معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی از رنجی که میبریم مجموعه داستانی از جلال آل احمد است که در دهههای 1310 و 1320 میگذرد و میکوشد فضای خفقانآور سیاسی و یأس اجتماعی آن دوران را نشان دهد. این کتاب از هفت داستان کوتاه تشکیل شده که بیشترشان در شمال کشور اتفاق میافتند و در هر کدام قصهی فردی روایت میشود که حکومت او را به دلایل سیاسی مجازات کرده است. دربارهی کتاب صوتی از رنجی که میبریم جلال آل احمد سال 1323 و در سن... ادامه ›
کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
یازده شخصیت کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت، هر کدام بهنوعی در حال مبارزه هستند و سعی دارند در بازی زندگی به راه نجات برسند. امیرحسین شربیانی در دومین رمان خود شخصیتهایش را در دل حوادث آبان 98 و در بنبست تکیهدولت میبرد. شصخیتهای کتاب آدمهایی هستند که هر کدام دغدغهای متفاوت دارند و شاید آرمانهایشان با هم فرق داشته باشد؛ اما در این برههی حساس، سرنوشتشان به یکدیگر گره خورده است. دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی نفرین زمین نوشتهی جلال آل احمد، در مورد معلم جوانی است که به مدرسهی یک روستای دورافتاده اعزام میشود تا سال تحصیلی را در آنجا بگذراند. در این روستا همهچیز عادی و پیشپاافتاده به نظر میرسد اما وقتی مالک روستا تصمیم میگیرد بخشی از آنجا را برای تأسیس مرغداری بفروشد، تنش بین اهالی دِه و اطرافیان مالک بالا میگیرد و به درگیری میانجامد. دربارهی کتاب صوتی نفرین زمین معلمی جوان برای سال... ادامه ›
کتاب صوتی خوبیهای خوبان
- نویسنده: علی موذنی
داستانی از دلدادگی و دلشکستگی... کتاب صوتی خوبیهای خوبان از علی موذنی دربارهی روابط پیچیدهی میان یک گروه تئاتر است. این قصهی متاثرکننده توسط سه راوی نقل میشود که بعد از استعفای دستیار توانای کارگردان سردرگمی بزرگی را تجربه میکنند... . دربارهی کتاب صوتی خوبیهای خوبان علی موذنی کتاب صوتی خوبیهای خوبان را با یک تماس تلفنی از سمت ترانه آغاز میکند؛ دخترِ بیستوچهار سالهای که در تئاتری... ادامه ›
کتاب صوتی سرزمین نوچ
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب صوتی سرزمین نوچ نوشتهی کیوان ارزاقی، از مهاجرت و تمام شیرینیها و تلخیهایش میگوید. از خدافظیها در فرودگاه و دل کندن از خانواده و وطن تا سفر به سرزمینی که برای یک زندگی ایدهآل انتخاب شده است. روایتی ناب از یک زن و شوهر ایرانی که به آمریکا مهاجرت میکنند اما همه چیز آنطور که باید پیش نمیرود. درباره کتاب صوتی سرزمین نوچ: زن و مردی ایرانی را تصور کنید که با آرزوهای فراوان و ساختن آرمان... ادامه ›
کتاب صوتی اینجا نرسیده به پل
- نویسنده: آنیتا یارمحمدی
کتاب صوتی اینجا نرسیده به پل نوشتهٔ آنیتا یارمحمدی رمانی است با چند روایت همزمان که شخصیتهای اصلی آن را سه دختر به نامهای رؤیا، مهتاب و آیدا تشکیل میدهند و هر یک داستان خاص و منحصربهفرد خود را دارند. درباره کتاب صوتی اینجا نرسیده به پل: یکی از موضوعات پرتکرار و خاص رمانهای امروزی وضعیت زنان در دنیای آشفتهٔ مدرن است که جزو مهمترین دغدغههای اجتماعی افراد نیز به شمار میآید. آنیتا یارمحمدی... ادامه ›
کتاب صوتی پروانهای روی شانه
