معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب رقص خاکستر
- نویسنده: شیرین خوشنویس
کتاب رقص خاکستر، داستان گذر از دوراهیهاست، اما دوراهی زندگی «سلما»، قهرمان رمان شیرین خوشنویس، شاید برای خیلی ما آشنا باشد. سلما که در خانوادهای سنتی و سختگیر زندگی میکند، اینروزها با قبول در دانشگاه بر لبهی ارتفاعی بلند ایستاده و منتظر است تا بعد از سالها انتظار، بالهای پرواز خود را باز کند. اما باید دید این تصمیم بزرگ، که قطعاً آتش اختلاف با پدر و مادر را شعلهورتر خواهد کرد، چه... ادامه ›
کتاب آینهی واژگون
- نویسنده: رها تمیمی
کتاب آینهی واژگون نوشتهی رها تمیمی به سختیهای زندگی دختری به نام رها میپردازد که ترنسکشوال محسوب میشود و به رغم مخالفتهای خانواده و جامعه، عمل تغییر جنسیت را انجام داده است. این کتاب علاوه بر پرداختن به مشکلات این دختر، عاشقانهای جذاب نیز در دل خود دارد. رمان متفاوت و جذاب آینه واژگون دربارهی زندگی ترنسکشوالی به نام رها است که با وجود مخالفتهای پدرش تغییر جنسیت داده است. او در میان... ادامه ›
کتاب صوتی میرزا
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی میرزا اثر بزرگ علوی شامل شش داستان کوتاه است که بزرگ علوی در طول ۱۵ سال اول زندگی در آلمان نگاشت. بزرگ علوی از افراد تأثیرگذار بر ادبیات ایران در قرن بیستم و یک چهرهی سیاسی روشنفکر در آن دوران شناخته میشود. وی عضو گروه پنجاه و سه نفرهای از روشنفکران سوسیالیست بود که سرانجام دستگیر شده و به زندان رفتند. بزرگ علوی کتاب پنجاه و سه نفر و ورق پارههای زندان را در دوران اسارت خود به... ادامه ›
کتاب خدا هرگز دیر نمیکند
- نویسنده: شهین ترک زبان
کتاب خدا هرگز دیر نمیکند به قلم شهین ترک زبان، داستان پرفراز و نشیب دختری را به تصویر میکشد که حضور دو مرد عاشق در زندگیاش او را با چالشهایی عجیب مواجه میکند. دربارهی کتاب خدا هرگز دیر نمیکند: این کتاب رمانی اجتماعی با مضمونی عاشقانه است که داستان زندگی دختری به نام زری کیانی را روایت میکند. زری به تنهایی زندگی میکند و همسایهای متاهل به نام مراد دارد که مزاحمتهایی برای او ایجاد... ادامه ›
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی از رنجی که میبریم مجموعه داستانی از جلال آل احمد است که در دهههای 1310 و 1320 میگذرد و میکوشد فضای خفقانآور سیاسی و یأس اجتماعی آن دوران را نشان دهد. این کتاب از هفت داستان کوتاه تشکیل شده که بیشترشان در شمال کشور اتفاق میافتند و در هر کدام قصهی فردی روایت میشود که حکومت او را به دلایل سیاسی مجازات کرده است. دربارهی کتاب صوتی از رنجی که میبریم جلال آل احمد سال 1323 و در سن... ادامه ›
کتاب پسر خانمتاج
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب پسر خانمتاج رمانی است دربارهی روزهای پرالتهاب جنگ و قصهی عاشقیِ فرخ و خورشید. این رمان با قلمِ جذابِ مهرنوش رستمپور، از زاویهدید سومشخص، به روایتِ زندگی خانوادهای سنتی میپردازد که شکافِ عقیدتی و فرهنگی میان اعضای آن، سرنوشتِ تکپسرِ آنها، یعنی فرخ را دستخوش تغییر میکند. دربارهی کتاب پسر خانمتاج همهی ما زمانهایی به قضاوت خود نشسته و خود را محکوم کردهایم. دادگاههایی که گاه در... ادامه ›
کتاب من از گورانیها میترسم
