معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب روباه شنی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب روباه شنی، یک مجموعه داستان به قلم نویسندهی ایرانی، محمد کشاورز است. داستانهای این کتاب با درونمایهی واقعی و نگاه به مضامین اجتماعی، مخاطب را به جهان ذهنی نویسنده میبرند. این مجموعه شامل 9 داستان است که در هر یک با ماجرایی برآمده از تجربهی زیسته و جهان خیالانگیز نویسنده همراه میشوید. این اثر توانست در سال 1395 جایزهی ادبی جلال آل احمد را از آن خود کند. دربارهی کتاب روباه شنی در... ادامه ›
کتاب صوتی من خنگترین دختر رو زمینم
- نویسنده: رویا هدایتی
کتاب صوتی من خنگترین دختر رو زمینم اثر رؤیا هدایتی از چهار داستان کوتاه به هم پیوسته و جالب تشکیل شده است. مهمترین داستان کتاب که خنگترین دختر رو زمینم نام دارد، از زندگی یک دختربچه دهه شصتی سخن میگوید. دخترکی با روحیات خاص و حساس خود با تنهاییهای پیرامونش رو به رو میشود که پر از تخیلات کودکانه است. او چون قادر نیست در واقعیت اتفاقات را با ذهنیاتش تطبیق دهد در خیالاتش آن را آنطور که... ادامه ›
کتاب کلیدی که همه قفلها را باز میکند
- نویسنده: مرضیه عبدالهی
کتاب کلیدی که همه قفلها را باز میکند نوشتهی مرضیه عبدالهی، مجموعهای از چند داستان کوتاه است که امور زندگی و مشکلات انسانها را در زمینهی معنوی و اخلاقی مورد بررسی قرار میدهد. دربارهی کتاب کلیدی که همه قفلها را باز میکند: زمانی که باید در زندگی تصمیم مهمی بگیرید، شاید به راحتی نتوانید اراده خداوند را در آن شرایط مشاهده کنید. کتب آسمانی به وسیلهی داستانها، جملات تأمل برانگیز و مثالهایی... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
نُه داستان کوتاه اجتماعی، به قلم نویسندهی نامآشنای معاصر، جلال آل احمد، در کتاب زن زیادی گرد آمدهاند تا آینهای تمامنما از «زن» و جایگاه وی در جامعهی سنتی ایرانی باشند. این داستاننویس مشهور، با دیدگاهی موشکافانه، به سراغ خرافهپرستی و عقبماندگی فرهنگی در میان زنان معاصر خود رفته و با لحنی طنزآمیز تیغ تیز انتقاد خود را به سوی آنها نشانه میرود. زنان و باورهایشان در دهههای پیشین، نقشی... ادامه ›
کتاب سایههای سیاه
- نویسنده: سید فرنام قدیمی
کتاب سایههای سیاه اثر سید فرنام قدیمی، شامل داستانهایی کوتاه با سبکی نو و خاص است. در این کتاب نقاش زبردستی را میبینیم که دلباختهی همسرش است، در حالیکه در جهان دیگری گم شده. در داستان دیگر، شاهد بیمار روانی هستیم که داروها پاسخگویش نیستند و بیگانه در مرزهای آسمان قدم برمیدارد. در بخشی از کتاب سایههای سیاه میخوانیم: او مال جهان دیگری بود. دنیای مردگان! آره..! جوابش همین بود. بعد از مرگ... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی خانه سلی: رادیو کابوس - اپیزود هفتم
- نویسنده: حسین مسعودی آشتیانی
کتاب صوتی خانه سلی: رادیو کابوس - اپیزود هفتم نوشتهٔ حسین مسعودی آشتیانی، داستان زنی به اسم «تونی» را روایت میکند که بعد از بچهدار شدن به خانهای با قدمت 128 سال نقلمکان میکند. اما متوجه میشود در آن خانه روحی وجود دارد که اصلا مهربان نیست. این داستان هفتمین اثر از مجموعه رادیو کابوس است. درباره کتاب صوتی خانه سلی: رادیو کابوس - اپیزود هفتم: یکی از محبوبترین ژانرها در دنیای ادبیات و سینما... ادامه ›
