معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 100
- نویسنده: مسعود فروتن
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 100، مجموعهای از چند داستان کوتاه مهیج و غیرقابل پیشبینی ایرانیست که مضامینی اجتماعی دربردارد و برای تمام سلیقهها مناسب است. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که... ادامه ›
کتاب صوتی جایی دیگر
- نویسنده: گلی ترقی
یکی از مشهورترین و پرفروشترین آثار داستانی گلی ترقی کتاب صوتی جایی دیگر است. این کتاب صوتی از شش داستان مجزا تشکیل شده که داستانهای آن در نقاط خاصی باهم ارتباط دارند. این مجموعه داستان، روایت حسرت انسانها برای بودن در زمان یا مکانی دیگر است. حسرتی فروخورده که تنها تلنگری کوچک برای آوار شدن بر لحظهی حال نیاز دارد. دربارهی کتاب صوتی جایی دیگر تقابل بین یاد و خاطرهی یک احساس خوب و حسرت... ادامه ›
کتاب هرایی
- نویسنده: سعید تشکری
کتاب هرایی به قلم سعید تشکری، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که موضوع نذر و نیاز و وفای به عهد پس از برآورده شدن آرزویی را از نگاهی نو بررسی میکند. شخصیتهای این رمان مذهبی در سراسر داستان با چالش بزرگی به نام تعهد مواجه هستند. درباره کتاب هرایی: شاید در نخستین نگاه به کتاب هرایی، نام آن برایتان جلب توجه کند. سعید تشکری در ابتدای کتاب، معنای واژگانی «هرایی» را برایمان شرح میدهد و با استناد... ادامه ›
کتاب صوتی زیر نور شمع
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
کتاب صوتی زیر نور شمع نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، مجموعهای از چند داستان کوتاه و جذاب است که نگاهی منحصر به فرد به زندگی انسانها و شرایط فرهنگی و اجتماعیشان میاندازد. دربارهی کتاب صوتی زیر نور شمع: کتاب صوتی «زیر نور شمع»، مجموعهای از داستانهای حیرتآور و دلنشین «هوشنگ مرادی کرمانی»، یکی از داستاننویسهای برجسته معاصر است که با صدای جذاب و گیرای «مهدی پاکدل»، بازیگر مشهور تئاتر و تلویزیون... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 103
- نویسنده: گیتی رجب زاده
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 103، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی و خارجی مهیج با مضامینی اجتماعی است که محوریت تمام آنها زنان هستند. همچنین اغلب داستانهای این کتاب توسط زنان نوشته شده است. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه... ادامه ›
کتاب گریخته: هفت روایت در باب مرگ
- نویسنده: م. ر. ایرم
چنانکه از عنوان کتاب گریخته: هفت روایت در باب مرگ پیداست، در این اثر مخاطب هفت قصهی کوتاه با محوریت مضمون مرگ خواهید بود. داستانهای این مجموعه که هر یک به قلم نویسندهای مجزا به نگارش درآمدهاند، جملگی به ادبیات ژانر تعلق دارند. درباره کتاب گریخته: هفت روایت در باب مرگ مرگ؛ دیوی مهیب یا فرشتهای آرام و زیبا؟ ارمغانآور نیستی یا پلی به جهانی غنیتر و زیباتر؟ مایهی هراس و وحشت یا منشأ خیر و... ادامه ›
کتاب کاش بوی سگ مرده میداد
- نویسنده: دلارام دلنواز
کتاب کاش بوی سگ مرده میداد مجموعهای است از 12 داستان که در میان سالهای 1396 تا 1400 نوشته شدهاند. یکی از داستانهای این اثر با عنوان «شاید شانس با من یار شود» در مسابقهی داستاننویسی صادق هدایت برگزیده شده است. دلارام دلنواز در این مجموعهداستان بر زنان و دخترانی تمرکز میکند که مشکلاتشان در جامعهی امروز ایرانی مغفول مانده است. دربارهی کتاب کاش بوی سگ مرده میداد «آمدهام حمام، بعد از... ادامه ›
کتاب از بادگیرهای بلند
- نویسنده: غلامحسین مسچی
کتاب از بادگیرهای بلند، نوشتهی غلامحسین مسچی، مجموعهای از داستانهای دلنشین است که از اشعار کهن و معاصر فارسی به نثر برگردانده شدهاند. همهی خوانندگان با هر سن و فرهنگی، میتوانند به این منبع ارزشمند دسترسی پیدا کرده و به عمق و غنای گنجینهی ادبیات فارسی پی ببرند. دربارهی کتاب از بادگیرهای بلند سیری در گرانمایهترین روایتها و حکایتهای منظوم فارسی! کتاب از بادگیرهای بلند، دربردارندهی... ادامه ›
کتاب صوتی قدم بخیر مادربزرگ من بود
- نویسنده: یوسف علیخانی
