معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
زنبور مامور
- نویسنده: سجاد ایزدی
رمان زنبور مامور برخلاف طرح جلد و نام غلط اندازش، در مورد زندگی زنبورها و پرورش آنها نیست؛ بلکه در مورد یک گروه نژادپرست است که در سودای نسلکشی نژادهای غیر از خودشان، یک بیماری ژنتیکی را به وجود میآورند و آن را بر روی نژادهای مختلف مورد آزمایش قرار میدهند. بیش از این به صلاح نمیدانم چیزی بنویسم، چون مزهی داستان میپرد! اما این اتفاقها، در جهانی که در آن زندگی میکنیم، در حال رخ دادن است و... ادامه ›
کتاب دلبر دل مرده
- نویسنده: فاطمه یوسفی
در اتاقهای آبی یک تیمارستان، مردان و زنانی با لباسهای آبیرنگ زندگی میکنند که نگاهشان به دنیا و تفسیرشان از وقایع با دیگران متفاوت است. کتاب دلبر دل مرده نوشتهی فاطمه یوسفی داستان زندگی دختری به نام دریاست که در این فضای آبی به همراه مردان و زنانی آبیپوش زندگی میکند. این کتاب در زمرهی داستانها و رمانهای خانوادگی قرار میگیرد. دربارهی کتاب دلبر دل مرده گاهی در زندگی وقایعی رخ میدهد که... ادامه ›
کتاب کک
- نویسنده: لیلی والی
کتاب کک نوشتهی مهدیس مسکینی و لیلی والی، روایتگر زندگی پسری شهرستانی است که ناچار شده برای گذران زندگیاش به تهران مهاجرت کند اما زندگی از همان روزهای اول با او خوب تا نمیکند. او در تهران موفق به پیدا کردن شغلی مطابق با مهارتهایش نمیشود و برای ادامهی زندگی ناچار میشود وارد مسیری شود که او را به ناکجا میرساند. آیا او موفق خواهد شد خودش را از ورطهای که در آن گرفتار شده، بیرون بکشد؟... ادامه ›
کتاب خواب های کودکی: مجموعه داستان های کوتاه
- نویسنده: مریم شیخعلی
خواب های کودکی تعبیرهایی از این رویای بلند بالاست که به خامه ی هنگامه ی مریم چوپانی، بر سپیدای اوراق جا خوش کرده است. در پیشگاه روزگار، اگر روزهایت را به حراج بگذاری، کف دستت فقط قصهای بهنام زندگی میگذارد. همین. قصهای که همه توان خریدش را دارند. اما ... اما اگر همین زندگی را خوب بنویسی و خوب تعریف کنی، توان خریدش را کسی نخواهد داشت جز خدا. ادامه ›
کتاب زخم زار
- نویسنده: شهره احدیت
شهره احدیت، داستاننویس معاصر ایرانی، در کتاب زخم زار، علاقهمندان به رمانهای فارسی را با زوایای جدیدی از قلم خواندنی خود آشنا میکند. این داستان دربارهی یک سفر دوستانه به کوهستانی پربرف است؛ سفری که هیچگاه به مقصد نمیرسد و تکتک اعضای آن را در دل حوادث پیشبینیناپذیری گرفتار میسازد. دربارهی کتاب زخم زار نویسندهی پرتلاش اینسالهای ادبیات داستانی ایران، شهره احدیث در رمان تازهی خود... ادامه ›
کتاب سفر به ریشه ها
- نویسنده: راضیه تجار
داستان های این مجموعه برای خواننده تداعی کننده اتفاق هایی است که می تواند در زندگی هر کسی روی داده باشد. اگرچه نمی توان یک تم مشخص برای این مجموعه انتخاب کرد ولی مرگ و انتظار از مهم ترین بن مایه های داستانی این کتاب به شمار می روند. حتی در داستان اول آنجا که نویسنده از پاییز و خاطرات دایه می نویسد باز هم انتظاری را طلب می کند که انگار پایانی ندارد. بخش هایی از متن کتاب: پاییز و غروبهای زودرس و... ادامه ›
