معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی بهار 63
- نویسنده: مجتبا پورمحسن
کتاب صوتی بهار 63 نوشته مجتبا پورمحسن، روایتگر زندگی مردی به اسم فرزین است که ابتدا از خیانتهایش صحبت میکند و سپس به محاکمهی خود میپردازد. این اثر برندهی یازدهمین دورهی جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات به عنوان بهترین رمان سال 1388 بوده است. دربارهی کتاب صوتی بهار 63: این کتاب صوتی نخستین رمان نویسندهی محبوب مجتبا پورمحسن به شمار میرود که در قالب داستانی جذاب و شنیدنی عشق و خیانت را... ادامه ›
کتاب صوتی چرکنویس
- نویسنده: بهمن فرزانه
کتاب صوتی چرکنویس نوشتهی بهمن فرزانه، داستانی نوستالژیک و دلنشین است که زندگی دو دوست که عاشق و شیفتهی سینما هستند را به نمایش می گذارد. دربارهی کتاب صوتی چرکنویس: بهمن فرزانه را پیش از این در محافل ادبی، به عنوان یک مترجم خبره و درخشان میشناختند. اکنون این مترجم مشهور ادبیات آمریکای لاتین و ایتالیا، دست به نگارش رمان چرکنویس زده است. این اثر دومین کتاب از اوست که در آن به روایت... ادامه ›
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب دوم: دیوار شیشهای
- نویسنده: حمیدرضا منایی
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب دوم: دیوار شیشهای نوشتهی حمیدرضا منایی، در قالب داستانی جذاب و تلخ به شناخت و بررسی عوامل مهمترین مشکل اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى امروزه یعنی اعتیاد میپردازد که عوارض ناشى از آن تهدیدى خطرناک براى جامعه بشرى به شمار میآید. کتاب صوتی برج سکوت به صورت سه کتاب به نامهای «نمایش مرگ»، «دیوار شیشهای» و «در مرز دیدار روشنان» در کتابراه منتشر شده و موضوعی خاص را شرح... ادامه ›
کتاب صوتی ناتمامی
- نویسنده: زهرا عبدی
کتاب صوتی ناتمامی رمانی دیگر به قلم زهرا عبدی، نویسندهی جوان و خوشقلم نسل تازهی داستاننویسی فارسی است. وی در این اثر که موفق به دریافت تندیس بهترین کتاب جایزه ادبی هفت اقلیم در سال 1395 شده، زندگی دانشجوی جوانی به نام لیان را به تصویر کشیده است که از بوشهر به پایتخت آمده، اما طی اتفاقاتی مرموز گم میشود و دوستانش را به جستجوی خود وامیدارد. درباره کتاب صوتی ناتمامی: نام زهرا عبدی نخستین بار... ادامه ›
کتاب صوتی به لهجه سپیدار
- نویسنده: علی میرمیرانی
در کتاب صوتی به لهجه سپیدار نوشته علی میرمیرانی شاهد یک درهمآمیزی نثر و لحن، مردانگی و عشق، خشونت و احساس و نرم و خشن هستیم که ترکیبی جسورانه و کم سابقه را پیش روی ما میگستراند؛ نثری خاص که روایت غصه و قصههایی مردانه از دل اجتماع و در کنار نفسهای هر روزه مردم است. علی میرمیرانی روزنامهنگار، فیلمنامهنویس و برنامهساز تلویزیونی که پیشتر برنامه موفق تلویزیونی «گفتوگوی تنهایی» را روی آنتن... ادامه ›
کتاب صوتی در راه ویلا
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی در راه ویلا نوشتهی فریبا وفی، شامل 9 داستان کوتاه است که روایتهای گوناگونی را از مشکلات و دغدغههای زنان ایرانی ارائه میدهد. قهرمانان این مجموعه همگی زن هستند و نویسنده با مهارت و ریزبینی خود، مضامین اجتماعی و روانشناختی را در دل روایتها گنجانده است. درباره کتاب صوتی در راه ویلا: فریبا وفی این بار در کتاب صوتی در راه ویلا، قهرمان داستانهایش را از میان زنانی انتخاب کرده که به دلیل... ادامه ›
