معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب تردید
- نویسنده: غزل تقوی راد
کتاب تردید به قلم نویسندهی جوان و خوش آتیه غزل تقوی راد، روایتگر زندگی دو زن با سنی تقریباً یکسان اما شرایط زندگی کاملاً متفاوت است. قصهای که در آن هر دو شخصیت داستان در تلاش هستند تا با مشکلات مبارزه کرده و مستقل زندگی کنند. غزل تقوی راد نگارش کتاب تردید را در سن 17 سالگی آغاز کرده است. به گفتهی او: اگر چه زنان در جامعه با شرایط نابرابر رو به رو هستند و کمتر در عرصههای مختلف حضور... ادامه ›
کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری
- نویسنده: محمدحسین محمدی
هیچ کس نیست که قصهای برای گفتن نداشته باشد. بله، همه قصهای برای گفتن دارند. اما یکی میتواند قصهاش را بگوید و دیگری قصهاش ناگفته میماند؛ چون قصهگو نیست. برخی هم قصههای زیادی برای گفتن دارند؛ اما همه کس، حتی او که قصههای زیادی برای گفتن دارد، حتماً داستاننویس نمیشوند. کسی داستاننویس میشود که قصهگوی خوبی است و میتواند قصههایش را خوب بازگو کند. بله، او میتواند داستاننویس خوبی... ادامه ›
کتاب از یاد رفتن
- نویسنده: محمدحسین محمدی
کتاب از یاد رفتن نوشتهی محمدحسین محمدی، داستانی بلند است که در آن یک روز از زندگی پیرمردی ساکن افغانستان روایت میشود. کتاب علیرغم حجم اندک خود، ساختاری پرجزییات دارد و شخصیتها و وقایع در آن هنرمندانه پرداخته شدهاند. این اثر شگفتانگیز در سال 1386 برندهٔ جایزهی بهترین رمان از سوی انجمن منتقدان مطبوعات ایران شد. درباره کتاب از یاد رفتن: افغانستان زیبا در چند دههی اخیر، دستخوش خونریزیها و... ادامه ›
کتاب دستی بر خیال (دل خون)
- نویسنده: محمد خدابخش
محمد خدابخش در کتاب دستی بر خیال (دل خون)، خیالات ذهنی سعید که معتاد به شیشه است را روایت میکند، سرانجام این خیالات او را به دست تباهی میکشد... محمد خدابخش به سال ۱۳۴۱ در تهران بدنیا آمد و تحصیل را در دوران انقلاب و جنگ سپری کرد. از سال ۱۳۶۵ و پس از آموختن هنرهای نمایشی در واحد فیلمبرداران صدا و سیما مشغول به کار و در فیلمهای به یاد ماندنی همچون گال، گلنار، خاک سرخ، ... همکاری کرد. از سال... ادامه ›
کتاب از روزهای برفی
- نویسنده: محمدرضا محمدی پاشاک
سرمای برف همیشه آزارنده نیست؛ گاه دستی میشود مهربان، که لباسی پشمی را بر تن پسرکی فقیر و روستایی میپوشاند. «از روزهای برفی»، با داستانی از یک حسرت نوجوانانه آغاز میشود؛ حسرتی که زاییده فقر است و مثل سرمای زمستان، انگشتهای قهرمان قصه را میگزد. اما محمدی پاشاک قرار است به این قهرمان کوچک بیاموزد که زندگی برای هر درد خود درمانی و برای هر قفل کلیدی دارد. او به امیر، قهرمان قصه، یاد میدهد که... ادامه ›
کتاب تغییر سرنوشت
- نویسنده: نوشین مرادیان
کتاب تغییر سرنوشت به قلم نوشین مرادیان، در دل سهمگینترین مشکلات زندگی، عاشقانهای را به تصویر میکشد که شما را مجذوب خود خواهد کرد. برگهای درخت بید با یک نسیم خنک هم به لرزش و ارتعاش میافتند. بید عاشق، بید مجنون در طوفان خم میشود، آنقدر که صدای نالهاش را میشود شنید. اما هر چقدر طوفانهای زندگی سرد و سهمگین باشند، بید مجنون نمیشکند. گردباد شاید همه چیز را در هم بپیچد اما بلاخره میگذرد و... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب تلخترین لبخند
