معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب شبی با مردگان
- نویسنده: پریوش طهموری
کتاب شبی با مردگان نوشتهی پریوش طهموری، مجموعهای از داستانهای کوتاه با مضامین عاشقانه و اجتماعی است. پریوش طهموری در این کتاب با قلم گیرایی که دارد به روایت 9 داستان کوتاه جذاب و خواندنی میپردازد که شما را مجذوب خود میکند. در بخشی از کتاب شبی با مردگان میخوانیم: زهره نفسش را بیرون داد. سریعتر، هنوزم دنبالمونن. بجنب! به همین زودی خسته شدی پس چی شد اون همه ادعائی که داشتی گفتی ورزشکاری،... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 104
- نویسنده: آرش محمودی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 104، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی و خارجی است که شخصیتهای اصلی آن به روایت خاطرات زندگی خود میپردازند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله... ادامه ›
کتاب صوتی کسی ما را به شام دعوت نمیکند
- نویسنده: احمد آرام
کتاب صوتی کسی ما را به شام دعوت نمیکند مجموعه داستانهایی به قلم احمد آرام است که با طنزی گزنده و در فضایی وهمآلود روایت میشوند. با شنیدن این کتاب میتوانید در فضای داستانهای کوتاه آن غرق شده و پیامهای نهفته در آنها را دریافت کنید. درباره کتاب صوتی کسی ما را به شام دعوت نمیکند: احمد آرام در این مجموعه داستان فضاهای تاریک و روشنی خلق کرده و از طریق آنها شما را به سمت یک طنز تلخ هدایت... ادامه ›
کتاب سلام، آقای ونسان
- نویسنده: رضا خاکی نژاد
رضا خاکی نژاد یکی از داستاننویسانِ توانای ادبیات معاصر ایران است. در کتاب سلام، آقای ونسان مخاطب یازده داستان کوتاه خواندنی از این نویسنده خواهید بود. داستانهای این مجموعه، غالباً رنگوبویی اجتماعی دارند و از روایتی رئالیستی (واقعگرا) برخوردارند. درباره کتاب سلام، آقای ونسان کتاب سلام، آقای ونسان مجموعه داستانی از رضا خاکی نژاد، نویسندهی حاذق و کارکشتهی معاصر، است. این اثر که نخستین بار در... ادامه ›
کتاب فتنه
- نویسنده: علی دشتی
کتاب فتنه دربردارندهی مجموعهای از حوادث خانوادگی و نامههایی است که علی دشتی به دیگران نوشته و یا دیگران به او نوشتهاند. داستان فتنه که نخستین داستان از مجموعهای به همین نام است ابتدا در شمارههای آخر اسفند ماه سال 1321 در مجله مهر ایران انتشار یافته و سپس به صورت کتاب درآمده و انتشارات امید فردا آن را به چاپ رسانده است. علی دشتی را بیشتر بشناسیم: «پیر مطبوعات ایران»، استاد شیخ علی دشتی، به... ادامه ›
کتاب آب و آینه
- نویسنده: لیدا آقاجانی
کتاب آب و آینه نوشته لیدا آقاجانی داستانی تخیلی، معنوی با درونمایههای عاشقانه است که از بسیاری نمادهای سنتی و فرهنگی ایرانی برگرفته شده و روایتگر سفر زنی از جنس آب است که از رود برمیخیزد. درباره کتاب آب و آینه: این داستان کوتاه ایرانی که تماما حاصل خلاقیتهای ذهنی نویسنده است ماجراجویی زنی به زلالی آب را روایت میکند. او از رود برخاسته و سفری ادیسه وار را آغاز میکند و در طی آن مسیر پر فراز و... ادامه ›
کتاب صوتی پنجره
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
تا به حال دانههای برفی را که از آسمان تیره و سرد زمستان میبارد شمردهاید؟ این نخستین وصفی است که از شخصیت اصلی داستان کتاب صوتی پنجره میشنویم. نگارش این داستان را وحید قربانی نژاد شلمانی بر عهده داشته است. دربارهی کتاب صوتی پنجره شخصیت اصلی داستان کتاب صوتی پنجره زندگی خود را برای ما روایت میکند. او از روزی که از شغلش استعفا داده است در خانهی مادرش زندگی میکند و این موقعیت تازه، او را با... ادامه ›
کتاب صوتی کتابفروش خیابان ادوارد براون
- نویسنده: محسن پوررمضانی
کتاب صوتی کتابفروش خیابان ادوارد براون مجموعهای از دوازده داستان کوتاه به هم پیوسته است. محسن پوررمضانی در این اثر طنز ماجراهای یک کتابفروش را روایت میکند که در تلاش برای جلب توجه مشتریان دست به کارهای عجیبی میزند و وقایعی تلخ را پشتسر میگذارد. دربارهی کتاب صوتی کتابفروش خیابان ادوارد براون تا حالا یک هیولای کتابخوار را از نزدیک دیدهاید، یا هرگز با رابینسون کروزوئه همصحبت شدهاید؟ اثری... ادامه ›
کتاب یک مشت نخودچی
- نویسنده: مریم بصیری
کتاب یک مشت نخودچی به اهتمام مریم بصیری، مجموعهای از 16 داستان کوتاه، به زبان ساده و با موضوعاتی دلنشین را در بر دارد که با امام هشتم (ع) پیوند خورده است. نویسندگان کارگاه داستان و رمان ضامن آهو مجموعه داستانهای کوتاهی را به رشته تحریر درآوردهاند که به زیبایی قصههایی مرتبط با مشهد و امام رضا (ع) را روایت میکند. با خواندن این کتاب درگیرکننده، گویی به مشهد و حرم امام رضا (ع) سفر کرده و حال و... ادامه ›
