معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب قرمز (مجموعه داستان های کوتاه 3)
- نویسنده: هادی ناجی
سه گانهای که با انتشار کتاب سبز، آغاز و با سفید ادامه یافت، امروز با قرمز به سرانجام خود رسید. شخصیّتی به نام پارسا، در سه بُرهه از زمان زندگیاش به خوانندگان معرفی شد. پارسا، که کودکی با استعداد بود، آرام آرام رشد کرد و همراه او دغدغههایش نیز بزرگ و بزرگتر شدند. اگر روزی نگرانی پارسا تنها قاب عینکش یا شاگرد اوّل شدن بود، امروز، فرهنگ نوکیسهها، بیعدالتیها و ناجوانمردیهایی که انسانهای... ادامه ›
کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
یازده شخصیت کتاب صوتی رستگاری در تکیه دولت، هر کدام بهنوعی در حال مبارزه هستند و سعی دارند در بازی زندگی به راه نجات برسند. امیرحسین شربیانی در دومین رمان خود شخصیتهایش را در دل حوادث آبان 98 و در بنبست تکیهدولت میبرد. شصخیتهای کتاب آدمهایی هستند که هر کدام دغدغهای متفاوت دارند و شاید آرمانهایشان با هم فرق داشته باشد؛ اما در این برههی حساس، سرنوشتشان به یکدیگر گره خورده است. دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی کسی خانه نیست
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب صوتی کسی خانه نیست شامل مجموعهای از داستانهای شگفتانگیز و غیرقابل پیشبینی است که وضعیت واقعی زنان در جامعهی کنونی ایران را به تصویر میکشد و با صدای خود نویسنده روایت میشود. برای نخستینبار است که در تاریخ ادبیات ایران، جمعی از زنان نویسنده گرد هم آمدهاند تا با داستانهای خود چهره حقیقی زن ایرانی را برای همگان به تصویر بکشند. «کسی خانه نیست» مجموعهای ناب و ویژه برای کشف چهره حقیقی... ادامه ›
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی از رنجی که میبریم مجموعه داستانی از جلال آل احمد است که در دهههای 1310 و 1320 میگذرد و میکوشد فضای خفقانآور سیاسی و یأس اجتماعی آن دوران را نشان دهد. این کتاب از هفت داستان کوتاه تشکیل شده که بیشترشان در شمال کشور اتفاق میافتند و در هر کدام قصهی فردی روایت میشود که حکومت او را به دلایل سیاسی مجازات کرده است. دربارهی کتاب صوتی از رنجی که میبریم جلال آل احمد سال 1323 و در سن... ادامه ›
کتاب بالاتر از بهشت
- نویسنده: پروین کمال زاده
نازبانو سالها دو دخترش شایلین و شمیم را به تنهایی بزرگ کرده است. کتاب بالاتر از بهشت نوشتهی پروین کمالزاده داستان مادری است که پس از سالها تصمیم به ازدواج مجدد گرفته است و با مخالفت دختر بزرگ خود روبهرو میشود. اما تصمیم درست چیست؟ دربارهی کتاب بالاتر از بهشت تربیت فرزند بهخودیخود امری مشکل و پرمسئولیت است. حال اگر یکی از والدین در به دوش کشیدن این مسئولیت تنها باشد، دشواری وظیفه او چند... ادامه ›
کتاب همایدر
- نویسنده: محمد رستمی نیا
چه اتفاقی میافتد که یارمحمد، خان خوشنام استرآباد دیار اجدادی خود را ترک میکند و روانه غربت میشود؟ محمد رستمی نیا در کتاب همایدر داستانی تاریخی یک خانواده را روایت میکند که به قصد انتقام دخترشان راهی مشهد میشوند. در این سفر اتفاقاتی برای آنها رخ میدهد که باعث میشود در روستایی جدید سکونت کنند و جلوه دیگری از زندگی را به نظاره بنشینند. درباره کتاب همایدر: رمانهای تاریخی و اجتماعی علاوه بر... ادامه ›