کتاب صوتی بدون گفتگو و چند داستان کوتاه کوتاه
- نویسنده: سیامک احمدی
کتاب صوتی بدون گفتگو و چند داستان کوتاه کوتاه، مجموعهای متشکل از سی و شش داستانک شنیدنی و جذاب به قلم و صدای سیامک احمدی است. مضاف بر این، بحثی اجمالی در باب فرم ادبیِ داستان کوتاه کوتاه نیز، جهت آشنایی بیشتر با این نوع خاص از نوشتار، در مقدمهی کتاب خدمت علاقهمندان ارائه گردیده است. درباره کتاب صوتی بدون گفتگو و چند داستان کوتاه کوتاه: داستانِ کوتاه کوتاه (یا آنطور که برخی دیگر میگویند:... ادامه ›
کتاب مرقد آقا و چند داستان کوتاه دیگر
- نویسنده: نیما یوشیج
کتاب مرقد آقا و چند داستان کوتاه دیگر دربرداندهی داستانهایی به قلم نیما یوشیج است که در اوایل قرن چهاردهم شمسی به نگارش درآمده است. نیما یوشیج را بیشتر بشناسیم: علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج در سال 1276 در دهکدهٔ یوش، بخش بلده از توابع شهرستان نور استان مازندران متولد شد. او شاعر معاصر ایرانی، موسس شعر نو فارسی و ملقب به پدر شعر نوی فارسی است. او در 12 سالگی به همراه خانوادهاش به تهران... ادامه ›
کتاب صوتی بزم ایران
- نویسنده: وحید کیان
کتاب صوتی بزم ایران نوشتهی وحید کیان، مجموعهای از حکایات، مثلها و قصههای پندآموز و کوتاهی است که برای مخاطبان فارسیزبان جذاب و شنیدنی هستند. این داستانهای کوتاه همگی متعلق به گذشتههای دور هستند و شیرینی شنیدن قصههای مادربزرگها و پدربزرگها را برای ما تداعی میکنند. دربارهی کتاب صوتی بزم ایران ادبیات پارسی همواره با داستانها و مثلهای زیبا و پندآموزی عجین شده که در عین سادگی و فصاحت... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که گورش گم شد
- نویسنده: حافظ خیاوی
کتاب صوتی مردی که گورش گم شد نوشته حافظ خیاوی، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانیست که به صورت خاطرهگویی و براساس باورهای مذهبی و مرگ روایت میشوند. این اثر موفق به کسب جایزهی ادبی روزی روزگاری شده است. در سه داستان اول مجموعه، با نامهای روزهات را با گیلاس باز کن، آنها چهجوری میگریند؟ و چشمهای آبی عمو اسد، راوی اول شخص، درگیر اصول و رسوم شرعی گنجانده شده در دل داستانهاست، و نویسنده... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 100
- نویسنده: مسعود فروتن
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 100، مجموعهای از چند داستان کوتاه مهیج و غیرقابل پیشبینی ایرانیست که مضامینی اجتماعی دربردارد و برای تمام سلیقهها مناسب است. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که... ادامه ›
کتاب صوتی زیر نور شمع
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
کتاب صوتی زیر نور شمع نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، مجموعهای از چند داستان کوتاه و جذاب است که نگاهی منحصر به فرد به زندگی انسانها و شرایط فرهنگی و اجتماعیشان میاندازد. دربارهی کتاب صوتی زیر نور شمع: کتاب صوتی «زیر نور شمع»، مجموعهای از داستانهای حیرتآور و دلنشین «هوشنگ مرادی کرمانی»، یکی از داستاننویسهای برجسته معاصر است که با صدای جذاب و گیرای «مهدی پاکدل»، بازیگر مشهور تئاتر و تلویزیون... ادامه ›
کتاب افسانههای دیار شهریار
