معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 1
- نویسنده: شهرنوش پارسی پور
کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 1 اثری متشکل از دو داستان کوتاه با عناوین «باغ غم» از میهن بهرامی و «مهدخت» از شهرنوش پارسی پور است. لازم به ذکر است که این دو قصه از کتابی به نام «در آستانهی فصلی سرد» برگزیده و در قالب اثری جدا خدمت علاقهمندان ارائه شدهاند. درباره کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 1: ادبیات امروز ایران بسا بیش از آنچه انتظار آن... ادامه ›
کتاب صوتی آنجا که پنچرگیریها تمام میشوند
- نویسنده: حامد حبیبی
کتاب صوتی آنجا که پنچرگیریها تمام میشوند اثر حامد حبیبی شامل داستانهایی کوتاه است که اغلب وقایعنگار فاجعهاند، در فضایی رنگین، پرجوش و خروش و گهگاه طنز. زبان داستانهای این کتاب امروزی و بازیگوش است که با آن روزمرگی آدمهای معمولی، ترسها و آینده نامعلومشان با طنزی تلخ بازنمایی میشود. شاید این مجموعه بیان این حقیقت باشد که در دنیای امروز فقط ترسها هستند که واقعیاند. این اثر دومین مجموعه... ادامه ›
کتاب PDF در عمق صحنه
- نویسنده: فریبا وفی
چهارده نمونه از داستانهای اجتماعی ادبیات معاصر ایران، در کتاب در عمق صحنه گردآوری شدهاند. فریبا وفی در هر یک از این داستانها، به چالشی اجتماعی میپردازد و اگر نگاهی کلیتر به آنها بیفکنیم، میبینیم که گویی رشتهای نامرئی این چهارده اثر را به یکدیگر مرتبط میسازد. دربارهی کتاب در عمق صحنه نخستین مجموعه داستان یکی از پرآوازهترین نویسندگان معاصر ادبیات ایران، اکنون پیش... ادامه ›
کتاب تکههای آدم
- نویسنده: نوشین هسته چی
کتاب تکههای آدم نوشتهی نوشین هسته چی، مجموعهای متشکل از شصت داستان کوتاه است. قصههای این مجموعه در مورد آدمهای معمولی و موقعیتهای عادی در زندگی هر کدام از آنهاست که قرابت و نزدیکی خاصی با تجربیات هر یک از ما دارد. با خواندن این مجموعه داستان کوتاه بازگشتی به خاطرات و تجربههای زیستهی زندگی خودتان خواهید داشت. دربارهی کتاب تکههای آدم این مجموعه بیشتر از شصت داستان دارد که بعضی از آنها... ادامه ›
کتاب دختر ترکستانی
- نویسنده: سید احمد مدقق
کتاب دختر ترکستانی نوشتهی سید احمد مدقق، مجموعهای از هفت داستان کوتاه عاشقانه است که گاهی رگههایی از مهاجرت در آن به چشم میخورد. تلاشهایی معصوموار که رنج و لذتش در کنار هم ظاهر میشوند و شما را با شخصیتهای سرگردان داستان همراه میسازند. دربارهی کتاب دختر ترکستانی: هر کدام از داستانهای این مجموعه نامی دخترانه به خود گرفتهاند که ماجراهایشان در جغرافیای ایران و کابل رخ میدهد و نثر و... ادامه ›
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: مهدی قزلی
کتاب یک دختر جلف: مجموعه داستان اجتماعی، شامل روایتهای کوتاه و جذابی است که به قلم جمعی از دانشجویان نوشته شده. ماجرای داستان یک دختر جلف که نام یکی از داستانهای اصلی کتاب نیز میباشد از این قرار است که راوی (فیلمبردار) از اردوگاه آوارگان فلسطینی فیلمبرداری میکند. او ناگهان دختری را میبیند که ظاهری جلف دارد. دختر میخواهد به هر نحوی شده از او فیلمبرداری شود؛ اما فیلمبردار از این کار اکراه... ادامه ›