کتاب صوتی سرزمین نوچ
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب صوتی سرزمین نوچ نوشتهی کیوان ارزاقی، از مهاجرت و تمام شیرینیها و تلخیهایش میگوید. از خدافظیها در فرودگاه و دل کندن از خانواده و وطن تا سفر به سرزمینی که برای یک زندگی ایدهآل انتخاب شده است. روایتی ناب از یک زن و شوهر ایرانی که به آمریکا مهاجرت میکنند اما همه چیز آنطور که باید پیش نمیرود. درباره کتاب صوتی سرزمین نوچ: زن و مردی ایرانی را تصور کنید که با آرزوهای فراوان و ساختن آرمان... ادامه ›
کتاب قند تلخ
- نویسنده: مریم حاتمی
کتاب قند تلخ نوشتهی مریم حاتمی، مجموعهای از درد و دلها و تجربیات دهها زن و مردی است که در چند شخصیت محوری داستان خلاصه شده و به نگارش درآمده، با این هدف که شاید حتی یک خوانندهی این رمان بتواند تصمیم بهتری در مسیر زندگی خود بگیرد. نویسندهی کتاب از روزی که اولین جملهی این رمان را نوشته تصمیم گرفته بود به دنبال خیالپردازیهای افراطی و رویایی کردن موضوع نباشد و تا آنجا که بتواند با نگاهی... ادامه ›
کتاب خدا هرگز دیر نمیکند
- نویسنده: شهین ترک زبان
کتاب خدا هرگز دیر نمیکند به قلم شهین ترک زبان، داستان پرفراز و نشیب دختری را به تصویر میکشد که حضور دو مرد عاشق در زندگیاش او را با چالشهایی عجیب مواجه میکند. دربارهی کتاب خدا هرگز دیر نمیکند: این کتاب رمانی اجتماعی با مضمونی عاشقانه است که داستان زندگی دختری به نام زری کیانی را روایت میکند. زری به تنهایی زندگی میکند و همسایهای متاهل به نام مراد دارد که مزاحمتهایی برای او ایجاد... ادامه ›
کتاب صوتی نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی نفرین زمین نوشتهی جلال آل احمد، در مورد معلم جوانی است که به مدرسهی یک روستای دورافتاده اعزام میشود تا سال تحصیلی را در آنجا بگذراند. در این روستا همهچیز عادی و پیشپاافتاده به نظر میرسد اما وقتی مالک روستا تصمیم میگیرد بخشی از آنجا را برای تأسیس مرغداری بفروشد، تنش بین اهالی دِه و اطرافیان مالک بالا میگیرد و به درگیری میانجامد. دربارهی کتاب صوتی نفرین زمین معلمی جوان برای سال... ادامه ›
کتاب دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
این کتاب داستان کوتاه دیدو بازدید عید شرحی از دید و بازدید های یک جوان در عید نوروز دارد که ماجرهایی جالب برای او اتفاق می افتد… این کتاب همانند سایر کتابهای جلال آل احمد گویشی خودمانی و متنی ساده دارد که خواننده را تا آخر به دنبال خود می کشاند. از متن کتاب: - سلام. حضرت آقای استاد تشریف دارند؟ بفرمایید فلانی است. - ... صدای استاد از داخل اطاق بلند و از حیاط گذشت که با صدای کشیده میگفت:... ادامه ›
کتاب به خاطر یک فنجان قهوه در لندن
- نویسنده: مهراوه فیروز
مهراوه فیروز در کتاب به خاطر یک فنجان قهوه در لندن از زبان مهاجری سخن میگوید که به لندن مهاجرت کرده و در این کشور مشغول فروشندگی است. این کتاب ساده و خوشخوان ترکیبی از شادی و غم و امید و ناامیدی است و ما را با برشی از زندگی در غربت آشنا میکند. دربارهی کتاب به خاطر یک فنجان قهوه در لندن: به خاطر خوردن یک فنجان قهوه با بلوبری مافین است که قهرمان کتاب حاضر مهاجرت میکند و از ایران راهی لندن... ادامه ›