- نویسنده: رحیم فتوره چی
رحیم فتوره چی در کتاب تلخترین لبخند، مسئلهی مهاجرت دانشجویان نخبه را از وطن، سوژهی داستان خود قرار داده است و در قالب رمانی اجتماعی، از معضلات و خوبیهای این موضوع سخن میگوید. دربارهی کتاب تلخترین لبخند: در چندین دهه گذشته از مهاجرت نخبگان، به عنوان یکی از مهمترین مسائل مهم اجتماعی نام برده میشود. مسئلهای که آینده بسیاری از جوانان ایرانی و توسعه و پیشرفت کشور به آن بستگی دارد.... ادامه ›
کتاب کوچه مرجانیها
- نویسنده: سپیده ابرآویز
در کوچهای واقع در منطقهای جنگزده، زنانی در همسایگی هم زندگی میکنند که در کتاب کوچه مرجانیها داستان پرماجرای زندگیشان را از زبان سپیده ابرآویز میخوانید و در جریان عاشقانهها، خوشیها و رنجهای این شخصیتها از روزهای نوجوانی تا میانسالی و آستانهی پیری قرار میگیرید. دربارهی کتاب کوچه مرجانیها سپیده ابرآویز روایت خود را با روزهای بیرنگ کوچه مرجانیها پس از محو شدن آخرین خاطرات آن و... ادامه ›
کتاب مرز بینهایت
- نویسنده: میلاد رضوان فرد
کتاب مرز بینهایت نوشته میلاد رضوانفرد، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که مضامینی اجتماعی و عاشقانه دارند و لحن صمیمی، روان و دلنشین آنها شما را به سرعت جذب میکند. کتاب مرز بینهایت برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب مرز بینهایت میخوانیم: پشت خاکریز نشسته بودم، مسلسل را به دست دیگرم دادم، پاهایم را دراز کردم.... ادامه ›
کتاب اینجا صدای گرگها بلندتر است
- نویسنده: عادله خلیفی
کتاب اینجا صدای گرگها بلندتر است اثر عادله خلیفی، اولین رمان درباره کولبران است. روایت پسری جوان به نام شوان، پسری ساده و به ظاهر کمهوش که خانوادهاش از بمباران شیمیایی حلبچه به هورامانِ ایران گریختهاند. رمان با نگاهی به آن روز، بیست و نه سال بعد از آن حادثه را روایت میکند. شوان و دوستانش کولبر هستند و این کتاب روایت دردهای آنها در فضای افسانهای هورامان است؛ در کنار آن، عشق ناغافل و... ادامه ›
کتاب در جست و جوی خویشتن
- نویسنده: سیده فاطمه پورگیر
سیده فاطمه پورگیر در کتاب در جست و جوی خویشتن ماجرای پسری را به تصویر میکشد که به دنبال کشف هویت واقعی خودش است. کتاب در جست و جوی خویشتن داستان زندگی فرزند یک خانوادهی نیمه ایرانی، نیمه فرانسوی را روایت میکند. پسری که به همراه مادر و پدر مسلمانش در پاریس سکونت دارد. پدر خانواده از ابتدا مسلمان نبوده و از روی عشق و علاقه به همسر خود دین اسلام را برگزیده است. بله در حقیقت شرطی که در گذشته مادر... ادامه ›
کتاب من دیوانه نیستم
- نویسنده: یاسر بولاغی
