معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی بانو گوزن
- نویسنده: مریم حسینیان
کتاب صوتی بانو گوزن نوشتهی مریم حسینیان، قصهی زنی زخمخورده و تنها را روایت میکند که با خبر شنیدن باردار شدنش تمام زندگیاش زیر و رو میشود و برای فرار از موقعیت سختی که در آن گرفتار آمده، به رویاها و افکار درونیاش پناه میبرد. گفتنیست گویندگی این اثر برعهده هنرمند محبوب کشورمان، سحر دولتشاهی است. درباره کتاب صوتی بانو گوزن: ماجرای این رمان از جایی آغاز میشود که طاطا یا همان طاهره به عنوان... ادامه ›
کتاب شوهر آهو خانم
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب شوهر آهو خانم اثر علی محمد افغانی، یکی از بهترین رمانهای فارسی در پنجاه سال اخیر است. ماجراهای این کتاب سرگذشت یک یا چند تن و حوادث آن، وقایع روزانه یک یا چند شهر نیست، بلکه تمامی روزگار ما و ماجراهای زمانه همچون شط پهناوری در آن جاری است، و اهمیت این رمان در همین است، در این که همچون آیینه چهار بعدی عظیمی خصوصیات برجسته روزگار ما را منعکس ساخته است. رمان شوهر آهو خانم نوشته علی محمد... ادامه ›
کتاب انگشتر فیروزه
- نویسنده: زهرا اخوان پاکدهی
کتاب انگشتر فیروزه رمانی اجتماعی به قلم زهرا اخوان پاکدهی، نویسندهی خوب کشورمان است. در این اثر قرار است با داستان دختری همراه شوید که در یک شب زمستانی تصمیم میگیرد خود را از همهی قیود زمانهاش رها سازد و دست به فرار بزند. درباره کتاب انگشتر فیروزه: «با قلقلک دستی از خواب پریدم. نور خورشید در صورت زیبای خواهرم ریحان که پنج سالی از من کوچک تر بود می درخشید... لبخند شیرینی زد و با خنده در حالی... ادامه ›
کتاب مو حنایی
- نویسنده: فهیمه بزرگزاد
فهیمه بزرگزاد در کتاب مو حنایی داستان دختری را روایت میکند که از کودکی در عمارت یک خانزاده مشغول خدمت است و بهخاطر فقر و بیکسی سختیهای زیادی را متحمل شده. تا اینکه یک شب با رفتن به زیرزمین متروکهی انتهای عمارت از رازی باخبر میشود که سرنوشت او را دگرگون میکند. دربارهی کتاب مو حنایی این داستان در بستر فضای ارباب و رعیتی و اوضاع اجتماعی و فرهنگی ناشی از آن شکل گرفته است. شخصیت اصلی رمان... ادامه ›
کتاب صوتی بچههای قالیباف خانه
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
اثری متفاوت از خالق قصههای مجید. هوشنگ مرادی کرمانی در کتاب صوتی بچههای قالیباف خانه روایتگر رنج دستهای پینهبسته و کوچک کودکانی است که در قالیبافخانهای در کرمان روزگار میگذرانند. این کتاب که موفق به کسب عنوان کتاب برگزیدهی شورای کودک شده است، دو داستان به نامهای «نمکو» و «رضو، اسدو، خجیجه» را در بر میگیرد. دربارهی کتاب صوتی بچههای قالیباف خانه هوشنگ مرادی کرمانی (Houshang Moradi... ادامه ›
کتاب صوتی خانه ادریسیها
- نویسنده: غزاله علیزاده
جدال کهنه و نو و نبرد همیشگی سنت با تجدد، درونمایهی کتاب صوتی خانه ادریسیها را میسازد. غزاله علیزاده، در این رمان اجتماعی شما را به عمارتی میبرد که از شکوه گذشته تنها خاطرات قدیمی و لایهی ضخیمی از گردوخاک را حفظ کرده. خانهای که اهالی آن سالهاست با گشتوگذار در گذشتهها روزهایشان را میگذرانند اما اکنون قرار است با گسستن از پیوندهای دیرین، رهسپار آینده شوند. دربارهی کتاب صوتی خانه... ادامه ›
