معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی مهرگیاه
- نویسنده: امیرحسن چهلتن
داستانی تأملبرانگیز و شنیدنی دربارهی مصائب زن بودن در جامعهی سنتزدهی ایران! کتاب صوتی مهرگیاه، رمانی کوتاه به قلم نویسندهی نامآشنای ایرانی، امیرحسن چهلتن است. او در این اثر شما را به دههی 1320 بُرده و به روایت گوشههایی از زندگی دو زن به نامهای شمسالضحی و رفعت میپردازد. درباره کتاب صوتی مهرگیاه: امیرحسن چهلتن (Amir Hassan Cheheltan) یکی از مهمترین نویسندگان حال حاضر ایران است. سبک... ادامه ›
کتاب صوتی کاتوره
- نویسنده: بیتا شباهنگ
کتاب صوتی کاتوره رمانی از بیتا شباهنگ است. شباهنگ در این کتاب، راوی زندگیِ مردی است که روزمرگیهای بیهدفش را حادثهای غیرقابل پیشبینی بهشدت زیر و رو میکند. او که شخصیتی آرام و منزوی دارد، یک روز سارقِ کیفِ یک زن را دنبال میکند، کیف را پس میگیرد و به زن برمیگرداند و اینچنین، ماجراهایی عجیب در زندگیاش آغاز میشود... دربارهی کتاب صوتی کاتوره بیتا شباهنگ در کتاب صوتی کاتوره، تصویری... ادامه ›
کتاب PDF که هنوز من نبودم...
- نویسنده: لیلی بخشی
خورشید نمیخواهد هیچ عشقی را بپذیرد. بلکه فقط میخواهد مانند یک فرد معمولی زندگی کند. لیلی بخشی در کتاب که هنوز من نبودم...، داستان دختری را روایت میکند که از توجه و عشق بیزار است و آرزوی گم شدن در میان دیگر مردم را دارد. دربارهی کتاب که هنوز من نبودم... زنان در جامعه و تاریخ رسمی ما، همواره در حاشیه بودهاند؛ انگار سیاهلشگری باشندکه فقط در گوشهی تصویر ایستادهاند و زندگی مردان را تماشا... ادامه ›
مجازاتی برای عشق
- نویسنده: حبیبه باقری
داستان عشقی پر فراز و نشیب! کتاب مجازاتی برای عشق از حبیبه باقری، ماجرای عشقی را روایت میکند که ریشه در دوران نوجوانی «فریبا» و «سامان» دارد. احساسی که در آستانهی جوانی برملا میشود و با گذر زمان، اتفاقات غیرمنتظرهای را همراه خود میآورد. دربارهی کتاب مجازاتی برای عشق معمولاً با پا گذاشتن به دنیای بزرگسالی، رویاهای کودکی و نوجوانی را از یاد میبریم و اکثر اوقات تفاوتی هم ندارد که این رویا در... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که نفسش را کشت
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی مردی که نفسش را کشت نوشتهی صادق هدایت، درمورد مردی به اسم «حسینعلی» است که معلمی ساده بوده و برای یافتن حقیقت و رسیدن به عرفان از همهٔ نیازهای مادی خود دست میکشد. نویسنده در این داستان به نکوهش خرافات و معضلات اجتماعی جامعه در آن زمان پرداخته است. این اثر یکی از داستانهای مجموعهٔ «سه قطره خون» است. دربارهٔ کتاب صوتی مردی که نفسش را کشت: حسینعلی در مسیر سیر و سلوک خود با تنهایی و... ادامه ›
کتاب فصلهای یک زندگی
- نویسنده: ژیلا شجاعی
ژیلا شجاعی در کتاب فصلهای یک زندگی داستان زندگی پرتلاطم دختری به نام ستاره را به تصویر میکشد. هر فصلی از زندگی به او صبر، استقامت، خودداری و شجاعت میآموزد و سرنوشت، او را از دختری ضعیف به زنی قوی تبدیل می کند. دربارهی کتاب فصلهای یک زندگی: ستاره آدم ضعیفی بود که از خوشبختی دیگران دل گیر میشد و از شادی دوستانش گریان. او بر سر کوچک ترین موضوعی آن قدر قیل وقال راه میا نداخت که همه را از... ادامه ›
کتاب او؛ یک زن
