معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب قصهای برای پیادهرو
- نویسنده: فهیمه سراوانی
در کتاب قصهای برای پیادهرو تالیف فهیمه سراوانی، داستان زنی روایت میشود که از عرصه زندگی روزمرهاش به تنگ آمده. از اینکه یک هفته در کارخانه کار میکند و یک هفته کارِ خانه. تنها دلخوشیاش قدم زدن در پیادهروها و رفتن به کتاب فروشیهاست. کتاب فروشی همان جایی است که میتواند برای دقایقی با خیال راحت خودش باشد و به یادِ دوران خوش دانشجوییاش بیفتد. در بخشی از کتاب قصهای برای پیاده رو... ادامه ›
کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر
- نویسنده: محمد شیخ مولائی
محمد شیخ مولائی در کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر روایتگر داستان هشت کودک بیسرپرست است که فردی خیّر آنها را در مهر و محبت خود غرق و بزرگشان میکند. کودکان کتاب نزدیکتر از خواهر نزدیکتر از برادر برای هم پشتوانهای محکم هستند و در برابر مشکلات و سختیهایی که روزگار برای آنها رقم میزند سر شکست فرود نمیآورند. محمد شیخ مولائی زندگی این کودکان را همراه با حوادثی دلخراش چون مرگ همراه... ادامه ›
رمان سودای سکوت
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
هنوز کودکیام در انتهای کوچه میخندد و فریاد میزند. نوجوانیام در راه برگشت از مدرسه گمشده. جوانیم آنقدر سرش شلوغ است که خودش را نمیبیند. میانسالیام به دیوار تکیه داده و به این فکر میکند که برای گفتن همین یک جمله باید یک کتاب بنویسد. کتابی بیربط که حرف دلش را در قالب یک جمله در آن پنهان کند. ادامه ›
رمان از تهی سرشار
- نویسنده: علی حدادی اصل
از تهی سرشار، رمانی است اجتماعی که بحرانهای زندگی در دنیای مدرن و انسانهایش را روایت میکند. این اثر داستان دانشجویی است به نام”رها “که تصمیم دارد پایان نامه دوره کارشناسی ارشداش را درباره اخوان ثالث و آثار و احوالات او بنویسد. از متن کتاب: نمیتوانستم در چهرۀ بابا خیره شوم. بهانه آوردم که تا شما اینجایید، یک سر به قطعۀ هنرمندان میزنم و زود برمیگردم. سوار ماشین عمو علیرضا شدم. سیگاری آتش... ادامه ›
کتاب کک
- نویسنده: لیلی والی
کتاب کک نوشتهی مهدیس مسکینی و لیلی والی، روایتگر زندگی پسری شهرستانی است که ناچار شده برای گذران زندگیاش به تهران مهاجرت کند اما زندگی از همان روزهای اول با او خوب تا نمیکند. او در تهران موفق به پیدا کردن شغلی مطابق با مهارتهایش نمیشود و برای ادامهی زندگی ناچار میشود وارد مسیری شود که او را به ناکجا میرساند. آیا او موفق خواهد شد خودش را از ورطهای که در آن گرفتار شده، بیرون بکشد؟... ادامه ›
کتاب سرخ مثل دریا
- نویسنده: لیلا امیری
کتاب سرخ مثل دریا نوشتهی لیلا امیری، داستان زندگی پسری نوجوان از اهالی جنوب است که ناگهان درگیر اتفاقات عجیب و غیرمنتظرهای میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. عامر از وقتی که میفهمد پدرش در حال یادگیری علوم غریبه است دچار ترس میشود و حس میکند نحسی کارهای اوست که دامن زندگی آنها را گرفته و به ورطهی نابودی کشانده است. دربارهی کتاب سرخ مثل دریا عامر پسر نوجوانی از اهالی جنوب است. پدر او،... ادامه ›
کتاب کوه
- نویسنده: ریحانه مولوی
کتاب کوه اثر ریحانه مولوی قصه زنیست گمشده در بین حوادث روزگار، که در طی سفر یک هفتهای خود با همسر و فرزندش، درگیر ماجراهایی میشود که نوع نگاه او را به زندگی تغییر میدهد. این کتاب در قالب داستان بلند نگاشته شده و در واقع تضادها و تناقصهای دنیای زمینی این زن را دچار آشفتگیها و دغدغههایی کرده است که نه تنها دنیا در نظرش بیاهمیت گشته، که حتی نسبت به خانواده خویش تا حد زیادی بیتفاوت شده است.... ادامه ›
