معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب نفس در قفس
- نویسنده: بهناز عظیمی
کتاب نفس در قفس نوشتهی بهناز عظیمی، رمانی است که داستان اقتدار پدرسالارانه را در دنیای امروز به تصویر میکشد. روایت این کتاب دربارهی پدربزرگی است که فرزندش را به خاطر ازدواج با دختری انگلیسی از خانه طرد کرده، اما حالا با نوههایش مواجه میشود. دربارهی کتاب نفس در قفس بهناز عظیمی در کتاب نفس در قفس، داستان زوال پدرسالاری را در جامعهی مدرن برای خواننده روایت میکند. نویسنده در این کتاب داستان... ادامه ›
کتاب صدای سکوت
- نویسنده: محمود نیاکانی فر
کتاب صدای سکوت نوشتهی محمود نیاکانی فر رمانیست سرشار از عواطف و احساسات انسانی که زندگی شخصی در جست و جوی خوشبختی را از کودکی تا نوجوانی و سپس بزرگسالی به تصویر میکشد. درباره کتاب صدای سکوت: این کتاب ماجرایی پرفراز و نشیب است درباره کسی که یکه و تنها در جاده سرنوشت گام برمیدارد و در نهایت آرزوی خویش را در شهر و دیاری دیگر مییابد. صدای سکوت میتواند دریچهای باشد دلپذیر و پرجاذبه برای آشنایی... ادامه ›
کتاب راز پنهان
- نویسنده: معصومه ملاک زاده
کتاب راز پنهان رمانی جذاب و دلنشین نوشتهی معصومه ملاک زاده است که به زندگی یک دوقلوی تازه متولد شده در هند میپردازد. فرزندانی که به دلیل فقر به خانوادهی ثروتمندی فروخته میشوند و این ماجرا تمام زندگی آنان را دگرگون میکند. روایتی صریح و جذاب از عشق، فقر و فقدان. درباره کتاب راز پنهان: خانوادهی فقیری در شهر بمبئی زندگی میکردند و به تازگی صاحب فرزندانی دوقلو شده بودند. فرزندان کاملاً به هم... ادامه ›
کتاب بیپدر
- نویسنده: مژده سالارکیا
مژده سالارکیا یکی از نویسندگانِ آتیهدارِ ادبیات امروزِ ایران است. در کتاب بیپدر که دومین رمانِ او به شمار میرود، با ماجراهای زنی جوان همراه میشویم، که به مرور و طی اتفاقاتی دلخراش، از واقعیاتی تلخ در باب گذشتهی افراد خانوادهی خود آگاه میشود. درباره کتاب بیپدر مژده سالارکیا یکی از استعدادهای جوانِ ادبیات روزِ ایران است. او که در حوزهی داستاننویسی فعالیت میکند، کار ادبی خود را رسماً با... ادامه ›
کتاب صوتی از شیطان آموخت و سوزاند
- نویسنده: فرخنده آقایی
کتاب صوتی از شیطان آموخت و سوزاند نوشته فرخنده آقایی، زندگی و وضعیت زنی تنها و بیخانمان را در شهری شلوغ روایت میکند. این رمان برنده جایزه هفتمین دوره کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات و نامزد دومین دوره جایزه پروین اعتصامی بوده است. در ابتدای رمان مخاطب گمان میکند راوی دختری کمسن و بیسرپناه و فقیر است اما هرچه جلوتر میرود زوایای پنهان داستان آشکار میشود و سوالاتی که در ذهن مخاطب به... ادامه ›
کتاب صوتی مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی مدیر مدرسه یکی از بهترین آثار آل احمد جلال آل احمد، داستان آموزگاری را روایت میکند که برای آسایش و درآمد بیشتر به مدیری روی میآورد و با دشواریهای جدیدی روبهرو میشود. مدیر که خود را هیچکاره میداند و آمده تا گوشهای آرام در دفترش از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری خود را برهاند، با دشواری سرپرستی «یک ناظم و هفت تا معلم و دویست و سی و پنج تا شاگرد» روبرو میشود. پس همه توان خود را... ادامه ›
