معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صدای سکوت
- نویسنده: محمود نیاکانی فر
کتاب صدای سکوت نوشتهی محمود نیاکانی فر رمانیست سرشار از عواطف و احساسات انسانی که زندگی شخصی در جست و جوی خوشبختی را از کودکی تا نوجوانی و سپس بزرگسالی به تصویر میکشد. درباره کتاب صدای سکوت: این کتاب ماجرایی پرفراز و نشیب است درباره کسی که یکه و تنها در جاده سرنوشت گام برمیدارد و در نهایت آرزوی خویش را در شهر و دیاری دیگر مییابد. صدای سکوت میتواند دریچهای باشد دلپذیر و پرجاذبه برای آشنایی... ادامه ›
کتاب صوتی آناتومی افسردگی
- نویسنده: محمد طلوعی
کتاب صوتی آناتومی افسردگی به قلم نویسنده نامآشنا و جوان کشورمان محمد طلوعی است. این رمان سه شخصیت اصلی دارد که قصه زندگی هرکدامشان در سه اپیزود جداگانه روایت میشود و نقطه اتصال همهی آنها تنهایی و انزواست. درباره کتاب صوتی آناتومی افسردگی: در سالهای اخیر موضوعات روز اجتماعی و بازتاب دادن زندگی طبقه متوسط شهری در بسیاری از رمانهای ایرانی به چشم میخورد. محمد طلوعی نیز این سوژه را پرورش داد... ادامه ›
کتاب صوتی این خیابان سرعت گیر ندارد
- نویسنده: مریم جهانی
کتاب صوتی این خیابان سرعت گیر ندارد نوشتهی مریم جهانی، زندگی زنی مستقل در شهر کرمانشاه را روایت میکند که برای امرار معاش شغل راننده تاکسی بودن را انتخاب کرده و با وجود متلکها و سختیهای بسیار از سوی جامعهای مردسالار و سنتی، به کار خود ادامه میدهد. این رمان موفق شد برنده دهمین جایزه ادبی جلال آل احمد شود. درباره کتاب صوتی این خیابان سرعت گیر ندارد: بسیاری از آثار ایرانی و جهانی هستند که به... ادامه ›
کتاب شکوفههای عشق
- نویسنده: نرگس باغبان
کتاب شکوفههای عشق که یکی از رمانهای پنجگانۀ نرگس باغبان است، داستان عاشقانه و اجتماعی دختری به نام بهار را روایت میکند. این داستان، روایتگر زندگی پر مشقت بهار و مشکلات و موانع بسیاری است که او با آنها دست و پنجه نرم کرده. درباره کتاب شکوفههای عشق: نرگس باغبان در رمان شکوفههای عشق، داستان بهار را روایت میکند. بهار شور جوانی دارد و از نقطۀ ورودش به دانشگاه همراه زندگیاش میشویم. زندگی پر... ادامه ›
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب سوم: در مرز دیدار روشنان
- نویسنده: حمیدرضا منایی
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب سوم: در مرز دیدار روشنان نوشتهی حمیدرضا منایی، در قالب داستانی جذاب و تلخ به شناخت و بررسی عوامل مهمترین مشکل اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى امروزه یعنی اعتیاد میپردازد که عوارض ناشى از آن تهدیدى خطرناک براى جامعه بشرى به شمار میآید. کتاب صوتی برج سکوت به صورت سه کتاب به نامهای «نمایش مرگ»، «دیوار شیشهای» و «در مرز دیدار روشنان» در کتابراه منتشر شده و موضوعی خاص را شرح... ادامه ›
کتاب صوتی یک مرد یک شب
- نویسنده: مسعود فروتن
کتاب صوتی یک مرد یک شب نوشتهی مجری و کارگردان سینما و تلویزیون مسعود فروتن، به روایت زندگی و خاطرات مردی از گذشته تا امروز میپردازد. این اثر دربارهی مردی است که در هنگام خواب دردی وحشتناک به سراغش میآید. او که از مردن و مرگ به شدت میترسد، احساس میکند هر لحظه به مرگ نزدیکتر میشود و خاطرات و گذشتهاش همانند یک فیلم سینمایی از جلوی چشمش عبور میکنند و مرور میشوند. مسعود فروتن در کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی به فردا فکر نمیکنم