- نویسنده: جعفر کوهی
جعفر کوهی در کتاب افسانههای دیار شهریار، تعدادی از معروفترین قصههای عامیانه و افسانههای بومی آذربایجان را گردآوری کرده و آنها را از زبان راویان آنها نقل میکند. کوهی در طول سالهای متمادی به روستای قئییش قورشاق (حیدربابا)، زادگاه شهریار، رفته و با مردم آنجا، از پیر و جوان صحبت کرده و در پی آن توانسته چهل داستان فولکلور آذری را جمعآوری کند که غنای ادبی و فرهنگی این منطقه را نشان میدهند.... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی پسر گمشده: رادیو کابوس - اپیزود دهم
- نویسنده: مرضیه فلاح
خلاصه کتاب صوتی پسر گمشده: رادیو کابوس - اپیزود دهم نوشتهٔ حسین مسعودی آشتیانی و فیروزه لطفی و مرضیه فلاح داستان هولناک و رمزآلود زوجی را روایت میکند که بعد از به ارث بردن پول زیادی تصمیم میگیرند خانهای بزرگ بخرند. اما متوجه میشوند که در آن عمارتی که خریدند روحی مرموز زندگی میکند. این داستان دهمین اثر از مجموعه رادیو کابوس است. دربارهٔ خلاصه کتاب صوتی پسر گمشده: رادیو کابوس - اپیزود دهم:... ادامه ›
کتاب هرایی
- نویسنده: سعید تشکری
کتاب هرایی به قلم سعید تشکری، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که موضوع نذر و نیاز و وفای به عهد پس از برآورده شدن آرزویی را از نگاهی نو بررسی میکند. شخصیتهای این رمان مذهبی در سراسر داستان با چالش بزرگی به نام تعهد مواجه هستند. درباره کتاب هرایی: شاید در نخستین نگاه به کتاب هرایی، نام آن برایتان جلب توجه کند. سعید تشکری در ابتدای کتاب، معنای واژگانی «هرایی» را برایمان شرح میدهد و با استناد... ادامه ›
کتاب صوتی دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی دید و بازدید نخستین مجموعه داستانی است که از نویسندهی بزرگ معاصر، جلال آل احمد به چاپ رسید. این اثر که از دوازده داستان کوتاه تشکیل شده، به خوبی ویژگیهای منحصربهفردِ سبک و اندیشهی آل احمد را نشان میدهد؛ ویژگیهایی که مهمترین آنها یکی برخورداری از درونمایههای انتقادی، و دیگری نثری گزارشگونه و موجز است. درباره کتاب صوتی دید و بازدید: جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) بیشک از... ادامه ›
کتاب بلبل حلبی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب بلبل حلبی نوشتهی محمد کشاورز، دربردارندهی 10 داستان کوتاهی است که در جهانی واقعی شکل گرفتهاند و آدمهای قصه مملو از آرزوهای دور و رویاهای ناتمام خود هستند که آنها را تا مرز دیوانگی میبرد. داستانهای این مجموعه چه زمانی که چندتایی از آنها در مجلات معتبر ادبی چاپ شدند و چه زمانیکه مجموعهی آن به صورت کتاب در آمد مورد استقبال طرفداران داستان معاصر فارسی قرار گرفت. همچنین جایزهی منتقدان... ادامه ›
کتاب صوتی جایی دیگر
- نویسنده: گلی ترقی
یکی از مشهورترین و پرفروشترین آثار داستانی گلی ترقی کتاب صوتی جایی دیگر است. این کتاب صوتی از شش داستان مجزا تشکیل شده که داستانهای آن در نقاط خاصی باهم ارتباط دارند. این مجموعه داستان، روایت حسرت انسانها برای بودن در زمان یا مکانی دیگر است. حسرتی فروخورده که تنها تلنگری کوچک برای آوار شدن بر لحظهی حال نیاز دارد. دربارهی کتاب صوتی جایی دیگر تقابل بین یاد و خاطرهی یک احساس خوب و حسرت... ادامه ›
کتاب داستان زندگی یک مرد
