معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب روز هشتم
- نویسنده: آرمان میرزایی
کتاب روز هشتم، نمونهای موفق از ادبیات داستانی معاصر است که توسط آرمان میرزایی نوشته شده. این رمان، ماجراهای زندگی پسری جوان را روایت میکند که از موقعیت کاری خوبی برخوردار است و در بحبوحهی ازدواج قرار دارد اما حادثهای هولناک، روند زندگی او را تغییر داده و باعث میشود که به مرور رویدادهای زندگیاش بپردازد. دربارهی کتاب روز هشتم این باور که در لحظات پایانی حیات، تمام زندگی زیسته از جلوی چشمان... ادامه ›
کتاب PDF باغچهای که آفتاب به آن نمیتابید
- نویسنده: افسانه آروان
اگر از طرفداران رمانهای ایرانی عاشقانه باشید، مطالعهی کتاب باغچهای که آفتاب به آن نمیتابید از افسانه آروان برای شما لذتبخش خواهد بود. داستانی از عشق نوجوانی و روایتی از رفاقتی دیرینه که دستخوش تغییراتی میشود. دربارهی کتاب باغچهای که آفتاب به آن نمیتابید برای کمتر کسی پیش میآید که دوستیهای دوران کودکی را تا بزرگسالی حفظ کند، اما این برای «ملیکا» و «مارال» چندان هم سخت نبوده است. داستان... ادامه ›
کتاب عمارت چوبی
- نویسنده: زهرا شعفی
در کتاب عمارت چوبی تالیف زهرا شعفی، داستانی جذاب از یک خانواده را میخوانید که در قصری چوبی که زیباترین و شاید سادهترین خانه در بین خانههای تهران است زندگی میکنند. در این بین اتفاقاتی هم شامل حال آنها میشود... نویسنده فضای خانه و شخصیت هر یک از افراد داستان را به نحوی به تصویر میکشد که خواننده خود را در فضای این عمارت احساس میکند. در بخشی از کتاب عمارت چوبی میخوانیم: علیاُف گفته بود... ادامه ›
کتاب راه طولانی بود از عشق حرف زدیم
- نویسنده: رسول یونان
رسول یونان، شاعر و داستاننویس خوشنام ایرانی در کتاب راه طولانی بود از عشق حرف زدیم ما را به دنیای پرملال پسری جوان به نام مصطفی خواهد برد. مصطفی که زندگی خود را بیهوده و ازدسترفته میپندارد، در سه فصل به شرح سرگذشت و ماجراهای تلخی که در زندگی بر سر راهش قرار گرفته میپردازد. او که دیگر جز قناریهایش همدم و مونسی ندارد، به دنبال راه نجات تازهای برای روزگار خاکستری خود میگردد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب نبات
- نویسنده: سحر رستگار
کتاب نبات نوشتهی سحر رستگار، روایتگر سرگذشت خانوادهای است که در خانهای قدیمی اما با صفا زندگی میکنند، خانهای که با قصهها و رازهای نهفتهاش شما را مجذوب خود خواهد کرد. در بخشی از کتاب نبات میخوانیم: روی ایوون آب پاشیدم و بوی خوش کاهگل همه جا پیچید، چیزی به اومدن بیبی نمونده بود و باید زودتر جاروی ایوون رو تموم میکردم. کارم که تموم شد رفتم سراغ اجاق گوشه ایوون و روشنش کردم و کتری رو از... ادامه ›
کتاب سنگها همچنان خواهند چرخید
- نویسنده: کاظم سلطانی
کتاب سنگها همچنان خواهند چرخید نوشتهی کاظم سلطانی مجموعه سه داستان کوتاه در رابطه با مردم روستایی کوچک است که به سادگی روزگار خویش را میگذرانند ولی از خلق و خوی خبیث بشر در امان نیستند و رویاهای کوچکشان به وسیلهی افراد زیاده خواه پایمال میشود. کاظم سلطانی در این کتاب، با بیانی روان و پرکشش شخصیتهای اصلی این داستانها را در ذهن شما هک خواهد کرد. عناوین این مجموعه داستان عبارتاند از: پل... ادامه ›