- نویسنده: مرسده کسروی
کتاب صوتی به فردا فکر نمیکنم نوشتهی مرسده کسروی، از زبان زنی محکوم به اعدام روایت میشود که در روزهای پایان زندگیاش به گذشته برمیگردد و خاطراتش را مرور میکند. حدود یک قرن است که رمان اجتماعی در ادبیات ایران جای گرفته است، از زمان آغاز دوران مشروطهخواهی، اندیشهها و جنبشهای رفرمیستی و اصلاحطلبانه اجتماعی در ایران اوج گرفت. نویسندگان ایرانی در آن زمانها آثار داستانی مدرن غرب را ترجمه... ادامه ›
کتاب صوتی در راه ویلا
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی در راه ویلا نوشتهی فریبا وفی، از 9 داستان کوتاه تشکیل شده که همگی مضامینی اجتماعی و روانشناختی دارند و هرکدام به مشکلات زنان در خانوادههایشان و جایگاه آنها در جامعه ایرانی میپردازد. درباره کتاب صوتی در راه ویلا: فریبا وفی در کتاب صوتی در راه ویلا، قهرمان داستانهایش را از میان زنانی انتخاب کرده که به دلیل وجود جامعه مردسالار و داشتن انواع مشکلات خانوادگی و شخصی، نمیتوانند آنطور که... ادامه ›
کتاب صوتی مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی مدیر مدرسه یکی از بهترین آثار آل احمد جلال آل احمد، داستان آموزگاری را روایت میکند که برای آسایش و درآمد بیشتر به مدیری روی میآورد و با دشواریهای جدیدی روبهرو میشود. مدیر که خود را هیچکاره میداند و آمده تا گوشهای آرام در دفترش از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری خود را برهاند، با دشواری سرپرستی «یک ناظم و هفت تا معلم و دویست و سی و پنج تا شاگرد» روبرو میشود. پس همه توان خود را... ادامه ›
کتاب صوتی تهران شهر بیآسمان
- نویسنده: امیرحسن چهلتن
کتاب صوتی تهران شهر بیآسمان نوشته امیرحسن چهلتن روایتی است غیر خطی، از یک دوران و چند دهه. تهران شهر بیآسمان بدونشک یکی از سیاسیترین رمانهای کوتاه ادبیات فارسی معاصر است که همانند رمان بیگانه اثر آلبر کامو بر محور شخصیت (کرامت) شکل میگیرد. داستان این کتاب در فاصله زمانی میان کودتای ۲۸ مرداد و سالهای پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران روایت میشود. در کتاب تهران شهر بیآسمان، امیرحسن چهلتن زمان و... ادامه ›
کتاب رویای زندگی من
- نویسنده: مژگان بنی هاشمی
کتاب رویای زندگی من نوشته مژگان بنی هاشمی، داستان زندگی روزمره و خاطرات گذشته زنی به نام رویا را بازگو میکند. داستان از جایی آغاز می شود که حمید و سه فرزندش به تازگی به خانهای در همسایگی خانه رویا نقل مکان کردهاند. کم کم رابطهای صمیمانه میان نگین، فرزند بزرگ حمید، و رویا شکل میگیرد که این صمیمت بین آنها سرآغاز ماجراهای بعدی کتاب است. مطالعه کتاب رویای زندگی من مناسب چه کسانی است؟ مطالعه... ادامه ›
کتاب گل حسرت: فصل 1 و 2
- نویسنده: لیلی تکلیمی
لیلی تکلیمی در کتاب گل حسرت: فصل 1 و 2 سرنوشت دختری به نام رؤیا را روایت میکند که در پدر و مادرش در دوران کودکی او از یکدیکر جدا شدهاند و رویا در کنار نامادریاش بزرگ شده است. زندگی در این خانواده برای رؤیا با مشکلات همراه بوده که تمامشدنی نیستند و اکنون خود رؤیا نیز در شرف جدایی از همسرش قرار دارد. دربارهی کتاب گل حسرت: فصل 1 و 2 کتاب گل حسرت: فصل 1 و 2 نوشتهی لیلی تکلیمی روایتگر... ادامه ›