کتاب صوتی آریا
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی آریا نوشته زهره زاهدی داستان زندگی مردی به نام آریا را روایت میکند که خانواده خودش را از دست میدهد و در طول زمان با جمع کردن افراد بی سرو سامان دور خودش خانواده بزرگتری تشکیل میدهد که خیلی قویتر از خانواده اولش باشند. ادامه ›
کتاب صوتی پاگرد
- نویسنده: محمدحسن شهسواری
کتاب صوتی پاگرد نوشتهی محمدحسن شهسواری، قصهی چندین جوان در خانهای انتهای یک بنبست را به تصویر میکشد که از قضای روزگار در خلال درگیریهای کوی دانشگاه و خیابانها کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و ماجراهایی را رقم میزنند. این کتاب، داستانی از ماجراهای کوی دانشگاه در 18 تیر 1378 است. با این حال به طور مستقیم به آن حوادث نمیپردازد، بلکه قصهای در حواشی این رویداد را روایت میکند. شخصیتهای اصلی... ادامه ›
کتاب صوتی فاطمه فاطمه
- نویسنده: رحمت حقی پور
کتاب صوتی فاطمه فاطمه اثر رحمت حقی پور، بنمایه دینی دارد و دربردارنده سنت نذریپزان استان گیلان است. داستان درباره، دخترى به نام فاطمه است که سرطان روده دارد. پدر فاطمه به طرز مشکوکى به قتل رسیده و... در سنت نذریپزان استان گیلان، آش حضرت فاطمه زهرا پخته میشود و در واقع در این کتاب به آداب و رسوم مربوط به اینگونه مراسمات پرداخته شده است. در این کتاب سعی شده تا سنتها و ارزشهای دینی و اخلاقی... ادامه ›
کتاب صوتی سال درخت
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب صوتی سال درخت نوشتهی ضحی کاظمی، به شرح زندگی یک خانوادهی اصیل ایرانی میپردازد و از زبان یکی از فرزندان این خانواده به نام پیمان که سالها پیش در یک درگیری چاقو خورده و به قتل رسیده، روایت میشود. دربارهی کتاب صوتی سال درخت: کتاب صوتی «سال درخت» رمانی جذاب و غافلگیر کننده دربارهی فرزندان زن و شوهری به نام علی و زری است. پیمان، پویا، پریسا نام فرزندان آنهاست که این سه شخص آخرین... ادامه ›
کتاب صوتی خط چهار مترو
- نویسنده: لیلی فرهادپور
لیلی فرهادپور در کتاب صوتی خط چهار مترو، روایتگر داستان زنی در آستانه میانسالی است که در فضایی ملتهب و ناآرام قرار دارد و با مرور خاطرات گذشته خود قصه زندگیاش را برای فرد دیگری به نام رهنما تعریف میکند. درباره کتاب صوتی خط چهار مترو: لیلی به یکی از ایستگاههای مترو میرود تا هر چه سریعتر خودش را بر سر قرار با دوستش شعله برساند؛ اما ناخواسته در مسیر حرکت قطار میافتد و دچار حادثه میگردد و به... ادامه ›
کتاب صوتی آدمهای اشتباهی
- نویسنده: شیوا مقانلو
کتاب صوتی آدمهای اشتباهی نوشتهی شیوا مقانلو، مجموعهای از چند داستان کوتاه است که مشکلات انسانها در جامعهی مدرن و امروزی را به تصویر میکشد. آدمهای اشتباهی از لحاظ حجم نگارش طولانیتر از سایر آثار شیوا مقانلوست و موضوعاتی از قبیل روابط انسانها و سوء استفادههای آنها از یکدیگر و نیز ارجاعات تاریخی و بازی با اسطورهها را دربرمیگیرد. این مجموعه همانطور که از عنوانش مشخص است داستان... ادامه ›
