معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب در حوالی کوچه پس کوچههای این شهر
- نویسنده: مهسا شیرازی
کتاب در حوالی کوچه پس کوچههای این شهر نوشتهی مهسا شیرازی داستانی از بطن یک خانواده است، قصهای که شما هرگز از خواندن آن سیر نخواهید شد. در بخشی از کتاب در حوالی کوچه پس کوچههای این شهر میخوانیم: چند شبی هست که زیاد خوابهای آشفته میبینم و به شدت ذهنم به هم ریخته است؛ طوری که اصلا نمیتوانم تمرکز کنم! از طرفی سیامک هم فقط بهانهی این را میگیرد، که چرا اینقدر کار میکنی؟ چرا به من اهمیت... ادامه ›
کتاب ایهام - مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: مهران رامش جان
داستان کوتاه در واقع زندگی روزمره است: آنچه دیروز معلم به ما گفت، شادی و غمی که هفتهی گذشته تجربه کردیم، اتاقی که اجاره میکنیم، گم کردن راه، بیخوابی دیشب، خسته از خواب بیدار شدن امروز، مسافرتها، مراجعه به پزشک، خرید یک عینک، وضعیت اشتغال و بازار کار، عصبانیت سر چهارراه و پیش آمدهای پیشپاافتاده دیگر... و برای روحیه و حوصلهی بعضیها خواندن این اتفاقات کوتاهِ روزمره راحتتر است. اساساً من... ادامه ›
کتاب چشمهای خیس دنیا
- نویسنده: مریم دولت آبادی
کتاب چشمهای خیس دنیا، رمانی بهقلم مریم دولتآبادی است که از زبان راوی اول شخص روایت میشود. این رمان، چالشهای زندگی راوی را در مواجهه با اطرافیاناش به تصویر میکشد و نشان میدهد که او چگونه برای تحقق آمال و آرزوهایش مجبور است با همه بجنگد. این کتاب متشکل از شش فصل است و با بحث میان راوی و خواهرش آغاز میشود. دربارهی کتاب چشمهای خیس دنیا مریم دولتآبادی، کتاب چشمهای خیس دنیا را در شش فصل... ادامه ›
کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه
- نویسنده: مولود قضات
کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه نوشتۀ مولود قضات داستان جذاب و خواندنی زنی مذهبی به نام شیدا است که از سوی سازمانی دعوت میشود تا به عنوان یک مبلغ مذهبی راهی پاریس شود. این اثر پرکشش خواننده را تا انتهای کتاب با خود همراه میکند. دربارۀ کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه مولود قضات در کتاب بر سنگفرش خیس شانزه لیزه که تازهترین اثر اوست، سراغ روایت زنی به نام شیدا از خانوادهای مذهبی رفته است. او... ادامه ›
کتاب گره بر باد
- نویسنده: سیمین جعفر جلالی
کتاب گره بر باد، نوشتهی سیمین جعفر جلالی داستان زندگی دختری است به نام لیلا. دختری از خانوادهی کمدرآمد و فقیر جامعه، که با تمام کموکاستیها از زندگی و خانوادهاش راضی است و احساس خوشبختی میکند. اما روزی همهی ماجرا تغییر میکند... دربارهی کتاب گره بر باد کتاب گره بر باد رمانیست اجتماعی و عاشقانه که سیمین جعفر جلالی آن را به رشتهی تحریر درآورده است. داستان از نگاه راوی آن یعنی لیلا روایت... ادامه ›
کتاب من منچستریونایتد را دوست دارم
- نویسنده: مهدی یزدانی خرم
کتاب من منچستریونایتد را دوست دارم دومین رمان مهدی یزدانی خرم، برندۀ تندیس بهترین رمان سال 1391 از جایزه ادبی هفت اقلیم و ترجمه شده به زبانهای مختلف انگلیسی، ایتالیایی و ترکی، اثری سوررئال با ژانری اجتماعی و نگاهی پست مدرن است که به بررسی مهمترین قسمتهای تاریخ ایران، از سال 1320 تا 1332 پرداخته. من منچستریونایتد را دوست دارم با بیش از 100 شخصیت تو در تو و داستانی پیچیده در اوایل دهه 80 آغاز... ادامه ›