کتاب سفید (مجموعه داستان های کوتاه 2)
- نویسنده: هادی ناجی
سفید، قسمت دومِ سهگانه (Trilogy) زندگی پارسا است. سبز همانند پرده اول یک فیلم سینمایی بود. در این پرده شخصیتی به نام پارسا برای شما معرفی گردید. سفید، پرده دوم یا رویارویی است. ورود به دورهای مهم از زندگی به نام جوانی. مواجهه با اجتماعی بزرگتر از مدرسه به نام دانشگاه. مسئولیتهای جدید. دغدغههایی از جنسی متفاوت. رویارویی با افقهای تازه. این کتاب مجموعهای است شامل 6 داستان کوتاه که به وسیله... ادامه ›
کتاب صوتی چرکنویس
- نویسنده: بهمن فرزانه
کتاب صوتی چرکنویس نوشتهی بهمن فرزانه، داستانی نوستالژیک و دلنشین است که زندگی دو دوست که عاشق و شیفتهی سینما هستند را به نمایش می گذارد. دربارهی کتاب صوتی چرکنویس: بهمن فرزانه را پیش از این در محافل ادبی، به عنوان یک مترجم خبره و درخشان میشناختند. اکنون این مترجم مشهور ادبیات آمریکای لاتین و ایتالیا، دست به نگارش رمان چرکنویس زده است. این اثر دومین کتاب از اوست که در آن به روایت... ادامه ›
کتاب صوتی بهار 63
- نویسنده: مجتبا پورمحسن
کتاب صوتی بهار 63 نوشته مجتبا پورمحسن، روایتگر زندگی مردی به اسم فرزین است که ابتدا از خیانتهایش صحبت میکند و سپس به محاکمهی خود میپردازد. این اثر برندهی یازدهمین دورهی جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات به عنوان بهترین رمان سال 1388 بوده است. دربارهی کتاب صوتی بهار 63: این کتاب صوتی نخستین رمان نویسندهی محبوب مجتبا پورمحسن به شمار میرود که در قالب داستانی جذاب و شنیدنی عشق و خیانت را... ادامه ›
کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه
- نویسنده: مولود قضات
کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه نوشتۀ مولود قضات داستان جذاب و خواندنی زنی مذهبی به نام شیدا است که از سوی سازمانی دعوت میشود تا به عنوان یک مبلغ مذهبی راهی پاریس شود. این اثر پرکشش خواننده را تا انتهای کتاب با خود همراه میکند. دربارۀ کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه مولود قضات در کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه که تازهترین اثر اوست، سراغ روایت زنی به نام شیدا از خانوادهای مذهبی رفته است. او... ادامه ›
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب دوم: دیوار شیشهای
- نویسنده: حمیدرضا منایی
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب دوم: دیوار شیشهای نوشتهی حمیدرضا منایی، در قالب داستانی جذاب و تلخ به شناخت و بررسی عوامل مهمترین مشکل اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى امروزه یعنی اعتیاد میپردازد که عوارض ناشى از آن تهدیدى خطرناک براى جامعه بشرى به شمار میآید. کتاب صوتی برج سکوت به صورت سه کتاب به نامهای «نمایش مرگ»، «دیوار شیشهای» و «در مرز دیدار روشنان» در کتابراه منتشر شده و موضوعی خاص را شرح... ادامه ›
کتاب صوتی ناتمامی
- نویسنده: زهرا عبدی
کتاب صوتی ناتمامی رمانی دیگر به قلم زهرا عبدی، نویسندهی جوان و خوشقلم نسل تازهی داستاننویسی فارسی است. وی در این اثر که موفق به دریافت تندیس بهترین کتاب جایزه ادبی هفت اقلیم در سال 1395 شده، زندگی دانشجوی جوانی به نام لیان را به تصویر کشیده است که از بوشهر به پایتخت آمده، اما طی اتفاقاتی مرموز گم میشود و دوستانش را به جستجوی خود وامیدارد. درباره کتاب صوتی ناتمامی: نام زهرا عبدی نخستین بار... ادامه ›