- نویسنده: بهنام ناصح
بهنام ناصح در کتاب صوتی پروانهای روی شانه، وضعیت زندگی افراد کم شنوا و ناشنوا را سوژه اصلی کار خود قرار داده است و داستان دو نوجوان به نام نرگس و سیاوش را به تصویر میکشد که هر کدام چالشهای متفاوتی را پشت سر میگذرانند. این رمان موفق شد برنده جایزه کتاب سال حبیب غنیپور شود. درباره کتاب صوتی پروانهای روی شانه: نرگس و سیاوش دو نوجوان کم شنوا هستند که هر کدام در خانوادهای جداگانه زندگی میکنند... ادامه ›
کتاب صوتی دشنه و اشک
- نویسنده: نسرین جعفری
کتاب صوتی دشنه و اشک نوشتهی نسرین جعفری، قصه زنی رنج کشیده و آشفته حال را به تصویر میکشد که برای یافتن امیدی برای زندگی دست و پا میزند و مرگ شوهرش و اتفاقات مختلف دیگر، او را دچار دوراهیهای سختی میکند. درباره کتاب صوتی دشنه و اشک: در زندگی بسیاری از اوقات پیش میآید که به خاطر سختیها و رنجهای گوناگون به انتهای خط رسیدهایم اما باز تصمیم میگیریم که به ابتدا برگردیم. البته این انتخابی... ادامه ›
کتاب صوتی کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی را میشکند؟
- نویسنده: احسان فولادی فرد
کتاب صوتی کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی را میشکند؟ اثری از احسان فولادی فرد، نویسندهی خلاق و خوشفکر معاصر ایران است. فولادی فرد در این رمان، راوی داستان کارمند ردهی متوسطی در شهرداری است که زندگیِ آشفته و پرتنشی را میگذراند تا آنکه روزی مأموریتی متفاوت به او داده میشود که گذشته و بنیانهای فکری و حیاتی او را به چالش میکشد. دربارهی کتاب صوتی کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی دور زدن در خیابان یک طرفه
- نویسنده: محمدرضا مرزوقی
روایتی تلخ و تاثیرگذار از معضلات جامعه امروز ایران... کتاب صوتی دور زدن در خیابان یک طرفه نوشتهی محمدرضا مرزوقی، قصه خانوادهای را به تصویر میکشد که فرزند خود را بر اثر داروهای تقلبی وارداتی از دست میدهند و دستاویزی برای محکوم کردن عاملان این ماجرا ندارند. این رمان اجتماعی در سال 1398 شایسته تقدیر جایزه جلال آل احمد شد. درباره کتاب صوتی دور زدن در خیابان یک طرفه تحریم نامی آشنا برای ایرانیان... ادامه ›
کتاب صوتی من و محمدفری
- نویسنده: امین فقیری
کتاب صوتی من و محمدفری مجموعهای متشکل از هفت داستان کوتاه به قلم نویسندهی پیشکسوت و توانا، امین فقیری است. آثار گردآمده در این کتابْ واقعگرایانه و آکنده از مضامین اجتماعیاند. درباره کتاب صوتی من و محمدفری: از بدو ورود ادبیات روایی مدرن به ایران قاطبهی نویسندگان فارسیزبان، همراستا با خوانندگان خود، بیش از رمان و داستان بلند، به داستان کوتاه روی خوش نشان دادهاند. دربارهی دلایل این امر... ادامه ›
کتاب صوتی اندوه مونالیزا
- نویسنده: شاهرخ گیوا
شاهرخ گیوا در کتاب صوتی اندوه مونالیزا، قصۀ زندگی خانوادهای را روایت میکند که در دوران پهلوی زندگی میکنند و شهرداری قصد تخرب خانۀ آنها را برای ساخت پل دارد. دربارۀ کتاب صوتی اندوه مونالیزا: این خانواده که بیشتر اعضای آن در نمایش روحوضی مشغول به کار هستند، آرام آرام دچار مشکلاتی میشوند که باعث میشود نهایتاً از هم پاشیده شوند. اما این پایان داستان نیست زیرا بهرام که یکی از اعضای این خانواده... ادامه ›
کتاب صوتی درخونگاه
