معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب گیتار
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب گیتار نوشتهی ضحی کاظمی مجموعهداستانکهایی دربارهی زندگی و مرگ، علوم ماوراءالطبیعه و جادو است. علاوه بر اینها این کتاب با دیدی متفاوت به مسائلی همچون مذهب و سنت میپردازد و حتی نگاهی گذرا به مضامین اجتماعی روز جامعهی ایرانی دارد. پایان این داستانکها بسیار غافلگیرکننده است و از خواندن آن شوکه میشوید. دربارهی کتاب گیتار کتاب گیتار مجموعهی هفتاد داستانک ایرانی نوشتهی ضحی کاظمی است.... ادامه ›
کتاب آه استانبول
- نویسنده: رضا فرخ فال
کتاب آه استانبول از درخشانترین مجموعه داستانهای تاریخ ادبیات فارسی به قلم رضا فرخ فال است. داستانهای این کتاب زندگی انسانهایی را روایت میکند که در دنیای امروز سرگردانند و هر کدام به سیاق خود بار زندگیشان را به دوش میکشند. دربارهی کتاب آه استانبول: فرهیختگان و منتقدان ادبی کتاب آه استانبول را یکی از مهمترین و بهترین آثار داستانی در دهه 60 شناختهاند. فرخ فال با قلمی هنرمندانه داستانهای... ادامه ›
کتاب داستانهای غریب، مردمان عادی
- نویسنده: محمدعلی علومی
کتاب داستانهای غریب، مردمان عادی بهقلم محمدعلی علومی ذیل مجموعهی «قصهی ایران» منتشر شده است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه مستقل و درعینحال بههم مرتبط است که درونمایهای از فرهنگ و آداب و رسوم مناطق کویری ایران، بالاخص بم کرمان را در برمیگیرد. علومی در مؤخرهی کتاب، آن را به بازماندگان زلزلهی بم در سال 1382 تقدیم کرده است. دربارهی کتاب داستانهای غریب، مردمان عادی کتاب... ادامه ›
کتاب صوتی در من زنی زندگی میکند
- نویسنده: مژده شبان
کتاب صوتی در من زنی زندگی میکند نوشتهی مژده شبان، دربردارندهی داستانهایی کوتاه و هیجانانگیز است که با بیانی عاشقانه و لطیف برای شما روایت میشوند. دربارهی کتاب صوتی در من زنی زندگی میکند: داستانهای این مجموعه حاوی جملاتی کوتاه، زیبا و عاشقانه هستند که شنیدن هر کدام از آنها موجب میشود لبخندی شیرین روی لبانتان بنشیند و خاطرات روزهای عاشقیتان مرور شود. این کتاب پنج داستان دارد و اسم... ادامه ›
کتاب صوتی کسی خانه نیست
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب صوتی کسی خانه نیست شامل مجموعهای از داستانهای شگفتانگیز و غیرقابل پیشبینی است که وضعیت واقعی زنان در جامعهی کنونی ایران را به تصویر میکشد و با صدای خود نویسنده روایت میشود. برای نخستینبار است که در تاریخ ادبیات ایران، جمعی از زنان نویسنده گرد هم آمدهاند تا با داستانهای خود چهره حقیقی زن ایرانی را برای همگان به تصویر بکشند. «کسی خانه نیست» مجموعهای ناب و ویژه برای کشف چهره حقیقی... ادامه ›
کتاب صوتی برادران جمالزاده
- نویسنده: احمد اخوت
کتاب صوتی برادران جمالزاده نوشتهٔ احمد اخوت، مجموعه داستانی با فضایی شاعرانه است که به شکلی نوستالژیک درمورد خاطرات گذشته و بازتاب آنها در زمان حال سخن میگوید. این کتاب در سال 1382 برنده جایزه ادبی اصفهان در بخش بهترین مجموعه داستان شد. درباره کتاب صوتی برادران جمالزاده: این مجموعه شامل شانزده داستان کوتاه میشود که در اکثر آنها شخصیتهای تاریخی نقش داشتهاند. زبان این داستانها سرشار از... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 107
