معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب لبخند مسیح
- نویسنده: سارا عرفانی
سارا عرفانی در کتاب لبخند مسیح به بیان اتفاقات زندگی دختری جوان و امروزی به نام نگار میپردازد. محور اصلی این رمان دغدغههای نسل جوان است، نسلی که همیشه و همواره در پی حقیقت و جستجوی راستی هستند. نگار ناخودآگاه نردبان صعود یک مرد مسیحی به سوی اسلام میشود. او که دین را در زندگی بی اهمیت میپنداشته و درگیر زندگی به ظاهر شلوغ و به واقع ساده خود بوده است، بی آنکه بخواهد، دست کمک و یاری میشود برای... ادامه ›
کتاب صوتی درخونگاه
- نویسنده: پونه شاهی
کتاب صوتی درخونگاه اثر پونه شاهی، مجموعهای از 13 داستان کوتاه و جذاب است که برای مخاطبان خود مضامین اجتماعی و زاویه دید تازهای در بردارد. شاهی در این مجموعه سعی کرده به انتخاب مضامین اجتماعی بپردازد. گاهی بیان داستان تلخی در قالب طنز و گاه بدون چاشنی طنز طوری که بعد از شنیدن داستانها از کنار آدمهای اطرافمان در جامعه بیتفاوت عبور نخواهیم کرد و به همین دلیل حتی قالب روایت این داستانها نیز... ادامه ›
کتاب صوتی مسافر
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی مسافر به قلم زهره زاهدی به تحریر درآمده است. این تویی، تنها، مبهوت، زیر باران. به دو انتهای جاده نگاه میکنی و با این حال نه مبدا و نه مقصد را نمییابی. این تویی بعد از این همه سال، بعد از این همه رنج ناخواسته. ایستاده در نیمه راه، خسته و یخ کرده، چشم به راه فریادرس! ادامه ›
کتاب صوتی پرنده من
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی پرنده من که یکی از مشهورترین آثار فریبا وفی به شمار میآید شما را با خود به دنیای زنان خانهدار میبرد و با پیچیدگیهای ذهنی آنها آشنا میسازد. این رمان تاکنون به زبانهای بسیاری ترجمه شده و در سطح جهانی مورد تحسینهای بسیاری قرار گرفته است. دربارهی کتاب صوتی پرنده من: رمان جذاب پرندهی من (My Bird) شما را با زندگی و افکار زنانه آشنا میسازد. راوی این کتاب زن متأهلی است که برایتان... ادامه ›
کتاب مهتاج
- نویسنده: سپیده مساعد حصار
رمانی عاشقانه و اجتماعی دربارهی دختری که بهدنبال ناممکنهاست! سپیده مساعد حصار در کتاب مهتاج داستان دختری جسور و شجاع را روایت میکند که میخواهد به همگان ثابت کند که با عشق میتوان به ستیز با سرنوشت پرداخت و آن را دستخوش تغییر کرد. دربارهی کتاب مهتاج: از کودکی بهدنبال راز بیمهری مادر است و پایش به اتفاقاتی کشیده میشود که سرنوشتش را دستخوش تغییرات شگرفی میکند. رمان مهتاج داستان دختری به... ادامه ›
کتاب در سوریه خبری نیست
- نویسنده: بابک مصطفوی
کتاب در سوریه خبری نیست رمانی عاشقانه و سیاسی به قلم بابک مصطفوی است که به روایت زندگی «عارف» میپردازد. او جوانی مبارز است که در میان آشوب زمانه، تلاش میکند تا سهم خود را برای نجات کشورش از نظام استبداد ایفا کند. اما زمانی که بشار اسد کشور را ترک میکند و ابوبکر بغدادی به جای او مینشیند، همه چیز دگرگون میشود. داستانی پرفروش از عشق، سیاست، امنیت و آزادی... درباره کتاب در سوریه خبری نیست:... ادامه ›
کتاب چون دختر بودم
- نویسنده: محمدرضا آذرصفا