کتاب صوتی بلبل حلبی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب صوتی بلبل حلبی نوشته محمد کشاورز، دربرداندهی 10 داستان کوتاه است که زندگی مردم عادی در شرایط گوناگون را روایت میکند و با بیانی طنز، مسائل و مشکلات اجتماعی جامعه را نمایش میدهد. داستانهای این مجموعهی شنیدنی در جهان واقعی و با آدمها و مکانهای واقعی شکل میگیرند، چند داستان این مجموعه در مجلات معتبر ادبی چاپ شدند و با بازخورد مثبت و استقبال دوستداران داستان معاصر فارسی روبهرو شدند.... ادامه ›
کتاب آن گوشهی دنج سمت چپ
- نویسنده: مهدی ربی
کتاب آن گوشهی دنج سمت چپ نوشتهی مهدی ربی، شامل 13 داستان کوتاه است که در سال 1386 توانست جایزهٔ ادبی «روزی روزگاری» را از آن خود کند. مهدی ربی با قلم روان و هیجانانگیز خود بیشتر داستان زندگی پسرهای 20-30 ساله را به تصویر کشیده است و دقت و ظرافت او در توصیف داستان و انتخاب موضوع خواننده را به سمت خود میکشاند. موضوع داستانهای این مجموعه به غیر از داستان مقبره که داستان خاطره محسوب می شود؛... ادامه ›
کتاب صوتی سفر عصمت
- نویسنده: ابراهیم گلستان
کتاب صوتی سفر عصمت داستانی کوتاه از ابراهیم گلستان، نویسندهی صاحبنام ایرانیست. در این اثر، سرگذشت زنی بدکاره روایت شده که در پی تحولی روحی، برای طلب آمرزش عازم سفری زیارتی میشود و در این سفر ماجراهایی شگرف را پشت سر میگذارد. درباره کتاب صوتی سفر عصمت ابراهیم گلستان یکی از مفاخر بزرگ هنر و ادبیات معاصر ایران است. او به عنوان داستاننویس جایگاهی بیهمتا در تاریخ ادبیات رواییِ ایران دارد.... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم
- نویسنده: فیروزه لطفی
کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم نوشتهٔ حسین مسعودی آشتیانی و فیروزه لطفی، داستان زنی به اسم «مریلین» را تعریف میکند که در دل تاریکی شب یکمرتبه از صدای خندهٔ بچهای بیدار میشود. اما هر چه میگردد کسی را پیدا نمیکند. این داستان ششمین اثر از مجموعه رادیو کابوس است. درباره کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم: یکی از محبوبترین ژانرها در دنیای ادبیات و سینما ژانر... ادامه ›
کتاب ماله کش اعظم
- نویسنده: متین قاسمی بجد
کتاب ماله کش اعظم نوشتهی یاسین قاسمی بجد و متین قاسمی بجد، مجموعهای است از حکایتهای کوتاه، که در رابطه با موفقیت، با بیانی ساده اما شیرین به رشته تحریر درآمده است. در بخشی از کتاب ماله کش اعظم میخوانیم: یک وقتی، حیوانات تصمیم گرفتند در یک مدرسه آموزش مهارتهای حیوانات شرکت کنند. برنامه آموزشی آنها شامل دویدن، بالا رفتن، شنا کردن و پرواز کردن بود. همه حیوانات همه درسها را انتخاب کردند. اردک... ادامه ›
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت
- نویسنده: شیما سورن
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت نوشتهی شیما سورن مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی است. نویسنده در این کتاب شما را با زندگی زوجهایی همراه میکند که هرکدام رازی برای پنهان کردن دارند... دربارهی کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت اثری از شیما سورن است که در دو بخش و با روایت داستانهایی کوتاه، تصویری از زندگی مشترک در دل... ادامه ›
کتاب زری پشت موتور و داستانهای دیگر
- نویسنده: کاظم سطانی (لکیامیم)
خاطرهبازی با گذشتهای تکرارنشدنی و چشیدن دوبارهی طعم کودکی؛ کتاب زری پشت موتور و داستانهای دیگر، مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم کاظم سلطانی است که به سالهایی نه چندان دور باز میگردد. این کتاب لذت خواندن اتفاقاتی جذاب و بهیادماندنی را در اختیارتان میگذارد که برای همیشه در ذهنتان خواهد ماند. دربارهی کتاب زری پشت موتور و داستانهای دیگر سکوت شب، آسمانی پرستاره، صدای جیرجیرکهای باغچه... ادامه ›
کتاب صوتی طبقه سوم
- نویسنده: ترانه حبیب
کتاب صوتی طبقه سوم نوشتهی ترانه حبیب، دربرداندهی مجموعهای از داستانهای خیالی در مورد افرادی است که سالهای آخر عمر خود را با بیماری آلزایمر سپری میکنند، افرادی که زندگی را از یاد بردهاند و زندگی هم آنها را فراموش کرده است. دربارهی کتاب صوتی طبقه سوم: همهی شما درمورد پیری و بیماریهای دروان کهولت سن از قبیل آلزایمر آشنا هستید و چیزهایی دربارهی آنها شنیده یا خواندهاید. بیشتر مطالب... ادامه ›
کتاب زنی که اتفاقا منم...