کتاب به تو نگاه میکنم
- نویسنده: مهشاد صدرعاملی
رها دختریست که نمیخواهد به خاطر جنسیتش از رویاهای بزرگ و کوچک خود دست بکشد. او بهرغم سختگیریهای خانواده و جامعهای که در آن بزرگ شده، دلبستهی یادگیری موسیقی است. در کتاب به تو نگاه میکنم، نوشتهی مهشاد صدرعاملی، داستان تلاش رها برای رهایی از قیدوبندهای جامعه و ماجرای آشنایی او با پسری به نام یحیی را میخوانید که راه زندگی او را تغییر میدهد. دربارهی کتاب به تو نگاه میکنم رها با دخترهای... ادامه ›
کتاب صوتی پیاده
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی پیاده نوشتهی بلقیس سلیمانی، داستان زندگی زنی تنها و باردار را در سالهای پس از انقلاب به تصویر میکشد. زنی که در شهر بزرگ تهران تنها و بیپناه مانده است. کتاب صوتی پیاده روایتگر زندگی یک زوج کرمانی به نامهای انیس و کرامت است که در سالهای پس از انقلاب به تهران مهاجرت میکنند. همان سالهایی که جنگ میان ایران و عراق شدت گرفته بود، انیس شخصیت اصلی این داستان باردار است و شرایط سختی... ادامه ›
کتاب گیتار
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب گیتار نوشتهی ضحی کاظمی مجموعهداستانکهایی دربارهی زندگی و مرگ، علوم ماوراءالطبیعه و جادو است. علاوه بر اینها این کتاب با دیدی متفاوت به مسائلی همچون مذهب و سنت میپردازد و حتی نگاهی گذرا به مضامین اجتماعی روز جامعهی ایرانی دارد. پایان این داستانکها بسیار غافلگیرکننده است و از خواندن آن شوکه میشوید. دربارهی کتاب گیتار کتاب گیتار مجموعهی هفتاد داستانک ایرانی نوشتهی ضحی کاظمی است.... ادامه ›
کتاب مه لقا
- نویسنده: شهرام خلج
کتاب مه لقا نوشتهی شهرام خلج رماننویس جوان ایرانی است. این اثر با دغدغهها و درونمایههای اجتماعی و اقلیمی بر آن است روایتگر شخصیت زنی با نام مه لقا باشد که از همان روزهایی که چشم به جهان گشوده با مهیبترین بلاها و مصائب مواجه شده است. این رمان که با ایدهها و مضامینِ ضدسنت به نگارش درآمده، داستانی را ترسیم میکند که در آن تعصب و دخالتهای دیگران میتواند زندگی یک شخص را ویران سازد. دربارهی... ادامه ›
کتاب خیابان ولیعصر
- نویسنده: مائده نعمتی
کتاب خیابان ولیعصر مجموعهی داستان کوتاهی از نویسندهی جوان معاصر، مائده نعمتی است که با رویکردی واقعگرایانه نوشته شده. نویسنده در این کتاب که شامل پنج داستان کوتاه است، از عناصر زندگی روزمره برای پرورش داستانها و شکل دادن به روایت خود استفاده کرده است. دربارهی کتاب خیابان ولیعصر مائده نعمتی نویسندهی جوان معاصر است که در زمینهی نگارش داستان کوتاه فعالیت دارد. کتاب «کسی کتابهایم را چاپ... ادامه ›
کتاب گلناز
- نویسنده: مرضیه حجازی
کتاب گلناز نوشتهی مرضیه حجازی، روایتگر داستان زندگی دختر جوان و زیبایی به نام گلناز است که به دلیل اختلافات طایفهای به عنوان عروسِ خونبس انتخاب میشود. گلناز به دور از خانواده با مشکلات بسیاری روبرو میشود اما همهچیز پس از ورود هوو به زندگیاش تغییر میکند. گلناز دختر زیبایی است و به پسری به نام حبیب علاقهمند است و بر حسب اتفاق، او به خاطر اختلافات میان خانوادهها با حبیب ازدواج میکند.... ادامه ›
