معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی بخت و بختک
- نویسنده: فیروزه کاویان
کتاب صوتی بخت و بختک روایت داستانیِ سرگرمکنندهای از فیروزه کاویان است. کاویان با زبان گرم و صمیمانهی خود، ضمن روایت داستانی شنیدنی، مخاطبانش را به یاد نوستالژیهای دهههای شصت و هفتاد میاندازد و از سادگی و صفای دوران کودکی در آن دوران میگوید. دربارهی کتاب صوتی بخت و بختک فیروزه کاویان در کتاب صوتی بخت و بختک راوی ماجراهای یک تعطیلات تابستانی از زبان دختری است که در دههی شصت زندگی میکند.... ادامه ›
کتاب نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
جلال آل احمد در کتاب نفرین زمین که یکی از خواندنیترین آثارش محسوب میشود، ورود مدرنیته به ایران را روایت میکند. در این داستان آل احمد به عنوان معلمی برای تدریس به روستایی دور افتاده فرستاده شده است. او ماجرای تحولات و رویدادهای آبادی و هر آنچه در مدت نه ماه اقامت خود در دِه دیده، شنیده و آزموده را به صورت یادداشتهای روزانه ثبت میکند. سرانجام یادداشتهای او هنگامی که به روستای دیگری منتقل... ادامه ›
کتاب صوتی مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی مدیر مدرسه شاهکار دیگری از جلال آل احمد، روشن فکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی است که با استفاده از زبان تلخ و برندهی طنز، کم و کاستیهای جامعهی ایران در دههی 30 را به تصویر میکشد. کتاب صوتی مدیر مدرسه روایتگر زندگی مردی است که از شغل معلمی خسته شده و برای راحتی خود و درآمد بیشتر با پرداخت مقداری رشوه به مدیر مدرسه منصوب میشود، بیآنکه بداند چه مشکلاتی به دنبال خواهد داشت.... ادامه ›
کتاب منی که من نیستم
- نویسنده: نازنین نصیر
کتاب منی که من نیستم نوشتهی نازنین نصیر، سرگذشت دختری به نام سوفی را به تصویر میکشد که عاشق یکی از همکلاسیهای خودش شده است و به رغم مخالفتهای خانواده و جامعه، به صورت پنهانی با او ارتباط برقرار میکند. دربارهی کتاب منی که من نیستم: نازنین نصیر در این اثر، داستانی را شرح میدهد که کمتر در ادبیات ما به آن پرداخته شده است. شما در کتاب منی که من نیستم، با زندگی دختری آشنا میشوید که در قلبش... ادامه ›
کتاب نقطه آرامش
- نویسنده: فرزانه جدیدی
کتاب نقطه آرامش، نوشتهی فرزانه جدیدی، نویسنده جوان ایرانی، داستانی عاشقانه و اجتماعیست از گذشته تا امروز. نویسنده در این داستان فضایی ترسیم کرده تا خوانندگان بتوانند با شخصیتهای اصلی که از جامعه واقعی الهام گرفته شدهاند، همراهی نمایند. کتاب نقطه آرامش به قلم فرزانه جدیدی را انتشارات افسانه نیاکان به چاپ رسانده است. در بخشی از کتاب نقطه آرامش میخوانیم انقدر که با چشم من رو نشون میدادن.... ادامه ›
کتاب یلداترین شب
- نویسنده: فاطمه لشگری
فاطمه لشگری در کتاب یلداترین شب داستان عاشقانه و تلخ زندگی بانویی جوان را روایت میکند که مورد خشونتهای اجتماعی و تبعیض جنسیتی قرار گرفته است. او که اکنون وکیلی زبردست و ماهر است، با پذیرش پروندهای به یکی از بزرگترین رازهای زندگی شخصیاش پی میبرد. درباره کتاب یلداترین شب: نویسنده در رمان عاشقانه یلداترین شب، داستان دختر جوانی به نام هستی را به تصویر میکشد که وکیل است و در زندگی زخمهای... ادامه ›