کتاب چون دختر بودم
- نویسنده: محمدرضا آذرصفا
کتاب چون دختر بودم نوشتۀ محمدرضا آذرصفا، داستان زندگی دختری را به تصویر میکشد که در خانوادهای مردسالار به دنیا میآید و رشد میکند و از این رو زندگی سختی را میگذراند تا اینکه تصمیم میگیرد تغییری در خود و زندگیاش ایجاد کند. کتاب چون دختر بودم برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای اجتماعی علاقهمند هستید این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب چون دختر بودم میخوانیم: «چند ماه پیش پدرت... ادامه ›
کتاب روزگار سودابه
- نویسنده: مریم مظفری
مریم مظفری در کتاب روزگار سودابه داستان زندگی پر فراز و نشیب دختری به نام سودابه را روایت میکند که مجبور میشود در سالهای جوانی خود سرزمین مادرساش را ترک کرده و زندگی جدیدی را در آنسوی دنیا آغاز کند. او این رمان تاریخی و اجتماعی را با الهاماتی از زندگی شخصی پرتلاطم خود نوشته است. دربارهی کتاب روزگار سودابه سودابه شخصیت اصلی رمانی که اکنون نسخهی الکترونیکی آن در اختیار شما قرار دارد، زن... ادامه ›
کتاب صوتی خوبیهای خوبان
- نویسنده: علی موذنی
داستانی از دلدادگی و دلشکستگی... کتاب صوتی خوبیهای خوبان از علی موذنی دربارهی روابط پیچیدهی میان یک گروه تئاتر است. این قصهی متاثرکننده توسط سه راوی نقل میشود که بعد از استعفای دستیار توانای کارگردان سردرگمی بزرگی را تجربه میکنند... . دربارهی کتاب صوتی خوبیهای خوبان علی موذنی کتاب صوتی خوبیهای خوبان را با یک تماس تلفنی از سمت ترانه آغاز میکند؛ دخترِ بیستوچهار سالهای که در تئاتری... ادامه ›
کتاب دژم
- نویسنده: ملیکا شمشیریان
کتاب دژم نوشتهی ملیکا شمشیریان، داستانی جذاب از جدال میان شخصیت اول داستان با ضمیر ناخودآگاهش است که یک سری گفت و گوها و اتفاقاتی را از روزمرگیهای خودش به تصویر میکشد. کلمهی دُژَم که بر روی اسم کتاب نیز گذاشته شده لغتیست فارسی اصیل که در حال حاضر متأسفانه کاربرد خودش را از دست داده است. این لغت یعنی کسی که همزمان خشمگین و غمگین است. در بخشی از کتاب دژم میخوانیم: دیدی وقتی ناخن انگشت... ادامه ›
کتاب تاول
- نویسنده: مهدی افروزمنش
کتاب تاول اولین اثر مهدی افروزمنش که با بیانی ساده و داستانی قوی، جایزهی رمان اول هفت اقلیم را از آن خود کرده، روایتی از محلهای نزدیک میدان راه آهن به نام «فلاح» در دههی 70 است که در آن روز شب نمیشود مگر اینکه دعوا و درگیری اتفاق بیفتد. این رمان داستان یکی از بچههای همین محل به نام «جعفر» است که روزی قهرمان کشتی و مورد احترام ساکنین محل بوده، تا هنگامی که تعادل روانیاش را از دست میدهد و... ادامه ›
کتاب صوتی کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی را میشکند؟
- نویسنده: احسان فولادی فرد
کتاب صوتی کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی را میشکند؟ اثری از احسان فولادی فرد، نویسندهی خلاق و خوشفکر معاصر ایران است. فولادی فرد در این رمان، راوی داستان کارمند ردهی متوسطی در شهرداری است که زندگیِ آشفته و پرتنشی را میگذراند تا آنکه روزی مأموریتی متفاوت به او داده میشود که گذشته و بنیانهای فکری و حیاتی او را به چالش میکشد. دربارهی کتاب صوتی کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی... ادامه ›