- نویسنده: پونه شاهی
کتاب صوتی درخونگاه اثر پونه شاهی، مجموعهای از 13 داستان کوتاه و جذاب است که برای مخاطبان خود مضامین اجتماعی و زاویه دید تازهای در بردارد. شاهی در این مجموعه سعی کرده به انتخاب مضامین اجتماعی بپردازد. گاهی بیان داستان تلخی در قالب طنز و گاه بدون چاشنی طنز طوری که بعد از شنیدن داستانها از کنار آدمهای اطرافمان در جامعه بیتفاوت عبور نخواهیم کرد و به همین دلیل حتی قالب روایت این داستانها نیز... ادامه ›
کتاب صوتی ننه کاراته
- نویسنده: سیروس همتی
کتاب صوتی ننه کاراته نوشته بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر سیروس همتی، دربردارندهی 8 داستان کوتاه و جذاب با موضوعات اجتماعی و خانوادگی است. سیروس همتی در سالهای کنونی بیش از هر چیز در صحنه تئاتر و تلویزیون دیده شده است، داستانهای این نویسندهی درخشان را از چند منظر میتوان اثری دلنشین و جذاب به حساب آورد. او در تازهترین اثر هنری خود، مجموعهای از داستانهای کوتاهش را با عنوان «ننه کاراته»... ادامه ›
کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی نوشتهی سعید محسنی، دربارهی فردی است که خودش را کشته و وصیت کرده که بازماندگان و دوستانش چیزی را به دست لیلا حاتمی بازیگر موفق و درخشان برسانند. درباره کتاب صوتی برسد به دست لیلا حاتمی: این کتاب دربردارندهی چهار قسمت داستانی است که در مجموع یک رمان کلی را تشکیل میدهند، اما در عین حال هر یک از این قسمتها روایتهای مخصوص به خود را دارند. این رمان با حادثهای که... ادامه ›
کتاب صوتی بر دیوار کافه
- نویسنده: احمدرضا احمدی
کتاب صوتی بر دیوار کافه اثر احمدرضا احمدی روایت زندگی کارگردان سینمایی است که در دوران دانشجوییاش، کافهای در پاریس پاتوق همیشگیاش بوده، کافهای منحصر به فرد که بسیاری از مشتریان آن روی دیوارهایش یادگاری مینوشتهاند و راوی داستان همواره دلبسته خواندن و یادداشت برداشتن از روی این دیوار نوشتهها بوده است. راوی در کتاب صوتی بر دیوار کافه برای ما چگونگی ساخته شدن فیلمی را نقل میکند که از بیست... ادامه ›
کتاب صوتی یکشنبه
- نویسنده: آراز بارسقیان
کتاب صوتی یکشنبه اثر آراز بارسقیان داستان پسر جوانی است به نام آربی آراکلیان که به صورت اول شخص روایت میشود و ما از طریق راوی با دنیای پیرامون او و آدمهای زندگیاش آشنا میشویم. این داستان در مدت زمان دو سال روایت میشود و چند مورد از وقایع مهم شخصیت راوی را در بر میگیرد. یکشنبه، نخستین رمان آراز بارسقیان، تمرکزی بر پوچی و سرخوردگی نسل جوان ایران امروز است. رمان یکشنبه را باید شخصیت محور... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که هیچ بود
- نویسنده: مرتضی احمدی
کتاب صوتی مردی که هیچ بود نوشته بازیگر محبوب و درخشان زندهیاد مرتضی احمدی، به روایت زندگی مردی میپردازد که در کوچه پسکوچههای شهری بزرگ زندگی میکند. داستانی پرکشش و جذاب که شنونده را تا پایان با خود همراه میکند. درباره کتاب صوتی مردی که هیچ بود: با وجود گسترش شهرها و ساختن ساختمانها و برجهایی بلند و بزرگ، هنوز هم افرادی هستند که زندگی در کوچه پسکوچههای قدیمی را ترجیح میدهند و زندگیشان... ادامه ›
کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور
