معرفی و دانلود بهترین کتابهای کارآفرینی
چرا باید کتابهای کارآفرینی بخوانیم؟
هر کس پیش از بهراه انداختن کسبوکار یا استارتاپ خود و ورود به عرصهی کارآفرینی، لازم است بداند که اصولاً کارآفرینی چیست؟ و کارآفرین کیست؟ درست است که به سادهترین شکل میتوان گفت، کارآفرینی شروع یک کسبوکار و پیگیری فرایند اجرای آن است و کارآفرین، فردیست که یک کسبوکار را پایهگذاری کرده و برای موفقیت شغلی تلاش میکند؛ با این حال افزونبر جنبههای عملی شروع یک تجارت، کسبوکار یا استارتاپ، کارآفرینی را میتوان بهعنوان یک طرز تفکر و یا درواقع یک سبک زندگی در نظر گرفت. یک کارآفرین برای موفقیت در مسیر خود، باید مدام در حال یادگیری باشد، اشتیاق و انگیزهاش را تقویت کند و رشتهی اتصالش به هدف را در هیچ شرایطی رها نکند.
کارآفرینی را میتوان به دستههای مختلف کسبوکار کوچک، استارتاپ، شرکت بزرگ و کارآفرینی اجتماعی تقسیمبندی کرد که هر کدام، مهارتهای خاص خود را میطلبند. با این حال بهطور کلی باید گفت که هر شخص برای ورود به مسیر پرپیچوخم کارآفرینی، لازم است که به دو ویژگی مهم ریسکپذیری و آیندهنگری مجهز باشد. ریسکپذیری، نه بهمعنای بیگدار به آب زدن، بلکه در معنای اینکه حتی اگر در موقعیتهایی کسبوکار طبق انتظارات پیش نرفت، فرد به تلاش کردن ادامه بدهد و راههای مختلف را بیازماید. از سوی دیگر آیندهنگری یک کارآفرین با میزان نوآوریاش گره خورده است. چراکه کارآفرین میتواند با استفاده از خلاقیت و ایدههای نوآورانهاش، رشد کسبوکار خود را بهبود ببخشد. این یکی از مهمترین ویژگیهاییست که کارآفرینان موفق را از رقبایشان متمایز میکند.
تاریخچهی کارآفرینی در جهان و ایران
به رغم اینکه در حدود سه قرن پیش، اقتصاددانهایی مانند ریچارد کانتیلون و آدام اسمیت برای اولین بار از واژهی کارآفرین استفاده کردند، اما عمر استفاده از این واژه بهعنوان یک مفهوم علمی و تخصصی، در حدود یک قرن است. یوزف شومپیتر، اقتصاددان و سیاستمدار اتریشی - آمریکایی که بهعنوان پدر کارآفرینی شناخته میشود، در سال 1928 اصل و عصارهی کارآفرینی را «تشخیص و استفاده از فرصتها» تعریف کرد و کارآفرینان را احیاکنندهی اقتصاد نامید.
تا مدتهای مدیدی، کارآفرینی در حوزهی کلان کاربرد داشت و این واژه، در دستان اقتصاددانها و پس از آن متخصصان روانشناسی، جامعهشناسی و پژوهشگران حوزهی مدیریت محصور بود؛ اما از اواخر قرن بیستم میلادی، با به راه افتادن موج تازهای برای ایجاد کسبوکارهای کوچک و نوپا، کارآفرینی گسترهی وسیعتری را دربرگرفت و توجه بسیاری از اقشار جامعه را فارغ از موقعیت اقتصادی یا اجتماعیشان به این مفهوم جلب کرد.
با وجود اینکه تا دههی 1980 میلادی پای کارآفرینی به بسیاری از کشورهای درحالتوسعه کشیده شده بود، این مفهوم در ایران جایگاه قابل توجهی نداشت. تا اینکه با ورود به قرن بیستویکم میلادی و در طی دههی 1380 شمسی، معضل بیکاری و رکود اقتصادی توجهها را به اهمیت کارآفرینی جلب کرد. بهمرور با شناخت این عرصه، نهتنها به جنبهی اشتغالزایی کارآفرینی توجه شد، بلکه این حوزه بهعنوان عاملی مؤثر در رشد خلاقیت، خلق نوآوری، توسعهی فناوری، تولید ثروت و در نهایت ارتقای رفاه عمومی جامعه مورد توجه قرار گرفت.
اهمیت مطالعهی کتابهای کارآفرینی
علاوهبر کتابها و مقالات علمی و تخصصیای که توسط پژوهشگران و استادان حوزهی علوم مدیریت و اقتصاد در باب کارآفرینی منتشر شدهاند، در دهههای اخیر با توجه به فراگیر شدن آموزههای این عرصه، بسیاری از فعالان حوزهی اقتصاد، کارآفرینان موفق و متخصصین حوزهی کسبوکار، دست به نگارش کتابهای عمومی در این حوزه زدهاند و با لحنی روان و ساده، به شرح این مفهوم و آموزش مهارتهای لازم برای موفقیت در آن پرداختند. مطالعه در این زمینه که دنیایی وسیع و شاخههایی متعدد را دربرمیگیرد، میتواند از جنبههای مختلفی به افراد مشتاق کارآفرینی یاری رساند.