کتاب تردید
- نویسنده: غزل تقوی راد
کتاب تردید به قلم نویسندهی جوان و خوش آتیه غزل تقوی راد، روایتگر زندگی دو زن با سنی تقریباً یکسان اما شرایط زندگی کاملاً متفاوت است. قصهای که در آن هر دو شخصیت داستان در تلاش هستند تا با مشکلات مبارزه کرده و مستقل زندگی کنند. غزل تقوی راد نگارش کتاب تردید را در سن 17 سالگی آغاز کرده است. به گفتهی او: اگر چه زنان در جامعه با شرایط نابرابر رو به رو هستند و کمتر در عرصههای مختلف حضور... ادامه ›
کتاب صوتی از تهی سرشار
- نویسنده: علی حدادی اصل
کتاب صوتی از تهی سرشار، اثریست از علی حدادی اصل با مضمونی اجتماعی که بحرانهای زندگی در دنیای مدرن و انسانهایش را روایت میکند. از تهی سرشار روایتگر توهمات یک بیمار روانی است که با زندگی و آثار مهدی اخوان ثالث درگیر میشود. شخصیت اصلی داستان «از تهی سرشار» جوانی بیست و چند ساله به نام «رها» است که میخواهد پایاننامه خود را پیرامون شخصیت و آثار اخوان ثالث بنویسد. او که در ابتدا از انتخاب چنین... ادامه ›
کتاب دسته گل
- نویسنده: زینب اصفهانی
کتاب دسته گل نوشتهی زینب اصفهانی، ماجرای دختری جوان را به تصویر میکشد که در یک حادثهی تصادف پدر و مادرش را از دست داده و از همه چیز خسته شده است؛ تا اینکه روزی عشق در خانهی قلبش را میزند و ورق زندگیاش برمیگردد. کتاب دسته گل برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب برای افرادی مناسب است که علاقهمند به خواندن داستانهایی با ژانر عاشقانه - اجتماعی هستند. در بخشی از کتاب دسته گل میخوانیم: شبها... ادامه ›
کتاب زیر درخت انجیر
- نویسنده: جابر تواضعی
زیر درخت انجیر اولین مجموعه داستان جابر تواضعی، نویسنده جوان کاشانی است. داستان کوتاه « زیر درخت انجیر » برگزیده نهمین جشنواره مطبوعات است که به همراه شش داستان کوتاه دیگر با عناوین: «گلوله های شیشه ای »، «ماهی سبز»، «قیقاج کبوترها»، «جمعه گس »، «عروسی » و «حاجی فیروز» کتاب حاضر را شکل داده اند. هفت داستان کوتاه مجموعه حاضر هر کدام به تنهایی از هویت جداگانه ای برخوردارند، اما در کنار این هویت... ادامه ›
کتاب سنگ اقبال
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب سنگ اقبال رمانی به قلم مجید قیصری است و روستایی خیالی به نام چهاردیوار را تصویر میکند که با بحران خشکسالی روبهروست. او نحوهی مواجههی بدوی و جاهلانهی مردم این روستا را با این پدیدهی طبیعی به نمایش میگذارد و شخصیت معلم تازهوارد را در مواجهه و تقابل با خرافات ریشسفیدان و بزرگان روستا قرار میدهد. دربارهی کتاب سنگ اقبال داستان کتاب سنگ اقبال دربارهی روستایی عقبمانده و خرافاتی است که... ادامه ›
کتاب دوربرگردان
- نویسنده: زینب ستاری
کتاب دوربرگردان، اثر شگفتانگیز زینب ستاری، به عنوان اولین تجربهاش در زمینۀ نویسندگی در آرای مردمی مسابقهی سالانهی داستاننویسیِ خودنویس برگزیده شده است. دوربرگردان داستان قربانی شدن زندگی سه دختر جوان به دلیل عرفها و باورهای اشتباه اجتماعی است. زینب ستاری در کتاب دوربرگردان سعی دارد رسوم و عاداتی که در جامعه وجود دارد را به چالش بکشاند و از تأثیر این سنتها بر زندگی زنان و دختران میگوید.... ادامه ›