کتاب صوتی از شیطان آموخت و سوزاند
- نویسنده: فرخنده آقایی
کتاب صوتی از شیطان آموخت و سوزاند نوشته فرخنده آقایی، زندگی و وضعیت زنی تنها و بیخانمان را در شهری شلوغ روایت میکند. این رمان برنده جایزه هفتمین دوره کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات و نامزد دومین دوره جایزه پروین اعتصامی بوده است. در ابتدای رمان مخاطب گمان میکند راوی دختری کمسن و بیسرپناه و فقیر است اما هرچه جلوتر میرود زوایای پنهان داستان آشکار میشود و سوالاتی که در ذهن مخاطب به... ادامه ›
کتاب صوتی خواب گل سرخ
- نویسنده: چیستا یثربی
کتاب خواب گل سرخ نوشته چیستا یثربی، روایتگر داستان زندگی آدمهای معمولی است، درست همان افرادی که در طول روز در کوچه و خیابان با آنها مواجه میشوید. تمامی انسانها میخواهند از غار تنهاییشان بیرون بیایند و با دیگران معاشرت کنند و به این ترتیب انسانهای دیگر را نیز از تنهایی دربیاورند. آدمی ذاتاً میخواهد که دوست بدارد و دوست داشته شود. اما ممکن است این کار به خصوص در دنیایی که در آن زندگی... ادامه ›
کتاب صوتی خاطرات اردیبهشت
- نویسنده: جعفر مدرس صادقی
کتاب صوتی خاطرات اردیبهشت نوشته جعفر مدرس صادقی، روایتگر روزهای زندگی پیرمردی جنگجو و چالشگر در ماه اردیبهشت است. کتاب خاطرات اردیبهشت داستان مردی است که همچنان خود را جوان میپندارد. میخواهد با تمام دنیا بجنگد و همه را شکست دهد. دوست دارد چیزهایی را که میخواهد به راحتی به دست آورد. او نمونهای از یک انسان امروزی است. فردی که کارهای بسیاری را در زندگیاش انجام نداده و حسرتها و حرفهای نگفته و... ادامه ›
کتاب صوتی گنج
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی گنج داستان کوتاهی از جلال آل احمد، نویسندهی فقید ایرانی است. راوی این اثر پیرزنیست که نزد همگان به «خاله» شهره است. او در طول داستان ماجرای غمانگیز دختری به نام بتول را روایت میکند که از بد روزگار، با مردی دورهگرد ازدواج کرده و با سرنوشتی دشوار مواجه میشود. درباره کتاب صوتی گنج جلال آل احمد نامی آشنا برای دوستداران و دنبالکنندگان ادبیات معاصر ایران است. این داستاننویس برجسته... ادامه ›
کتاب صوتی مسافر
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی مسافر به قلم زهره زاهدی به تحریر درآمده است. این تویی، تنها، مبهوت، زیر باران. به دو انتهای جاده نگاه میکنی و با این حال نه مبدا و نه مقصد را نمییابی. این تویی بعد از این همه سال، بعد از این همه رنج ناخواسته. ایستاده در نیمه راه، خسته و یخ کرده، چشم به راه فریادرس! ادامه ›
کتاب صوتی کافورپوش
- نویسنده: عالیه عطایی
کتاب صوتی کافورپوش نوشتهی عالیه عطایی، داستان مرد جوانی به اسم «مانی رفعت» را روایت میکند که به دنبال خواهر دوقلویش است و در این راه حقایق عجیبی را متوجه میشود. این کتاب در سال 1393 برنده جایزه ادبی مهرگان شد. درباره کتاب صوتی کافورپوش: عالیه عطایی در این داستان درمورد مرد 33 سالهای نوشته که در جستجوی خواهر دوقلوی خودش است. او در این مسیر هرچه جلوتر میرود، حقایقی را متوجه میشود که باورشان... ادامه ›
کتاب صوتی توپچنار