رمان انجمن مخفی
- نویسنده: احمد شاکری
مدرسه خان تکیه است، بازارچه، عزاخانه.گنبد تکیه خان از سر بازارچه، مثل عمامه ای سیاه، برسرمدرسه نشسته است. سیاه و بلند وبزرگ. بازارچه آشنا غریب شده.از همیشه شلوغ تر است.پر از رفت و آمد و نقل های جورواجور.حکایت شمایل خوانی سال قبل سرزبان هاست. قصه تفنگ و شوشکه قزاق ها زودتر از خودشان آمده است... بسمالله... تسلیم میشوم. هرچه تقدیر میخواهد پیش بیاید. پرده کنار میرود. چارچوب در کوتاه است. سقف... ادامه ›
کتاب پشت شیشه برف میبارد
- نویسنده: الهام جعفری
کتاب پشت شیشه برف میبارد به قلم الهام جعفری به روایت داستان زندگی سه نسل از زنان ایرانی میپردازد. چالشها و مشکلاتی که آنها با آن مواجه هستند، به خوبی در این رمان نمایان است. پرترهای ناب از زندگی زنان در زمان پهلوی، انقلاب اسلامی و انتخابات سال 1388. درباره کتاب پشت شیشه برف میبارد: گذشتن از مسالهی آزار زنان کار آسانی نیست. بلکه یکی از مهمترین و البته دردناکترین موضوعاتیست که میتوان... ادامه ›
رمان جنین
- نویسنده: علیرضا طاهری
... اینجا همان شهری است که مدت شش سال مقرّ اصلی حکومت طالبان بوده است؛ این روزها در خیابانهای شهر، رفتوآمد نیروهای ارتش ایالات متحده و انگلستان به چشم میخورد؛ به امید اینکه اُسامه بنلادن و ملامحمدعمر بهزودی در جنوب افغانستان به دام نیروهای ارتش گرفتار شوند. بله، اینجا قندهار است. ـ «دیوید فاستر»، خبرنگار M.V.T از قندهار، چهاردهم مارس 2002. ـ عالی بود دیوید! ـ متشکرم «ران»! راستی پَشتون های... ادامه ›
رمان گناه من
- نویسنده: مهری اصغریان
کتاب رمان گناه من، نوشته مهری اصغریان، داستان دختری ترسو و نادان است که امید دارد روزی گذشت را فراموش کند و جان دوبارهای بگیرد... در بخشی از کتاب رمان گناه من میخوانیم: کاش مرده بودم... صدای قطرات باران که شتابان برروی شیشه میکوبید و با هیچ زحمتی از لای ترک قاب پنجره به داخل اتاقم میآمد، مرا هر لحظه عصبیتر و ناامیدتر میکرد. روی زمین خیس و نمناک زیر زمین ایران نشستم و به قطرات ریز و درشتی... ادامه ›
کتاب من مجنون
- نویسنده: زهره جلالی
روزی گوته دانا گفت: «وقتی تنها میمانم خود را افسانهای بیش نمیبینم» سخن گوته، سلوک تنهایانی است که بر حریم ضمیر کاوشگر خود آگاهند. کسانیکه برای زندگی مفهوم میجویند و برای محتوایش معنی! دنیا هر چه باشد، دیگران هر که باشند، زمان هر کجا که بچرخد و جبر هر سویی که نظر افکند، آنها دست از پویش نمیکشند. آنها زندگی نوردان راستیناند. آنها افسانه میشوند. یعنی بر تمامی واقعیتها، توهمات و تعلقات... ادامه ›
کتاب زنی که کشتم اسم نداشت
- نویسنده: رضا کاظمی
این کتاب شامل مجموعه ای از داستان های کوتاه است بخش هایی از متن کتاب: شبی که زدم شیشهشان را شکستَم هیچ فکر نداشتم - نمیکردم امروز را ببینم خوابیده، دراز شده باشم - شدهاَم میانِ چار تِکِّه چوب که به قاعدهی من بریده، میخ و پرچ شده؛ و منتظر بمانم بیایند بردارند بگیرند روو سرشان، به سرشان بکوبند دوبامبی و زار بزنند تا برسند کنارِ تَلِّ خاکی که گویی سِقطِ جنینِ گووری باردار است. و صدایی هم جُدا... ادامه ›
کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم
- نویسنده: رضا فکری
روایتی از شور و شوق جوانی و به آتش کشیده شدن آمال و آرزوها. کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم، رمانی با درون مایهای سیاسی و اجتماعی نوشته رضا فکری است که ماجرای زندگی چند جوان را در یک بازه ده ساله به تصویر میکشد. درباره کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم: در رمانهای کلاسیک سفری زیبا و منظم از سیر و سلوک قهرمانان داستان به تصویر کشیده میشود اما کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم یک رمان مدرن تمام عیار و... ادامه ›
کتاب نوازنده
- نویسنده: حجت یکتا
کتاب نوازنده نوشتهی حجت یکتا، داستان نوازندهی دورهگردی است که با مشکلات زیادی در زندگی روبهرو میشود ولی با کمک همسرش از این منجلاب نجات پیدا میکند و خود را میرهاند. ناصر که پدری دائمالخمر و قمارباز دارد از کودکی عاشق ساز و نوازندگی است ولی پدر بههیچوجه اجازه نمیدهد او به سمت موسیقی برود. بیتوجهیها و رفتارهای ناخوشایند پدر درنهایت باعث میشود ناصر در موقعیتی دشوار قرار بگیرد که هرگز... ادامه ›
رمان سودای سکوت
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
هنوز کودکیام در انتهای کوچه میخندد و فریاد میزند. نوجوانیام در راه برگشت از مدرسه گمشده. جوانیم آنقدر سرش شلوغ است که خودش را نمیبیند. میانسالیام به دیوار تکیه داده و به این فکر میکند که برای گفتن همین یک جمله باید یک کتاب بنویسد. کتابی بیربط که حرف دلش را در قالب یک جمله در آن پنهان کند. ادامه ›
کتاب شیفتگی بدون عقربه
- نویسنده: محبوبه مصدق
کتاب شیفتگی بدون عقربه، رمانی ایرانی است که به قلم محبوبه مصدق نوشته شده و داستان زندگی زنی خانهدار را روایت میکند که قصد دارد شیوهی زندگی خود را تغییر دهد. او با تکیه بر نشانههای خداوند راه خود را پیدا میکند و موانع را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارد. شایان ذکر است که قلم شیوای نویسنده، مخاطب را وامیدارد تا با شخصیت اصلی همگام شده و در تجربیات او شریک شود. دربارهی کتاب شیفتگی بدون عقربه... ادامه ›
کتاب سهیلا و شاهرخ
- نویسنده: اصغر قمی اویلی
کتاب سهیلا و شاهرخ، به تالیف اصغر قمی اویلی، شامل مجموعه داستانهای خواندنی و بسیار جذاب است که از جمله آنها میتوان به: سهیلا و شاهرخ، بخت شوم، روز، شبی از شبهای من، رُز توکجایی... ؟ و بهشت گمشده اشاره کرد. در بخشی از کتاب سهیلا و شاهرخ میخوانیم: باد پاییزی، آرام در دل جنگل میوزید. هوا تیره و دلتنگ، آسمان ابری، خاک تیره و مرموز. هوای نمناک شمال در دل جنگلهای مازندران. زوزهی ضعیف باد... ادامه ›
کتاب زنگ هفتم
- نویسنده: محمدمنصور هاشمی
