معرفی و دانلود بهترین کتاب‌های علوم تربیتی، تربیت کودک و مهارت‌های تدریس

چرا باید کتاب‌های علوم تربیتی بخوانیم؟

تربیت فرزند فرایندی است که در طی آن، والدین تلاش می‌کنند فرزندانشان را با اصول زندگی و قوانین جامعه آشنا سازند تا به‌مرور برای یک زندگی مستقل و موفق آماده شوند و با زندگی اجتماعی سازگاری یابند. دانشی تحت عنوان علوم تربیتی (Educational Science) که ارتباط تنگاتنگی با آموزش و پرورش دارد، به بررسی این موارد می‌پردازد و از منظرهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و محتوای آموزشی، به مطالعه در باب آموزش و پیش‌شرط‌های آن، مهارت‌های تدریس و مهارت‌های یادگیری و همین‌طور وظایف متولیان آموزش می‌پردازد. کتاب‌های عمومی این حوزه، علاوه‌بر معلمان و مربیان می‌توانند برای والدین و تمام افرادی که با کودکان و نوجوانان در ارتباط هستند، مؤثر باشند.

گفتنی‌ست که اولین‌بار در سال 1880 میلادی، دانشگاه کلمبیا علوم تربیتی را به دنیای آکادمیک معرفی کرد. در ایران نیز از سال 1313 شمسی، این دانش با بزرگانی مثل محمدباقر هوشیار، اسدالله بیژن و عیسی صدیقی در جامعه‌ی دانشگاهی کشورمان پا گرفت. علوم تربیتی با حوزه‌ی مختلف علمی و دانشگاهی مانند روان‌شناسی، فلسفه، جامعه‌شناسی، اقتصاد، مدیریت و آمار گره خورده است و با بهره‌گیری از مفاهیم این حوزه‌ها، به رشد و پرورش افراد کمک می‌کند.

انواع کتاب‌های علوم تربیتی و اهمیت مطالعه‌ی آن‌ها

از نظر روان‌شناسی، نحوه‌ی تربیت فرزند و چگونگی پرورش یافتن او در نخستین سال‌های زندگی، بر سلامت جسمی و روانی وی در تمام طول زندگی‌اش تأثیر به‌سزایی دارد. همچنین دورانی که فرد تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه سپری می‌کند و نوع ارتباطی که با معلمان و مربیان خود برقرار می‌کند نیز بر نگاه او به زندگی و شکل‌گیری شخصیت فردی‌اش بسیار اثرگذار خواهد بود. به همین دلیل است که در جامعه‌ی امروز، توجه به روان‌شناسی تربیتی و علوم تربیتی، به امری مهم و ضروری بدل شده است. ازاین‌رو در سال‌های اخیر، متخصصان حوزه‌ی علوم تربیتی دست به نگارش کتاب‌های تربیتی متنوعی زده‌اند تا با زبانی ساده و روان، به ارائه‌ی راهکارهای اساسی و مهم در باب تربیت فرزند و آموزش و پرورش دانش‌آموزان بپردازند و به والدین و مربیان آموزشی کمک کنند.

وسعت موضوعات کتاب‌های این حوزه بسیار گسترده است. به‌عنوان نمونه کتاب‌ «نیک سرشت» اثر بکی کندی، راه‌های تربیت یک فرزند انعطاف‌پذیر و سالم به‌لحاظ عاطفی را به مخاطب نشان می‌دهد. کتاب «علیه تربیت فرزند» نوشته‌ی آلیسون گوپنیک هم اثر مفید دیگری در این زمینه است که روش هدایت درست کودکان و نوجوانان را برای والدین آشکار می‌کند. مهارت‌های یادگیری و چالش‌های دانش‌آموزان نیز از دیگر دل‌مشغولی‌های پدران و مادران، معلمان و متولیان آموزش هستند و کتاب‌هایی مانند «یادگیری اثربخش» اثر الریک اسمیت و کتی دیویدسون و «چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟» به قلم دانیل تی. ویلینگهام، درصدد رفع این چالش‌ها برآمده‌اند.

از سوی دیگر عناوینی همچون «رفتارهای مخرب کلاسی» تألیف هادی ابراهیمی و «معلم در نقش کوچ (معلم کامل)» به نویسندگی جکی بیر و تری براوتون نیز به‌طور اختصاصی معلمان را مخاطب خود قرار داده‌اند تا به آن‌ها کمک کنند سطح آموزش و پرورش دانش‌آموزان خود را به بهترین شکل بهبود بخشند و موفقیت تحصیلی را برای ایشان و والدینشان تضمین کنند.

دسته‌بندی کتاب‌های علوم تربیتی در کتابراه

گاهی ممکن است گستردگی و تنوع کتاب‌های حوزه‌ی تعلیم و تربیت، مخاطبان را برای یافتن کتاب موردنظرشان سرگردان کند. از این‌رو در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه بهترین کتاب‌های علوم تربیتی در قالب نسخه‌های الکترونیک و PDF گردآوری شده و از طریق دسته‌بندی‌های «آموزش و پرورش»، «تربیت کودک»، «مهارت‌های تدریس»، «تربیت نوجوان»، «دانش‌آموزان»، «مهارت یادگیری» و «دانش‌آموزان استثنایی»، در اختیار مخاطبان و علاقه‌مندان این حوزه قرار گرفته‌اند تا خرید و دانلود این آثار مفید برای مشتاقان مطالعه و پژوهش در این حوزه آسان شود. شایان ذکر است که اغلب این کتب از سوی مؤسسات نشر معتبر و سرآمدی مثل ترجمان علوم انسانی، موسسه مدارس یادگیرنده مرآت و میلکان، به بازار کتاب عرضه شده‌اند تا محتوایی ویراسته، باکیفیت و کاربردی را به دست خوانندگان برسانند.