- نویسنده: منیر پشمی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 107، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی با مضامینی اجتماعی است که در دل زمستان رقم میخورند، زمستانی که برای همه مملو از خاطره است. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه... ادامه ›
کتاب صوتی خنجر
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
یک داستان کوتاه هیجانانگیز با پایانی غیرمنتظره. وحید قربانینژاد شلمانی در کتاب صوتی خنجر داستان مردی را روایت میکند که با جنون خود دست به گریبان میشود و قتلی هولناک را رقم میزند. دربارهی کتاب صوتی خنجر مرز بین وهم و واقعیت در کتاب صوتی خنجر مشخص نیست. شخصیت اصلی کتاب که خودْ داستان را روایت میکند، با عجیبترین موقعیت زندگی خود روبهرو میشود. اما هیچکس و حتی خود راوی نیز نمیداند که این... ادامه ›
کتاب اینجا تیمارستان است
- نویسنده: احمد پدرام
کتاب اینجا تیمارستان است پنجمین مجلد از مجموعهی داستانهای کوتاه از خاطرات یک روانشناس است که دکتر احمد پدرام آن را به رشتهی تحریر درآورده. او در این مجلد از تجربهی کاریاش در سالهایی نوشته که مردم بیشتر با اصطلاحاتی چون «دارالمجانین»، «تیمارستان» یا «دیوانهخانه» انس داشتند و آنها را به کار میبردند. دربارهی کتاب اینجا تیمارستان است تقریباً دو یا سه دههی پیش نگاه اکثر جامعه نسبت به... ادامه ›
کتاب ستاره
- نویسنده: راضیه ندیمی
کتاب ستاره نوشتهی راضیه ندیمی، داستانی عاشقانه است که با بیانی شیوا و دلنشین به رشته تحریر در آمده. در بخشی از کتاب ستاره میخوانیم: مادر تو اتاق من تلفنی با دایی صحبت میکرد. پتو را کشیدم روی سرم. گفت: پاشو مامان! ساکتم که حاضر نکردی. مادر از اتاق بیرون رفت و من صدایش را میشنیدم. بلند شدم. خودم را در آینه دیدم، سرم کج کردم و به استرسی که دیشب مرضیه داشت فکر کردم. خوب طبیعیه همه تو این شرایط... ادامه ›
کتاب صوتی مترسک
- نویسنده: فرزاد عزیزی کدخدایی
دوران نگهبانی مترسک کهنه بهتر است یا دوران نگهبانی مترسک نو و جوان؟ فرزاد عزیزی کدخدایی در کتاب صوتی مترسک، داستان کوتاهی با سبکوسیاق فانتزی روایت کرده و ما را با این سؤال به چالش میکشد: آیا بهراحتی میتوان قضاوت کرد که گذشتهی آدمیان بیشتر لایق سرزنش است یا آیندهای که بهزودی از راه میرسد؟ دربارهی کتاب صوتی مترسک جزء به جزء مترسک پیر، از کلاهش گرفته تا کت و شلوار و حتی چشمهایش، تکههایی... ادامه ›
کتاب تکههای آدم
- نویسنده: نوشین هسته چی
کتاب تکههای آدم نوشتهی نوشین هسته چی، مجموعهای متشکل از شصت داستان کوتاه است. قصههای این مجموعه در مورد آدمهای معمولی و موقعیتهای عادی در زندگی هر کدام از آنهاست که قرابت و نزدیکی خاصی با تجربیات هر یک از ما دارد. با خواندن این مجموعه داستان کوتاه بازگشتی به خاطرات و تجربههای زیستهی زندگی خودتان خواهید داشت. دربارهی کتاب تکههای آدم این مجموعه بیشتر از شصت داستان دارد که بعضی از آنها... ادامه ›
کتاب در آینه