کتاب تا ابد بمان مادر
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب تا ابد بمان مادر نوشتۀ ندا ترابی، مجموعهای داستانی، جذاب و خواندنی با مضامینی گوناگون است. بنمایه هر یک از داستانهای این مجموعه بیانگر حوادثی خاص و تاثیرگذار بر شماست که در مجموع باعث برانگیخته شدن عواطف و احساساتتان میگردد. قلم روان و جذاب نویسنده آگاهانه به زوایای روح انسان نفوذ میکند و در کنار توصیفاتی به هنگام، شما را به دنیایی که آفریده میکشاند. تا ابد بمان مادر، در یک نگاه کلی... ادامه ›
کتاب دو تا نقطه
- نویسنده: پیمان هوشمندزاده
کتاب دو تا نقطه، مجموعه داستانی مشتمل بر 15 داستان کوتاه و مینیمال به قلم پیمان هوشمندزاده است که با زبان و لحنی صمیمانه آن را روایت کرده. نقطه مشترک این داستانها را میتوان بیان حسی مشترکی میان انسانهای امروزی تلقی کرد. درباره کتاب دوتا نقطه: داستان کوتاه را میتوان ژانری نسبتا جدید در ادبیات داستانی سراسر جهان در نظر گرفت؛ ژانری که اقبال عمومی از آن در انواع سبکها قابل توجه است. شاید به... ادامه ›
کتاب سرهنگ تمام
- نویسنده: آتوسا افشین نوید
کتاب سرهنگ تمام، مجموعهداستان آتوسا افشین نوید، نگاهی متفاوت به آدمهای امروز جامعهی ایران دارد و برخلاف جریان داستاننویسیِ آپارتمانی حرکت میکند. روایتهای نویسنده در هر پنج داستان کوتاه این مجموعه، آمیخته به اندوهی غریب با چاشنی غافلگیریهایی است که روند اتفاقها را غیرقابلپیشبینی میکند. ایدهی مرکزی در همهی داستانها، دربارهی آدمهایی تنهاست که گویی شهر و جامعه با آنها بیگانه است.... ادامه ›
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه نوشتهی محبوبه مصدق، داستان زندگی زنی خانهدار را در جامعهی سنتی و مردسالار ایرانی روایت میکند. این زن در تلاش است با حفظ عهدهایی که در زمان ازدواج بسته، به استقلال اجتماعی برسد. دربارهی کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه شیفتگی بدون عقربه، اثری از محبوبه مصدق، داستانِ زندگیِ زنی همنام با نویسنده است که مانند بسیاری از زنان ایرانی، به شغلِ مادامالعمرِ خانهداری اشتغال... ادامه ›
کتاب صوتی راز کوچک
- نویسنده: فرخنده آقایی
کتاب صوتی راز کوچک، داستانی کوتاه به قلم نویسندهی توانای ایرانی، فرخنده آقایی است. این اثر ذیل مجموعه در آستانهی فصلی سرد به انتشار رسیده است. آقایی در این قصه ماجرای زنی بیمار به نام وجی را روایت میکند که مدتی است در بیمارستان بستری شده و اینک در انتظار بهبود به سر میبرد... درباره کتاب صوتی راز کوچک: فرخنده آقایی متولد سال 1335 است. بنابراین، به نوعی میتوان او را به نسل نویسندگان پیش از... ادامه ›
کتاب مغز کاغذی
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
مهرداد اسماعیل پور در کتاب مغز کاغذی احساسات و عواطف مردی را به تصویر میکشد که در رابطهی عاشقانهی خود شکست خورده و اکنون غمگین و افسرده است. درباره کتاب مغز کاغذی: این داستان از زبان مردی روایت میشود که در آستانهی چهل سالگی، زندگی عاطفیاش را شکست خورده میداند. او در این داستان علاوه بر بیان چالشهای ذهنیاش شما را با سرگذشت پر فراز و نشیب خود آشنا میکند و از روزگاری میگوید که زندگیاش... ادامه ›
