معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب بیست و پنج صدم بیشتر

معرفی و دانلود کتاب بیست و پنج صدم بیشتر امیرعباس سنگی در کتاب بیست و پنج صدم بیشتر، در قالب داستانی خاطرات‌گونه با زبانی طنزآمیز به مزایا و معایب نظام آموزشی کشور و دوران تحصیل خود پرداخته است. کتاب بیست و پنج صدم بیشتر مناسب چه کسانی است؟ این کتاب را به دوستداران داستان‌های اجتماعی ایرانی پیشنهاد می‌کنیم. در بخشی از کتاب بیست و پنج صدم بیشتر می‌خوانیم: بعد با او دست دادم و کنارش نشستم و آنقدر برایش لطیفه‌های بی‌مزه تعریف کردم تا از... ادامه

کتاب پناهگاه

معرفی و دانلود کتاب پناهگاه وقتی که دلنوشته‌ها تبدیل به داستان می‌شوند، کتابی سرشار از شور و احساسات در دست مخاطب قرار می‌گیرد. کتاب پناهگاه نوشته‌ی بهار مرادی داستان شورانگیز زندگی نویسنده‌ای جوان است که مخاطب خود را در جریان احساسات دورنی‌اش قرار می‌دهد. درباه‌ی کتاب پناهگاه خاطرات گذشته سرشار از داستان‌های شنیدنی است. عمر آدمی طولانی نیست، اما در همین دوران کوتاه فراز و نشیب‌های فراوان، باعث ساخته شدن تصاویری به... ادامه

کتاب در ابرها، داستان بلند یک سرگردانی کوتاه

معرفی و دانلود کتاب در ابرها، داستان بلند یک سرگردانی کوتاه کتاب در ابرها، داستان بلند یک سرگردانی کوتاه نوشته‌ی محمد سراوانی، یک داستان پست مدرن مینیمالیستی است که در آن نویسنده سعی کرده با کم‌ترین کلمات، فضای ذهنی شخصیت اصلی که راوی داستان هست و همچنین جایی که در آن زندگی می‌کند را روایت کند. فلوبر در نامه‌ای به لوئیز کوله (یکی از شاعران هم دوره‌اش) چنین می‌نویسد: «چیزی که به نظرم زیباست و دوست دارم بنویسم کتابی درباره هیچی است. کتابی که قائم به چیزی... ادامه

کتاب مدار شمالگان

معرفی و دانلود کتاب مدار شمالگان کتاب مدار شمالگان نوشته‌ی علی دلشاد تهرانی، رمانی جذاب و پرکشش با درون مایه‌ای پیرامون مسائل و ناهنجاری‌های اجتماعی است که در آن دو‌ داستان موازی، همزمان پیش می‌رود. علی دلشاد تهرانی در بخش اول این اثر روایت‌گر شخصی است که به تازگی‌ از سفر برگشته و قصه از زاویه‌ی دید ا‌ول شخص، اتفاقات روزمره‌ی او را به تصویر می‌کشد. اما در بخش دوم که قصه از زاویه‌ی نگاه سوم شخص بیان می‌شود، داستان گروهی است که... ادامه

کتاب دختری که خودش را خورد

معرفی و دانلود کتاب دختری که خودش را خورد کتاب دختری که خودش را خورد نوشته‌ی سعید محسنی، ماجرای معلم تاریخی خسته، منزوی و نگران را به تصویر می‌کشد که از زندگی کسالت‌آور و تکراری‌اش خسته شده است اما هیچ کاری برای تغییر نمی‌کند تا اینکه روزی اتفاقی او را به حرکت وامی‌دارد. درباره‌ی کتاب دختری که خودش را خورد: این روزها زندگی اکثرمان تکراری و یکنواخت شده است، بعضی‌هایمان به دنبال راهی برای تغییر هستیم و برخی دیگرمان در عین انفعال، هیچ... ادامه

کتاب در تلاش معاش: جلد اول

معرفی و دانلود کتاب در تلاش معاش: جلد اول کتاب در تلاش معاش: جلد اول به قلم محمود زمانی، قصه‌ی واقعی انسان‌هایی را به تصویر می‌کشد که تمام همّ و غمشان در زندگی کسب روزی است. این کتاب یک داستان نیست. حقیقت زندگی برخی از مردم را به نمایش می‌گذارد که به دلیل حفظ حرمت خانواده‌ها، اسامی آن‌ها تغییر داده شده و هیچ تخیلی در واقعیت داستان وجود ندارد. ممکن است شما هنگام خواندن این داستان، با خود فکر کنید که مگر می‌شود که ایران در دهه‌ای که... ادامه