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب من از گورانیها میترسم نوشته بلقیس سلیمانی، ماجرای ترسهای یک زن میانسال به اسم فرنگیس است که به مبارزه ذهنی و عملی با سنتهای قدیمی میپردازد، ترسهایی که برخی از آنها محصول روان ناآرام او و برخی محصول شرایط اجتماعیاش هستند. داستان کتاب از گورانیها میترسم در شهر کوچکی به نام گوران رقم میخورد و روایتگر زندگی زنیست که به مبارزه با سنتهایی میپردازد که دست و پای او را بستهاند. او... ادامه ›
کتاب صوتی همراه آهنگهای بابام
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب صوتی همراه آهنگهای بابام اثر نویسندهی معاصر علی اشرف درویشیان، شامل شش داستان کوتاه که تصویری از مسائل جامعه، مسائل طبقات فرودست، آرزوها و آمال و جلوهای از زندگی مردمان جامعه است. این کتاب با صدای گوینده و نویسندهی مازندرانی علی دنیوی ساروی ارائه شده است. داستانهای کتاب صوتی همراه آهنگهای بابام (With my father's melodies) از زبان کودک روایت میشود، اما قصه، قصه کودک نیست و روایتها و... ادامه ›
کتاب تو را صدا میکنم
- نویسنده: زهرا قلی پور
روایت جنگیدن برای زندگی... کتاب تو را صدا میکنم نوشتهی زهرا قلی پور داستان دختری است که نمیخواهد به قواعد سنتی و مردسالارانهی خانواده تن دهد و با مردی ازدواج کند که دوستش ندارد. نسیم که بنا بر اجبار پدرش باید با پسرعمهاش ازدواج کند، با دلی شکسته توسل میکند و خداوند زندگی عاشقانهی او را به شکل دیگری رقم میزند. دربارهی کتاب تو را صدا میکنم نسیم دختری ساده و محجوب است که خواهر دوقلویش با... ادامه ›
کتاب صوتی فاطمه فاطمه
- نویسنده: رحمت حقی پور
کتاب صوتی فاطمه فاطمه اثر رحمت حقی پور، بنمایه دینی دارد و دربردارنده سنت نذریپزان استان گیلان است. داستان درباره، دخترى به نام فاطمه است که سرطان روده دارد. پدر فاطمه به طرز مشکوکى به قتل رسیده و... در سنت نذریپزان استان گیلان، آش حضرت فاطمه زهرا پخته میشود و در واقع در این کتاب به آداب و رسوم مربوط به اینگونه مراسمات پرداخته شده است. در این کتاب سعی شده تا سنتها و ارزشهای دینی و اخلاقی... ادامه ›
کتاب PDF یک نفس فاصله
- نویسنده: طاهره خدادادیان
کتاب یک نفس فاصله، نوشتهی طاهره خدادادیان، زندگی دختری به نام ستاره را روایت میکند که بیشتر روزهای عمر خود را در محیط راکد خانه سپری کرده است. او دیگر از بیتجربگی و در قیدوبند دیگران بودن خسته شده و میخواهد قدم به اجتماع بگذارد. اما در این مسیر موقعیتهای تازهای پیش روی او قرار دارند که میتوانند او را با رویدادهای تلخی مواجه کنند. دربارهی کتاب یک نفس فاصله ستاره دختری بیتجربه، با آرزوهای... ادامه ›
کتاب صوتی گجسته دژ
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی گجسته دژ نوشتهی صادق هدایت، ماجرای عجیب و وهمآلودی زنی به اسم «خورشید» را روایت میکند که دخترش ماهگرفتگی عجیبی روی پیشانیاش دارد و همین موضوع باعث بروز اتفاقات وهمانگیزی میشود. این داستان اولینبار در مجموعه داستان «سه قطره خون» چاپ شد. درباره کتاب صوتی گجسته دژ: فضای داستانهای صادق هدایت همیشه پر از رمز و راز است. با مطالعه آثار او غرق در فضای داستان میشویم و تحت تأثیر... ادامه ›