- نویسنده: محمدعلی قجه
محمدعلی قجه در کتاب در آینه، جهانبینی خاصی را دنبال میکند و تلاش دارد با استفاده از 6 داستان کوتاه، دنیا را مانند آینهای به تصویر بکشد که انعکاس اعمالتان را به شما بازمیگرداند. در بخشی از کتاب در آینه میخوانیم: آقای مرادی در حالیکه لوح تقدیرش را به پهلو میفشرد به سوی خانهاش میدوید. این لوح ازرشمند بود چرا که گویای سالها خدمت انسانیاش بود. خدمتی بیچشم داشت به طبیعت، به درختان و به هر... ادامه ›
کتاب صوتی رازهای سانتیمتری
- نویسنده: مردعلی مرادی
کتاب صوتی رازهای سانتیمتری مجموعهای از چند داستان کوتاه به قلم مردعلی مرادی است. داستانهای گردآمده در این اثر ساختاری ساده دارند؛ با این حال مضامینی که نویسنده بدانها پرداخته از غنا و اهمیتی خاص برخوردارند. تنهاییِ ذاتی آدمی و دشواری برقراری روابط انسانی با دیگران، از مهمترین درونمایههای مطرحشده در این کتابند. گفتنی است که این اثر برندهی جایزهی جلال آل احمد نیز شده است. درباره کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب تا ابد بمان مادر
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب تا ابد بمان مادر نوشتۀ ندا ترابی، مجموعهای داستانی، جذاب و خواندنی با مضامینی گوناگون است. بنمایه هر یک از داستانهای این مجموعه بیانگر حوادثی خاص و تاثیرگذار بر شماست که در مجموع باعث برانگیخته شدن عواطف و احساساتتان میگردد. قلم روان و جذاب نویسنده آگاهانه به زوایای روح انسان نفوذ میکند و در کنار توصیفاتی به هنگام، شما را به دنیایی که آفریده میکشاند. تا ابد بمان مادر، در یک نگاه کلی... ادامه ›
کتاب هیچجاییها
- نویسنده: هدیه رضائی
کتاب هیچجاییها، شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم هدیه رضائی است، که هر کدام از این داستانها میتواند قصۀ زندگی اکثر ما باشد. در بخشی از کتاب هیچجاییها میخوانیم: با هم که تنها شدیم، آخرین پک را به سیگارش زد و پرسید: - میخوام خاموشش کنم، چی شد؟ اولتیماتومها هم رنگ عادتهای روزمره را به خودشان میگیرند. رنگ سن و سال آدمها، تواناییهایشان. هیچجای دنیا، ترساندن یک آدم بزرگ از... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 96
- نویسنده: حدیث خیرآبادی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 96، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی و خارجی است که طبق روال شمارههای قبلی، زندگی را در دل داستانهایش نشانه میگیرد. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام... ادامه ›
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه نوشتهی محبوبه مصدق، داستان زندگی زنی خانهدار را در جامعهی سنتی و مردسالار ایرانی روایت میکند. این زن در تلاش است با حفظ عهدهایی که در زمان ازدواج بسته، به استقلال اجتماعی برسد. دربارهی کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه شیفتگی بدون عقربه، اثری از محبوبه مصدق، داستانِ زندگیِ زنی همنام با نویسنده است که مانند بسیاری از زنان ایرانی، به شغلِ مادامالعمرِ خانهداری اشتغال... ادامه ›
کتاب چهرزاد (مجموعه آثار منتخبین جشنواره اول فاخته)
- نویسنده: عادل علاف صالحی