کتاب ظلمات

معرفی و دانلود کتاب ظلمات روایتی در بزرگداشت مردم بم، که سختی‌های زیادی را متحمل شده‌اند که بزرگ‌ترین آن‌ها زلزله‌ی مهیب سال 1382 بوده است. محمدعلی علومی در کتاب ظلمات، در قالب یک رمان اجتماعی، زندگی اهالی بم را نمایش داده و مخاطب را به خوبی با فرهنگ، تاریخ و گویش آن‌ها آشنا نموده است. این اثر روایتی‌ست از مردم ساکن در آن محدوده و به‌ ویژه «طهماسب» و «مانی» که عشقی که به «زهره» دارند، زندگی آن‌ها را به یکدیگر گره زده... ادامه

کتاب در جست و جوی خویشتن

معرفی و دانلود کتاب در جست و جوی خویشتن سیده فاطمه پورگیر در کتاب در جست و جوی خویشتن ماجرای پسری را به تصویر می‌کشد که به دنبال کشف هویت واقعی خودش است. کتاب در جست و جوی خویشتن داستان زندگی فرزند یک خانواده‌ی نیمه ایرانی، نیمه فرانسوی را روایت می‌کند. پسری که به همراه مادر و پدر مسلمانش در پاریس سکونت دارد. پدر خانواده از ابتدا مسلمان نبوده و از روی عشق و علاقه به همسر خود دین اسلام را برگزیده است. بله در حقیقت شرطی که در گذشته مادر... ادامه

کتاب خیال واقعی

معرفی و دانلود کتاب خیال واقعی کتاب خیال واقعی منتخب فستیوال بین‌المللی NORGS، به قلم زهرا احمدی نیا، داستان زندگی دختری را به تصویر می‌کشد که سرنوشت سختی دارد اما او با قدرت اراده‌اش دست به کارهایی می‌زند که زندگیش را دگرگون می‌کند. درباره‌ی کتاب خیال واقعی: زندگی هر انسان مملو از فراز و نشیب‌هایی است که خواسته یا ناخواسته متحمل آن‌ها می‌شود. انسانی در این پستی و بلندی‌ها به مقصد می‌رسد که از خردش استفاده کند و به دور از ترس... ادامه

کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری

معرفی و دانلود کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری هیچ ‌کس نیست که قصه‌ای برای گفتن نداشته باشد. بله، همه قصه‌ای برای گفتن دارند. اما یکی می‌تواند قصه‌اش را بگوید و دیگری قصه‌اش ناگفته می‌ماند؛ چون قصه‌گو نیست. برخی هم قصه‌های زیادی برای گفتن دارند؛ اما همه‌ کس، حتی او که قصه‌های زیادی برای گفتن دارد، حتماً داستان‌نویس نمی‌شوند. کسی داستان‌نویس می‌شود که قصه‌گوی خوبی است و می‌تواند قصه‌هایش را خوب بازگو کند. بله، او می‌تواند داستان‌نویس خوبی... ادامه

کتاب هندوی شیدا

معرفی و دانلود کتاب هندوی شیدا کتاب هندوی شیدا رمانی خواندنی از سعید تشکری، داستان‌نویس برجسته‌ی ایرانی‌ست. در این رمان داستان زندگی مردی روایت شده که در پی دل باختن به زنی جوان، مشتاقانه برای فدا کردن تمام دار و ندار خود آماده می‌شود... درباره کتاب هندوی شیدا عشق زیر و زبر می‌کند... این احتمالاً صادق‌ترین حکمی‌ست که می‌توان در باب عشق صادر کرد. حکمی که درستیِ آن، بر هر آن کس که شهد عشق را چشیده باشد آشکار و بی‌نیاز از اثبات... ادامه

کتاب لیان دخت

معرفی و دانلود کتاب لیان دخت کتاب لیان دخت نوشته‌ی ثریا شیری، روایتگر داستان زندگی دختری به نام سلیمه است. او در بوشهر زندگی می‌کند و رویاهای بزرگی در سر می‌پروراند. سلیمه برای رسیدن به رویاها و آرزوهایش می‌بایست در برابر خانواده و اهالی یک شهر بایستد. سلیمه مسیری پرپیچ و تاب را در پیش رو دارد که در این مسیر مشکلات همچون طوفانی جان‌کاه به سوی او هجوم می‌آورند. هر بار که از پس یکی از مشکلات برمی‌آید مشکل جدیدی قد علم می‌کند.... ادامه

