معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب چیزی به تابستان نمانده
- نویسنده: بهاران بنی احمدی
بهاران بنی احمدی نویسندهی کتاب چیزی به تابستان نمانده، روایتگر تنهاییها، حسرتها، تقابلها و گسست بیننسلی و روحیات تیپیکال سه نسل از زنهای طبقهی متوسط است؛ مادربزرگی مهربان، مادری درونگرا، محافظهکار و نادیدهگرفتهشده، و دختری امروزی، با روحیات یک نسل سوم برونگرای اجتماعی که برخلاف مادرش، اعتمادبهنفس نهگفتن و تلاش برای رسیدن به خواستههایش را دارد. در لابهلای روایتهای داستان، تحولات... ادامه ›
کتاب به تو نگاه میکنم
- نویسنده: مهشاد صدرعاملی
رها دختریست که نمیخواهد به خاطر جنسیتش از رویاهای بزرگ و کوچک خود دست بکشد. او بهرغم سختگیریهای خانواده و جامعهای که در آن بزرگ شده، دلبستهی یادگیری موسیقی است. در کتاب به تو نگاه میکنم، نوشتهی مهشاد صدرعاملی، داستان تلاش رها برای رهایی از قیدوبندهای جامعه و ماجرای آشنایی او با پسری به نام یحیی را میخوانید که راه زندگی او را تغییر میدهد. دربارهی کتاب به تو نگاه میکنم رها با دخترهای... ادامه ›
کتاب در حوالی کوچه پس کوچههای این شهر
- نویسنده: مهسا شیرازی
کتاب در حوالی کوچه پس کوچههای این شهر نوشتهی مهسا شیرازی داستانی از بطن یک خانواده است، قصهای که شما هرگز از خواندن آن سیر نخواهید شد. در بخشی از کتاب در حوالی کوچه پس کوچههای این شهر میخوانیم: چند شبی هست که زیاد خوابهای آشفته میبینم و به شدت ذهنم به هم ریخته است؛ طوری که اصلا نمیتوانم تمرکز کنم! از طرفی سیامک هم فقط بهانهی این را میگیرد، که چرا اینقدر کار میکنی؟ چرا به من اهمیت... ادامه ›
کتاب صوتی حریم
- نویسنده: صادق کرمیار
کتاب صوتی حریم نوشته صادق کرمیار، رمانی اجتماعی است که داستان مردی نیکوکار و تربیت شده از یک مادر مذهبی به نام شمس را در دهه چهارم پس از انقلاب به تصویر میکشد. کرمیار این داستان را به زبان دانای کل یا راوی بازگو میکند و اینگونه خود را کنار نهاده و همانند یک گوینده مستند به روایت زندگی و حال و احوال شخصیتهای کتاب خود میپردازد و روابطشان با یکدیگر را واکاوی میکند. در رمان حریم شخصیتها نه... ادامه ›
کتاب سپاس
- نویسنده: فرح رشیدی
کتاب سپاس به قلم فرح رشیدی نامهای از طرف مادر به فرزند است که با لحنی شاعرانه از فراز و فرودهای زندگیاش حرف میزند... مطالعه این داستان کمک میکند از فشاری که سنتها بر دوش زنان میگذارد آگاه شویم و درکی عمیقتر از پیامدهای مردسالاری پیدا کنیم. درباره کتاب سپاس: هورفر راوی کتاب سپاس دختری است که در خانوادهای پدرسالار زندگی میکند. در خانه آنها همیشه پدر حرف اول و آخر را میزند و هیچ احترامی... ادامه ›
کتاب ایهام - مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: مهران رامش جان
داستان کوتاه در واقع زندگی روزمره است: آنچه دیروز معلم به ما گفت، شادی و غمی که هفتهی گذشته تجربه کردیم، اتاقی که اجاره میکنیم، گم کردن راه، بیخوابی دیشب، خسته از خواب بیدار شدن امروز، مسافرتها، مراجعه به پزشک، خرید یک عینک، وضعیت اشتغال و بازار کار، عصبانیت سر چهارراه و پیش آمدهای پیشپاافتاده دیگر... و برای روحیه و حوصلهی بعضیها خواندن این اتفاقات کوتاهِ روزمره راحتتر است. اساساً من... ادامه ›
کتاب صوتی فرشتهها قصه ندارند بانو!
