معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سالهای عقرب
- نویسنده: محمد بهارلو
کتاب سالهای عقرب تالیف محمد بهارلو، رمانی در مورد مبارزههای سیاسی و اجتماعی یک خانواده از طبقۀ متوسط است. اسحاق کارگری است که همراه خانواده دوران تبعید خود را در یک شهر بندری میگذراند. مادر پیر با نفسی که دیگر به خسخس افتاده با خود عهد کرده است تا زمانی که به شهر خود بازنگردند پا از خانه بیرون نگذارد. اسحاق و همسرش چشم به راه فرزندشان نجف هستند که از دست گزمهها گریخته و در ناکجاآبادی خود را... ادامه ›
کتاب سایه روشنهای زندگی
- نویسنده: محمود خدادادی
کتاب سایه روشنهای زندگی به قلم محمود خدادادی، داستان زندگی نوجوانی را به تصویر میکشد که در سیزده سالگی پدرش فوت میکند و علیرغم علاقهاش به تحصیل، مجبور میشود ترک تحصیل کند و نانآور خانه شود. این پسر در روستائی اطراف شهر سبزوار همراه با مادر و دو خواهر کوچکتر از خودش زندگی میکند. تا کلاس ششم ابتدائی درس خوانده و از آن زمان به بعد مجبور به کار کردن میشود. او توسط کدخدای روستا در شهر سبزوار... ادامه ›
کتاب استخوانهای یخ زده
- نویسنده: فاطمه عسکری
کتاب استخوانهای یخ زده، مجموعه داستانکوتاهی با بنمایهی روانشناختی به قلم نویسندهی ایرانی فاطمه عسکری است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته و نقطهی اشتراک همگی این ماجراها، دغدغهی همیشگی بشر یعنی عشق و مرگ است. شخصیتها و قهرمانان این مجموعه هرکدام بهنوعی با رنج فقدان و ازدستدادن دستبهگریباناند و سعی دارند با موشکافی جهان دردهای خود، این رنجهای انسانی را بهتر تاب بیاورند.... ادامه ›
کتاب لیان دخت
- نویسنده: ثریا شیری
کتاب لیان دخت نوشتهی ثریا شیری، روایتگر داستان زندگی دختری به نام سلیمه است. او در بوشهر زندگی میکند و رویاهای بزرگی در سر میپروراند. سلیمه برای رسیدن به رویاها و آرزوهایش میبایست در برابر خانواده و اهالی یک شهر بایستد. سلیمه مسیری پرپیچ و تاب را در پیش رو دارد که در این مسیر مشکلات همچون طوفانی جانکاه به سوی او هجوم میآورند. هر بار که از پس یکی از مشکلات برمیآید مشکل جدیدی قد علم میکند.... ادامه ›
کتاب دیوانه در مهتاب
- نویسنده: حمیدرضا نجفی
کتاب دیوانه در مهتاب به قلم حمیدرضا نجفی، مجموعه داستانی کوتاه با مضامین اجتماعی است. درونمایه بنیادینی که نویسنده در این داستانها به آن پرداخته، نمایش و ریشهیابی موضوع بیتفاوتی به بحرانها و حوادث ناگوار اجتماعی است. این کتاب افتخار کسب جایزه ادبی اصفهان در بخش بهترین مجموعه داستان کوتاه سال 1387 را در کارنامه خود دارد. درباره کتاب دیوانه در مهتاب: روایت فجایعی هولناک از نگاه بیتفاوت راوی... ادامه ›
کتاب شریف جان شریف جان
- نویسنده: عباس عبدی
کتاب شریف جان شریف جان رمانی است که توسط عباس عبدی، از نویسندگان مطرح معاصر، به رشتهی تحریر درآمده است. او در این کتاب، مصائب زندگی اهالی جزیرهی قشم را به تصویر میکشد و داستان پسر نوجوانی به نام شریف و خانوادهاش را میگوید که مدرسه را ترک کرده و به دستفروشی مشغول است، اما حسرت درس خواندن را در دل دارد. دربارهی کتاب شریف جان شریف جان نامش شریف است و فامیلی ندارد. کتاب شریف جان شریف جان،... ادامه ›