کتاب جلبک
- نویسنده: کتایون سنگستانی
کتایون سنگستانی در کتاب جلبک، روایتگر زندگی پرفراز و نشیب و پر از چالش دختری دانشجوست. دختری بسیار معمولی که باید برای امرار معاش کار کند و با مشکلات ریز و درشتی که مدام بر سر راهش قرار میگیرند دست به گریبان شود. درباره کتاب جلبک شخصیت اصلی رمان پیش رو دختری 21 ساله به نام بنشاد سروری است که در رشته تئاتر درس میخواند. او مشکلات مالی بسیاری دارد، به همین خاطر هشت ماه است که به اجبار در یک... ادامه ›
کتاب سوریا: نامههایی که نرسیدند
- نویسنده: سوریا آقاحسینی
کتاب سوریا: نامههایی که نرسیدند، از زندگی یک خانواده آذری را سخن میگوید که در پیچ و خمهای روزگار با اتفاقات مختلفی مواجه میشوند و با مشکلات آن دست و پنجه نرم میکنند. سوریا آقاحسینی در این کتاب پرده از واقعیتهایی که در حجابی فرهنگی پوشیده ماندهاند، برمیدارد. ماجرای این رمان حول نامههایی میگردد که به مقصد نمیرسند و سرنوشت شخصیتهای داستان را تحت تاثیر قرار میدهند. دربارهی کتاب سوریا:... ادامه ›
رمان زمین زیر پایم خالی است
- نویسنده: م. ا. فاطمی
کتاب رمان زمین زیر پایم خالی است، به تالیف م. ا. فاطمی، در واقع ادای دین به قشری خاص از اجتماع (افراد دوجنسه - تراجنسیتی) است که بزرگترین خواستهشان از دیگران تنها حمایت عاطفی و درک شرایط پیچیدهای است که در دنیای کنونی، آنها را از انسانهای عادی، مجزا و منزوی مینماید. اگر هر فردی در مواجهه با این افراد خاص فقط به این نکته بیندیشد که او هم میتوانست چنین شرایطی را داشته باشد، جلوی بسیاری از... ادامه ›
کتاب واحد شماره دو!
- نویسنده: عاطفه طیه
عاطفه طیه در کتاب واحد شماره دو! به معضلات زندگی زنان در جوامعی میپردازد که در حال پشت سر گذاشتن ساختار سنتی خود و ورود به دنیای مدرن هستند. قهرمان این رمان زنی تنها و افسرده است که زیر بار مسئولیتهای زندگی کمر خم کرده... درباره کتاب واحد شماره دو! زن ایرانی در دوران گذر از جامعهی سنتی به سر میبرد. او هم وظایف یک زن خانهدار که شامل تربیت و مراقبت از فرزندان، نظافت منزل و تهیه غذا میشود را... ادامه ›
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید
- نویسنده: افروز جهاندیده
کتاب زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید به قلم افروز جهاندیده، شامل بیست و چهار داستان کوتاه با موضوع و تمی اجتماعی و خانوادگی است که اکثرا به مشکلات زنان در جامعه میپردازد. این کتاب قصهی زنانی است که احتمالا در اطراف شما هم کم نباشند. زنانی که رنج و عذاب میکشند. رنجهای زنانه در دنیای جنونآمیزی که دست به تخریب آنها زده است. «زنی که صدای انقباض موهایش را میشنید» به همهی افرادی که... ادامه ›
کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی نوشتهی سعید محسنی، دربارهی فردی است که خودش را کشته و وصیت کرده که بازماندگان و دوستانش چیزی را به دست لیلا حاتمی بازیگر موفق و درخشان برسانند. درباره کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی: این کتاب دربردارندهی چهار قسمت داستانی است که در مجموع یک رمان کلی را تشکیل میدهند، اما در عین حال هر یک از این قسمتها روایتهای مخصوص به خود را دارند. این رمان با حادثهای که... ادامه ›
