معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی گور سفید
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب صوتی گور سفید نوشتهی مجید قیصری، درباره زندگی پرتلاطم دو برادر است که تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. یکی از آنها بسیار متعصب و افراطی است و قصد دارد فساد را در جامعه از بین ببرد و دیگری مردی عاشقپیشه که در انتظار وصال معشوق به سر میبرد. درباره کتاب صوتی گور سفید: مجید قیصری که بیشتر به دلیل خلق مجموعه داستانهایش شناخته میشد، حالا رمانی متفاوت با موضوعی جذاب نوشته است. کتاب گور سفید... ادامه ›
کتاب صوتی رازهای سانتیمتری
- نویسنده: مردعلی مرادی
کتاب صوتی رازهای سانتیمتری مجموعهای از چند داستان کوتاه به قلم مردعلی مرادی است. داستانهای گردآمده در این اثر ساختاری ساده دارند؛ با این حال مضامینی که نویسنده بدانها پرداخته از غنا و اهمیتی خاص برخوردارند. تنهاییِ ذاتی آدمی و دشواری برقراری روابط انسانی با دیگران، از مهمترین درونمایههای مطرحشده در این کتابند. گفتنی است که این اثر برندهی جایزهی جلال آل احمد نیز شده است. درباره کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی مسافرخانه، بندر، بارانداز
- نویسنده: احمدرضا احمدی
داستان کتاب صوتی مسافرخانه، بندر، بارانداز نوشته ا حمدرضا احمدی، از زبان شاعری نسبتا جوان روایت میشود که در مسافرخانهای مشغول به کار میشود. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماهآوا تولید شده است. صاحب مسافرخانه که پیرمردی مکار و مرموز است، پس از چندی از شاعر میخواهد که پیشمرگش باشد و غذاهایی را که آشپزها میپزند، اول او بچشد. مرد شاعر رفته رفته با ساکنان این مسافرخان عجیب... ادامه ›
کتاب صوتی از تهی سرشار
- نویسنده: علی حدادی اصل
کتاب صوتی از تهی سرشار، اثریست از علی حدادی اصل با مضمونی اجتماعی که بحرانهای زندگی در دنیای مدرن و انسانهایش را روایت میکند. از تهی سرشار روایتگر توهمات یک بیمار روانی است که با زندگی و آثار مهدی اخوان ثالث درگیر میشود. شخصیت اصلی داستان «از تهی سرشار» جوانی بیست و چند ساله به نام «رها» است که میخواهد پایاننامه خود را پیرامون شخصیت و آثار اخوان ثالث بنویسد. او که در ابتدا از انتخاب چنین... ادامه ›
کتاب صوتی فهرست حسرتها
- نویسنده: شهلا حائری
کتاب صوتی فهرست حسرتها نوشتهی شهلا حائری، زندگی یک مادر و پسر را شرح میدهد که پس از مرگ پدر خانواده، شرایطشان تغییر میکند و غم و اندوه زیادی بر روابط آنها چیره میشود. درباره کتاب صوتی فهرست حسرتها: دومین رمان شهلا حائری که در سال 1392 منتشر شد، کتاب فهرست حسرتها نام دارد. اثری تاثیرگذار و جذاب که از زبان یک مادر و پسرش روایت میشود و هر کدام از نگاه خود زندگی و احوالات درونیشان را... ادامه ›
کتاب صوتی جیرجیرک
- نویسنده: احمد غلامی
کتاب صوتی جیرجیرک نوشتهی ا حمد غلامی، روایتگر سه دوره از زندگی پسری به نام بابک است که او را در قامت یک بازیکن فوتبال، رزمنده جنگ و روزنامهنگاری زندانی خواهید شناخت. این رمان کوتاه به شیوه جریان سیال ذهن نوشته شده و وقایع آن به صورت موازی تعریف میشود. درباره کتاب صوتی جیرجیرک: شاید بسیاری از مردم ایران بر سر این موضوع اتفاق نظر داشته باشند که متولدین دهه چهل، دوران جوانیشان با اتفاقات سخت و... ادامه ›
کتاب صوتی چرک
- نویسنده: فلامک جنیدی