کتاب چون دختر بودم نوشتۀ محمدرضا آذرصفا، داستان زندگی دختری را به تصویر میکشد که در خانوادهای مردسالار به دنیا میآید و رشد میکند و از این رو زندگی سختی را میگذراند تا اینکه تصمیم میگیرد تغییری در خود و زندگیاش ایجاد کند. کتاب چون دختر بودم برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای اجتماعی علاقهمند هستید این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب چون دختر بودم میخوانیم: «چند ماه پیش پدرت... ادامه ›
کتاب روزگار سودابه
- نویسنده: مریم مظفری
مریم مظفری در کتاب روزگار سودابه داستان زندگی پر فراز و نشیب دختری به نام سودابه را روایت میکند که مجبور میشود در سالهای جوانی خود سرزمین مادرساش را ترک کرده و زندگی جدیدی را در آنسوی دنیا آغاز کند. او این رمان تاریخی و اجتماعی را با الهاماتی از زندگی شخصی پرتلاطم خود نوشته است. دربارهی کتاب روزگار سودابه سودابه شخصیت اصلی رمانی که اکنون نسخهی الکترونیکی آن در اختیار شما قرار دارد، زن... ادامه ›
کتاب صوتی سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سرگذشت کندوها اثری از جلال آل احمد، نویسندهی معاصر ایرانی است. آل احمد در این کتاب راوی ماجراهای مربوط به یک مرد روستایی و دوازده کندوی عسل اوست. زنبورها او را بلا مینامد چرا که پاییز هر سال، به آرامی و مخفیانه از راه میرسد و هر چه را که زنبورها در طول سال تلاش کرده و ذخیره کردهاند، با خود میبرد. این داستان همیشگی آن زنبورهاست تا آنکه روزی بالاخره تصمیم میگیرند در برابر ظلم و... ادامه ›
کتاب صوتی سه تار
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سه تار اثری از جلال آل احمد، نویسندهی نامآشنا و برجستهی ایرانی است. آل احمد در سیزده داستانِ کوتاه این کتاب، به برخی از بارزترین معضلات و پیچیدگیهای درونیِ جامعهی ایران پرداخته و از عقاید افراطی، ناآگاهی، جهل و خرافاتی که گهگاه و در برهههایی حساس از تاریخ پر فراز و نشیب ایران، دامنگیر ایرانیان شده، پرده برداشته است. دربارهی کتاب صوتی سه تار جلال آل احمد (Jalal Al Ahmad)، مترجم،... ادامه ›
کتاب صوتی ایام بیشوهری
- نویسنده: نسترن رها
کتاب صوتی ایام بیشوهری، دربردارندهی جریان روان ذهن نسترن رها است که نمادی از مردم جامعه متوسط شهری را نشان میدهد. نسترن رها در کتاب ایام بیشوهری یکی از معضلات اجتماعی امروز را بیانمیکند، سخت بودن ازدواج، بی رغبتی مردان برای تأهل و سخت گیریهای بیش از اندازه خانوادهها و توقعات غیر منطقی دختران و پسران از همسر آینده، بعضی از این معضلات هستند که باعث شده عدهی زیادی از زنان در جامعه با بالا... ادامه ›
کتاب صوتی ترلان
- نویسنده: فریبا وفی
فریبا وفی در کتاب صوتی ترلان داستان دو دوست صمیمی را روایت میکند که میخواهند به حرفهی پاسبانی مشغول شوند. اما ماجرا به این سادگیها که ترلان و رعنا فکر میکنند نیست. فریبا وفی با نوشتن این کتاب، در سال 2017 برندهی جایزهی پرمخاطبترین نویسندهی غیرآلمانی مؤسسه ادبی لیتپروم شد. دربارهی کتاب صوتی ترلان رعنا و ترلان، شخصیتهای اصلی کتاب صوتی ترلان هستند. آنها سودایی عجیب در سر دارند و درصدد... ادامه ›
کتاب آش ترخینه با یک وجب روغن
- نویسنده: آیه اسماعیلی
کتاب آش ترخینه با یک وجب روغن اولین اثر آیه اسماعیلی مجموعهی نُه داستان کوتاه دربارهی زنهاست؛ زنهایی که سفید یا سیاه نیستند و عاملیتی ندارند. آنها تماماً خاکستری هستند و از پیر تا جوان همگی اتفاقاتی را تجربه میکنند که باعث میشود برای اولینبار در زندگیشان از این سایهی خاکستری فاصله گرفته و دست به شورش بزنند. این شورش و عصیان نقطهی آغازین مسیریست که در آن نسخهی جدیدی از خودشان را... ادامه ›