کتاب سالتو
- نویسنده: مهدی افروزمنش
یکی از خواندنیترین داستانهای جنایی-معمایی ادبیات فارسی! کتاب سالتو از مهدی افروزمنش سرگذشت پسری فقیر به اسم سیاوش است که آرزو دارد قهرمان کشتی شود و شخصی مرموز به نام نادر تصمیم میگیرد به او برای رسیدن به خواستهاش کمک کند اما تقاضایی که در مقابل لطفش دارد، زندگی این پسر نوجوان را زیر و رو میکند.... گفتنی است که سریال مشهور «یاغی» براساس این کتاب ساخته شده است. درباره کتاب سالتو سیاوش از... ادامه ›
کتاب مهریه مهلا
- نویسنده: زهرا اخوان پاکدهی
سرگذشت تلخ زنان روستایی و جور و ظلمی که از سوی دیگران متحمل میشدند، همیشه سوژهای برای نوشتن داستانهای گوناگون بوده است. این بار زهرا اخوان پاکدهی قلم برداشته و روایتی تازه را در کتاب مهریه مهلا نگاشته است. این داستان که بر اساس واقعیت ساخته و پرداخته شده، داستان دختری به نام مهلاست که هوویش قاتل فرزندش میشود... دربارهی کتاب مهریه مهلا کتاب «مهریهی مهلا» داستان زندگی دختری یتیم به نام... ادامه ›
کتاب صوتی دموکراسی یا دموقراضه
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
کتاب صوتی دموکراسی یا دموقراضه نوشته سیدمهدی شجاعی، روایتی طنزآمیز از کشوری خیالی و پادشاه معمولی آن است که روزی تصمیم عجیبی میگیرد و آن را با همگان در میان میگذارد. کشور خیالی غربستان دارای پادشاهی به نام ممول است و از این جهت این اسم را برای او برگزیدهاند که پادشاهی بسیار معمولی است. ممول در یک اقدام عجیب تصمیم میگیرد جای اینکه بعد از مرگش پادشاهی را به یکی از پسرانش واگذار کند، به مردم... ادامه ›
کتاب صوتی زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی زن زیادی نوشته جلال آل احمد، دربرداندهی 9 داستان کوتاه در مورد زنان و دردهای اجتماعی آنهاست و صدای زنان در اجتماع نابرابر و مردسالار ایران را به تصویر میکشد، نابرابریهایی که حتی زن را از حقوق اولیهی خود محروم کرده و آن را در سلطهی فرهنگی و سنتی جامعه قرار میدهد. زن زیادی یکی از مهمترین آثار جلال آل احمد است که دیدگاه او را درباره خرافات و سنتهای غلط و همینطور زنان در جامعه... ادامه ›
کتاب صوتی مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی مدیر مدرسه شاهکار دیگری از جلال آل احمد، نویسنده و مترجم درخشان ایرانی است که با بهرهگیری از زبان تلخ و در قالب طنز، کم و کاستیهای جامعهی ایران در دههی 30 را به نمایش میگذارد. دربارهی کتاب صوتی مدیر مدرسه: کتاب صوتی مدیر مدرسه زندگی مردی که از حرفهی معلمی خسته شده را به تصویر میکشد، مردی که برای آسایش خود و درآمد بالاتر با پرداخت اندکی رشوه مدیر همان مدرسهای که روزی معلمش بود،... ادامه ›
رمان افرا
- نویسنده: حسینعلی جعفری
سبیلوی قد بلند آخرش کله قندی را از توی مجمعه برداشت و روی دست گرفت و گفت:«قند عروسی صنوبره ره کی می شکنه؟» و نگاهش را چرخاند توی جمعیت و گفت: «دامادکو؟» و سیاوش زانو به بغل گرفته گوشه ای نشسته بود و تکان نمی خورد و اصرار هم فایده نداشت. سبیلوی قد بلند بی خیال سیاوش شد و گفت: «کی قند می شکنه؟» ادامه ›