کتاب صوتی چرک نوشتهی فلامک جنیدی، روایت زنی میانسال و پریشان حالیست که به دلایلی از همسر خود جدا شده و حالا در آپارتمانی به تنهایی زندگی میکند. زنی که باید در هیاهوی شهر، معنای زندگی خود را پیدا کند و از پس مشکلاتش بربیاید. درباره کتاب صوتی چرک: اولین رمان فلامک جنیدی با نام چرک که در سال 1395 منتشر شد، روایت زن میانسال طبقه متوسطی است که پس از طلاقش به تنهایی در خانهای زندگی میکند. روایتی... ادامه ›
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه نوشتهی محبوبه مصدق، داستان زندگی زنی خانهدار را در جامعهی سنتی و مردسالار ایرانی روایت میکند. این زن در تلاش است با حفظ عهدهایی که در زمان ازدواج بسته، به استقلال اجتماعی برسد. دربارهی کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه شیفتگی بدون عقربه، اثری از محبوبه مصدق، داستانِ زندگیِ زنی همنام با نویسنده است که مانند بسیاری از زنان ایرانی، به شغلِ مادامالعمرِ خانهداری اشتغال... ادامه ›
کتاب صوتی شبیه عطری در نسیم
- نویسنده: رضیه انصاری
کتاب صوتی شبیه عطری در نسیم رمانی زیبا به قلم رضیه انصاری است. موضوع این اثر پیرامون زندگی و دغدغههای سه جوانِ مهاجر ایرانیست که برای مدتی در شهر برلین آلمان ساکن شدهاند. گفتنی است که این کتاب جایزهی مهرگان ادب را برای نویسندهی خود به ارمغان آورده است. درباره کتاب صوتی شبیه عطری در نسیم: ادبیات مهاجرت عنوانی است برای توصیف دستهای خاص از آثار ادبی، که موضوع آنها دربارهی زندگی افراد... ادامه ›
کتاب صوتی سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سرگذشت کندوها اثری از جلال آل احمد، نویسندهی معاصر ایرانی است. آل احمد در این کتاب راوی ماجراهای مربوط به یک مرد روستایی و دوازده کندوی عسل اوست. زنبورها او را بلا مینامد چرا که پاییز هر سال، به آرامی و مخفیانه از راه میرسد و هر چه را که زنبورها در طول سال تلاش کرده و ذخیره کردهاند، با خود میبرد. این داستان همیشگی آن زنبورهاست تا آنکه روزی بالاخره تصمیم میگیرند در برابر ظلم و... ادامه ›
کتاب صوتی سیاه سالی
- نویسنده: فاطمه بهرامی
کتاب صوتی سیاه سالی اثری از فاطمه بهرامی، نویسندهی معاصر ایرانی است. بهرامی در این کتاب نگاهی عاری از حماسهسراییها و ستایشهای همیشگی نسبت به جنگ و پیامدهای گریزناپذیر آن دارد و از زبان راویان این داستان، به تبعات مخرب این رویداد ناگوار بر قربانیان اصلیِ آن، یعنی افراد عادی جامعه، میپردازد. دربارهی کتاب صوتی سیاه سالی فاطمه بهرامی در کتاب صوتی سیاه سالی راوی ترسها، آوارگیها، خشمها و... ادامه ›
کتاب صوتی تافته و ماهرو
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب صوتی تافته و ماهرو اثری از مهرنوش رستمپور، نویسندهی معاصر ایرانی است. کتاب صوتی حاضر، دو داستان کوتاه از این نویسندهی خوشقریحهی ایرانی را در بر دارد. رستمپور در این دو داستان نیز همانند اغلب آثارش، با بیانی جذاب و دلنشین به مضامین اجتماعی و بحرانهای انسانی پرداخته است. دربارهی کتاب صوتی تافته و ماهرو کتاب صوتی تافته و ماهرو، دو داستان کوتاه به نامهای تافته و ماهر از میان داستانهای... ادامه ›
کتاب صوتی بیخود و بیجهت
- نویسنده: شهلا حائری
کتاب صوتی بیخود و بیجهت نوشته شهلا حائری، روایتگر ملاقات دو زن با یکدیگر است که یکی از آنها در ایران زندگی میکند و دیگری سالهای زیادی را در فرانسه گذرانده است. هر یک از آنها در این ملاقات رازها و ناگفتههای خود را برای شما آشکار میکنند. کتاب صوتی بیخود و بیجهت تحلیل زیبایی از احساسات، زیست و تحول انسانهاست. دیدار دو زن، به نامهای یاسمن که در سرزمین دیگری زندگی میکند و ندا در ایران.... ادامه ›