کتاب از روزهای برفی

معرفی و دانلود کتاب از روزهای برفی سرمای برف همیشه آزارنده نیست؛ ‌گاه دستی می‌شود مهربان، که لباسی پشمی را بر تن پسرکی فقیر و روستایی می‌پوشاند. «از روزهای برفی»، با داستانی از یک حسرت نوجوانانه آغاز می‌شود؛ حسرتی که زاییده فقر است و مثل سرمای زمستان، انگشت‌های قهرمان قصه را می‌گزد. اما محمدی پاشاک قرار است به این قهرمان کوچک بیاموزد که زندگی برای هر درد خود درمانی و برای هر قفل کلیدی دارد. او به امیر، قهرمان قصه، یاد می‌دهد که... ادامه

کتاب مرز بی‌نهایت

معرفی و دانلود کتاب مرز بی‌نهایت کتاب مرز بی‌نهایت نوشته میلاد رضوان‌فرد، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که مضامینی اجتماعی و عاشقانه دارند و لحن صمیمی، روان و دلنشین آن‌ها شما را به سرعت جذب می‌کند. کتاب مرز بی‌نهایت برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان‌های کوتاه ایرانی علاقه‌مند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب مرز بی‌نهایت می‌خوانیم: پشت خاکریز نشسته بودم، مسلسل را به دست دیگرم دادم، پاهایم را دراز کردم.... ادامه

کتاب در حسرت فرشته

معرفی و دانلود کتاب در حسرت فرشته کتاب در حسرت فرشته به قلم زهره زندیه، داستانی اجتماعی و جذاب و متعهد به ارزش‌‌‌های انسانی به شمار می‌رود که شما را با خود و احساسات بی‌آلایشتان آشتی می‌دهد. این کتاب روایتگر دردها و مشکلات بسیاری از افراد جامعه است که لحظات غیر قابل وصفی را برای شما رقم می‌زند. در بخشی از کتاب در حسرت فرشته می‌خوانیم: 19-18 ساله بودم، تا این سن جز آسایش وخوشی و یک پدر و مادر مهربان چیز دیگه‌ای ندیده بودم، غافل... ادامه

رمان داستان زندگی

معرفی و دانلود رمان داستان زندگی کتاب رمان داستان زندگی، به قلم نادیا احمدنیا، داستان شروع دوباره‌ی یک زندگی تکراری است یا شایدم شروع زندگی دوباره در یک دنیای دیگر، در دنیایی که جسم حضوری ندارد و روح در آنجا همیشه ماندگار است! در رمان داستان زندگی می‌خوانیم: نشستم تو اتاقم، روى صندلى گردون پشت میز کامپیوترم، خیره شدم به شناسنامه‌ى توى دستم، صداى موزیک تو گوشم مى‌پیچه، جیپسى کینگ آهنگ معروفش (آنامیو) به شناسسنامه‌ام زل زدم و... ادامه

کتاب چند نسخه از این کاغذها

معرفی و دانلود کتاب چند نسخه از این کاغذها کتاب چند نسخه از این کاغذها در بردارنده هفت داستان کوتاه از امیررضا بیگدلی است که به سوژه‌ها‌ی مختلف می‌پردازد. استخوان‌بندی محکم روایت‌های بیگدلی، مجموعه‌ای با پیرنگ منسجم و خواندنی را به ارمغان آورده است. درباره کتاب چند نسخه از این کاغذها: امیررضا بیگدلی نویسنده توانای معاصر با نوشتن داستان‌هایی تحت عناوین از این آشغال‌ها، همسایه جدید، چند نسخه از این کاغذها، من که ربکا نیستم، کُلفت، بوی لاشه... ادامه

کتاب دو تا نقطه

معرفی و دانلود کتاب دو تا نقطه کتاب دو تا نقطه، مجموعه داستانی مشتمل بر 15 داستان کوتاه و مینیمال به قلم پیمان هوشمندزاده است که با زبان و لحنی صمیمانه آن را روایت کرده. نقطه مشترک این داستان‌ها را می‌توان بیان حسی مشترکی میان انسان‌های امروزی تلقی کرد. درباره کتاب دوتا نقطه: داستان کوتاه را می‌توان ژانری نسبتا جدید در ادبیات داستانی سراسر جهان در نظر گرفت؛ ژانری که اقبال عمومی از آن در انواع سبک‌ها قابل توجه است. شاید به... ادامه