مجموعهای از داستانهای خیالانگیز یوسف علیخانی ! کتاب صوتی قدم بخیر مادربزرگ من بود ما را به سفری درون فرهنگ روستانشینان الموت دعوت میکند. این اثر که افتخارات فراوانی را برای خالق خود به ارمغان آورده از دوازده داستان کوتاه تشکیل شده است که هر یک با روایت زندگی اشخاص متفاوت گوشهای از سنتها، باورها و عرف محلی مردم این منطقه را به تصویر میکشند. دربارهی کتاب صوتی قدم بخیر مادربزرگ من بود اثر... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 104
- نویسنده: آرش محمودی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 104، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی و خارجی است که شخصیتهای اصلی آن به روایت خاطرات زندگی خود میپردازند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله... ادامه ›
کتاب صوتی تقاطع
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
داستانی کوتاه که درست در سطرهای پایانی خود شما را شگفتزده میکند. وحید قربانینژاد شلمانی در کتاب صوتی تقاطع ماجرای پیرمردی را تعریف میکند که در یک شب برفی، غریبهای خود را به پشت در کلبهی دورافتادهی او میرساند... دربارهی کتاب صوتی تقاطع وحید قربانی نژاد شلمانی داستان کوتاه خود را در کتاب صوتی تقاطع با منظرهای از یک کولاک هولناک آغاز میکند. منظرهای سراسر سپید و پوشیده از برف که یک... ادامه ›
کتاب سلام، آقای ونسان
- نویسنده: رضا خاکی نژاد
رضا خاکی نژاد یکی از داستاننویسانِ توانای ادبیات معاصر ایران است. در کتاب سلام، آقای ونسان مخاطب یازده داستان کوتاه خواندنی از این نویسنده خواهید بود. داستانهای این مجموعه، غالباً رنگوبویی اجتماعی دارند و از روایتی رئالیستی (واقعگرا) برخوردارند. درباره کتاب سلام، آقای ونسان کتاب سلام، آقای ونسان مجموعه داستانی از رضا خاکی نژاد، نویسندهی حاذق و کارکشتهی معاصر، است. این اثر که نخستین بار در... ادامه ›
کتاب صوتی پنجره
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
تا به حال دانههای برفی را که از آسمان تیره و سرد زمستان میبارد شمردهاید؟ این نخستین وصفی است که از شخصیت اصلی داستان کتاب صوتی پنجره میشنویم. نگارش این داستان را وحید قربانی نژاد شلمانی بر عهده داشته است. دربارهی کتاب صوتی پنجره شخصیت اصلی داستان کتاب صوتی پنجره زندگی خود را برای ما روایت میکند. او از روزی که از شغلش استعفا داده است در خانهی مادرش زندگی میکند و این موقعیت تازه، او را با... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم
- نویسنده: فیروزه لطفی
کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم نوشتهٔ حسین مسعودی آشتیانی و فیروزه لطفی، داستان زنی به اسم «مریلین» را تعریف میکند که در دل تاریکی شب یکمرتبه از صدای خندهٔ بچهای بیدار میشود. اما هر چه میگردد کسی را پیدا نمیکند. این داستان ششمین اثر از مجموعه رادیو کابوس است. درباره کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم: یکی از محبوبترین ژانرها در دنیای ادبیات و سینما ژانر... ادامه ›
کتاب صوتی الیزابت
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
دختر کوچکی بهنام الیزابت مرده است و حالا برادر بزرگش به لندن میرود تا در مراسم خاکسپاری او در کنار خانواده باشد. اما این تمام ماجرای کتاب صوتی الیزابت نوشتهی وحید قربانی نژاد شلمانی نیست... دربارهی کتاب صوتی الیزابت شخصیت اصلی کتاب صوتی الیزابت که داستان زندگیاش را برای ما روایت میکند، بهتازگی خواهرش را از دست داده است. او از محل زندگیاش، نیویورک، راهی لندن است تا در مراسم سوگواری... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی آپارتمان: رادیو کابوس - اپیزود پنجم
- نویسنده: فیروزه لطفی
کتاب صوتی آپارتمان: رادیو کابوس - اپیزود پنجم نوشتهٔ حسین مسعودی آشتیانی و فیروزه لطفی، داستان واقعی و هیجانانگیز فردی به نام «جودی» را روایت میکند که به همراه دخترش برای یافتن خانهای مناسب به کالیفرنیا مهاجرت میکند. او بعد از پیدا کردن خانهای قدیمی در طبقه چهارم یک مجتمع مسکونی، از همان شب اول اتفاقات عجیبی را تجربه میکند. این داستان پنجمین اثر از مجموعه رادیو کابوس است. درباره کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب چهار سوق: حکایت حسین کرد شبستری
- نویسنده: سید امین موسوی زاده