کتاب قند تلخ
- نویسنده: مریم حاتمی
کتاب قند تلخ نوشتهی مریم حاتمی، مجموعهای از درد و دلها و تجربیات دهها زن و مردی است که در چند شخصیت محوری داستان خلاصه شده و به نگارش درآمده، با این هدف که شاید حتی یک خوانندهی این رمان بتواند تصمیم بهتری در مسیر زندگی خود بگیرد. نویسندهی کتاب از روزی که اولین جملهی این رمان را نوشته تصمیم گرفته بود به دنبال خیالپردازیهای افراطی و رویایی کردن موضوع نباشد و تا آنجا که بتواند با نگاهی... ادامه ›
کتاب صوتی سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سرگذشت کندوها نوشتهی جلال آل احمد، درباره رابطه بین یک مرد روستایی زنبوردار به نام علی بک و زنبورهای پرتلاشش است که صاحبشان به مرور زمان، دسترنج آنها را به غارت میبرد و درآمد خوبی برای خودش دست و پا میکند. در واقع این داستان تمثیلی از شرایط پرخفقان و استبدادی زمان حیات آل احمد دارد. درباره کتاب صوتی سرگذشت کندوها: هفدهمین داستان بلند جلال آل احمد که پس از جو پرخفقان کودتای 28... ادامه ›
کتاب صوتی این خیابان سرعت گیر ندارد
- نویسنده: مریم جهانی
کتاب صوتی این خیابان سرعت گیر ندارد نوشتهی مریم جهانی، زندگی زنی مستقل در شهر کرمانشاه را روایت میکند که برای امرار معاش شغل راننده تاکسی بودن را انتخاب کرده و با وجود متلکها و سختیهای بسیار از سوی جامعهای مردسالار و سنتی، به کار خود ادامه میدهد. این رمان موفق شد برنده دهمین جایزه ادبی جلال آل احمد شود. درباره کتاب صوتی این خیابان سرعت گیر ندارد: بسیاری از آثار ایرانی و جهانی هستند که به... ادامه ›
کتاب دژم
- نویسنده: ملیکا شمشیریان
کتاب دژم نوشتهی ملیکا شمشیریان، داستانی جذاب از جدال میان شخصیت اول داستان با ضمیر ناخودآگاهش است که یک سری گفت و گوها و اتفاقاتی را از روزمرگیهای خودش به تصویر میکشد. کلمهی دُژَم که بر روی اسم کتاب نیز گذاشته شده لغتیست فارسی اصیل که در حال حاضر متأسفانه کاربرد خودش را از دست داده است. این لغت یعنی کسی که همزمان خشمگین و غمگین است. در بخشی از کتاب دژم میخوانیم: دیدی وقتی ناخن انگشت... ادامه ›
کتاب صوتی یک مرد یک شب
- نویسنده: مسعود فروتن
کتاب صوتی یک مرد یک شب نوشتهی مجری و کارگردان سینما و تلویزیون مسعود فروتن، به روایت زندگی و خاطرات مردی از گذشته تا امروز میپردازد. این اثر دربارهی مردی است که در هنگام خواب دردی وحشتناک به سراغش میآید. او که از مردن و مرگ به شدت میترسد، احساس میکند هر لحظه به مرگ نزدیکتر میشود و خاطرات و گذشتهاش همانند یک فیلم سینمایی از جلوی چشمش عبور میکنند و مرور میشوند. مسعود فروتن در کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب مریم جوان مظهر زن ستمدیده شرقی
- نویسنده: احمد خوشوقتی
کتاب مریم جوان مظهر زن ستمدیده شرقی نوشتهی احمد خوشوقتی، روایتی غمانگیز و واقعی است که امکان دارد شالودهی زندگی هر خانوادهای را درهم شکسته و افراد بیگناهی را سیه روز گرداند. در این داستان اوّلین مطلبی که با آن مواجه میشویم «خرافهگرایی» و «جهل» است که باعث میشود، مریم جوان، دختر هوشمند و با احساس، خانهنشین گردد و برای همیشه از ادامهی تحصیل محروم شود. دوّمین موضوعی که اذهان را به خود جلب... ادامه ›
کتاب صوتی چنگال