کتاب من دیوانه نیستم به قلم یاسر بولاغی، حکایت جوان هجده سالهای به نام محمود را روایت میکند که به دنبال کار میگردد. در بخشی از کتاب من دیوانه نیستم (I am not crazy) میخوانیم: اشک از چشمانش جاری شد و مانند قطرات باران صورت و گونههایش را خیس میکرد و بر زمین میافتاد. بعد از چند لحظه از جایش بلند شد و با دستانش اشک چشمانش را پاک کرد. نگاهی به اتاقش کرد. انگار چیزی در سرش بود. دوان دوان به سمت... ادامه ›
کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد
- نویسنده: قلی خیاط
کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد به قلم قلی خیاط، با محوریت زندگی یک زن داستان خود را در سه کشور فرانسه، آلمان و اکراین به تصویر میکشد. اتفاقات رمان حول محور عشق، مرگ و زندگی میچرخد و داستان در قسمتهایی به نقد نظامهای اروپایی میپردازد. کتاب داستان مادری که دختر پسرش شد مناسب چه کسانی است؟ این کتاب متفاوت به علاقهمندان رمانهای اجتماعی ایرانی پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب داستان مادری که... ادامه ›
کتاب بیراهه (دلشکستگان)
- نویسنده: فیروزه سلطانی
فیروزه سلطانی در کتاب بیراهه (دلشکستگان) به روایت درد جانکاه زندانیانی پرداخته که انتظار اجرای حکم اعدام خویش را میکشند. این رمان خواندنی توسط انتشارات آئیسا روانهی بازار کتاب شده است. درباره کتاب بیراهه (دلشکستگان) فئودور داستایوفسکی، نویسندهی بزرگ روس، در بخشی فراموشنشدنی از رمان «ابله»، ضمن شرح یک صحنهی دلخراش اعدام از زبان پرنس میشکین، قهرمان کتاب، چنین نوشته است: «اعدام توهین به روح... ادامه ›
کتاب لیاقت
- نویسنده: مجید برزگر باقری
کتاب لیاقت به قلم مجید برزگر باقری، قصهی نوجوانی به نام تام را به تصویر میکشد که با بحران تبعیض جنسیتی روبهرو میشود؛ تام پیشتر از عهدهی همهی مشکلاتش برمیآمد اما این قضیه او را با چالش جدید و دشواری مواجه میکند. کتاب لیاقت مناسب چه کسانی است؟ خواندن این کتاب به دوستداران حوزهی ادبیات و داستانخوانی پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب لیاقت میخوانیم: برای هر کدام از این حلقهها یک مدیر... ادامه ›
کتاب پشت خط
- نویسنده: مهدی افروزمنش
رمانی دربارهی آدمها و ارتباطشان با محلهای قدیمی در جنوب شهر تهران. کتاب پشت خط نوشتهی مهدی افروزمنش با نگاهی به روابط انسانی میان آدمها در بستر یک محلهی قدیمی میکوشد تا جغرافیای این محله را از زوایای گوناگون روایت کند و تأثیر محل زندگی را در شخصیت آدمها نشان دهد. دربارهی کتاب پشت خط جنوب شهر و مردمانش یکی از مضمونهایی است که در سالهای اخیر محور روایت داستانها، فیلمها و سریالهای... ادامه ›
کتاب نگهبان
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب نگهبان نوشتهی پیمان اسماعیلی، حکایت زندگی جوانی به اسم سیامک است که برای کار از تهران به جنوب میرود. ولی اتفاقات گوناگونی سبب میشود تا او سر از مناطق غربی کشور و سرمای کوهستانی آن منطقه درآورد. او در پیِ زندگی در این محیطِ به دور از تکنولوژی انسانی به موجود دیگری که چیزی میان انسان و حیوان است تبدیل میشود. شخصی که مابین برف و کوه و وهمی که در هوا و روی سنگهای یخ بستهاش است گرفتار... ادامه ›
کتاب نسل کرگدن
- نویسنده: نگین عظیمی فشی