- نویسنده: لیلا جلینی
کتاب زنی که اتفاقا منم به قلم لیلا جلینی، 10 داستان کوتاه تامل برانگیز با مضامین اجتماعی، تخیلی، دینی و ... را دربردارد که شما را با خود به دنیایی متفاوت و تازه میبرد. دربارهی کتاب زنی که اتفاقا منم...: لیلا جلینی با استفاده مناسب و هنرمندانه از عناصر داستانی، روایتهایی را به رشته تحریر درآورده است که از ساختار ادبی قوی و مستحکمی برخوردارند. داستانهای کتاب زنی که اتفاقا منم... به آسیبهای... ادامه ›
کتاب سلمانی وارطان
- نویسنده: سپیده خمسه نژاد
کتاب سلمانی وارطان مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم سپیده خمسه نژاد است. این مجموعه، پنج داستان کوتاه را در بر میگیرد که روایتی رئالیستی از زندگی انسانهای مطرود و جداماندهی اجتماع به دست میدهند. این اشخاص در جدالی دائمی با گذشته و حال و آینده به سر میبرند و تنهایی و بیگانگی از مفاهیم جداییناپذیر زندگیشان است. دربارهی کتاب سلمانی وارطان کتاب سلمانی وارطان اثر سپیده خمسه نژاد،... ادامه ›
کتاب دو زن زیبا
- نویسنده: آرام روانشاد
آرام روانشاد در کتاب دو زن زیبا هشت داستان کوتاه را که با حال و هوایی زنانه نوشته شدهاند، با خوانندگان ادبیات داستانی به اشتراک میگذارد. شخصیت محوری هریک از روایتهای این مجموعه یک زن است. قهرمانان این قصهها در زمان و مکان متفاوتی قرار گرفتهاند و هرکدام با معضلات و چالشهای مخصوص بهخود دستوپنجه نرم میکنند؛ چالشهایی که ممکن است برای بسیاری از خوانندگان این داستانها آشنا باشد و قصههای... ادامه ›
کتاب ما چهار نفر بودیم
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب ما چهار نفر بودیم نوشتهی امیررضا بیگدلی، مجموعهای از شش داستان کوتاه است که پس از خواندن آن بر دل و جانتان مینشیند! این داستانها که مضمونی اجتماعی دارند از معضلات و چالشهایی حرف میزنند که شما در زندگی شهری، بسیار با آنها مواجه میشوید. کتاب ما چهار نفر بودیم برای چه کسانی مناسب است؟ علاقهمندان به داستانهای کوتاه ایرانی از این اثر لذت خواهند برد. در بخشی از کتاب ما چهار نفر بودیم... ادامه ›
کتاب ماهی جان
- نویسنده: زهرا محمودی
کتاب ماهی جان مجموعهای از داستانهای کوتاه زهرا محمودی است. داستانهای این کتاب به سبک واقعگرایانه نگاشته شدهاند و با عناصر زندگی روزمره در ارتباط هستند. این شما و این مجموعهای ارزنده از داستانهای کوتاه فارسی. دربارهی کتاب ماهی جان کتاب ماهی جان مجموعهای از داستانهای کوتاه رئالیستی، نوشتهی زهرا محمودی است. محمودی از عناصر زندگی روزمره بهره گرفته است تا به خلق داستانهای واقعنما و... ادامه ›
کتاب صوتی قلب نارنجی فرشته
- نویسنده: مرتضی برزگر
کتاب صوتی قلب نارنجی فرشته نوشتهی مرتضی برزگر، مجموعهای از 10 داستان جذاب و گیراست که در آنها عناصری مثل کودکی، مرگ ناگهانی و انتقام نقش به سزایی دارند. داستانهای این کتاب مورد تقدیر بسیاری از محفلهای ادبی داستان کوتاه مثل صادق هدایت، فرشته و... قرار گرفته و یا برنده شده است. برخی از داستانهای این مجموعه نگاهی نو و شگفت به مسائلی دارند که ما همواره به آنها از یک زاویه دیگر نگریستهایم.... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 106
- نویسنده: ساحل رحیمی پور
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 106، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی با مضامینی اجتماعی است که در دل پاییز رقم میخورند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله داستان همشهری گویی... ادامه ›