کتاب شام آخر در سرخ ده
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب شام آخر در سرخ ده داستان زنانی است که قدمت دوستیشان به بیش از سی سال میرسد و بعد از دو سال دوری، در دورهی کرونا دور هم جمع میشوند. شخصیتهای اصلی این رمانِ بلقیس سلیمانی زنانی میانسال هستند که میخواهند آخرین راز مگوی فریده را از زبان خودش بشنوند. فریدهای که بهخاطر ابتلا به سرطان، آخرین روزهای زندگیاش را میگذراند. دربارهی کتاب شام آخر در سرخ ده بیشتر مخاطبان رمانهای بلقیس... ادامه ›
کتاب صوتی به من نگاه کن
- نویسنده: الهام فلاح
روایتی متفاوت و جذاب از اختلال اوتیسم! الهام فلاح در کتاب صوتی به من نگاه کن داستان زن و شوهری را روایت میکند که بعد از آنکه متوجه میشوند فرزندشان اوتیسم دارد، با مشکلات زیادی مواجه میشوند و هر یک به نحوی به این وضعیت واکنش نشان میدهند. درباره کتاب صوتی به من نگاه کن: اختلال عصبی رشدی اوتیسم در این روزها بهخصوص در جوامع درحالتوسعه به یکی از مهمترین دغدغههای والدین تبدیل شده است. این... ادامه ›
کتاب صوتی بهار 63
- نویسنده: مجتبا پورمحسن
کتاب صوتی بهار 63 نوشته مجتبا پورمحسن، روایتگر زندگی مردی به اسم فرزین است که ابتدا از خیانتهایش صحبت میکند و سپس به محاکمهی خود میپردازد. این اثر برندهی یازدهمین دورهی جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات به عنوان بهترین رمان سال 1388 بوده است. دربارهی کتاب صوتی بهار 63: این کتاب صوتی نخستین رمان نویسندهی محبوب مجتبا پورمحسن به شمار میرود که در قالب داستانی جذاب و شنیدنی عشق و خیانت را... ادامه ›
کتاب صوتی جیرجیرک
- نویسنده: احمد غلامی
کتاب صوتی جیرجیرک نوشتهی ا حمد غلامی، روایتگر سه دوره از زندگی پسری به نام بابک است که او را در قامت یک بازیکن فوتبال، رزمنده جنگ و روزنامهنگاری زندانی خواهید شناخت. این رمان کوتاه به شیوه جریان سیال ذهن نوشته شده و وقایع آن به صورت موازی تعریف میشود. درباره کتاب صوتی جیرجیرک: شاید بسیاری از مردم ایران بر سر این موضوع اتفاق نظر داشته باشند که متولدین دهه چهل، دوران جوانیشان با اتفاقات سخت و... ادامه ›
کتاب آله و آلاله
- نویسنده: لیلا رعیت
کتاب آله و آلاله رمانی اجتماعی - روانشناختی به قلم لیلا رعیت، نویسندهی معاصر ایرانی است و داستان دختر خبرنگاری به نام آلاله را روایت میکند که در یک کلانتری مشغول به کار میشود و در جریان حوادث و مصیبتهایی قرار میگیرد که تا آن زمان به چشم ندیده بوده است. نقطهی عطف ماجرا آنجاست که آلاله در همان محیط خشن کلانتری، درگیر رابطهای عاشقانه میشود و متعاقب آن تحولاتی در درون او رخ میدهد. دربارهی... ادامه ›
کتاب زندگی مال تو، تو زندگی کن
- نویسنده: ندا سعادتی نسب
کتاب زندگی مال تو، تو زندگی کن نوشتهی ندا سعادتی نسب، در قالب رمانی جذاب و پرکشش، پستی و بلندیها، لحظات عاشقانه، لبخندها و اشکهایی را شرح میدهد که همهی انسانها در طول زندگی آنها را تجربه کردهاند اما با ایمان و باور به مسیر خود ادامه دادهاند. دربارهی کتاب زندگی مال تو، تو زندگی کن: زندگی پر از پستی و بلندیهایی است که گاهی گذشتن از آنها برایمان بسیار سخت است؛ گاهی پر از هیاهو و فریاد... ادامه ›