کتاب پیراهن پشمی
- نویسنده: محمدجواد نظریان
کتاب پیراهن پشمی نوشتهی محمدجواد نظریان، مجموعهای از سه داستانِ کوتاه است. داستانهای این مجموعه را میتوان در ژانرِ فانتزی یا تخیلی دستهبندی کرد. هر کدام از این سه داستان، در زمان و مکانِ متفاوتی روایت میشوند و جهانِ متفاوتی را ترسیم میکنند. فضای کلی داستانهای پیراهن پشمی شبیه به فضای داستانهای پریان است و محمدجواد نظریان در این داستانها، ایدههای نوی خود را به شیوهی جذابی روایت کرده... ادامه ›
کتاب شنل بزرگ
- نویسنده: بهمن معتمدیان
«روستایی که روی نقشه نیست»، «پنهان شدن تدریجی زنی زیر خال ریز گونهاش»، «تبدیل یک مرد به زنی خانهدار» و...؛ بهاندازهی کافی برای اینکه موضوع یک داستان باشند، جذاب نیستند؟ کتاب شنل بزرگ نوشتهی بهمن معتمدیان هفت داستان کوتاه را در بر میگیرد که روایت همهی آنها در فضایی سوررئال اتفاق میافتد. این مجموعه داستان کوتاه بهسبب تصویرسازیهای خوب و روایت صریح، یکی از خواندنیترین کتابهای داستانی... ادامه ›
کتاب بعضی چیزها را نمیتوان گفت
- نویسنده: طهورا فیاض
کتاب بعضی چیزها را نمیتوان گفت نوشتهی طهورا فیاض مجموعه داستان کوتاه خواندنی و جذاب است که از 11 روایت مختلف تشکیل شده. داستانهای این مجموعه ارتباط معناداری با طبیعت و سرنوشت دارند و از روزگار شخصیتهای مختلفی حکایت میکند که مسیر زندگیشان را با تلخیها و شیرینیها پشت سر میگذارند. دربارهی کتاب بعضی چیزها را نمیتوان گفت بعضی چیزها را نمیتوان گفت مجموعهای داستانی و جذاب است که در هر قصه... ادامه ›
کتاب این من ناشناس
- نویسنده: محمدعلی نعمتی
کتاب این من ناشناس نوشته محمدعلی نعمتی، مجموعه داستانهای کوتاه با محتوای اجتماعی است که روایتی ساده و روان دارند. هر قصه داستان مجزا و خاص خود را دارد و نقطه عطف یک زندگی، لحظهای حساس بین روزمرگیها، اتفاقی خاص و تکان دهنده و یا بخشی از یک ماجرای بزرگتر را بازگو میکند. در بخشی از کتاب این من ناشناس میخوانیم: مهندس رفت و من هنوز فکرم مشغول بود. داخل حمام رفتم و آخرین کاشیها را با احتیاط... ادامه ›
کتاب صوتی رگ
- نویسنده: یاسمن شکرگزار
در کتاب صوتی رگ به نه داستان کوتاه از یاسمن شکرگزار گوش خواهید سپرد که بر بیشترشان اتمسفری رازآلود حاکم است. گفتنی است که خوانش اثر برای تهیهی نسخهی صوتی، بر عهدهی خود نویسنده بوده است. درباره کتاب صوتی رگ: مجموعه داستانی که مطلب حاضر به معرفی آن اختصاص یافته، نخستین اثر منتشر شده از یاسمن شکرگزار است. چاپ نخست کتاب رگ به سال 1389 بازمیگردد. آثار موجود در این مجموعه به ترتیب عناوین پیش رو را... ادامه ›
کتاب بوی ماه مهر
- نویسنده: ریحانه آشتیانی
کتاب بوی ماه مهر، مجموعهای از 6 داستان کوتاه به قلم ریحانه آشتیانی، نویسندهی جوان ایرانی است. نثر نویسنده در این کتاب بسیار ساده و روان است و درونمایهای طنزگونه در بر دارد. در بخشی از کتاب بوی ماه مهر میخوانیم همه چی رو روال بود تا بعد از چندین بار رفوزه شدن، اگه این بار رفوزه میشدم سال بعد با دخترعموی کوچیکم میشدم همکلاسی و این برای من برابر بود با سلب همهی خوشیهام و البته ضایع شدنم... ادامه ›
کتاب رولت روسی