- نویسنده: زهرا لعل یغمائی
زهرا لعل یغمائی در کتاب داستان زندگی یک مرد، سرگذشت زندگی پدربزرگ و مادربزرگش را روایت میکند. داستان در مورد مردی به نام حسین است که در تبریز زندگی میکند. او بعد از ازدواج با اصرار همسرش راهی تهران میشوند اما این مهاجرت قصهی پرفراز و نشیب و متفاوتی را رقم میزند. این کتاب به شما نشان میدهد که هیچ خیانت و ظلمی در این دنیا بیجواب نمیماند و خداوند جواب خیانتکار، ظالم، جنایتکار و انسان منفی... ادامه ›
کتاب صوتی ورق پارههای زندان
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی ورق پارههای زندان صدای دردهاییست که بزرگ علوی در اجتماع و در زندان قصر زمان خود در سالهای 1316 تا 1320 دیده و آنها را به نگارش درآورده که شاید بخش کوچکی از تاملات، خاطرات و افکار او درون زندان و یا پس از آن باشد. کتاب صوتی ورق پارههای زندان، بیشتر به روایت زندگی، سرگذشت و علت محکومیت زندانیان میپردازد و کمتر به وقایع و جزئیات زندان اشاره میکند. «پادنگ»، «ستاره دنبالهدار»،... ادامه ›
کتاب در به در به دنبال شادی: مجموعه داستانهای کوتاه از خاطرات یک روانشناس 1
- نویسنده: احمد پدرام
کتاب در به در به دنبال شادی: مجموعه داستانهای کوتاه از خاطرات یک روانشناس 1، قصهها و روایتهایی را بازگو میکند که دکتر احمد پدرام بر اساس خاطرات واقعی و تجربیات خود با مراجعانش نوشته است. این داستانها درباره زندگی آدمهایی در سنین مختلف هستند که یا زندگی بر آنها سخت گرفته یا آنها زندگی را به اطرافیان خود سخت میگیرند. درباره کتاب در به در به دنبال شادی: بیشتر داستانهای این کتاب که نخستین... ادامه ›
کتاب من نمردهام
- نویسنده: احمد پدرام
کتاب من نمردهام چهارمین مجلد از مجموعه داستانهای کوتاه از خاطرات یک روانشناس است که دکتر احمد پدرام ذیل آن به شرح تجربیات واقعیاش از برخورد با بیماران و مراجعانش پرداخته است. این روانشناس و نویسندهی خوشذوق، هدف از گردآوری چنین مجموعهای را همدلی با مراجعان خود و درس گرفتن از ناامیدانی دانسته که زندگی را پوچ میدانند و به بنبست رسیدهاند اما همچنان سرپا هستند و میجنگند. دربارهی کتاب من... ادامه ›
کتاب ای مردان شجاع، ایران شما را از یاد نخواهد برد
- نویسنده: کاظم سلطانی
کتاب ای مردان شجاع، ایران شما را از یاد نخواهد برد نوشتهی کاظم سلطانی (لکیامیم )، متشکل از دو داستان کوتاه تاریخی است که وقایع مربوط به حملهی مغولها در سرزمین ایران را به تصویر میکشد. داستان نخست در قلعهای سپری میشود که مغولان آن را به محاصره درآورده و درصدد تسخیر و کشتار ساکنان آن هستند اما قلعه توسط مردانی شجاع و وطنپرست محافظت میشود. به دلیل اینکه محاصره قلعه زمان زیادی میبرد و تعداد... ادامه ›
کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 3
- نویسنده: شهرنوش پارسی پور
در کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 3 به چهار اثر از نویسندگانی نامآشنا چون روح انگیز شریفیان، رویا شاپوریان، شهرنوش پارسی پور و سیمین دانشور گوش خواهید سپرد. این آثار به ترتیب عناوین پیش رو را بر خود دارند: «دستهای بسته، گل کوکب، آویزهای بلور، به کی سلام کنم؟» گفتنیست که این قصهها از کتابی به نام «در آستانهی فصلی سرد» برگزیده و در قالب اثری جدا خدمت علاقهمندان ارائه... ادامه ›