- نویسنده: سید علی شجاعی
کتاب صوتی فرشتهها قصه ندارند بانو! اثر سید علی شجاعی، دربرداندهی 14 داستان کوتاه با مضامین اجتماعیست، عنوان کتاب از داستان اول این مجموعه برگرفته شده است. سید علی شجاعی در دل داستانهایش روزمرگیهای این روزها را زیر ذرهبین میبرد و تم اصلی بیشتر آنها بر مبنای بیاعتمادی و خیانت انسانها به یکدیگر است. با شنیدن این داستانها میتوان فهمید که او علاقه به تجربه فرمهای تازه در روایت دارد، و... ادامه ›
کتاب صوتی مورچه در ماه
- نویسنده: لادن نیکنام
کتاب صوتی مورچه در ماه رمانیست به قلم لادن نیکنام که نخستین بار در سال 1387 به چاپ رسید. این اثر شنیدنی، دربارهی زندگی تأثربرانگیز زنانی سرخورده است که جامعه هر یک از آنها را به شکلی از پای درآورده است. درباره کتاب صوتی مورچه در ماه: ادبیات داستانی ایران در یکی دو دههی اخیر، شاهد ظهور صداهایی نو بوده است؛ نویسندگانی با ذوق و با استعداد که علاوه بر تواناییهای ادبی، از دغدغههای جدی اجتماعی... ادامه ›
کتاب سوریا: نامههایی که نرسیدند
- نویسنده: سوریا آقاحسینی
کتاب سوریا: نامههایی که نرسیدند، از زندگی یک خانواده آذری را سخن میگوید که در پیچ و خمهای روزگار با اتفاقات مختلفی مواجه میشوند و با مشکلات آن دست و پنجه نرم میکنند. سوریا آقاحسینی در این کتاب پرده از واقعیتهایی که در حجابی فرهنگی پوشیده ماندهاند، برمیدارد. ماجرای این رمان حول نامههایی میگردد که به مقصد نمیرسند و سرنوشت شخصیتهای داستان را تحت تاثیر قرار میدهند. دربارهی کتاب سوریا:... ادامه ›
کتاب وقتی برای رفتن
- نویسنده: محمود جولایی
اگر برای کسی مهم باشی، همیشه راهی برای بودن با تو پیدا خواهد کرد. کتاب وقتی برای رفتن داستانی خواندنی به قلم محمود جولایی است و ماجرای جدایی مردی از همسرش را روایت میکند که پس از سالها زندگی در مییابد آیندهی درخشانی که سالها برای رسیدن به آن تلاش کرده بود، هرگز از راه نخواهد رسید. دربارهی کتاب وقتی برای رفتن فرا رسیدن قرن جدید، مشکلات جدیدی را نیز به عرصهی ظهور رسانده. شاید هم این مشکلات... ادامه ›
کتاب آوار
- نویسنده: مریم عربی
کتاب آوار از مریم عربی داستانی دربارهی سه دختر است که در پی زلزلهای، علیرغم میل باطنی خود راهی سفری دور و دراز میشوند. آنها در این سفر مجبورند با ترسهای خود مواجه شوند و رازهایی را از گذشتهی پردرد خود برملا کنند. دربارهی کتاب آوار مریم عربی در کتاب آوار به سراغ سفر جادهای سه دختر رفته است: میترا، مائده و ژیلا. این سه نفر در پی زلزله از زندگی سرخوشانهی خود چشم میپوشند و با واقعیت تلخ... ادامه ›
کتاب سایه تنهایی
- نویسنده: فرحناز مهدی آزاد
کتاب سایه تنهایی به قلم فرحناز مهدی آزاد، برشی از زندگی دختری به نام نیلوفر توکلی را روایت میکند. او پزشک است و با قلب سخاوتمندش میخواهد به افراد محروم از امکانات یاری برساند و باعث بهبود کیفیت زندگیشان گردد. این داستان اجتماعی بیانگر نابرابریها و بیعدالتیهای اجتماعی در مناطق روستایی ایران است. درباره کتاب سایه تنهایی: فرحناز مهدی آزاد در این داستان پرفراز و نشیب، قصه دختر جوانی به نام... ادامه ›
کتاب وقتی خدا مینوازد