کتاب چهرزاد (مجموعه آثار منتخبین جشنواره اول فاخته) گردآوری شده توسط عادل علاف صالحی، مجموعهای از اشعار دلنشین و داستانهای کوتاه است که به قلم نویسندههای مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب چهرزاد میخوانیم: دلبران دل میبرند اما تو جانم میبری دل پریشان، شانه را بر گیسوانم میبری؟ آتشی دارم درون جان مبادا بیفروغ سرگذشتم دانی و دیر مغانم میبری آن چمانی این خماری را ز سر چون... ادامه ›
کتاب مغز کاغذی
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
مهرداد اسماعیل پور در کتاب مغز کاغذی احساسات و عواطف مردی را به تصویر میکشد که در رابطهی عاشقانهی خود شکست خورده و اکنون غمگین و افسرده است. درباره کتاب مغز کاغذی: این داستان از زبان مردی روایت میشود که در آستانهی چهل سالگی، زندگی عاطفیاش را شکست خورده میداند. او در این داستان علاوه بر بیان چالشهای ذهنیاش شما را با سرگذشت پر فراز و نشیب خود آشنا میکند و از روزگاری میگوید که زندگیاش... ادامه ›
کتاب الفبای قطعهای از جهنم
- نویسنده: روح الله کاملی
روح الله کاملی، یکی از نویسندگان گمنام و بااستعداد ایرانی است که در کتاب الفبای قطعهای از جهنم مهارت خود در نگارش و تصویرسازی توسط کلمات را به نمایش گذاشته است. این کتاب از نوزده داستان کوتاه مجزا تشکیل شده که هرکدام فضا، اتمسفر، موضوع و ایدهی کاملاً متفاوتی دارند. قلم و نگارش مستحکم و گیرای نویسنده و فضاسازی و طرح اسرارآمیز داستانها چیزی است که باعث اتحاد قطعات پراکندهی این مجموعه شده است.... ادامه ›
کتاب شنل بزرگ
- نویسنده: بهمن معتمدیان
«روستایی که روی نقشه نیست»، «پنهان شدن تدریجی زنی زیر خال ریز گونهاش»، «تبدیل یک مرد به زنی خانهدار» و...؛ بهاندازهی کافی برای اینکه موضوع یک داستان باشند، جذاب نیستند؟ کتاب شنل بزرگ نوشتهی بهمن معتمدیان هفت داستان کوتاه را در بر میگیرد که روایت همهی آنها در فضایی سوررئال اتفاق میافتد. این مجموعه داستان کوتاه بهسبب تصویرسازیهای خوب و روایت صریح، یکی از خواندنیترین کتابهای داستانی... ادامه ›
کتاب بعضی چیزها را نمیتوان گفت
- نویسنده: طهورا فیاض
کتاب بعضی چیزها را نمیتوان گفت نوشتهی طهورا فیاض مجموعه داستان کوتاه خواندنی و جذاب است که از 11 روایت مختلف تشکیل شده. داستانهای این مجموعه ارتباط معناداری با طبیعت و سرنوشت دارند و از روزگار شخصیتهای مختلفی حکایت میکند که مسیر زندگیشان را با تلخیها و شیرینیها پشت سر میگذارند. دربارهی کتاب بعضی چیزها را نمیتوان گفت بعضی چیزها را نمیتوان گفت مجموعهای داستانی و جذاب است که در هر قصه... ادامه ›
کتاب مرد تنها
- نویسنده: سید علی طباطبایی نظری
کتاب مرد تنها نوشته سید علی طباطبایی نظری، یک رمان مستند و داستانی بسیار زیبا است که زندگی یک عکاس طبیعت را تعریف میکند. این عکاس با تنهایی، دوربین و کوله و کفش خود زندگی میکند و اتفاقات جالبی برای او میافتد. در بخشی از کتاب مرد تنها (Alone Man) میخوانید: سر و صدای عروسی بلند شده بود، همه از راه دور و نزدیک آمده بودند. هر کس چیزی همراه آورده بود. کله قند و ظرف و ظروف و الاغ و پالان و پتو و... ادامه ›