کتاب صوتی دو کوچه بالاتر
- نویسنده: مریم سمیع زادگان
رمانی صمیمی و گیرا به قلم مریم سمیع زادگان . لیلی، راوی چهلوچند سالهی کتاب صوتی دو کوچه بالاتر از رهگذر بهدستآوردنها و ازدستدادنهای پیاپی، به روایت زندگی پرفراز و نشیب خود میپردازد. دربارهی کتاب صوتی دو کوچه بالاتر لیلی، شخصیت اصلی این کتاب، در سراسر داستان از کوچهای که خانهی مادربزرگش در آنجاست، تا «دو کوچه بالاتر» مدام در رفتوآمد است. فاصلهی این دو کوچه امّا مکانمند نیست. لیلی از... ادامه ›
کتاب عمارت بحران زده
- نویسنده: ماری ع. قلیان
کتاب عمارت بحران زده، رمانی عاشقانه است که ماری ع. قلیان آن را تالیف نموده. این داستان روایتگر برشی از زندگی یک دختر نوجوان است که در خانوادهای فقیر متولد شده و قصۀ عشقش به پسر صاحبخانه، او را وارد دنیای جدیدی میکند. درباره کتاب عمارت بحران زده: کتاب حاضر، داستانی سرشار از پستی و بلندیهای زندگی است که از زبان دختری به نام مریم روایت میشود. ماری ع. قلیان در این اثر با پرداختن به مضامینی... ادامه ›
کتاب شهربانو
- نویسنده: مریم قربان زاده
کتاب شهربانو نوشته مریم قربان زاده، برشهایی است از 20 سال زندگی یک مادر 80 ساله که از همهی سالهای جوانیاش، همین برشها را غنیمت نگه داشته تا برای امثال ما بگوید. همه چیز در نهایت سادگی روی کاغذ آمده است. نوشتن برای مریم قربان زاده اصلا کار راحتی نبود. برای مادرجان هم گفتناش اصلا راحت نبود. بارها در حین مرور خاطراتاش بیحال میشد و کارش به سرم قندی، نمکی میرسید. حالا روبهروی شما، خلاصه... ادامه ›
کتاب پاییز فصل آخر سال است
- نویسنده: نسیم مرعشی
کتاب پاییز فصل آخر سال است نوشتهی نسیم مرعشی، روایتگر زندگی سه دختر به نامهای لیلا، شبانه و روجا است که هر کدام درگیر مسائل گوناگونی هستند. این رمان به عنوان یکی از شاهکارهای ادبی در دو دهه اخیر شناخته شده است، کتابی که توانسته توجه هنرمندان و نویسندگان زیادی را به خود جلب کند. استعداد و توانمندی نسیم مرعشی در موفقیت این کتاب از مهمترین نکات است چرا که او برای به تصویر کشیدن داستان ساده اما... ادامه ›
کتاب صوتی سگ ولگرد
- نویسنده: صادق هدایت
یک داستان کوتاه سمبولیستی دربارهی سگی با عواطف انسانی بهنام پات، که از صاحب خودش دور مانده و در همهمهی شهر گم شده است. صادق هدایت در کتاب صوتی سگ ولگرد مواجههی پات با مردم بیرحم شهر را روایت میکند و سرگذشت او را با کلمات منحصربهفرد خود به تصویر میکشد. دربارهی کتاب صوتی سگ ولگرد در سال 1321 شمسی و تنها دو دهه از انتشار نخستین مجموعه داستان ایرانی به قلم محمدعلی جمالزاده گذشته بود، که... ادامه ›
کتاب آبشوران
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب آبشوران از برجستهترین آثار علی اشرف درویشیان به شمار میآید. این اثر که مجموعهای متشکل از دوازده داستان بههمپیوسته است، نخستین بار در سال 1353 به چاپ رسید، و پس از آن بارها تجدید چاپ شد. فقر و تنگدستی قشر محروم، اصلیترین درونمایهی این کتاب است. درباره کتاب آبشوران: ادبیات ایران، پیش از انقلاب، شاهد ظهور نسل درخشانی از نویسندگان بود که نهایت کوشش خود را به کار بردند تا هنر خود را در... ادامه ›