کتاب آسنا (شاید مثل محمد 2)
- نویسنده: قادر نجفی
کتاب آسنا (شاید مثل محمد 2)، ادامه داستان قبلی قادر نجفی با عنوان شاید مثل محمد است. شخصیتهای این اثر هر کدام به نحوی در پی هدفها و اندیشههای والای انسانی برای خود و جامعه هستند که بازتابش در زندگی خودشان نمود پیدا میکند. داستان آسنا (Asena) در چند کشور به وقوع میپیوندد، که بیشتر داستان در شهر استانبول اتفاق میافتد. در این داستان آداب و رسوم چند کشور از جمله عروسی در ترکیه، جشن ها و اعیاد... ادامه ›
کتاب صوتی پروانهای روی شانه
- نویسنده: بهنام ناصح
بهنام ناصح در کتاب صوتی پروانهای روی شانه، وضعیت زندگی افراد کم شنوا و ناشنوا را سوژه اصلی کار خود قرار داده است و داستان دو نوجوان به نام نرگس و سیاوش را به تصویر میکشد که هر کدام چالشهای متفاوتی را پشت سر میگذرانند. این رمان موفق شد برنده جایزه کتاب سال حبیب غنیپور شود. درباره کتاب صوتی پروانهای روی شانه: نرگس و سیاوش دو نوجوان کم شنوا هستند که هر کدام در خانوادهای جداگانه زندگی میکنند... ادامه ›
کتاب بازی زمانه
- نویسنده: عبدالله خادمیان
بازیهای بیپایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سالهایی نهچندان دور آغاز میشود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سالهای پس از آن میپردازد. دربارهی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفتساله از خانوادهای فقیر است که... ادامه ›
کتاب مدار شمالگان
- نویسنده: علی دلشاد تهرانی
کتاب مدار شمالگان نوشتهی علی دلشاد تهرانی، رمانی جذاب و پرکشش با درون مایهای پیرامون مسائل و ناهنجاریهای اجتماعی است که در آن دو داستان موازی، همزمان پیش میرود. علی دلشاد تهرانی در بخش اول این اثر روایتگر شخصی است که به تازگی از سفر برگشته و قصه از زاویهی دید اول شخص، اتفاقات روزمرهی او را به تصویر میکشد. اما در بخش دوم که قصه از زاویهی نگاه سوم شخص بیان میشود، داستان گروهی است که... ادامه ›
رمان همیشه زندگی
- نویسنده: سالومه فیضی
نمی دونم تا چه حد میشه بین آدما تفاوت قائل شد آدما رو نمیشه از رو ظاهر، شکل وشمایل یا حتی دین و مذهبشون شناخت فقط یه حس مشترک، مثل نفس کشیدن،مثل ضربان قلب،مثل عشق ورزیدن میتونه تموم این فاصله ها رو از بین ببره ادامه ›
کتاب کوه
- نویسنده: ریحانه مولوی
کتاب کوه اثر ریحانه مولوی قصه زنیست گمشده در بین حوادث روزگار، که در طی سفر یک هفتهای خود با همسر و فرزندش، درگیر ماجراهایی میشود که نوع نگاه او را به زندگی تغییر میدهد. این کتاب در قالب داستان بلند نگاشته شده و در واقع تضادها و تناقصهای دنیای زمینی این زن را دچار آشفتگیها و دغدغههایی کرده است که نه تنها دنیا در نظرش بیاهمیت گشته، که حتی نسبت به خانواده خویش تا حد زیادی بیتفاوت شده است.... ادامه ›
کتاب PDF خاطرات یک آرایشگر
- نویسنده: ندا عابدینی