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
وحید قربانینژاد شلمانی در کتاب رولت روسی برشی از زندگی فردی را روایت میکند که در نخستین روز بیکاری خود به سر میبرد. او از شغلش استعفا داده است و اکنون با چالشهای ذهنی هولناکی روبهروست. دربارهی کتاب رولت روسی داستان کتاب رولت روسی از زبان راوی اول شخص روایت میشود. راوی روز قبل از شغلش استعفا داده و اکنون نخستین روزی است که در زندگی هیچ کاری برای انجام دادن ندارد. او حالا خودش را رویاروی... ادامه ›
کتاب هیچجاییها
- نویسنده: هدیه رضائی
کتاب هیچجاییها، شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم هدیه رضائی است، که هر کدام از این داستانها میتواند قصۀ زندگی اکثر ما باشد. در بخشی از کتاب هیچجاییها میخوانیم: با هم که تنها شدیم، آخرین پک را به سیگارش زد و پرسید: - میخوام خاموشش کنم، چی شد؟ اولتیماتومها هم رنگ عادتهای روزمره را به خودشان میگیرند. رنگ سن و سال آدمها، تواناییهایشان. هیچجای دنیا، ترساندن یک آدم بزرگ از... ادامه ›
کتاب لا به لای شاخههای درخت
- نویسنده: محمدجواد نظریان
محمدجواد نظریان در کتاب لا به لای شاخههای درخت، چهار داستان کوتاه را گرد آورده که هریک با صحنههای خیالانگیز و لطیف و هنرنماییهای ظریف در شخصیتپردازی همراه شدهاند. داستانهایی آموزنده که پیامهایی را درمورد بهتر زیستن در دل خود جای دادهاند. دربارهی کتاب لابهلای شاخههای درخت انبوه شاخههایی که در هم تنیده و به گلها و شکوفهها آراسته شدهاند، نخستین صحنهای است که محمدجواد نظریان در... ادامه ›
کتاب صوتی گنج
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی گنج داستان کوتاهی از جلال آل احمد، نویسندهی فقید ایرانی است. راوی این اثر پیرزنیست که نزد همگان به «خاله» شهره است. او در طول داستان ماجرای غمانگیز دختری به نام بتول را روایت میکند که از بد روزگار، با مردی دورهگرد ازدواج کرده و با سرنوشتی دشوار مواجه میشود. درباره کتاب صوتی گنج جلال آل احمد نامی آشنا برای دوستداران و دنبالکنندگان ادبیات معاصر ایران است. این داستاننویس برجسته... ادامه ›
کتاب زنان داستان نویس نسل سوم
- نویسنده: جمال میرصادقی
کتاب زنان داستان نویس نسل سوم، 65 داستان کوتاه از بانوان داستان نویس پس از انقلاب ایران را دربردارد که جمال میرصادقی آنها را نقد و تفسیر کرده و با تحلیلی موشکافانه از منظر ساختار و معنا به بررسی آنها میپردازد. دربارهی کتاب زنان داستان نویس نسل سوم: میرصادقی زمانی که درگیر جلد اول و دوم کتاب «جهان داستان، ایران» بود، به این فکر افتاد که در جلد سوم به زنان داستاننویس نسل سوم (پس از انقلاب... ادامه ›
کتاب طلوع روز چهارم
- نویسنده: فاطمه سلیمانی ازندریانی
ماجرای ولادت امام علی (ع) یکی از زیباترین روایات در تمام تاریخ اسلام است. فاطمه سلیمانی ازندریانی در کتاب طلوع روز چهارم این روایت را در قالب رمانی خواندنی و تأثیرگذار، نقل کرده است. درباره کتاب طلوع روز چهارم «نه... به راستی کسی مرا به سوی خود میخواند. آن هم از درون کعبه. در برابر خانه زانو میزنم و باز پروردگارم را صدا میزنم: پروردگارا! من به تو، پیامبران و کتابهای آسمانیات ایمان آوردم... ادامه ›