- نویسنده: ناصر قلمکاری
کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور داستانی رئالیستی به قلم ناصر قلمکاری است که در آن به موضوع مهاجرت پرداخته شده است. نویسنده در این رمان شنیدنی ماجرای گروهی از ایرانیان را نقل میکند که به سودای زندگی بهتر عزم ترک وطن میکنند، غافل از اینکه آنچه انتظارشان را میکشد جز تلخی و مصیبتِ بیشتر نیست. درباره کتاب صوتی دیدار در کوالالامپور: از همان اولین روزهای پاگیری ادبیات داستانی مدرن در ایران، رئالیسم... ادامه ›
کتاب صوتی و چشمهایش کهربایی بود
- نویسنده: مهری بهرامی
کتاب صوتی و چشمهایش کهربایی بود نوشتهی مهری بهرامی، در ستایش زنانگی و زندگیست. این اثر تاثیرگذار و دلنشین از شخصیتها و راویهای گوناگونی تشکیل شده و در طول کتاب زاویه روایت داستان از انسان به موجودات بیجان نیز تغییر میکند. درباره کتاب صوتی و چشمهایش کهربایی بود: کمتر کتابی را پیدا میکنید که از راویهای گوناگون و جدید استفاده کند و برای هر یک لحنی مخصوص به خود را به کار گیرد. کتاب صوتی و... ادامه ›
کتاب صوتی داستانهای دارابگرد
- نویسنده: پیمان پورشکیبایی
کتاب صوتی داستانهای دارابگرد نوشتهٔ پیمان پورشکیبایی، شامل هفت داستان کوتاه میشود که در هر یک از آنها وضعیت مردم روستایی شهرستان دارابگرد را با زبانی ساده و گویشی محلی روایت میکند. با شنیدن این داستانها از رفتارهای اجتماعی و وضعیت معاش مردم این شهر در روزگاران قدیم اطلاع پیدا میکنید. درباره کتاب صوتی داستانهای دارابگرد: هرچه از عصر مدرنیته میگذرد و بیشتر در زندگی ماشینی امروز غرق... ادامه ›
کتاب صوتی گور سفید
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب صوتی گور سفید نوشتهی مجید قیصری، درباره زندگی پرتلاطم دو برادر است که تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. یکی از آنها بسیار متعصب و افراطی است و قصد دارد فساد را در جامعه از بین ببرد و دیگری مردی عاشقپیشه که در انتظار وصال معشوق به سر میبرد. درباره کتاب صوتی گور سفید: مجید قیصری که بیشتر به دلیل خلق مجموعه داستانهایش شناخته میشد، حالا رمانی متفاوت با موضوعی جذاب نوشته است. کتاب گور سفید... ادامه ›
کتاب صوتی به اندازه یک نقطه
- نویسنده: ژیلا تقی زاده
کتاب صوتی به اندازه یک نقطه نوشتهی ژیلا تقی زاده، به روایت زندگی فردی میپردازد که با بیماری دردناک و غمانگیز سرطان دست و پنجه نرم میکند و رابطه او با جامعه پیرامونشان را به تصویر میکشد. کتاب صوتی به اندازهی یک نقطه، نامزد جایزه پروین بوده و بیماری لاعلاجی را معرفی میکند که شاید خیلیها با آن درگیر شدهاند. این کتاب شرح کوتاهی از نحوه آشنایی شخصیت اصلی رمان با این بیماری را بیان میکند و... ادامه ›
کتاب صوتی زخم بوتیمار
- نویسنده: ناصر قلمکاری
ناصر قلمکاری در کتاب صوتی زخم بوتیمار، داستان زنی را به تصویر میکشد که به تنهایی در آپارتمانی در تهران زندگی میکند اما از نظر روحی حال مساعدی ندارد و نمیتواند بعضی خاطراتش را به یاد آورد. درباره کتاب صوتی زخم بوتیمار: کمتر داستان و رمان ایرانی نوشته شده که به موضوع گمگشتگی و سرگردانی انسانهای شهری عصر مدرن بپردازد و با ایجاد فضایی کابوسگونه، پرتعلیق و تو در تو قصهای روانشناختی و اجتماعی... ادامه ›