- نویسنده: انسیه شاه حسینی
کتاب صوتی توپچنار اثر انسیه شاه حسینی، داستان زندگی دختری به نام فرزانه است که به منظور تامین بخشی از مخارج خانواده، آموزگاری نهضت سواد آموزی را میپذیرد و به روستای توپچنار میرود. مردم روستا با مشکلات گوناگونی مواجهاند که همین امر مانع تحصیل فرزندانشان میشود، از این رو فرزانه علاوه بر تدریس نقش مشاور و مددکار را ایفا میکند. او ضمن صحبت با خانوادههای روستایی، زمینه تحصیل فرزندان آنها را... ادامه ›
کتاب صوتی دختری که خودش را خورد
- نویسنده: سعید محسنی
سعید محسنی در کتاب صوتی دختری که خودش را خورد، قصه مرد معلمی را به تصویر میکشد که یک زندگی تکراری و ملالانگیز دارد و همواره خسته و تنهاست اما وقتی به شکلی غیرمنتظره درگیر یک ماجرای پلیسی میشود، زندگی او تغییر میکند. درباره کتاب صوتی دختری که خودش را خورد: شخصیتی جامعهگریز و منزوی را تصور کنید که تحت فشار اقتصادیست و زندگی یکنواخت و ملالتباری دارد و مجبور است هر روز مثل تمام آدمهای دیگر... ادامه ›
کتاب صوتی لبخند مسیح
- نویسنده: سارا عرفانی
سارا عرفانی در کتاب صوتی لبخند مسیح به بررسی مشکلات نسل جوان میپردازد، نسلی که همیشه به دنبال حقیقت و جستجوی راستی هستند. این اثر اتفاقات زندگی دختری جوان و مستقلی به اسم نگار را بیان میکند. دختری که بعد از آشنایی با شخصی مسیحی وارد عرصه تازهای در زندگی خود میشود. نگار مترجم است. روزی او مقالهای خارجی دربارهی سینما را مطالعه میکند و درگیر این مقاله میشود و سوالات زیادی در ذهنش شکل... ادامه ›
کتاب صوتی شکری، پسر یعقوب
- نویسنده: سیامک ایثاری
روایتی از تقابل جنگ و آرمانگرایی! سیامک ایثاری در کتاب صوتی شکری، پسر یعقوب داستان مرد جوانی را روایت میکند که در هنگامهی جنگ به شهر خود برگشته و با مشاهده ویرانی و خرابی آن به یاد گذشته و خاطراتش میافتد؛ گذشتهای که هیچوقت رهایش نمیکند. درباره کتاب صوتی شکری، پسر یعقوب: مجاهدین خلق، چریکهای فدایی خلق، جبهه ملی یا حزب توده؟ با کدام یک از این اصطلاحات آشنایی دارید؟ اگر جزو کسانی باشید که... ادامه ›
کتاب صوتی آمار دقیق مردهها
- نویسنده: آیین نوروزی
آیین نوروزی شخصیتهای کتاب صوتی آمار دقیق مردهها را با گره مرگ به هم مرتبط کرده است. او تأثیر مواجهات مختلف با مرگ و جدایی را در سه روایت مجزا نشان میدهد. در این رمان پرفروش هرکدام از شخصیتها سعی میکنند به شکل متفاوتی واقعیت محتوم زندگی را برای خود قابلتحمل کنند. دربارهی کتاب صوتی آمار دقیق مردهها نقطهی شروع داستان در کتاب صوتی آمار دقیق مردهها سکون و آرامش پوشالی شخصیتهای رمان است.... ادامه ›
کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
یازده شخصیت کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت، هر کدام بهنوعی در حال مبارزه هستند و سعی دارند در بازی زندگی به راه نجات برسند. امیرحسین شربیانی در دومین رمان خود شخصیتهایش را در دل حوادث آبان 98 و در بنبست تکیهدولت میبرد. شصخیتهای کتاب آدمهایی هستند که هر کدام دغدغهای متفاوت دارند و شاید آرمانهایشان با هم فرق داشته باشد؛ اما در این برههی حساس، سرنوشتشان به یکدیگر گره خورده است. دربارهی... ادامه ›