کتاب صوتی تافته و ماهرو
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب صوتی تافته و ماهرو اثری از مهرنوش رستمپور، نویسندهی معاصر ایرانی است. کتاب صوتی حاضر، دو داستان کوتاه از این نویسندهی خوشقریحهی ایرانی را در بر دارد. رستمپور در این دو داستان نیز همانند اغلب آثارش، با بیانی جذاب و دلنشین به مضامین اجتماعی و بحرانهای انسانی پرداخته است. دربارهی کتاب صوتی تافته و ماهرو کتاب صوتی تافته و ماهرو، دو داستان کوتاه به نامهای تافته و ماهر از میان داستانهای... ادامه ›
کتاب بگذار کودکی کنم
- نویسنده: سحر حسنی
دنیا پر از کودکانی است که در آغوش عروسکهایشان بزرگ شدند! کتاب بگذار کودکی کنم روایتی تکاندهنده از داستان زندگی دختری به نام هاجر است که سحر حسنی آن را به رشته تحریر درآورده؛ قصهای که براساس واقعیت نوشته شده و اگر به دور و اطرافتان خوب نگاه کنید، هاجرهای زیادی را میبینید! درباره کتاب بگذار کودکی کنم: روایتهای کودکهمسری آنقدر دردآورند که هر بار میتوان برای یکی از آنها اشک ریخت و به حال... ادامه ›
کتاب راز پنهان
- نویسنده: معصومه ملاک زاده
کتاب راز پنهان رمانی جذاب و دلنشین نوشتهی معصومه ملاک زاده است که به زندگی یک دوقلوی تازه متولد شده در هند میپردازد. فرزندانی که به دلیل فقر به خانوادهی ثروتمندی فروخته میشوند و این ماجرا تمام زندگی آنان را دگرگون میکند. روایتی صریح و جذاب از عشق، فقر و فقدان. درباره کتاب راز پنهان: خانوادهی فقیری در شهر بمبئی زندگی میکردند و به تازگی صاحب فرزندانی دوقلو شده بودند. فرزندان کاملاً به هم... ادامه ›
کتاب صوتی آدمهای اشتباهی
- نویسنده: شیوا مقانلو
کتاب صوتی آدمهای اشتباهی نوشتهی شیوا مقانلو، مجموعهای از چند داستان کوتاه است که مشکلات انسانها در جامعهی مدرن و امروزی را به تصویر میکشد. آدمهای اشتباهی از لحاظ حجم نگارش طولانیتر از سایر آثار شیوا مقانلوست و موضوعاتی از قبیل روابط انسانها و سوء استفادههای آنها از یکدیگر و نیز ارجاعات تاریخی و بازی با اسطورهها را دربرمیگیرد. این مجموعه همانطور که از عنوانش مشخص است داستان... ادامه ›
کتاب صوتی سفر عصمت
- نویسنده: ابراهیم گلستان
کتاب صوتی سفر عصمت داستانی کوتاه از ابراهیم گلستان، نویسندهی صاحبنام ایرانیست. در این اثر، سرگذشت زنی بدکاره روایت شده که در پی تحولی روحی، برای طلب آمرزش عازم سفری زیارتی میشود و در این سفر ماجراهایی شگرف را پشت سر میگذارد. درباره کتاب صوتی سفر عصمت ابراهیم گلستان یکی از مفاخر بزرگ هنر و ادبیات معاصر ایران است. او به عنوان داستاننویس جایگاهی بیهمتا در تاریخ ادبیات رواییِ ایران دارد.... ادامه ›
کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی
- نویسنده: زینب سرایی
کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی نوشتهی زینب سرایی داستان زندگی دختر جوانی را روایت میکند که با خانوادهاش در یکی از محلات پایین شهر زندگی میکنند. راوی در داستان به تبعیض میان دختر و پسر نیز نیمنگاهی داشته است. دربارهی کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی کتاب روزهای تلخ و شیرین زندگی اثر زینب سرایی برای اولین بار در سال 1400 منتشر شد. این کتاب دومین اثر این نویسندهی تازهکار به شمار میآید. پیش از... ادامه ›