کتاب صوتی مدار شمالگان
- نویسنده: علی دلشاد تهرانی
در کتاب صوتی مدار شمالگان نوشتهی علی دلشاد تهرانی، با گروهی جوان همراه خواهید شد که به کشورهای شمالی اروپا همچون فنلاند سفر میکنند تا بتوانند پدیده شفق قطبی را ببینند. کتابی ماجراجویانه با زمینههای فرهنگی و اجتماعی که در آن دو داستان موازی، همزمان پیش میرود. درباره کتاب صوتی مدار شمالگان: علی دلشاد تهرانی در بخش اول کتاب صوتی مدار شمالگان روایتگر شخصی به نام علی است که به تازگی از سفر... ادامه ›
کتاب صوتی یزله در غبار
- نویسنده: علی صالحی
کتاب صوتی یزله در غبار اثر علی صالحی، داستان مردمان یک شهر نامشخص در جنگ ایران است. روایتی غمانگیز از جنگ و پس از آن و بیان تاثیرات مخربی که جنگ بر مردم این شهر گذاشته است. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماهآوا تولید شده است. داستان در مورد افرادی است که بعد از جنگ با غم و دردهایشان تنها ماندند. عاشق و معشوقهایی که جدا افتادند از هم، زنها و مردهایی که تمام خانوادهشان را از... ادامه ›
کتاب صوتی خالکوبی
- نویسنده: پونه ابدالی
کتاب صوتی خالکوبی نخستین رمان نویسندهی جوان و محبوب پونه ابدالی است که ژانری اجتماعی دارد و موضوع اصلی آن دربارهی حیوانآزاری و حقوق حیوانات است. دربارهی کتاب صوتی خالکوبی: هدف این کتاب توجه جامعه به مسئله مهم حیوانآزاری است؛ زیرا در این سالها رویدادهای تلخ و تکاندهندهی بسیاری دربارهی حیوانات رخ داده است و متاسفانه هیچ قانونی هم برای پیگیری وجود ندارد. این رمان به داستان زندگی چند جوان... ادامه ›
کتاب صوتی داستان تتو
- نویسنده: رضا فیاضی
کتاب صوتی داستان تتو نوشتهٔ رضا فیاضی، در ژانر اجتماعی نگاشته شده و درمورد دختری به نام «ریحانه» است که در سن نوجوانی با بحرانی روبهرو میشود و مدام تلاش میکند تا بتواند خود را در جامعه به اثبات برساند. درباره کتاب صوتی داستان تتو: این داستان درواقع درباره قشر نوجوان است که میخواهد خود را به اثبات برساند، اما بهاشتباه و ناخواسته درگیر مسائل حاشیهای میشود و سرانجامی جز گمراهی و تباهی... ادامه ›
کتاب صوتی پدرکشتگی
- نویسنده: سلمان امین
کتاب صوتی پدرکشتگی نوشتهٔ سلمان امین، روایتی است که از حماسه رستم و سهراب الهام گرفته شده و ماجرای مردی را تعریف میکند که پس از مرگ همسرش در هنگام زایمان، پسر به دنیا آمده را مقصر میداند و نمیتواند این موضوع را بپذیرد. درباره کتاب صوتی پدرکشتگی: موضوع داستان از زمانی شروع میشود که پسر به دنیا میآید و تا بزرگسالی او ادامه پیدا میکند. اگر اصطلاح «عقدهٔ ادیپ» را در روانشناسی شنیده باشید،... ادامه ›
کتاب صوتی حریم
- نویسنده: صادق کرمیار
کتاب صوتی حریم نوشته صادق کرمیار، رمانی اجتماعی است که داستان مردی نیکوکار و تربیت شده از یک مادر مذهبی به نام شمس را در دهه چهارم پس از انقلاب به تصویر میکشد. کرمیار این داستان را به زبان دانای کل یا راوی بازگو میکند و اینگونه خود را کنار نهاده و همانند یک گوینده مستند به روایت زندگی و حال و احوال شخصیتهای کتاب خود میپردازد و روابطشان با یکدیگر را واکاوی میکند. در رمان حریم شخصیتها نه... ادامه ›
کتاب صوتی فرشتهها قصه ندارند بانو!