کتاب گل حسرت: فصل 3
- نویسنده: لیلی تکلیمی
کتاب گل حسرت: فصل 3 نوشتهی لیلی تکلیمی ادامه ماجرای زندگی دختری به نام رویاست که شرح زندگی دشوار او را در جلد اول این کتاب خواندیم. کتاب پیشرو سرگذشت رویا را پس از جدایی از همسرش روایت میکند که همراه با فرزند بیمارش روزگار سختی را میگذراند و در این میان با خبر شهادت عشق دوران کودکیاش مواجه میشود. دربارهی کتاب گل حسرت: فصل 3 در فصل اول و دوم مجموعهی گل حسرت اثر لیلی تکلیمی، داستان زندگی... ادامه ›
کتاب من از گورانیها میترسم
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب من از گورانیها میترسم نوشته بلقیس سلیمانی، ماجرای ترسهای یک زن میانسال به اسم فرنگیس است که به مبارزه ذهنی و عملی با سنتهای قدیمی میپردازد، ترسهایی که برخی از آنها محصول روان ناآرام او و برخی محصول شرایط اجتماعیاش هستند. داستان کتاب از گورانیها میترسم در شهر کوچکی به نام گوران رقم میخورد و روایتگر زندگی زنیست که به مبارزه با سنتهایی میپردازد که دست و پای او را بستهاند. او... ادامه ›
کتاب PDF ثریا در اغما
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب ثریا در اغما، از مهمترین و پرفروشترین آثار اسماعیل فصیح، در انعکاس و نقد فضای روشنفکران ایرانی خارج از کشور و وضعیت بغرنج داخل کشور نوشته شده است. در این رمان، جلال آریان برای مراقبت از خواهرزادهاش، ثریا مجبور شود به پاریس برود. شرایط جنگزدهی ایران، بیماری ثریا، مهاجران سردرگم و نامأنوس و دیدار ناگهانی با معشوق سابقش، آریان را تحتتأثیر قرار میدهد و مسیر متفاوتی را برای او رقم میزند.... ادامه ›
کتاب قصههای صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب قصههای صمد بهرنگی شامل مجموعه داستانهای کوتاه به قلم این نویسندهی پرآوازۀ آذربایجانی است. صمد بهرنگی متولد دوم تیر ماه 1318 در محله چرنداب تبریز است. وی در خانوادهای تهیدست چشم به جهان گشود. پدرش عزت و مادرش سارا نام داشت. صمد دو برادر و سه خواهر داشت. پدر او کارگری فصلی بود و اغلب شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر بود. گاهی هم مشک آب به دوش گرفته و در... ادامه ›
کتاب کهنه فروش
- نویسنده: میترا مهدی پور بیرگانی
کتاب کهنه فروش نوشته میترا مهدیپور بیرگانی، داستانی اجتماعی بر اساس واقعیت است که از بغضهای گرفته و خفهی ننه مشمریم میگوید و صدای فریاد مادری دلشکسته و بیکس که آرزوهای فراوان در دلش مانده را بازگو میکند. در بخشی از متن کتاب کهنه فروش میخوانیم: خانواده جعفر میدانستند اگه دیر بجنبند فردا که خانوادهی مریم به ییلاق بروند همانجا مریم عروس کدخدا خواهد شد. خانوادهی جعفر سریع دست به کار... ادامه ›
رمان لحظه های انتظار
- نویسنده: نسرین ثامنی
یکی دیگر از کتابهای بسیار خواندنی و هدفمند خانم نسرین ثامنی است. در کتاب حاضر هدف اصلی نویسنده بر این است تا جنبه دیگری از معضلات اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد. اگر بتوانیم جامعهای مطلوب و پسندیده داشته باشیم، یقیناً خواهیم توانست با ضدارزشها به مقابله برخیزیم و این میسّر نیست جز این که زمینة آگاهی و خودسازی را در جوانان به وجود آوریم. داستان حکایت پسر جوانی است که در اثر معاشرت با دوستان... ادامه ›