کتاب خاطرات یک آرایشگر، نوشتهی ندا عابدینی، داستانی در ژانر درام است که زندگی دو رفیق صمیمی دیرینه به نامهای سارا و لیلی را روایت میکند. این دو که بعد از ازدواج، هریک به شکلی با مشکلاتی روبهرو شدهاند، پس از چند سال دوری، مجدداً یکدیگر را ملاقات میکنند و رفاقت کهنه را بار دیگر از سر میگیرند. دربارهی کتاب خاطرات یک آرایشگر کتاب خاطرات یک آرایشگر، رمانی به قلم ندا عابدینی است که روایتگر... ادامه ›
کتاب سوریا: نامههایی که نرسیدند
- نویسنده: سوریا آقاحسینی
کتاب سوریا: نامههایی که نرسیدند، از زندگی یک خانواده آذری را سخن میگوید که در پیچ و خمهای روزگار با اتفاقات مختلفی مواجه میشوند و با مشکلات آن دست و پنجه نرم میکنند. سوریا آقاحسینی در این کتاب پرده از واقعیتهایی که در حجابی فرهنگی پوشیده ماندهاند، برمیدارد. ماجرای این رمان حول نامههایی میگردد که به مقصد نمیرسند و سرنوشت شخصیتهای داستان را تحت تاثیر قرار میدهند. دربارهی کتاب سوریا:... ادامه ›
کتاب آزمون سخت
- نویسنده: سمیرا وارسته
کتاب آزمون سخت نوشتهی سمیرا وارسته، داستان تلخ و غمناک زنی را به تصویر میکشد که در راه مراقبت از همسر خود سختیهای زیادی را تحمل میکند. در بخشی از کتاب آزمون سخت میخوانیم: حیفِ آن همه تلاشی که کردم برای این که طبق آموزش بعضی از کتابها، روحم را از تنم خارج کنم و البته موفق به دیدن یک رنگِ کمرنگ از هالهی اطرافم هم نشدم، چه برسد به خارج کردن روحم! و حالا که دلم میخواهد دقدلیهایم را سرِ... ادامه ›
کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم
- نویسنده: مهسا حقیقت
مهسا حقیقت در کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم، با نگاهی ساختارشکن، هنجار کلمات را به سخره میگیرد، به جنگ جملات میرود و مفهوم عبارات را چنان درهم میریزد که حاصل آن میشود یک جور پیچیدهنویسی! بیگمان سفر با جادوی کلمات و بازی با واژگان در این کتاب نیاز به تمرکزی ناب دارد، چه برای نویسنده و چه مخاطب که جان و دل میسپارد به کلام راز ورزانه از زبان راوی که به هر طریق میخواهد بگوید که حالش خوب... ادامه ›
کتاب کوچه مرجانیها
- نویسنده: سپیده ابرآویز
در کوچهای واقع در منطقهای جنگزده، زنانی در همسایگی هم زندگی میکنند که در کتاب کوچه مرجانیها داستان پرماجرای زندگیشان را از زبان سپیده ابرآویز میخوانید و در جریان عاشقانهها، خوشیها و رنجهای این شخصیتها از روزهای نوجوانی تا میانسالی و آستانهی پیری قرار میگیرید. دربارهی کتاب کوچه مرجانیها سپیده ابرآویز روایت خود را با روزهای بیرنگ کوچه مرجانیها پس از محو شدن آخرین خاطرات آن و... ادامه ›
کتاب دوران
- نویسنده: روح انگیز شریفیان
کتاب دوران نوشتهی روح انگیز شریفیان به مسئلهی میانسالی، مهاجرت و زندگی در استرالیا میپردازد. این کتاب، شرح آشنایی دو زن میانسال در شرایطی بحرانی است و همین موضوع، داستان را تبدیل به اثری تأملبرانگیز و جذاب میکند که انسان را به تفکر وامیدارد. داستان با نمایی از زندگی زنی میانسال به نام آریا شروع میشود که با پسرش والی که جوان موفقی است وقت میگذراند. این خانواده در استرالیا زندگی میکنند و... ادامه ›