- نویسنده: چیستا یثربی
کتاب او؛ یک زن، اثر پرفروش چیستا یثربی، رمانی موفق در ژانر اجتماعی است که به موضوع ازدواج اجباری و تبعات ویرانگر آن پرداخته است. این رمان مانند دیگر داستانهای یثربی در عین روان بودن، پیچیدگیهایی دارد که بر جذایت این اثر میافزاید. او؛ یک زن، روایتگر زندگی دختری است که در سن نوجوانی حوادث تلخی را تجربه میکند و در طول زندگیاش با چالشهایی روبهروست که شخصیتی متفاوت و بیمارگونه از او میسازد.... ادامه ›
کتاب عزیز
- نویسنده: سعید نجفی
در کتاب عزیز، نوشتهی سعید نجفی، داستان زندگی پیرزنی را میخوانید که به همراه نوهاش فواد، در خانهای دوطبقه زندگی میکند. او دوست دارد نوهاش هرچه زودتر سروسامانی بگیرد. از قضا چهار دختر دانشجو مستاجر عزیز میشوند و میان فواد و یکی از این دخترها به نام نجوا رابطهای عاشقانه برقرار میگردد. دربارهی کتاب عزیز بازگشت به سنتها و تماشای زندگی از دریچهی چشم کسانی که میراثدار آداب و رسوم و فرهنگ... ادامه ›
کتاب صوتی ورق پارههای زندان
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی ورق پارههای زندان مجموعهای متشکل از چهار داستان کوتاه شنیدنی به قلم بزرگ علوی است. این داستانها که همگی تمی اجتماعی دارند، مایهی اصلی خود را از تجارب نویسنده در زندانهای رژیم رضاشاه، در سالهای منتهی به دههی 1320 گرفتهاند. درباره کتاب صوتی ورق پارههای زندان: کمتر کتابخوان ایرانیای هست که نام بزرگ علوی را نشنیده باشد؛ او یکی از پیشگامان داستاننویسی مدرن در زبان فارسی، و از... ادامه ›
کتاب رنگ گل نسترن
- نویسنده: زهرا رضازاده
کتاب رنگ گل نسترن، رمانی ایرانی به قلم زهرا رضازاده است که داستانی عاشقانه را روایت میکند. روایت زندگی دختری به نام مها که پس از فوت پدرش به همراه مادر به خانهی دایی رفته و از اینجاست که اتفاقات جدیدی در زندگی او رقم میخورد... دربارهی کتاب رنگ گل نسترن کتاب رنگ گل نسترن، نوشتهی زهرا رضازاده، رمانی در ژانر عاشقانه و اجتماعی است که روایتگر داستان زندگی دختری به نام مهاست. او که بعد از فوت... ادامه ›
کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس
- نویسنده: اسماعیل فصیح
اسماعیل فصیح این بار با تلفیق طنز، تراژدی و اساطیر ایرانی داستانی به یادماندنی برایتان روایت میکند. کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس ماجرای زنی اهوازی را شرح میدهد که حافظه خود را از دست داده و فقط کلمه آریان را تکرار میکند. این موضوع پای دکتر جلال آریان را به میان میآورد که به این زن کمک میکند تا پسرش را بیابد. درباره کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس: کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس (Pars's comic-tragedy)... ادامه ›
کتاب صوتی بیوهکشی
- نویسنده: یوسف علیخانی
کتاب صوتی بیوهکشی اثر یوسف علیخانی داستان زندگی دختری است به نام خوابیده که با هفت برادر به ترتیب ازدواج میکند، بعد از مرگ بزرگترین برادر که نامش بزرگ است، به عقد دومی در میآید و بعد از مرگ برادر دوم، زن برادر سوم میشود و به همین ترتیب الی آخر. بیوهکشی حاوی پیامی است از ناکارآمدی سنتهای منسوخ گذشته در زمان امروز. وقایع این رمان در بخشی از گیلان و چنان که از ظواهر امر برمیآید، در اواخر... ادامه ›