کتاب به خاطر یک فنجان قهوه در لندن
- نویسنده: مهراوه فیروز
مهراوه فیروز در کتاب به خاطر یک فنجان قهوه در لندن از زبان مهاجری سخن میگوید که به لندن مهاجرت کرده و در این کشور مشغول فروشندگی است. این کتاب ساده و خوشخوان ترکیبی از شادی و غم و امید و ناامیدی است و ما را با برشی از زندگی در غربت آشنا میکند. دربارهی کتاب به خاطر یک فنجان قهوه در لندن: به خاطر خوردن یک فنجان قهوه با بلوبری مافین است که قهرمان کتاب حاضر مهاجرت میکند و از ایران راهی لندن... ادامه ›
کتاب وقتی برای رفتن
- نویسنده: محمود جولایی
اگر برای کسی مهم باشی، همیشه راهی برای بودن با تو پیدا خواهد کرد. کتاب وقتی برای رفتن داستانی خواندنی به قلم محمود جولایی است و ماجرای جدایی مردی از همسرش را روایت میکند که پس از سالها زندگی در مییابد آیندهی درخشانی که سالها برای رسیدن به آن تلاش کرده بود، هرگز از راه نخواهد رسید. دربارهی کتاب وقتی برای رفتن فرا رسیدن قرن جدید، مشکلات جدیدی را نیز به عرصهی ظهور رسانده. شاید هم این مشکلات... ادامه ›
کتاب صوتی زیر آفتاب خوش خیال عصر
- نویسنده: جیران گاهان
کتاب صوتی زیر آفتاب خوش خیال عصر به قلم جیران گاهان، به روایت رابطه عاطفی میان دختری یهودی و پسری مسلمان میپردازد و مسائل، مشکلات و فراز و نشیبهای زندگی قبل و بعد از ازدواج این دو شخص را شرح میدهد. این کتاب در سال 1389 برنده جایزه بهترین رمان اول بنیاد گلشیری شد. مونا دختری یهودی است که علیرغم عرف و دینی که دارد به پسری مسلمان به نام شهریار که استاد موسیقی است، علاقهمند میشود و همین موضوع... ادامه ›
کتاب صدای سکوت
- نویسنده: محمود نیاکانی فر
کتاب صدای سکوت نوشتهی محمود نیاکانی فر رمانیست سرشار از عواطف و احساسات انسانی که زندگی شخصی در جست و جوی خوشبختی را از کودکی تا نوجوانی و سپس بزرگسالی به تصویر میکشد. درباره کتاب صدای سکوت: این کتاب ماجرایی پرفراز و نشیب است درباره کسی که یکه و تنها در جاده سرنوشت گام برمیدارد و در نهایت آرزوی خویش را در شهر و دیاری دیگر مییابد. صدای سکوت میتواند دریچهای باشد دلپذیر و پرجاذبه برای آشنایی... ادامه ›
کتاب نفس در قفس
- نویسنده: بهناز عظیمی
کتاب نفس در قفس نوشتهی بهناز عظیمی، رمانی است که داستان اقتدار پدرسالارانه را در دنیای امروز به تصویر میکشد. روایت این کتاب دربارهی پدربزرگی است که فرزندش را به خاطر ازدواج با دختری انگلیسی از خانه طرد کرده، اما حالا با نوههایش مواجه میشود. دربارهی کتاب نفس در قفس بهناز عظیمی در کتاب نفس در قفس، داستان زوال پدرسالاری را در جامعهی مدرن برای خواننده روایت میکند. نویسنده در این کتاب داستان... ادامه ›
کتاب صوتی مسافرخانه، بندر، بارانداز
- نویسنده: احمدرضا احمدی
داستان کتاب صوتی مسافرخانه، بندر، بارانداز نوشته ا حمدرضا احمدی، از زبان شاعری نسبتا جوان روایت میشود که در مسافرخانهای مشغول به کار میشود. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماهآوا تولید شده است. صاحب مسافرخانه که پیرمردی مکار و مرموز است، پس از چندی از شاعر میخواهد که پیشمرگش باشد و غذاهایی را که آشپزها میپزند، اول او بچشد. مرد شاعر رفته رفته با ساکنان این مسافرخان عجیب... ادامه ›