کتاب شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب شیفتگی بدون عقربه، رمانی ایرانی است که به قلم محبوبه مصدق نوشته شده و داستان زندگی زنی خانهدار را روایت میکند که قصد دارد شیوهی زندگی خود را تغییر دهد. او با تکیه بر نشانههای خداوند راه خود را پیدا میکند و موانع را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارد. شایان ذکر است که قلم شیوای نویسنده، مخاطب را وامیدارد تا با شخصیت اصلی همگام شده و در تجربیات او شریک شود. دربارهی کتاب شیفتگی بدون عقربه... ادامه ›
کتاب صوتی ناتمامی
- نویسنده: زهرا عبدی
کتاب صوتی ناتمامی رمانی دیگر به قلم زهرا عبدی، نویسندهی جوان و خوشقلم نسل تازهی داستاننویسی فارسی است. وی در این اثر که موفق به دریافت تندیس بهترین کتاب جایزه ادبی هفت اقلیم در سال 1395 شده، زندگی دانشجوی جوانی به نام لیان را به تصویر کشیده است که از بوشهر به پایتخت آمده، اما طی اتفاقاتی مرموز گم میشود و دوستانش را به جستجوی خود وامیدارد. درباره کتاب صوتی ناتمامی: نام زهرا عبدی نخستین بار... ادامه ›
کتاب تبت وداع
- نویسنده: ابوالفضل زمانی
کتاب تبت وداع نوشتهی ابوالفضل زمانی، داستان وداع و خداحافظیهای سخت و طاقتفرسای زندگی را به تصویر میکشد. اگر کتاب کوه دکلی را خوانده باشید خواهید فهمید که قصه تبت وداع گرچه داستانی مستقل دارد اما به نوعی در ادامهی همین کتاب نوشته شده است. ابوالفضل زمانی در کتاب حاضر با نگارشی تازه روایتی را به تصویر میکشد که در نوع خود جذابیتی خاص دارد. تبت وداع برخلاف کتاب کوه دکلی، قصهای متفاوت دارد. به... ادامه ›
کتاب با بهار میآید
- نویسنده: نیلوفر میرصالح مهابادی
کتاب با بهار میآید به قلم نیلوفر میرصالح مهابادی، زندگی پرفراز و نشیب دختری جوان را به تصویر میکشد که بعد از جدا شدن پدر و مادرش، تنها زندگی میکند و این اتفاق او را با چالشهای زیادی مواجه میسازد. این اثر برگزیدهی دوره اول مسابقهی خودنویس در سال 98 شده است. دربارهی کتاب با بهار میآید: شخصیت اصلی داستان دختری جوان به نام آوا است که به تنهایی و بدون والدین زندگی میکند. بعد از گذشت... ادامه ›
کتاب روزی که تقدیرم را نوشتی
- نویسنده: زهرا ژیان اول
کتاب روزی که تقدیرم را نوشتی نوشتۀ زهرا ژیان اول، رمانی فارسی دربارهی سرنوشت زندگی دختری است که قربانی خانوادهای معتاد میشود. «ثریا» کودکی است که پدر و مادرش معتاد هستند و خانهشان محل رفت و آمد معتادان است. در یکی از شبنشینیها، مرد پولداری به نام «علیخان» عاشق ثریا میشود و با رضایت پدر و مادر، ثریا به ازدواج خان در میآید. ثریا در عالم کودکی خود، خیال میکند خان او را به فرزندی برده است... ادامه ›
کتاب واحد شماره دو!
- نویسنده: عاطفه طیه
عاطفه طیه در کتاب واحد شماره دو! به معضلات زندگی زنان در جوامعی میپردازد که در حال پشت سر گذاشتن ساختار سنتی خود و ورود به دنیای مدرن هستند. قهرمان این رمان زنی تنها و افسرده است که زیر بار مسئولیتهای زندگی کمر خم کرده... درباره کتاب واحد شماره دو! زن ایرانی در دوران گذر از جامعهی سنتی به سر میبرد. او هم وظایف یک زن خانهدار که شامل تربیت و مراقبت از فرزندان، نظافت منزل و تهیه غذا میشود را... ادامه ›