- نویسنده: محمد عنبرزاده
همهچیز از ورودی تالار سُل آغاز میشود؛ آشنایی اتفاقی هامون و ژولی، ماجرای مرگ پدر و مادر هامون، و رازهایی که باید پرده از اسرارشان برداشت. محمد عنبرزاده در کتاب وقتی خدا مینوازد ماجرای دختر و پسری را روایت میکند که در راه کشف حقیقت، همهچیزشان را فدا میکنند و حتی از جانشان نیز میگذرند. دربارهی کتاب وقتی خدا مینوازد: باران میبارد، هامون دیر به تالار موسیقی میرسد، رهبر ارکستر با او بدخلقی... ادامه ›
کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی
- نویسنده: زینب سرایی
کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی نوشتهی زینب سرایی داستان زندگی دختر جوانی را روایت میکند که با خانوادهاش در یکی از محلات پایین شهر زندگی میکنند. راوی در داستان به تبعیض میان دختر و پسر نیز نیمنگاهی داشته است. دربارهی کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی اثر زینب سرایی برای اولین بار در سال 1400 منتشر شد. این کتاب دومین اثر این نویسندهی تازهکار به شمار میآید. پیش از... ادامه ›
کتاب گچ و چای سرد شده
- نویسنده: آتوسا افشین نوید
کتاب گچ و چای سرد شده مجموعهداستانی پیوسته است که در آن آتوسا افشین نوید داستان معلمی متفاوت را در یک مدرسه روایت میکند. ویژگیهای منحصربهفرد این معلم که نمایندهی نسل روشنفکر امروزی است، باعث شده که در برابر محافظهکاران و جهان آنها قرار بگیرد. گفتنیست اثر حاضر بهعنوان کتاب شایستهی تقدیر در ششمین دورهی جایزهی ادبی هفت اقلیم شناخته شده است. دربارهی کتاب گچ و چای سرد شده کتاب گچ و چای... ادامه ›
کتاب استیصال
- نویسنده: نسترن اکبریان
کتاب استیصال، نوشتهی نسترن اکبریان، رمانی پرشور دربارهی دختری است که در اوج بیپناهی و تنهایی درگیر رابطهی عاشقانهای به شدت مخرب و خطرناک میشود که اثراتش تا مدتها با او باقی میماند و زندگیاش را به کلی عوض میکند. این رمان ایرانی برای علاقهمندان به داستانهای خانوادگی و عاشقانه خواندنی خواهد بود. دربارهی کتاب استیصال یکی از جذابترین موضوعاتی که در سالیان اخیر دربارهی آن رمانها و... ادامه ›
کتاب رودابه
- نویسنده: مهین سالار
مهین سالار، نویسندهی خوشذوق ایرانی، در کتاب رودابه داستان زندگی زنی زندانی را روایت کرده که برای استفاده از مرخصی درمانی، پا از زندان بیرون مینهد؛ غافل از آنکه ابداً بنا نیست چنانکه باید و شاید، از طعم شیرین آزادی بهرهمند گردد... درباره کتاب رودابه مهین سالار یکی از نویسندگان دغدغهمند و مستعد ادبیات ایران در سالیان اخیر است. او در اغلب آثار داستانی خود، روایتگر زندگی زنان طبقات فرودست... ادامه ›
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت
- نویسنده: شیما سورن
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت نوشتهی شیما سورن مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی است. نویسنده در این کتاب شما را با زندگی زوجهایی همراه میکند که هرکدام رازی برای پنهان کردن دارند... دربارهی کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت اثری از شیما سورن است که در دو بخش و با روایت داستانهایی کوتاه، تصویری از زندگی مشترک در دل... ادامه ›