کتاب صوتی 53 نفر
- نویسنده: بزرگ علوی
بزرگ علوی در کتاب صوتی 53 نفر، وضعیت سیاسی و اجتماعی دوران رضاشاه را به خوبی توصیف کرده و با روش داستان و مستندنگاری، خاطراتش را به عنوان یک فعال سیاسی چپ در زندانهای پهلوی شرح داده است. درباره کتاب صوتی 53 نفر: بزرگ علوی به عنوان یکی از فعالان سیاسی حزب توده در زمان حکومت رضاشاه از سال 1316 تا 1320 به همراه همفکران خود در زندان به سر میبرد و کتاب صوتی 53 نفر نیز حاصل خاطرات و تجربیات او در... ادامه ›
کتاب صوتی زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی زن زیادی نوشته جلال آل احمد، دربرداندهی 9 داستان کوتاه در مورد زنان و دردهای اجتماعی آنهاست و صدای زنان در اجتماع نابرابر و مردسالار ایران را به تصویر میکشد، نابرابریهایی که حتی زن را از حقوق اولیهی خود محروم کرده و آن را در سلطهی فرهنگی و سنتی جامعه قرار میدهد. زن زیادی یکی از مهمترین آثار جلال آل احمد است که دیدگاه او را درباره خرافات و سنتهای غلط و همینطور زنان در جامعه... ادامه ›
کتاب صوتی شبهای ورامین
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی شبهای ورامین، دربرگیرندهی داستان کوتاهی با همین عنوان از نویسندهی شهیر ایرانی، صادق هدایت است. این اثر که نخستین بار در مجموعه داستانِ سایهروشن به چاپ رسید، از خلال روایت قصهی یک مرد و یک زن، به ترسیم تضادهای موجود در فرهنگ ایرانی میپردازد. درباره کتاب صوتی شبهای ورامین: بیهیچ تردیدی، صادق هدایت از برجستهترین و مهمترین نویسندگان ادبیات معاصر ایران و از پیشروان داستاننویسی... ادامه ›
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب سوم: در مرز دیدار روشنان
- نویسنده: حمیدرضا منایی
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب سوم: در مرز دیدار روشنان نوشتهی حمیدرضا منایی، در قالب داستانی جذاب و تلخ به شناخت و بررسی عوامل مهمترین مشکل اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى امروزه یعنی اعتیاد میپردازد که عوارض ناشى از آن تهدیدى خطرناک براى جامعه بشرى به شمار میآید. کتاب صوتی برج سکوت به صورت سه کتاب به نامهای «نمایش مرگ»، «دیوار شیشهای» و «در مرز دیدار روشنان» در کتابراه منتشر شده و موضوعی خاص را شرح... ادامه ›
کتاب صوتی میهن پرست
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی میهن پرست نوشتهٔ صادق هدایت داستانی کوتاه درباره مردی به اسم «سیدنصراللّه» است که به عنوان مبلغ دینی در وزارت معارف فعالیت میکند و برای هدایت کردن مسلمانان هندوستان به ماموریت فرستاده میشود. این داستان از مجموعه «سگ ولگرد» انتخاب شده است. درباره کتاب صوتی میهن پرست: صادق هدایت آخرین مجموعه داستان خود یعنی سگ ولگرد (The Stray Dog) را در سال 1321 منتشر کرد. این مجموعه دارای هشت داستان... ادامه ›
کتاب صوتی بن بست
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی بن بست نوشتهٔ صادق هدایت، داستان کوتاه مردی تنها به اسم «شریف» را روایت میکند که دچار ملال و پوچی شده تا زمانیکه در محل کارش با جوانی آشنا میشود و زندگیاش را تغییر میدهد. این داستان از مجموعه «سگ ولگرد» انتخاب شده است. درباره کتاب صوتی بن بست: سالها پیش شریف از یک خانواده اعیان در شهرستان برای ادامه تحصیل به تهران آمد و بعد از پایان تحصیلات به شهرش بازگشت. او حالا به رئیس اداره... ادامه ›