خواندن کتاب‌های علوم تربیتی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

به مادران و پدرانی که سعی دارند انواع سبک‌های فرزندپروری را بشناسند و با استفاده از روش‌هایی صحیح با کودک و نوجوان خود برخورد کنند، و یا معلمان و مربیان و تمام افرادی که در حوزه‌ی آموزش و پرورش فعالیت دارند و در تلاش‌اند تا با نگاه روان‌شناختی به تحلیل رفتارهای دانش‌آموزان بپردازند و از این طریق مهارت‌های تدریس را فرابگیرند و کیفیت آموزش را ارتقا دهند، توصیه می‌کنیم از خرید و دانلود بهترین کتاب‌های علوم تربیتی غافل نشوند.

پرطرف‌دارترین کتاب‌های علوم تربیتی در کتابراه

با توجه به محتوای مفید کتاب‌های علوم تربیتیِ موجود در کتابراه که در قالب نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF ارائه شده‌اند، تعداد پرشماری از این آثار با جلب توجه و رضایت مخاطبان، در میان آن‌ها بسیار مورد بحث قرار گرفته‌اند و کاربران زیادی برای خرید و دانلودشان اقدام کرده‌اند. برخی از این آثار پرطرف‌دار که با ارائه‌ی بهترین راهکارها و معرفی انواع سبک‌های فرزندپروری و روش‌های تدریس مورد توجه قرار گرفته‌اند، عبارت‌اند از: کتاب «نیک سرشت» اثر بکی کندی و «یادگیری یادگیری: راهنمای موفقیت تحصیلی با مطالعه‌ی کمتر» به قلم باربارا اوکلی، ترنس سینوسکی و آلیستر مک کانوایل.

پیشنهاد برای دانلود کتاب‌های رایگان علوم تربیتی در کتابراه

به سبب اهمیت توجه به حوزه‌ی تربیت فرزندان و دانش‌آموزان در جامعه، در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه آثار کاربردی متعددی در این حوزه، به‌صورت کاملاً رایگان و در قالب نسخه‌های الکترونیک و PDF عرضه شده‌اند تا مخاطبان بدون صرف هزینه برای خرید کتاب، عناوین موردنیازشان را دانلود کنند و نکات ارزنده‌ی آن‌ها را در زندگی به‌کار گیرند. از میان این کتاب‌های رایگان موجود در کتابراه، می‌توان به عناوینی مثل «الزامات تربیت فرزند در عصر رسانه» اثر وحیده شاه حسینی و فاطمه نوری راد و «شادی، ویتامین رشد» به قلم شیدا عباسی لرکی اشاره کرد.

یادگیری را یاد بگیرید!: راهنمای موفقیت تحصیلی با مطالعه‌ی کمتر

یادگیری را یاد بگیرید!: راهنمای موفقیت تحصیلی با مطالعه‌ی کمتر
همه‌چیز را باید یاد گرفت، حتی خود یادگیری را! باربارا اوکلی و همکاران در کتاب «یادگیری را یاد بگیرید!» به ما نشان می‌دهند که با آموختن چند راهبرد ساده، می‌توان در زمانی کوتاه، بر مهارت‌های گوناگون تسلط یافت و در مباحث مختلف، بازدهی بیشتری از خود نشان داد.
۵۵۰۰۰ تومان
دریافت کتاب

راز شادی والدین دانمارکی

راز شادی والدین دانمارکی
دانمارک سال‌هاست که یکی از شادترین کشورهای دنیا شناخته می‌شود، اما چرا؟ کتاب «راز شادی والدین دانمارکی» نوشته‌ی جسیکا جوئل الکساندر و ایبن دیسینگ ساندال راز این شادی را در شیوه‌ی خاص فرزندپروری دانمارکی‌ها معرفی می‌کند و می‌کوشد این سبک زندگی شاد را به مخاطبان خود نیز بیاموزد.
۳۹۰۰۰ تومان
دریافت کتاب

اسکیموها چگونه فرزندانشان را تربیت می‌کنند؟

اسکیموها چگونه فرزندانشان را تربیت می‌کنند؟
هیچ می‌دانستید کودکان آرژانتینی اجازه دارند شب‌ها بیدار بمانند؟ یا مثلاً بچه‌های کنیایی از کالسکه استفاده نمی‌کنند؟ یا فرانسوی‌ها از دوران کودکی آموزش می‌بینند که غذای سالم دوست داشته باشند؟ تربیت در همه‌جای دنیا شکل یکسانی ندارد و روش‌های تربیتی گاهی حتی در تضاد کامل با یکدیگر قرار می‌گیرند. کتاب «اسکیموها چگونه فرزندانشان را تربیت می‌کنند؟» سفری است به کشورهای مختلف تا ببینیم که شیوه‌های فرزندپروری در مناطق مختلف به چه شکل است و والدین چگونه با چالش‌های تربیت فرزندانشان کنار می‌آیند.
۳۸۹۰۰ تومان
دریافت کتاب

یادگیری یادگیری: راهنمای موفقیت تحصیلی با مطالعه‌ی کمتر

یادگیری یادگیری: راهنمای موفقیت تحصیلی با مطالعه‌ی کمتر
یادگیری را یاد بگیرید! باربارا اوکلی و همکارانش در کتاب «یادگیری یادگیری» به ما کمک می‌کنند تا قدرت یادگیری را در درونمان فعال کنیم و روش‌هایی را برای آماده کردن ذهنمان به کار ببندیم. این کتاب برای همه‌ی افرادی که می‌خواهند ذهن خود را پویا و فعال نگه دارند مفید خواهد بود!
۴۹۰۰۰ تومان
دریافت کتاب