کتاب مراقبم باش
- نویسنده: مریم اسدی علیایی
کتاب مراقبم باش نوشتهی مریم اسدی علیایی دربارهی دختری است که در کودکی مورد تجاوز جنسی قرار میگیرد و مادرش اصلا متوجه این موضوع نمیشود. این رمان فراز و نشیبها و مشکلات این دختر آسیبدیده را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب مراقبم باش: خورشید آخرین دختر از یک خانوادهی پرجمعیت به شمار میآید که در کودکی پدر خود را از دست داده است و با مادری مستبد، و خودرأی و بیتوجه به نیازهای دخترش زندگی... ادامه ›
کتاب حوای زیادی
- نویسنده: مهرام بهین
مهرام بهین در کتاب حوای زیادی، روایتگر داستان زنی است که در زندگی زناشویی و عاشقانهی خود احساس شکست میکند. زن، خود را در میان انبوهی از اتفاقات و ماجراهایی مییابد که هیچ نقشی در آنها نداشته است؛ احساس پوچی سرتاپای وجود او را گرفته و اکنون پس از سالها میخواهد افسار سرنوشت خود را در دست بگیرد و دیگر قربانی حوادث نباشد. دربارهی کتاب حوای زیادی رمان در ایران با اینکه نسبت به دیگر گونههای... ادامه ›
کتاب صوتی تهران شهر بیآسمان
- نویسنده: امیرحسن چهلتن
کتاب صوتی تهران شهر بیآسمان نوشته امیرحسن چهلتن روایتی است غیر خطی، از یک دوران و چند دهه. تهران شهر بیآسمان بدونشک یکی از سیاسیترین رمانهای کوتاه ادبیات فارسی معاصر است که همانند رمان بیگانه اثر آلبر کامو بر محور شخصیت (کرامت) شکل میگیرد. داستان این کتاب در فاصله زمانی میان کودتای ۲۸ مرداد و سالهای پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران روایت میشود. در کتاب تهران شهر بیآسمان، امیرحسن چهلتن زمان و... ادامه ›
کتاب گلبرگ زخمی
- نویسنده: سمیه نوروزی
سمیه نوروزی در رمان گلبرگ زخمی، داستان زندگی دختر جوانی به نام سایه را، از زبان خودش، روایت میکند که بدبختیها و تیرهروزیاش را شرح میدهد. سایه مادر نامهربانی دارد که در جوانی با همسر خود بدرفتاری کرده و از او طلاق گرفته. حالا چند سالیست که نسیم، مادرِ سایه، با مرد دیگری بهنام قباد ازدواج کرده و این مرد با قساوت قلب، اعتیاد و هرزگی خود، روزگار مادر و دختر را سیاه کرده. قباد مدام سایه را کتک... ادامه ›
کتاب دختر هرات
- نویسنده: مهین سالار
کتاب دختر هرات روایتی سرشار از رنج مهاجرت و امید و عشق بازگشت به وطن است که به قلم مهین سالار نوشته شده. ارغوان، شخصیت اصلی این داستان سعی دارد به دور از وطنش برای تغییر سرنوشت خود تلاش کند. اما تا ساختن یک زندگی ایدهآل مسیر سنگلاخی و پر فراز و نشیبی در انتظار اوست. دربارهی کتاب دختر هرات در این رمان، داستان دختری مهاجر به نام ارغوان را میخوانید که به ایران مهاجرت میکند. او بعد از تحمل مصائب... ادامه ›
کتاب نون والقلم
- نویسنده: جلال آل احمد
نون والقلم یکی از آثار مشهور و بلند جلال آل احمد است. نون والقلم گزارشی از اوضاع اجتماعی و سیاسی است که بر خلاف کارهای دیگر جلال آل احمد در قالب یک داستان طنز بازگو می شود. در این داستان جلال، شیوه هایی را به کار برده که در نوع خود تازگی دارند. این داستان یک فرقه متصوفه است که در مقابل حاکم وقت می ایستند و حکومت را بدست می گیرند. این فرقه در برای حکومت کردن با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و... ادامه ›
کتاب امروز، بشریت...
