. دربارهی کتاب سرگذشت کندوها جلال آل احمد در کتاب سرگذشت زنبورها داستان یک کندوی عسل را به تصویر میکشد و به مخاطبان نشان میدهد که چطور موجودی به نام «بلا» کنترل زندگی آنها را در دست گرفته است. کتاب سرگذشت... ادامه ›