کتاب صوتی پدرکشتگی
- نویسنده: سلمان امین
کتاب صوتی پدرکشتگی نوشتهٔ سلمان امین، روایتی است که از حماسه رستم و سهراب الهام گرفته شده و ماجرای مردی را تعریف میکند که پس از مرگ همسرش در هنگام زایمان، پسر به دنیا آمده را مقصر میداند و نمیتواند این موضوع را بپذیرد. درباره کتاب صوتی پدرکشتگی: موضوع داستان از زمانی شروع میشود که پسر به دنیا میآید و تا بزرگسالی او ادامه پیدا میکند. اگر اصطلاح «عقدهٔ ادیپ» را در روانشناسی شنیده باشید،... ادامه ›
رمان سیب سرخ حوا
- نویسنده: عاطفه رشنو
کتاب سیب سرخ حوا، به تالیف عاطفه رشنو، از حکمت خداوند در اتفاقات پیرامون ما سخن میگوید. از لحظههایی که حضورش را میفهمیم... در ذره ذرهی وجودت مییابم و در نگاهت خواهم خواند. تنها یک چیز را. خدا در کتاب سیب سرخ حوا میخوانیم: هر وقت به در بستهای برخوردی و اگه فکرکردی راه دیگهای نداره، راهی رو امتحان کن که اصلاً تصور نمیکنی به جایی راه ببری. مثل امشب تو که وسیلهای نداشتی واسه رنگآمیزی... ادامه ›
کتاب فاصله های غریب
- نویسنده: جمشید خانیان
هوا و آسمان، یک رنگ بود. کبود. کبود صبحگاهی. باران ریزی میبارید و نمیبارید. اگر خوبِ خوب نگاه میکردی، تالابهای کوچک را مثل تکههایی از آسمان در گوشهگوشة حیاط وسیع میدیدی. تکههایی از آسمان، توی حیاط. دورتادور حیاط دیوار کوتاه سفیدرنگی، کشیده شده بود. تاج بزرگ چند درخت راش، سیاهی میزد بالای دیوار. آن دورتر، مقابلِ آنها، تو دِل دیوار، یک درِ کوچک چوبی قرار داشت. سمت چپ، شش سرباز مسلح،... ادامه ›
کتاب صوتی برادران جمالزاده
- نویسنده: احمد اخوت
کتاب صوتی برادران جمالزاده نوشتهٔ احمد اخوت، مجموعه داستانی با فضایی شاعرانه است که به شکلی نوستالژیک درمورد خاطرات گذشته و بازتاب آنها در زمان حال سخن میگوید. این کتاب در سال 1382 برنده جایزه ادبی اصفهان در بخش بهترین مجموعه داستان شد. درباره کتاب صوتی برادران جمالزاده: این مجموعه شامل شانزده داستان کوتاه میشود که در اکثر آنها شخصیتهای تاریخی نقش داشتهاند. زبان این داستانها سرشار از... ادامه ›
کتاب صوتی کسی خانه نیست
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب صوتی کسی خانه نیست شامل مجموعهای از داستانهای شگفتانگیز و غیرقابل پیشبینی است که وضعیت واقعی زنان در جامعهی کنونی ایران را به تصویر میکشد و با صدای خود نویسنده روایت میشود. برای نخستینبار است که در تاریخ ادبیات ایران، جمعی از زنان نویسنده گرد هم آمدهاند تا با داستانهای خود چهره حقیقی زن ایرانی را برای همگان به تصویر بکشند. «کسی خانه نیست» مجموعهای ناب و ویژه برای کشف چهره حقیقی... ادامه ›
کتاب صوتی بر دیوار کافه
- نویسنده: احمدرضا احمدی
کتاب صوتی بر دیوار کافه اثر احمدرضا احمدی روایت زندگی کارگردان سینمایی است که در دوران دانشجوییاش، کافهای در پاریس پاتوق همیشگیاش بوده، کافهای منحصر به فرد که بسیاری از مشتریان آن روی دیوارهایش یادگاری مینوشتهاند و راوی داستان همواره دلبسته خواندن و یادداشت برداشتن از روی این دیوار نوشتهها بوده است. راوی در کتاب صوتی بر دیوار کافه برای ما چگونگی ساخته شدن فیلمی را نقل میکند که از بیست... ادامه ›
کتاب خاک خام
- نویسنده: طناز حسینی