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
سید مهدی شجاعی در کتاب امروز، بشریت... فجایعی را به ما یادآوری میکند که نتیجهی رویگردانی از ارزشهای انسانی و اجتماعی هستند. داستانهای کوتاهی که در این اثر گرد آمدهاند از فراموشی عشق، خانواده و احساس برایمان میگویند که در نهایت، شکافهای عمیق عاطفی را در جامعه پدید میآورند. صراحت کلام و انتقادهای تیزوتند نویسنده، این مجموعه داستان را به کتابی خواندنی و اثرگذار بدل کرده است. دربارهی کتاب... ادامه ›
رمان فرهاد
- نویسنده: محمدی ضیائی
رمان فرهاد نوشته محمدی ضیائی، داستان جوان تحصیل کردهای به نام فرهاد و اعتقادات او است. فرهاد برای گذراندن یک دورهی تخصصی کوتاه مدت و مربوط به رشتهاش به کشور آلمان سفر کرده است. در آن جا خواسته و ناخواسته با کسانی دوست شده و رابطه برقرار میکند. این ارتباط زمینهای میشود تا او که تجربهی چندانی در عشق ندارد عاشق شود و منجر گردد تا اتفاقات و ماجراهایی برای وی به وجود آید. از طرفی فرهاد، دوران... ادامه ›
کتاب صوتی تاول
- نویسنده: مهدی افروزمنش
مهدی افروزمنش در کتاب صوتی تاول، شما را با زندگی افرادی در یکی از محلههای جنوب تهران آشنا میکند که فقر و سیاهی سرنوشت مشترک همهشان است؛ روایتی دقیق و نزدیک از آدمهایی که میتوان آنها را در خیابانهای شهر دید. این کتاب برنده جایزهی رمان هفت اقلیم شده است. درباره کتاب صوتی تاول: به گفتهی نویسنده این کتاب، رمان اجتماعی تاول حاصل 9 ماه نوشتن مداوم است تا سرانجام قصه از دل یکی از محلههای جنوب... ادامه ›
کتاب سفر قهرمانی مرد
- نویسنده: منصور یوسف زاده شوشتری
کتاب سفر قهرمانی مرد اثریست جذاب و ارزشمند به قلم منصور یوسف زاده شوشتری که به فاصلههای موجود میان دو نسل میپردازد. ایوب که از دست پسرش به ستوه آمده، تصمیم میگیرد راهی برای این همه فاصلهی عاطفی بیابد؛ داستانی غنی دربارهی مردانگی، عشق و قهرمانی. درباره کتاب سفر قهرمان مرد: ایوب مرد میانسالیست که خود در زمان کودکی هیچگاه رابطهی کامیابکنندهای با پدرش نداشته است. حال تمام آن روزها گذشته،... ادامه ›
کتاب سورمه
- نویسنده: هانیه فیض آبادی
کتاب سورمه، رمانی فارسی به قلم هانیه فیض آبادی است. داستان این کتاب که تنها اثر منتشرشده از این نویسندهی جوان است، از نگاه راوی اول شخص، روایت میشود که سورمه نام دارد و شخصیت اصلی داستان است. او که بهتازگی وارد دنیای بزرگسالی شده، از آرزوها و تصورات کودکیاش به دور افتاده و مجبور است با مشکلات مختلفی دستوپنجه نرم کند و این موضوع کل زندگیاش را به چالش کشده است. دربارهی کتاب سورمه هانیه... ادامه ›