کتاب طلعت
- نویسنده: مهری رضا پناه
در کتاب طلعت نوشتهی مهری رضا پناه فرازونشیبهای زندگی یک دختر روستایی در دههی سی خورشیدی و در روستای کوهدشت به تصویر کشیده میشود. طلعت که نام رمان از وی گرفته شده است، مصائب زندگی را به جان میخرد و دم بر نمیآورد. نویسندهی کتاب، در این رمان سختکوشی انسانها در میانهی سختی و دشواری زندگی را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب طلعت رمان طلعت، داستان زندگی دختری است که در سال 1330 در روستای... ادامه ›
رمان شاخه نبات
- نویسنده: حمزه سردادور
حمزه سردادور از پاورقینویسان قدیمی ایرانی است که رمانهای تاریخی فراوانی از وی در چند دهه اخیر به بازار کتاب راه یافته است و تجدید چاپهای متعدد این آثار نشانگر محبوبیت و عامهپسندی آنها است. سردادور در سال ۱۲۷۵ هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد؛ از دهه بیست تا اواخر دهه چهل در مجله «اطلاعات هفتگی» پاورقی نوشت و از عوامل جذابیت و فروش آن مجله، یکی نیز داستانهای پرآبوتاب سردادور بود که پس از... ادامه ›
کتاب موریانه
- نویسنده: بزرگ علوی
بزرگ علوی در کتاب موریانه، همگام با خط اصلی داستان، ساختار و ساختمان از هم پاشیده نظام شاهنشاهی را از زبان یک ساواکی و همراه با دستچین کردن تصاویر، موقعیتها و لحظههایی از عملکرد افراد چه در زندگی خصوصی و چه در زندگی سیاسی - اجتماعی را به تصویر میکشد. یک ساواکی که تنها پسر خانواده است، ناخواسته و از روی ناآگاهی قربانی ساواک میشود و در راهی قدم میگذارد که دیگر برایش هیچ جای برگشتی نیست.... ادامه ›
کتاب پاییز تنهایی
- نویسنده: مینا رمضانیان
کتاب پاییز تنهایی روایت مشکلات دختری به اسم مینا و تنهایی او در مواجهه با آنهاست. مینا رمضانیان در این اثر در کنار به تصویر کشیدن تعارضات عاطفی و احساسی، به گوشهای از مسائل اجتماعی زنان مانند خشونت خانگی میپردازد که نتیجه آن داستانی چندبعدی و چالشبرانگیز است. درباره کتاب پاییز تنهایی: کتاب پاییز تنهایی از مینا رمضانیان اثری عاشقانه است که در روایت خود به مشکلات اجتماعی زنان هم اشاره میکند.... ادامه ›
کتاب صوتی آقادار
- نویسنده: مریم سمیع زادگان
روایتی لطیف از عشق، مرگ و ایمان! کتاب صوتی آقادار نوشتهی م ریم سمیع زادگان به ماجراهای پیرمردی میپردازد که متولی امامزادهای در یکی از روستاهای خیالی شمال کشور است. ملاسلیمان که بعد از فوت همسرش تنها شده روزگارش را به مرور خاطرات میگذراند و به این وسیله داستانی عاشقانه را با ما درمیان میگذارد. دربارهی کتاب صوتی آقادار داستان زیبای آقادار زندگی متولی یک امامزاده گمنام را روایت میکند.... ادامه ›
کتاب اینسامنیاک
- نویسنده: مریم چاهی
کتاب اینسامنیاک به قلم مریم چاهی در کنار به تصویر کشیدن قصهای با درون مایهی تخیلی، روایتگر زندگی افرادی است که به عشق زندگی در جوامع غربی بدون تحقیق و بررسی درست پا به خاک غربت گذاشته و بعدها با مشکلات بسیاری مواجه میشوند. در رابطه با کتاب اینسامنیاک چند نکته مهم وجود دارد که حتما باید قبل از خواندن آن بدانید. اینسامنیاک به کسی گفته میشود که دچار کم خوابی مفرط باشد. مریم چاهی با تحقیقات... ادامه ›