کتاب حصار موش
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب حصار موش بهقلم نویسندهی جوان و توانای ایرانی، حسین قسامی داستان پناهندگانی را روایت میکند که در یک اردوگاه مخوف یونانی گیر افتادهاند. اغلب پناهجویان سوری، ایرانی یا افغان هستند و ازدحام جمعیت آنقدر زیاد است که زندان تنگتر و غیرقابلتحملتر از حالت عادیاش به نظر میرسد. پس از مدتی با وقوع یک قتل در اردوگاه، زندگی همهی ساکنان آن دستخوش تغییر میشود و سلسله اتفاقات وحشتناکی به دنبال آن... ادامه ›
کتاب اثیری
- نویسنده: رامین پیرئی نیا
کتاب اثیری به قلم رامین پیرئی نیا رمانی کوتاه و جذاب است که به موضوع از خود بیگانگی پرداخته. این اثر با رویکردی نو، روایتی جدید از آشفتگیهای ذهن یک جوان دانشجو را ارائه میدهد. شیوۀ روایی جریان سیال ذهن، یکی از مولفههای فنی چشمگیر این رمان است. درباره کتاب اثیری: این رمان ذهن پریشان و رمزآلود مردی جوان را سر راه ما قرار میدهد که دنیایی مالیخولیایی و افکاری مشوش نسبت به دنیای پیرامون خود... ادامه ›
کتاب رقص شیطان: جلد اول
- نویسنده: ایلناز طایفه
فراز و نشیبهای خواندنی زندگی یک دختر روستایی جوان را ایلناز طایفه در کتاب رقص شیطان: جلد اول به زیبایی هر چه تمامتر روایت میکند. این رمان دو جلدی با نگاهی نقادانه به تبعیضهای جنسیتی در اجتماع، داستان معماگونۀ برملا شدن راز یکی از شخصیتها را به تصویر کشیده است. درباره کتاب رقص شیطان - جلد اول: چه رازی در دل مائده نهفته است که سامیه را به فرار از خانه مجبور میکند؟ کتاب رقص شیطان به قلم... ادامه ›
کتاب طلوع تار
- نویسنده: میثم ضیائی
کتاب طلوع تار به قلم میثم ضیائی، داستانی جذاب و واقعگرا است که زندگی دو زوج متفاوت در همسایگی یکدیگر را روایت میکند. داستانی که نشان میدهد هیچگاه زندگی دیگران، آن چیزی نیست که میبینید، پس زندگی خودتان را با آن مقایسه نکنید. قصهای تلخ و شیرین که با پایانی غافلگیر کننده شما را مجذوب خود میکند. کتاب طلوع تار به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این کتاب برای تمام علاقمندان به داستانهای رئالیستی و... ادامه ›
کتاب آزمون سخت
- نویسنده: سمیرا وارسته
کتاب آزمون سخت نوشتهی سمیرا وارسته، داستان تلخ و غمناک زنی را به تصویر میکشد که در راه مراقبت از همسر خود سختیهای زیادی را تحمل میکند. در بخشی از کتاب آزمون سخت میخوانیم: حیفِ آن همه تلاشی که کردم برای این که طبق آموزش بعضی از کتابها، روحم را از تنم خارج کنم و البته موفق به دیدن یک رنگِ کمرنگ از هالهی اطرافم هم نشدم، چه برسد به خارج کردن روحم! و حالا که دلم میخواهد دقدلیهایم را سرِ... ادامه ›
کتاب سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
هفدهمین کتاب جلال آل احمد، داستان بلند سرگذشت کندوها است. این کتاب که حول محور دوازده کندوی عسل میچرخد، داستان زندگی زنبورهای این کندوها و صاحبشان یعنی کمندعلی بَک را برایمان تعریف میکند. دربارهی کتاب سرگذشت کندوها جلال آل احمد در کتاب سرگذشت زنبورها داستان یک کندوی عسل را به تصویر میکشد و به مخاطبان نشان میدهد که چطور موجودی به نام «بلا» کنترل زندگی آنها را در دست گرفته است. کتاب سرگذشت... ادامه ›