کتاب صوتی سه تار
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سه تار نوشتهی جلال آل احمد، شامل 13 داستان کوتاه اجتماعی است که معضلات درونی جامعه ایران را به تصویر میکشد و جهل و اعتقادات افراطی مردم را مورد انتقاد قرار میدهد. درباره کتاب صوتی سه تار: جلال آل احمد به عنوان یکی از تاثیرگذارترین روشنفکران معاصر، داستاننویسی قهار و نکتهسنج نیز به حساب میآید. به همین خاطر تاکنون مجموعه داستانهای مختلفی از او به چاپ رسیده که هرکدام سوژههای مختلف... ادامه ›
کتاب صوتی شاخه نبات
- نویسنده: حمزه سردادور
حمزه سردادور در کتاب صوتی شاخه نبات، زندگی معشوقهی افسانهای حافظ شیرازی را روایت میکند که از منابع گوناگون ادبی و تاریخی معتبر برگرفته شده است. خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی القاب بسیاری داشت که لسان الغیب یکی از معروفترین آنها بود. حافظ از فیضهای الهی که در شب قدر بر او نازل شد، برخوردار بود و قلبش را مخزن اسرار ساخت. او قسمت بسیاری از مهارت و پشتکار خود در غزلسرایی را به عشق آسمانی... ادامه ›
کتاب صوتی زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد است که دردهای اجتماعی زنان و نوع تفکرات آنها را در جامعهی مردسالار ایران به نمایش میگذارد. کتاب صوتی زن زیادی یکی از ارزشمندترین و درخشانترین کتابهای جلال آل احمد است که نابرابریها و ظلمهایی که بر زنان اعمال میشود، آنها را از حق اولیهی خود محروم میکند و آن را در سلطهی فرهنگی و سنتی جامعه قرار میدهد، را روایت میکند.... ادامه ›
کتاب خورشید عمارت
- نویسنده: نگین پوراسلامی
هر آدمی قصهای دارد و هر داستانی پر از خوشی و درد و همراه با درس است. میتوان از هر زندگی درسی گرفت یا انتخاب کرد زندگی درسی به ما دهد. این انتخاب با خود آدمهاست. کتاب خورشید عمارت به قلم نگین پوراسلامی، درباره شخصیتهایی است که زندگیشان سرشار از تلاطم و فراز و نشیبهای بسیار است که روحشان را به حرکت درمیآورد و اخلاق را شکل میدهد. کتاب خورشید عمارت مناسب چه کسانی است؟ چنانچه به رمانهای معاصر... ادامه ›
کتاب صوتی چمدان
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی چمدان نوشته بزرگ علوی، از نویسندگان برجسته ادبیات فارسی است و نخستین مجموعه داستانهای کوتاه علوی است که با صدای علی دنیوی ساروی روایت شده. مجموعه چمدان با نثری روان و ساده نگاشته شده است. علوی در داستانها فرهنگ همگانی را باز میتاباند و تصویر ناکامیها و سیهروزیهای آنان را نشان میدهد؛ سبک واقعگراییاش به محمد علی جمالزاده و صادق هدایت نزدیک میشود، با این تفاوت که شخصیتهای... ادامه ›
کتاب نیاز
- نویسنده: مریم اسدی علیایی
کودکی نیاز تحتتأثیر حضور زنی از هم میپاشد، حالا، درست زمانی که نیاز گمان میکند سایهی زن از زندگیاش کم شده، بار دیگر دچار افسون او میشود. مریم اسدی علیایی در کتاب نیاز داستانی دربارهی اعتیاد زنان میگوید که بر مبنای واقعیت نوشته شده است. دربارهی کتاب نیاز: مدتها از ماجراها گذشته، نیاز حالا صاحب سالن آرایشگاهی است و زندگی آرامی دارد. او تصمیم عجیبی میگیرد، تصمیمی که با تردیدهای فراوان... ادامه ›