مجموعهداستانی که یادآور خاطرات و وقایع دههی شصت برای نسلی است که کودکی و نوجوانیشان را در این دههی خاطرهانگیز سپری کردند. کتاب زنگ هفتم نوشتهی محمدمنصور هاشمی از هفت داستان کوتاهِ بههمپیوسته تشکیل شده که شیرینیها و تلخیهای ایام گذشتهی نویسنده را در قالب روایت یک راوی بینام حکایت میکند. دربارهی کتاب زنگ هفتم برای نسلی که کودکی و نوجوانی خود را در دههی شصت خورشیدی سپری کرده است، این... ادامه ›
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه، از حسن بهرامی، شخصیتپردازی عجیب و جذابی دارد که تلفیق آن با شیوهی روایت داستان، رمانی گیرا و خاص را به وجود آورده است. شخصیت اصلی داستان، تمام دوران کودکی خود را در یک پرورشگاه گذرانده و تمام تاثیراتی که آن دوران بر زندگی او گذاشته شده را همراه با خود به بزرگسالی آورده است؛ داستانی از مردی خیالپرداز، که زندگی پر رمز و رازی دارد. دربارهی کتاب تیراندازی طبق بخش... ادامه ›
کتاب نشانه های پنهان
- نویسنده: هادی احمدی
مجموعه داستان کوتاه همچنان پیش میراندم تا آنکه در یکی از روزها، سنگی بسیار بزرگ را جلوِ خود دیدم، سنگی نفوذناپذیر. تا فاصلههای زیادی، مسیرِ راهم را سد کرده بود و انگار کوهی عظیم در برابر دیدگانم بود. تمام وجودم را پس از ساعتها تلاش برای یافتن راهی جهت عبور از پشت سنگ جمع کردم، اما موفق به نفوذ در آن نشدم. بهحدی آب، پشت سنگ جمع شد که سنگ را بالاخره در خود پنهان کردم و من تمام وجودم را از... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب PDF خاطرات یک آرایشگر
- نویسنده: ندا عابدینی
کتاب خاطرات یک آرایشگر، نوشتهی ندا عابدینی، داستانی در ژانر درام است که زندگی دو رفیق صمیمی دیرینه به نامهای سارا و لیلی را روایت میکند. این دو که بعد از ازدواج، هریک به شکلی با مشکلاتی روبهرو شدهاند، پس از چند سال دوری، مجدداً یکدیگر را ملاقات میکنند و رفاقت کهنه را بار دیگر از سر میگیرند. دربارهی کتاب خاطرات یک آرایشگر کتاب خاطرات یک آرایشگر، رمانی به قلم ندا عابدینی است که روایتگر... ادامه ›
کتاب فروچاله
- نویسنده: زینب حبیبی
کتاب فروچاله بهقلم زینب حبیبی داستان دختری بهنام منیره را روایت میکند که برای تحصیل در مقطع دکتری از خوزستان به تهران آمده و حالا چالشهایی پیش رو دارد. زندگی در پایتخت بزرگ با بیرحمیها و خشونتهایی که شاید اهالی شهرهای کوچک کمتر آن را تجربه کرده باشند، برای یک دختر تنها و غریب سخت است و نمیتواند بهراحتی با شرایط جدیدش کنار بیاید. دربارهی کتاب فروچاله زینب حبیبی نویسندهی توانا و جوان... ادامه ›
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره
- نویسنده: مهام میقانی
کتاب پیوند زدن انگشت اشاره نوشتهی مهام میقانی، ماجرای سقوط یک مرغ ماهیخوار غولپیکر روی پشت بامی در شهر تهران است. حضور این پرندهی بیمار باعث پدید آمدن اتفاقات پیچ در پیچی میشود. ارسلان راوی اصلی داستان، با حضور این پرندهی به ظاهر بیمار در بالکن خانهاش، با اتفاقاتی رو به رو میشود که بخشهایی از زندگی شهری، خشم و انسانیت را به تصویر میکشد. او در همان زمان، بعد از مدتها رفیق قدیمیاش... ادامه ›