رمان پاداش صبر
- نویسنده: لیلا جوادی بجندی
کتاب رمان پاداش صبر، به ما میگوید خداوند بهخاطر صبر در سختترین لحظات زندگی، بهترینها را نسیبمان میکند. در بخشی از این رمان میخوانیم: لحظهای را که پویا برای بردنم از آرایشگاه به دنبالم آمد فراموش نمیکنم. چنان مسخ و مبهوت من شده بود که انگار با دیدنم با لباس عروسی و... هوش و حواسش را از دست داده، لحظهای بعد پیشانیم را بوسید و تور سفید را به آرامی روی صورتم انداخت و دست در دست هم از... ادامه ›
کتاب تلخون
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب تلخون مجموعهای از داستانهای آذربایجان با موضوعات مختلف است که صمد بهرنگی آنها را گردآوری و تدوین کرده. «تلخون»، یکی از این قصههاست که ازدواج پرماجرای دختر یک تاجر را به تصویر میکشد. داستانهای این کتاب سرشار از ماجراهای عجیبوغریب و طنزآمیز هستند که نکات زیادی را دربارهی فرهنگ مردمان گذشته در اختیار شما قرار میدهند. دربارهی کتاب تلخون ادبیات عامیانه سرشار از قصههای رنگارنگیست که... ادامه ›
کتاب سالهای شکسته
- نویسنده: روح انگیز شریفیان
کتاب سالهای شکسته نوشتهی روح انگیز شریفیان به نگرانیها و دغدغههای دختر جوانی به نام آیینه میپردازد که پدری بیمار و در آستانهی مرگ دارد. او این اتفاق را به دلیل تأثیری که بر عقاید و باورهایش میگذارد، مهم تلقی میکند. رمان سالهای شکسته به سرنوشت گروهی میپردازد که زمانی عقاید استواری داشتهاند اما پس از رخ دادن حادثه یا تلگری این عقاید در هم شکسته و همین درهم شکستگی منجر میشود تا این... ادامه ›
کتاب سرنوشت
- نویسنده: رومینا کریمی
کتاب سرنوشت نوشتهی رومینا کریمی، زندگی پر فراز و نشیب چند بانوی عزیز که در زیر سقف همین شهر نفس میکشند را به تصویر میکشد. در دنیا هر کسی سرنوشتی دارد. گاهی اتفاقاتی برایمان رخ میدهد که حتی انتظارش را هم نداریم. گاهی سرنوشت با ما بازی میکند گاهی ما با سرنوشت... بازی سرنوشت خیلی دقیق اجرا میشود. درست در یک زمان و موقعیتی خاص یک اتفاقی میافتد که همه چیزت را تغییر میدهد و تو میمانی و... ادامه ›
کتاب تفریحات شب
- نویسنده: محمد مسعود
کتاب تفریحات شب اثری برجسته از محمد مسعود است که در حدود پنجاه سال پیش نوشته شده و توجه منتقدین فراوانی را به خود جلب کرده. این رمان شرایط اجتماعی، فرهنگی و... ایران در دوران حکومت رضاخان را به تصویر کشیده است. محمد مسعود، با زبانی منتقدانه زندگی تحصیل کردگان در دوره رضا شاه را روایت میکند. او با غضب شرح حال جوانانی را ترسیم میکند که عمرشان را با کار بیهوده اداری و تفریحات بیفایده هدر... ادامه ›
کتاب آنجا که برفها آب نمیشوند
- نویسنده: کامران محمدی
کتاب آنجا که برفها آب نمیشوند نوشتۀ کامران محمدی رمانی جذاب و کوتاه است که مخاطب را در دل سه روایت موازی با خود همراه میکند. جنگ، تنهایی و فراموشی از مضامین پررنگ این اثر هستند. گفتنیست این کتاب نامزد دریافت جایزه از جشنوارهی ادبی روزیروزگاری بوده و اولین جلد از سهگانهای با عنوان «فراموشی» است. دربارۀ کتاب آنجا که برفها آب نمیشوند کتاب آنجا که برفها آب نمیشوند اولین رمان از... ادامه ›