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت در کتاب صوتی چنگال داستان زندگی خواهر و برادری را روایت میکند که تصمیم میگیرند بهاتفاق یکدیگر فکری هولناک را عملی کنند. این داستان با درونمایهی نقد و نکوهش مضامین مردسالارانه به رشتهی تحریر درآمده است. دربارهی کتاب صوتی چنگال ربابه و احمد شخصیتهای اصلی داستان کوتاه چنگال هستند؛ خواهر و برادری که روزگار چندان بر وفق مرادشان نیست. سیدجعفر، پدر ربابه و احمد، با معرکهگیری امرار... ادامه ›
کتاب سلول 18
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب سلول 18 اثر علی اشرف درویشیان، رمانی سیاسی است که اتفاقات آن در دوران حکومت محمدرضا پهلوی میگذرد و حکم فرمایی ساواک و درگیری مخالفان و مبارزان با رژیم پهلوی دستمایه نگارش این اثر شده است. رمان سلول 18 قصهی مبارزه است، مبارزه علیه دیکتاتوری محمدرضا پهلوی، در دورانی که ساواک پنجه بر جان جوانان و مبارزین میکشید و در شکنجهگاههایش تلاش میکرد تا کمر دلاوران را خم کند، علی اشرف درویشیان در... ادامه ›
کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران
- نویسنده: مرجان شیرمحمدی
کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران داستان زنی است که بعد از بازی در یک فیلم به شهرت میرسد. این موضوع همسرش را که از قضا بازیگری معروف است میرنجاند و ازدواج چهلسالهی آنها به خطر میافتد... مرجان شیرمحمدی با روایت سرگرمکننده و شخصیتهای جالب شما را فصل به فصل دنبال خود میکشاند و لحظاتی خوش برایتان خلق میکند. دربارهی کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران رمانی با عطر علفهای کوهی، هوای... ادامه ›
کتاب بینشان
- نویسنده: تهمینه کامران
تهمینه آرمان در کتاب بینشان روایتکنندهی قصهی زندگی دختری عاشق و تنها است که تصمیم میگیرد مدتی دور از خانواده باشد و راهی سفر شود. دختر در این سفر با دوستی از دوران دبیرستان مواجه میشود و سفر آنها آغاز ماجراهای تازهی این دو دوست است. دربارهی کتاب بینشان در رمان بینشان نوشتهی تهمینه کامران با قصهی زندگی دختری به نام شادی مواجه هستیم. شادی روایتکنندهی قصهی زندگی خود و خانوادهی پنج... ادامه ›
کتاب سفید (مجموعه داستان های کوتاه 2)
- نویسنده: هادی ناجی
سفید، قسمت دومِ سهگانه (Trilogy) زندگی پارسا است. سبز همانند پرده اول یک فیلم سینمایی بود. در این پرده شخصیتی به نام پارسا برای شما معرفی گردید. سفید، پرده دوم یا رویارویی است. ورود به دورهای مهم از زندگی به نام جوانی. مواجهه با اجتماعی بزرگتر از مدرسه به نام دانشگاه. مسئولیتهای جدید. دغدغههایی از جنسی متفاوت. رویارویی با افقهای تازه. این کتاب مجموعهای است شامل 6 داستان کوتاه که به وسیله... ادامه ›
کتاب میخوام آروم بگیرم
- نویسنده: حوریه رجبی
حوریه رجبی در کتاب میخوام آروم بگیرم قصد دارد تا با بیانی ساده و روان، داستان زندگی پسری را به تصویر بکشد که هویت جنسیتی خود را متفاوت از چیزی که با آن متولد شده میداند. در بخشی از کتاب میخوام آروم بگیرم میخوانیم: من ترنسم. البته تا همین چند وقت پیش نمیدانستم اسم مرا میشود ترنس گذاشت. وقتی به سن بلوغ رسیدم و دیدم اصلاً نمیتونم مرد باشم، رفتم پیش پزشک. فکر میکردم علاقهام به لباسهای... ادامه ›