کتاب صوتی بادبان
- نویسنده: محمد مولانا
کتاب صوتی بادبان، اثری از محمد مولانا، نویسندهی معاصر ایرانی است. خانمجانِ داستانِ بادبان، مادربزرگی مهربان و خوشقلب است که در خانهاش همیشه به روی همه باز است. بادبان، خاطراتِ شیرین خانهی مادربزرگ و همصحبتیهای گرم و دلچسب با او را به یاد میآورد. دربارهی کتاب صوتی بادبان حیاط آبوجارو شده، بوی خوشِ خاک نمناک، گلدانهای شمعدانی رنگارنگ، سفرهای به سپیدی برف، سماور همیشه روشن، عطر... ادامه ›
کتاب صوتی آن مادران، این دختران
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی در کتاب آن مادران، این دختران به مسئلهی شکاف نسلها و رابطهی فرزندان و والدینشان پرداخته و در قالب داستانی اجتماعی، مهمترین و عمیقترین مشکلات جامعهی کنونی را به تصویر کشیده است. نویسنده در این کتاب جسورانه به روایت زندگی ثریا و دخترش آنا میپردازد که با گذر زمان از هم فاصله گرفته و در درک و همدلی با یکدیگر ناتوان شدهاند. درباره کتاب صوتی آن مادران، این دختران: بلقیس سلیمانی... ادامه ›
کتاب اسب چوبی
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب اسب چوبی داستان شکاف میان دو نسل است. روایت مادرانی که از فرزندانشان توقعاتی بهظاهر بهجا دارند؛ اما شرایط زمانه و مشکلات آنها را درک نمیکنند. الهام فلاح در این کتاب روایتگر زندگی زنی است که روزگار، عشق و شور زندگی را از یاد او برده. او که سالها بدون هیچ علاقهای با شوهرش زندگی میکرده، پس از آغاز دوران ورشکستگی او، زندگی جدیدی را در پیش میگیرد... دربارهی کتاب اسب چوبی بعضی اوقات... ادامه ›
کتاب صوتی رقص مرگ
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی رقص مرگ داستانی کوتاه به قلم نویسندهی نامدار ایرانی، بزرگ علوی است. این اثر که نخستین بار در قالب مجموعه داستانِ «چمدان» به چاپ رسید، دربارهی آشناییِ پرماجرای یک زندانی سیاسی با مردی محکوم به اعدام است. درباره کتاب صوتی رقص مرگ: بزرگ علوی بیتردید یکی از بزرگترین چهرهها در ادبیات معاصر ایران است. سهم او در پایهریزی و اعتلای داستاننویسی مدرن در زبان فارسی، اگر بیشتر از چهرههایی... ادامه ›
کتاب صوتی گورکنها
- نویسنده: صادق چوبک
صادق چوبک از بزرگترین داستاننویسان ایرانی در دورهی معاصر است. در کتاب صوتی گورکنها یکی از داستانهای کوتاه برجستهی او را خواهید شنید. این داستان دربارهی زنی جوان در روستایی دورافتاده است که از مردی ناشناس باردار شده، و حالا با ننگِ رسوایی دستوپنجه نرم میکند. درباره کتاب صوتی گورکنها در میان آثار صادق چوبک، مجموعه داستان روز اول قبر اثری مهم و خواندنیست. داستانهای این مجموعه عموماً ذیل... ادامه ›
رمان گمشدهای در پاییز
- نویسنده: عارف علاپور
کتاب گمشدهای در پاییز رمانی اجتماعی در مورد آشنایی افشین با دختری که شغل عجیبی دارد و باعث میشود زندگیاش تغییر کند. این رمان بهصورت اولشخص با تعریف افشین با کلامی ساده و روان نوشته شده که خواندن آن کاملاً جالب خواهد بود. در رمان گمشدهای در پاییز شخصیت اصلی داستان (افشین مظاهری) به خاطر یک سری مسائل خاص با افرادی روبرو میشود که همیشه در زندگی از روبرو شدن با اینگونه افراد پرهیز داشته است.... ادامه ›