با کمک کتابهای «استارتاپ ناب» اثر اریک ریس و «کاش وقتی بیست ساله بودم میدانستم» نوشتهی تینا سیلیگ، میتوانید ذهنیت خود را آمادهی ورود به عرصهی کارآفرینی کنید. در صورتیکه قصد دارید با تقویت خلاقیت، روحیهی نوآوری و تولید را در خود بهبود ببخشید، میتوانید از کتابهایی مانند «ایده عالی مستدام» اثر دن هیث و چیپ هیث یا «ده گونه نوآوری» به قلم جمعی از نویسندگان بهره ببرید.
همچنین برای رشد هوش مالی و یادگیری استراتژیهای مؤثر در این زمینه، مطالعهی کتابهای «ذهنیت ثروتمند» اثر جانی ویمبری یا «جادوگران بازار نوین» نوشتهی جک دی. شواگر، کمککننده هستند. استفاده از تجربههای کارآفرینان موفق هم میتواند راهنمای بسیاری خوبی برای قدم گذاشتن در این مسیر باشد. در این زمینه مطالعهی کتابهای «آنچه بنیانگذاران استارتاپها باید بدانند» تألیف ایلکر کوکسال و «سختی کارهای سخت» اثر بن هوروویتس، میتواند انواع و اقسام تجربههایی مفید و کاربردی را در اختیارتان بگذارد.
برای دسترسی آسانتر به بهترین کتابهای کارآفرینی، میتوانید به سایت و اپلیکیشن کتابراه مراجعه کنید و از میان دستههای متنوع «آموزش کارآفرینی»، «کسبوکار»، «استارتاپ»، «موفقیت شغلی»، «خلاقیت» و «مصاحبه با شخصیتهای کارآفرین»، برای خرید و دانلود عناوین موردنظرتان اقدام کنید. گفتنیست که اغلب این کتابها، از سوی ناشران سرشناسی همچون «آریاناقلم»، «اندیشه آگاه»، «هورمزد» و... تولید و منتشر شدهاند و کیفیت و کارایی محتوای آنها، تاکنون راهگشای افراد بسیاری بوده است.
خواندن کتابهای کارآفرینی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر در پی بالفعل کردن استعدادهای درونیتان در عرصهی کارآفرینی هستید، یا برای راهاندازی کسبوکار و استارتاپ خود به دنبال یک نقشهی راه میگردید، و یا میخواهید با تقویت هوش مالی و دستیابی به ذهنیت یک کارآفرین، دست به خلق ایدههای نو بزنید، پس توصیه میکنیم خرید و دانلود کتابهای کارآفرینی را در اولویت و فوریت برنامههای خود قرار دهید.
پرطرفدارترین کتابهای کارآفرینی در کتابراه
از آنجا که در جوامع امروزی، کارآفرینی اهمیتی صدچندان یافته است، کتابهای آموزشی این حوزه نیز بسیار محبوب شدهاند. از همین رو وبسایت و اپلیکیشن کتابراه، بخش بزرگی از آثار خود را به بهترین کتابهای کارآفرینی در قالب نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF اختصاص داده است. تعدادی از این عناوین با جلب توجه کاربران، به آمار بالای خرید و دانلود دست یافته و در میان پرفروشترین کتابهای این بخش قرار گرفتهاند. در فهرست زیر تعدادی از این عناوین محبوب و پرطرفدار کتابراه در حوزهی کارآفرینی را به شما معرفی کردهایم:
- کتاب از صفر شروع کن، اثر دن مکس ول
- کتاب ذهنیت ثروتمند: استفاده از ارکان کارآفرینی برای به دست آوردن و حفظ بلند مدت ثروت، به قلم جانی ویمبری
- کتاب کاش وقتی بیست ساله بودم میدانستم، نوشتهی تینا سیلیگ
- کتاب صفر به یک؛ نکاتی در مورد استارتاپها - چگونه آینده را بسازیم، تألیف پیتر تیل و بلک مسترز
- کتاب راه اندازی کسب و کار: 24 گام برای موفقیت کسب و کارهای نوپا، اثر بیل اولت
- کتاب قطار سرعت به سوی ثروت، به قلم دارن هاردی
پیشنهاد برای دانلود کتابهای کارآفرینی رایگان در کتابراه
اگر شور و شوق کارآفرین شدن، شما را به سمت مطالعهی کتابهای کارآفرینی سوق میدهد، میتوانید از میان کتابهای متنوع این حوزه که بهصورت کاملاً رایگان و در قالب نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه عرضه شدهاند، بهره ببرید. به این ترتیب شما میتوانید بدون پرداخت هزینه برای خرید کتاب، عناوین موردنیازتان را دانلود کنید و به بهترن کتابهای کارآفرینی دسترسی یابید. برخی از این عناوین رایگان عبارتاند از:
- کتاب استارت آپ در تجارت سیار، اثر لیلا ملک پور و عالیه کاظمی
- کتاب هوش کارآفرینی، نوشتهی حسن زارعی
- کتاب 10 راز کارآفرینان، به قلم کیت کامرون اسمیت
- کتاب راهاندازی استارتاپ از سیر تا پیاز، اثر سامان وحدت
- کتاب کفش فروش پیر، نوشتهی فیل نایت