کتاب جلبک
- نویسنده: کتایون سنگستانی
کتایون سنگستانی در کتاب جلبک، روایتگر زندگی پرفراز و نشیب و پر از چالش دختری دانشجوست. دختری بسیار معمولی که باید برای امرار معاش کار کند و با مشکلات ریز و درشتی که مدام بر سر راهش قرار میگیرند دست به گریبان شود. درباره کتاب جلبک شخصیت اصلی رمان پیش رو دختری 21 ساله به نام بنشاد سروری است که در رشته تئاتر درس میخواند. او مشکلات مالی بسیاری دارد، به همین خاطر هشت ماه است که به اجبار در یک... ادامه ›
کتاب برایت دار میبافم
- نویسنده: صبا ترنجی
صبا ترنجی در کتاب برایت دار میبافم داستان دختری بهنام آیدا را روایت میکند که مادر خود را از دست داده و در غم فقدان او حال ناخوشی دارد. آیدا آرام و سربهزیر است، تا حدی مظلوم و گهگاه خوابهای آشفتهای میبیند و دچار حملههای عصبی میشود. او پسرعمویی بهنام هومن دارد که عاشقش است و مدام پیگیر احوال اوست اما آیدا مریضاحوالتر از آن است که بتواند به هومن فکر کند! دربارهی کتاب برایت دار میبافم... ادامه ›
رمان شکاف
- نویسنده: محمد ستاری وفایی
شکاف در مورد فتنهای است که بعد از سال ۸۸ اتفاق میافتد و به سبک یک رمان نوشته شده است. از متن کتاب: تمام فکرش مشغول این موضوع بود و تمام شب، چشمهایش روی زمین میگشت و هر چیز کوچکی را که فکر میکرد شاید آن امانتی باشد، از روی زمین برمیداشت. اذان صبح که از گلدستههای مسجد بلند شد، روی جدول رنگورو رفتهای که فقط هالهای از رنگ آبی تیره روی آن مانده بود، نشست. گردنش درد گرفته بود؛ اما انگار... ادامه ›
کتاب برنامهنویس
- نویسنده: وحید حسنی
کتاب برنامهنویس نوشته وحید حسنی به موضوعات اجتماعی، دفاع سایبری، امنیت فضای مجازی، لزوم تکیه بر توانمندی بومی و اقتدار ملی اشاره دارد. رمان برنامهنویس، در بستر وقایع و رویدادهای مهم سالهای 88 و 89 اتفاق میافتد و در این ماجرا راوی به عنوان یک دانشجو به طور ناخواسته با مسائل سیاسی و اجتماعی آن ایام که حول محور فتنه و نفوذ اتفاق میافتد درگیر میشود. شناخت بخشی از این جریانات موضوع کاری او شده... ادامه ›
کتاب بر دستانت بوسه میزنم
- نویسنده: مریم یسلیانی
کتاب بر دستانت بوسه میزنم نوشتهی مریم یسلیانی به داستان زندگی دختر یتیمی به نام پرستو میپردازد که در کودکی پدر خود را از دست داده و با مادر تنهای خود به سختی زندگی میگذراند. او به نظر خودش زندگی حقیری دارد اما دست روزگار همهچیز را تغییر میدهد. مریم یسلیانی در کتاب پیش رو به احساسات و روابط پر فراز نشیب مادر و دختری تنها میپردازد. پرستو دیگر دختر جوانی است اما پر از عقده؛ عقدهی بیپدری و... ادامه ›
کتاب گاوهای برنزی
- نویسنده: محمدآصف سلطان زاده
محمدآصف سلطان زاده، کتاب گاوهای برنزی را با استفاده از تکنیک رئالیسم جادویی نوشته است. این اثر جذاب و خواندنی داستان شهری را روایت میکند که به تصرف دشمنان درآمده... ناگهان در یک روز، گاوی به این شهر حمله میکند و همهچیز دستخوش تغییر میشود. دربارهی کتاب گاوهای برنزی در کتاب گاوهای برنزی، محمدآصف سلطان زاده از اشغالگرانی میگوید که به مردم یک شهر بهشدت ظلم میکنند. سلطانزاده با استفاده از... ادامه ›