کتاب نسل کرگدن، نوشتهی نگین عظیمی فشی، داستان چند دوست است که پس از سالها دوری، دوباره در کنار هم جمع میشوند. دوست مشترک آنها، شکوفه، آگهیای در روزنامه منتشر کرده و اعلام نموده در آستانهی مرگ است. آنها، به همین بهانه، بعد از ده سال همدیگر را مییابند و گذشته، دوستی و روابطشان را مرور میکنند. دربارهی کتاب نسل کرگدن پروشه، اشکان، سحر، دادمهر و تانیا پنج دوست هستند که رفاقت صمیمانهای با... ادامه ›
کتاب زنی با عطر تند گلهای مریم
- نویسنده: رقیه همتی بهار
رقیه همتی بهار در کتاب زنی با عطر تند گلهای مریم داستان دوستی دو زن همسایه به نامهای سیما و نادیا را از زاویهدید سوم شخص و اول شخص روایت میکند. سیما نویسنده است و همراه همسرش زندگی میکند و نادیا و خانوادهاش بهتازگی به محلهی آنها نقل مکان کردهاند. این دو زن خیلی زود با یکدیگر صمیمی میشوند؛ تا اینکه کنجکاوی سیما باعث میشود تصمیم بگیرد از ماجرای زندگی نادیا را به داستان تبدیل کند.... ادامه ›
کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود
- نویسنده: نفیسه نفیسی
نفیسه نفیسی در کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود، وضعیت غمبارِ خانوادهای ایرانی را روایت میکند. پدر خانواده پزشک بزرگی است که بهتازگی پسر و عروس خود را از دست داده و خود نیز درگیر بیماری فراموشی شده. فضای شاعرانهی داستان بر وضعیت تراژیک آن غالب است. دربارهی کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود کتاب ذهن باغچه دارد آرام آرام از خاطرات سبز تهی میشود،... ادامه ›
کتاب سوفیا
- نویسنده: معصومه کاظمی
چهره حقیقی مهاجرت برای مردمی که به اجبار وطن خود را ترک میکنند با دیگر انسانهای دنیا فرق دارد! کتاب سوفیا رمانی است تاملبرانگیز به قلم معصومه کاظمی که داستان زندگی یک خانوادهی مهاجر افغان را بهتصویر میکشد. خانوادهای که طعم آرامش را در کشور تازه هم نمیچشند و دلهرهی مرگ و تبعید همواره زیر پوستشان جریان دارد. دربارهی کتاب سوفیا کتاب سوفیا رمان خواندنی معصومه کاظمی، داستان زندگی پامیر و... ادامه ›
کتاب در حسرت فرشته
- نویسنده: زهره زندیه
کتاب در حسرت فرشته به قلم زهره زندیه، داستانی اجتماعی و جذاب و متعهد به ارزشهای انسانی به شمار میرود که شما را با خود و احساسات بیآلایشتان آشتی میدهد. این کتاب روایتگر دردها و مشکلات بسیاری از افراد جامعه است که لحظات غیر قابل وصفی را برای شما رقم میزند. در بخشی از کتاب در حسرت فرشته میخوانیم: 19-18 ساله بودم، تا این سن جز آسایش وخوشی و یک پدر و مادر مهربان چیز دیگهای ندیده بودم، غافل... ادامه ›
کتاب سایههای مبهم شفق
- نویسنده: افسانه بهمن
کتاب سایههای مبهم شفق نوشتهی افسانه بهمن، حول محور شخصیتی بهنام آسو میچرخد که در تلاش است بدون افشای رازهایش، زندگی را مطابق میلاش پیش ببرد. فصلهای مختلفی از کتاب پیش رو به مقاطع تعیینکننده و شخصیتهای تأثیرگذار زندگی او اختصاص دارد که از خلال آنها، خواننده با جنبهها و چالشهای متعدد زندگی آسو آشنا میشود. دربارهی کتاب سایههای مبهم شفق این رمان در سیزده فصل، داستان زندگی شخصیتی بهنام... ادامه ›