داستان عشقی شورانگیز و ایستادگیهای یک دختر روستایی جسور را در کتاب خاک خام نوشتهی طناز حسینی بخوانید. او در این کتاب داستان عاشقانهی لیلا و صالح را میگوید که قصد دارند از روستا به شهر مهاجرت کنند. همین مسئله زندگی آنها را زیر و رو میکند و ماجراهایی غیرمنتظره بر سر راهشان قرار میدهد. دربارهی کتاب خاک خام کتاب خاک خام رمان عاشقانه و جذابی به قلم گیرای طناز حسینی، نویسندهی جوان ایرانی، است... ادامه ›
کتاب صوتی گور سفید
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب صوتی گور سفید نوشتهی مجید قیصری، درباره زندگی پرتلاطم دو برادر است که تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. یکی از آنها بسیار متعصب و افراطی است و قصد دارد فساد را در جامعه از بین ببرد و دیگری مردی عاشقپیشه که در انتظار وصال معشوق به سر میبرد. درباره کتاب صوتی گور سفید: مجید قیصری که بیشتر به دلیل خلق مجموعه داستانهایش شناخته میشد، حالا رمانی متفاوت با موضوعی جذاب نوشته است. کتاب گور سفید... ادامه ›
کتاب صوتی پسری که مرا دوست داشت
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی پسری که مرا دوست داشت شامل مجموعه داستانهای کوتاهی از نویسنده و پژوهشگر معاصر بلقیس سلیمانی است که با زبانی عامیانه و ساده در فضایی وهمآلود نوشته شده و مضامینی چون مرگ، روابط انسانی و ازدواج را در بر میگیرد. اکثر مخاطبین میتوانند با این کتاب به راحتی ارتباط برقرار کنند. تراژدی و طنز در این اثر با هم همراه شدهاند. به گفته خود نویسنده این مجموعه، ادامه دیگر کتابهای او مثل «خاله... ادامه ›
کتاب مادر من
- نویسنده: سمیرا امیرخانی دهکردی
در دل هر خانوادهای، داستانها و رازهایی نهفته است که گاهی تنها در کتابها جاودانه میشوند. کتاب مادر من، اثر سمیرا امیرخانی دهکردی، با زبانی صمیمی و دلنشین، پرده از زندگی زنی برمیدارد که با عشق و ایثار، سرنوشت زندگی خود و فرزندانش را رقم میزند. این اثر بیش از آنکه یک سرگذشت شخصی باشد، تجربهای مشترک برای خوانندگانی است که معنای واقعی مادرانگی را جستوجو میکنند. درباره کتاب مادر من یک داستان... ادامه ›
کتاب صوتی کوچه اقاقیا
- نویسنده: راضیه تجار
کتاب صوتی کوچه اقاقیا اثر راضیه تجار، رمانی با مضمون اجتماعی، خانوادگی است و از مشکلات و تیرهروزیهای زندگی زنانی از طبقات مختلف جامعه میگوید، زنانی که با نامهربانیهای مردان جامعه خود دست و پنجه نرم میکنند و برای رهایی از این محدودیتها و فشارها دست به هیچ کاری نمیزنند. داستان از جایی شروع میشود که میرزا ابوتراب با دختر جوانی به نام «ماه منظر» ازدواج میکند در حالی که دخترش دلنواز به این... ادامه ›
کتاب دیوانه تنها
- نویسنده: پیمان چینی ساز
کتاب دیوانه تنها سرگذشت دو پسر به اسم کامران است که با وجود شباهتهای مختلف در مسیر متفاوتی پیش میروند. پیمان چینی ساز در این داستان آموزنده برگشتناپذیر بودن تصمیمات زندگی را به تصویر میکشد و خواننده را به صبر و پشتکار در مقابله با مشکلات زندگی دعوت میکند. درباره کتاب دیوانه تنها: شخصیتهای رمان پیمان چینی ساز هرکدام به شکلی تنها هستند، اما راهی که برای حل مشکلشان انتخاب میکنند متفاوت است.... ادامه ›