کتاب اینجا صدای گرگ‌ها بلندتر است

معرفی و دانلود کتاب اینجا صدای گرگ‌ها بلندتر است کتاب اینجا صدای گرگ‌­ها بلندتر است اثر عادله خلیفی، اولین رمان درباره کولبران است. روایت پسری جوان به نام شوان، پسری ساده و به ­ظاهر کم‌‌هوش که خانواده­‌اش از بمباران شیمیایی حلبچه به هورامانِ ایران گریخته‌­اند. رمان با نگاهی به آن­ روز، بیست و نه سال بعد از آن حادثه را روایت می‌­کند. شوان و دوستانش کولبر هستند و این کتاب روایت دردهای آن‌ها در فضای افسانه‌ای هورامان است؛ در کنار آن، عشق ناغافل و... ادامه

رمان کوتاه مربای انجیر

معرفی و دانلود رمان کوتاه مربای انجیر مربای انجیر، یکی دیگر از آثار یعسوب محسنی است که واژه‌هایی درهم تنیدۀ از خیال و واقعیت را بیان می‌کند. گاهی زندگی در پستوی رویاهای واپس ماندۀ خاطرات اسیر می‌شود. ما بین عینیت و ذهنیت گرفتار می‌شود و در وادی زمان و مکان، تصاویر تکه‌پاره‌ شده را در هم می‌تند. در چنین فضای دوگانه‌ای به دامن داروهای رنگارنگ می‌رود تا پازل‌های به‌هم ریختۀ ذهنش را بچیند و منتظر سلامی می‌ماند که از پنجرۀ باز اتاق، او... ادامه

کتاب تخت شماره بیست و هشت

معرفی و دانلود کتاب تخت شماره بیست و هشت کتاب تخت شماره بیست و هشت نوشته‌ی دانیال کاظمی زیرابی، روایت زندگی همایون، جوان کارگر کارخانه‌ی کنسروسازی است که در تنهایی و افسردگی روزگار می‌گذراند. او که به خاطر کرونا پدر و مادرش را از دست‌ داده، مرثیه‌گوی دوران گذشته است و با یاد روزهای خوش کودکی‌اش زندگی می‌کند. زندگی یکنواخت او از جایی تغییر می‌کند که می‌فهمد رئیس فاسد کارخانه قصد دارد به یکی از کارگران زن تعرض کند. درباره‌ی کتاب تخت... ادامه

کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر می‌شود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)

معرفی و دانلود کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر می‌شود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر می‌شود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینه‌ای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه می‌سازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر می‌شود!، روایت‌گر قصه‌های کوتاهی است که... ادامه

کتاب پشت خط

معرفی و دانلود کتاب پشت خط رمانی درباره‌ی آدم‌ها و ارتباطشان با محله‌ای قدیمی در جنوب شهر تهران. کتاب پشت خط نوشته‌ی مهدی افروزمنش با نگاهی به روابط انسانی میان آدم‌ها در بستر یک محله‌ی قدیمی می‌کوشد تا جغرافیای این محله را از زوایای گوناگون روایت کند و تأثیر محل زندگی را در شخصیت آدم‌ها نشان دهد. درباره‌ی کتاب پشت خط جنوب شهر و مردمانش یکی از مضمون‌هایی است که در سال‌های اخیر محور روایت داستان‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های... ادامه

کتاب طوفان زندگی

معرفی و دانلود کتاب طوفان زندگی کتاب طوفان زندگی نوشته‌ی حشمت الله ریاضی، داستان زندگی پزشکی به نام آذر را روایت می‌کند که به همراه همسرش، احمد، داوطلبانه به جبهه‌های جنگ می‌روند تا زخمی‌ها را مداوا کنند. در یکی از عملیات‌ها احمد به اسارت نیروهای عراقی درمی‌آید و هرگز بازنمی‌گردد. آذر، مغموم و دل‌شکسته زندگی‌اش را مرور می‌کند و به خاطر می‌آورد که سرنوشت چگونه او را به جنگ و جدایی کشانده است. درباره‌ی کتاب طوفان زندگی آذر، پزشک... ادامه