- نویسنده: سید علی شجاعی
کتاب صوتی فرشتهها قصه ندارند بانو! اثر سید علی شجاعی، دربرداندهی 14 داستان کوتاه با مضامین اجتماعیست، عنوان کتاب از داستان اول این مجموعه برگرفته شده است. سید علی شجاعی در دل داستانهایش روزمرگیهای این روزها را زیر ذرهبین میبرد و تم اصلی بیشتر آنها بر مبنای بیاعتمادی و خیانت انسانها به یکدیگر است. با شنیدن این داستانها میتوان فهمید که او علاقه به تجربه فرمهای تازه در روایت دارد، و... ادامه ›
کتاب صوتی مورچه در ماه
- نویسنده: لادن نیکنام
کتاب صوتی مورچه در ماه رمانیست به قلم لادن نیکنام که نخستین بار در سال 1387 به چاپ رسید. این اثر شنیدنی، دربارهی زندگی تأثربرانگیز زنانی سرخورده است که جامعه هر یک از آنها را به شکلی از پای درآورده است. درباره کتاب صوتی مورچه در ماه: ادبیات داستانی ایران در یکی دو دههی اخیر، شاهد ظهور صداهایی نو بوده است؛ نویسندگانی با ذوق و با استعداد که علاوه بر تواناییهای ادبی، از دغدغههای جدی اجتماعی... ادامه ›
کتاب صوتی موجها و دریاها
- نویسنده: روح الله حسینی
کتاب صوتی موجها و دریاها اثری از روحالله حسینی ملقب به عطش است. این کتاب صوتی مجموعهای از داستانهای کوتاه با مضامین مختلف است که با قلم منحصربهفرد نویسنده، تبدیل به تجربهی شنیداری جالب و تازهای شده که مخاطب را به دل روایاتی خیالانگیز و زیبا میبرد. دربارهی کتاب صوتی موجها و دریاها کتاب صوتی موجها و دریاها مجموعهای از داستانهای کوتاه است که به قلم روحالله حسینی نگاشته شدهاند.... ادامه ›
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت
- نویسنده: شیما سورن
کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت نوشتهی شیما سورن مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی است. نویسنده در این کتاب شما را با زندگی زوجهایی همراه میکند که هرکدام رازی برای پنهان کردن دارند... دربارهی کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت کتاب صوتی مادام دوژاپل وافل بلژیکی دوست داشت اثری از شیما سورن است که در دو بخش و با روایت داستانهایی کوتاه، تصویری از زندگی مشترک در دل... ادامه ›
کتاب صوتی سنگور
- نویسنده: منصور زیرک
منصور زیرک در کتاب صوتی سنگور داستان فردی را روایت میکند که روزهای کودکی و نوجوانیاش در بحبوحهی انقلاب و جنگ ایران و عراق میگذرد. نویسنده در اولین رمان خود داستانی را پیشروی مخاطبان قرار میدهد که به راحتی نمیتوان از آن دست کشید. درباره کتاب صوتی سنگور کتاب حاضر، اولین رمان منصور زیرک است. او در کتاب صوتی سنگور داستان کودکی را روایت میکند که همهی کودکی و نوجوانیاش در زمان جنگ و انقلاب... ادامه ›