کتاب چهار سوق: حکایت حسین کرد شبستری اثر سید امین موسوی زاده، به دو حکایت چهار سوق و ترخون میپردازد. داستان حسین کرد شبستری روایتی از دوره صفویه است. حسین کرد یکی از چوپانزادگان و پهلوانان ایرانی است، که شاگرد پهلوان مسیح تکمه بند تبریزی از پهلوانان دربار شاه عباس صفوی بود. حسین کرد پس از این که با همسر مسیح به اختلاف میخورد، تبریز را ترک میکند و در اصفهان به جمع پهلوانان شاه عباس میپیوندد.... ادامه ›
کتاب از جنس تفکر
- نویسنده: میثم رهبریان
کتاب از جنس تفکر نوشتهی میثم رهبریان، دربردارندهی داستانهای آموزنده و اخلاقی است که با خواندن آنها علاوه بر اینکه به چالش کشیده میشوید، درک عمیقتری نسبت به زندگی و رفتارهای خود پیدا میکنید. دربارهی کتاب از جنس تفکر: امروزه بیشتر مردم آنقدر مشغول مشکلات مختلف زندگی هستند که دیگر به ارزیابی رفتارهای خود حتی فکر هم نمیکنند. همه مدام در تلاشاند تا فقط نیازهای مالی خود را رفع نمایند. اگر... ادامه ›
کتاب دعای خیر
- نویسنده: شیوا بابا گپ پور
کتاب دعای خیر به قلم شیوا بابا گپ پور، شامل دو داستان کوتاه با مضمون احترام و مهربانی به سالمندان است. در این دنیا هیچکس بینیاز از دعای خیر پدر و مادر و بهویژه پدربزرگ و مادربزرگها نیست. دعای خیر والدین میتواند ما را خوشبخت و عاقبتبهخیر کند و بهقدری اهمیت دارد که بارها در کتاب آسمانی مسلمانان یعنی قرآن و دیگر کتابهای آسمانی بر آن توجه و تاکید شده است. در بخشی از کتاب دعای خیر... ادامه ›
کتاب صوتی کتابفروش خیابان ادوارد براون
- نویسنده: محسن پوررمضانی
کتاب صوتی کتابفروش خیابان ادوارد براون مجموعهای از دوازده داستان کوتاه به هم پیوسته است. محسن پوررمضانی در این اثر طنز ماجراهای یک کتابفروش را روایت میکند که در تلاش برای جلب توجه مشتریان دست به کارهای عجیبی میزند و وقایعی تلخ را پشتسر میگذارد. دربارهی کتاب صوتی کتابفروش خیابان ادوارد براون تا حالا یک هیولای کتابخوار را از نزدیک دیدهاید، یا هرگز با رابینسون کروزوئه همصحبت شدهاید؟ اثری... ادامه ›
کتاب ابدیت
- نویسنده: عبدالکریم رحیمی آتانی
خود را برای سفری به اعماق نیستی آماده کنید. کتاب ابدیت به نویسندگی عبدالکریم رحیمی آتانی یک داستان کوتاه فلسفی را از لحظات پایانیِ زندگی فردی که میلش را به زندگی کردن از دست داده، روایت میکند. این اثر یک گفتوگو میان راوی و ذهن اوست... دربارهی کتاب ابدیت احتمالاً نقاشیِ بر دروازهی ابدیت ون گوگ را دیدهاید. بیزمانی، استیصال و گمشدگی در زمان را بهخوبی بهتصویر کشیده است. حالتی که در آن گذرِ... ادامه ›
کتاب صوتی بلبل حلبی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب صوتی بلبل حلبی نوشته محمد کشاورز، دربرداندهی 10 داستان کوتاه است که زندگی مردم عادی در شرایط گوناگون را روایت میکند و با بیانی طنز، مسائل و مشکلات اجتماعی جامعه را نمایش میدهد. داستانهای این مجموعهی شنیدنی در جهان واقعی و با آدمها و مکانهای واقعی شکل میگیرند، چند داستان این مجموعه در مجلات معتبر ادبی چاپ شدند و با بازخورد مثبت و استقبال دوستداران داستان معاصر فارسی روبهرو شدند.... ادامه ›
کتاب صوتی تافته و ماهرو
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب صوتی تافته و ماهرو اثری از مهرنوش رستمپور، نویسندهی معاصر ایرانی است. کتاب صوتی حاضر، دو داستان کوتاه از این نویسندهی خوشقریحهی ایرانی را در بر دارد. رستمپور در این دو داستان نیز همانند اغلب آثارش، با بیانی جذاب و دلنشین به مضامین اجتماعی و بحرانهای انسانی پرداخته است. دربارهی کتاب صوتی تافته و ماهرو کتاب صوتی تافته و ماهرو، دو داستان کوتاه به نامهای تافته و ماهر از میان داستانهای... ادامه ›
کتاب کلاهی که پس معرکه ماند
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب کلاهی که پس معرکه ماند، نوشتهی محمد کشاورز مجموعهای درخشان از نُه داستان کوتاه است که نگاهی نقادانه به مسائل روز دارند. اغلب داستانهای این مجموعه واقعگرایانه هستند و نویسنده در یکی از آنها با استفاده از عناصر وهمآلود، جهانی بدیع خلق میکند. نثری زیبا و اثرگذار، استفاده از اِلِمانهای تمثیلی جذاب این مجموعه را بسیار خواندنی کرده است. دربارهی کتاب کلاهی که پس معرکه ماند کتابی که پیش... ادامه ›