کتاب خانهی لهستانیها
- نویسنده: مرجان شیرمحمدی
کتاب خانهی لهستانیها نوشتهی مرجان شیرمحمدی، داستان زندگی آدمهایی است که در خانهای بزرگ در جنوب تهران زندگی میکنند، خانهای قدیمی که قصهها و رازهایی را در خود نهفته است. کتاب خانهی لهستانیها داستان سه نسل از انسانهای متفاوت در عصر پهلوی دوم را بازگو میکند. در این خانه هر کس اتاقی اجارهای دارد، عنصر نداشتن گره خورده با گذشتهای ترسناک که گاهی باعث رقم خوردن داستانهای مخوفی میشود.... ادامه ›
کتاب همایدر
- نویسنده: محمد رستمی نیا
چه اتفاقی میافتد که یارمحمد، خان خوشنام استرآباد دیار اجدادی خود را ترک میکند و روانه غربت میشود؟ محمد رستمی نیا در کتاب همایدر داستانی تاریخی یک خانواده را روایت میکند که به قصد انتقام دخترشان راهی مشهد میشوند. در این سفر اتفاقاتی برای آنها رخ میدهد که باعث میشود در روستایی جدید سکونت کنند و جلوه دیگری از زندگی را به نظاره بنشینند. درباره کتاب همایدر: رمانهای تاریخی و اجتماعی علاوه بر... ادامه ›
کتاب صوتی خط چهار مترو
- نویسنده: لیلی فرهادپور
لیلی فرهادپور در کتاب صوتی خط چهار مترو، روایتگر داستان زنی در آستانه میانسالی است که در فضایی ملتهب و ناآرام قرار دارد و با مرور خاطرات گذشته خود قصه زندگیاش را برای فرد دیگری به نام رهنما تعریف میکند. درباره کتاب صوتی خط چهار مترو: لیلی به یکی از ایستگاههای مترو میرود تا هر چه سریعتر خودش را بر سر قرار با دوستش شعله برساند؛ اما ناخواسته در مسیر حرکت قطار میافتد و دچار حادثه میگردد و به... ادامه ›
کتاب عاشقی مه آلود
- نویسنده: نادیا توکلی اسکوئی
نادیا توکلی اسکوئی در کتاب عاشقی مه آلود، ضمن پرداختن به مفاهیمی مثل دلدادگی، امید، خودخواهی و... شما را به دنیایی خواهد برد که عشق در آن معنایی متفاوت دارد. درباره کتاب عاشقی مه آلود: شخصیت اصلی این رمان دختری مقاوم و مستقل به نام آذر است که زیر بار اتفاقات تلخ زندگیاش کمر خم نمیکند. او رابطهای عاشقانه اما سرد و مه آلود با حمید دارد و زندگی یکنواختی را پشت سر میگذارد، تا اینکه تصادفی هولناک... ادامه ›
کتاب صوتی لبخند مسیح
- نویسنده: سارا عرفانی
سارا عرفانی در کتاب صوتی لبخند مسیح به بررسی مشکلات نسل جوان میپردازد، نسلی که همیشه به دنبال حقیقت و جستجوی راستی هستند. این اثر اتفاقات زندگی دختری جوان و مستقلی به اسم نگار را بیان میکند. دختری که بعد از آشنایی با شخصی مسیحی وارد عرصه تازهای در زندگی خود میشود. نگار مترجم است. روزی او مقالهای خارجی دربارهی سینما را مطالعه میکند و درگیر این مقاله میشود و سوالات زیادی در ذهنش شکل... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
زن زیادی نام یکی از مجموعه داستانهای جلال آل احمد نویسندهٔ معاصر ایران است. این مجموعه در واقع جمعآوری همهٔ داستانهای دربارهٔ زنان و با محوریت آنان در یک کتاب است، حال آنکه این داستانها از تمامی آثار آل احمد گردآمدهاند. زبان این مجموعه و این داستان، طنز با ادبیاتی مختص به زمان های قدیم است. همان موقع ها که زن ها دور هم جمع می شدند و مراسم سمنو پزان می گرفتند و در حاشیه ی مراسم، نقشه ی چیز... ادامه ›
کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار
- نویسنده: مصطفی مستور
کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار نوشتهی مصطفی مستور، درباره خانوادهای پایتخت نشین است که فرزندان آن هرکدام مشکلات و شرایط مخصوص به خود را دارند اما ناگهان یک شب نگار خواهر نوید بیخبر به خانه نمیآید و هیچکس نیز از او اطلاعی ندارد. درباره کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار: مصطفی مستور نویسنده پرمخاطب ایرانی این بار نیز در کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار،... ادامه ›
کتاب صوتی بچه مردم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی بچه مردم داستانی کوتاه از جلال آل احمد، نویسندهی نامدار ادبیات معاصر است. راوی این داستان زنی فقیر و درمانده است که پس از ازدواج با مردی سنتی، بچهای را که از شوهر قبلی خود داشته، سربهنیست میکند... درباره کتاب صوتی بچه مردم جلال آل احمد از آن دست نویسندگانیست که آثارشان نماینگر زمانهای است که در آن به سر میبرند. آل احمد در زمانهای پربلوا و پرآشوب به کار نویسندگی اشتغال داشت. در... ادامه ›
کتاب رقص خاکستر
- نویسنده: شیرین خوشنویس
کتاب رقص خاکستر، داستان گذر از دوراهیهاست، اما دوراهی زندگی «سلما»، قهرمان رمان شیرین خوشنویس، شاید برای خیلی ما آشنا باشد. سلما که در خانوادهای سنتی و سختگیر زندگی میکند، اینروزها با قبول در دانشگاه بر لبهی ارتفاعی بلند ایستاده و منتظر است تا بعد از سالها انتظار، بالهای پرواز خود را باز کند. اما باید دید این تصمیم بزرگ، که قطعاً آتش اختلاف با پدر و مادر را شعلهورتر خواهد کرد، چه... ادامه ›
کتاب صوتی سرزمین نوچ
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب صوتی سرزمین نوچ نوشتهی کیوان ارزاقی، از مهاجرت و تمام شیرینیها و تلخیهایش میگوید. از خدافظیها در فرودگاه و دل کندن از خانواده و وطن تا سفر به سرزمینی که برای یک زندگی ایدهآل انتخاب شده است. روایتی ناب از یک زن و شوهر ایرانی که به آمریکا مهاجرت میکنند اما همه چیز آنطور که باید پیش نمیرود. درباره کتاب صوتی سرزمین نوچ: زن و مردی ایرانی را تصور کنید که با آرزوهای فراوان و ساختن آرمان... ادامه ›
کتاب صوتی من از گورانیها میترسم
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی من از گورانیها میترسم نوشته بلقیس سلیمانی، روایتگر زندگی زنیست که به مبارزه ذهنی و عملی با سنتهای قدیمی میپردازد، سنتهایی که دست و پای او را بستهاند و لحظهای آنها را دوست دارد و لحظهای از آنها متنفر است. داستان کتاب صوتی من از گورانیها میترسم در شهر کوچکی به نام گوران رقم میخورد و دربارهی ترسهای زنی میانسال است که بعضی از آنها حاصل روان ناآرام او و بعضی دیگر، دستآورد... ادامه ›
کتاب خدا هرگز دیر نمیکند
- نویسنده: شهین ترک زبان
کتاب خدا هرگز دیر نمیکند به قلم شهین ترک زبان، داستان پرفراز و نشیب دختری را به تصویر میکشد که حضور دو مرد عاشق در زندگیاش او را با چالشهایی عجیب مواجه میکند. دربارهی کتاب خدا هرگز دیر نمیکند: این کتاب رمانی اجتماعی با مضمونی عاشقانه است که داستان زندگی دختری به نام زری کیانی را روایت میکند. زری به تنهایی زندگی میکند و همسایهای متاهل به نام مراد دارد که مزاحمتهایی برای او ایجاد... ادامه ›