کتاب ذبیح
- نویسنده: احمد بیگدلی
آیا تصور میکنید از تمامی حوادث تاریخ معاصر کشورتان باخبر هستید؟ کتاب ذبیح رمانی تاریخی و اجتماعی به قلم احمد بیگدلی است که سالهای 60 تا 70 هجری شمسی را داستانگونه و با زبانی گیرا روایت میکند. با ورود به دنیای شخصیت اصلی این رمان، وجه دیگری از تاریخ معاصر را میبینیم. درباره کتاب ذبیح: روایت یک دوستی از روزهای جنگ تا سالهای اصلاحات... رمان ذبیح که در فضایی کاملا ایرانی توصیف میشود، روایتگر... ادامه ›
کتاب نوزده تماس بیپاسخ
- نویسنده: خدیجه خانی
خدیجه خانی در کتاب نوزده تماس بیپاسخ، داستان یک پدر و دختر را در زمان و مکانهای گوناگون و در دوران همهگیری ویروس کووید 19 روایت میکند و رخدادهای طبیعی و غیرطبیعی را با شرایط کنونی کرونا مورد مقایسه قرار میدهد. دربارهی کتاب نوزده تماس بیپاسخ: فرامیرسد روزی که آدمی میگریزد از برادرش، مادر و پدرش و از همسر و فرزندانش / سوره عبس آیه 36-34؛ آیهای که در آغاز کتاب آورده شده و هدف کلی نویسنده... ادامه ›
کتاب بازی زمانه
- نویسنده: عبدالله خادمیان
بازیهای بیپایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سالهایی نهچندان دور آغاز میشود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سالهای پس از آن میپردازد. دربارهی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفتساله از خانوادهای فقیر است که... ادامه ›
کتاب رویاهای سرگردان
- نویسنده: حمیده دینی
کتاب رویاهای سرگردان نوشتهی حمیده دینی، داستان جذاب و خواندنی جوانی را به تصویر میکشد که با زیر گرفتن حیوانی در جاده سرگردان گشته و نمیداند خیالاتی شده یا حقیقت دارد! در بخشی از کتاب رویاهای سرگردان میخوانیم: آهو؟! خیالات ورت داشته، داداش. آهو این ورا چیکار میکنه؟! جوان از شنیدن این حرف پسر پشت پیشخوان، عصبی شد، اما با خونسردی توضیح داد: - اینجا رو نمیگم. پنج شیش کیلومتر اون طرفتر تصادف... ادامه ›
کتاب عبور از خاک
- نویسنده: علی ناصری
این کتاب مجموعه سه داستان است که در 125 صفحه و در ژانر اجتماعی و سبک های رئال و سوررئال نگارش شده است... اولین داستان با عنوان اتاق بازجویی به شرح جزئیات وحشتناک بازجویی از یک متهم سیاسی می پردازد... داستان دوم با عنوانعبور از خاک شرح سور رئالیستی سرنوشت مردی است که در حال درختکاری، زمین زیر پایش دهان باز می کند و او ناگهان سر از دنیای ناشناخته ی دیگری در می آورد ...و حوادث خوشایندی برایش پیش می... ادامه ›
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه، از حسن بهرامی، شخصیتپردازی عجیب و جذابی دارد که تلفیق آن با شیوهی روایت داستان، رمانی گیرا و خاص را به وجود آورده است. شخصیت اصلی داستان، تمام دوران کودکی خود را در یک پرورشگاه گذرانده و تمام تاثیراتی که آن دوران بر زندگی او گذاشته شده را همراه با خود به بزرگسالی آورده است؛ داستانی از مردی خیالپرداز، که زندگی پر رمز و رازی دارد. دربارهی کتاب تیراندازی طبق بخش... ادامه ›
کتاب PDF الف: ابن ... ه: هبن چه زود دیر شد بهشتی که هرگز نرسید
- نویسنده: کیومرث دانشگر
کتاب الف ابن...ه هبن «چه زود دیر می شود» کتابیست که قبل از دوران جدید آموزش و پرورش مطالب آن آغاز می گردد. در شروع این کتاب آمده که بدین ترتیب نونهالان الفبا... را یاد می داده اند. کودکی که پیش از این، در مکتب با خواندن و نوشتن آشنا شده، به مدرسه سپرده میشود تا تحصیلات خویش را ادامه دهد. او از مدرسه خاطرات خوشی ندارد، چرا که در آن دوران خشونت حرف اول را در مدارس میزد و هیچ کودکی اجازه و جرئت... ادامه ›
کتاب بردپیت سیاه
- نویسنده: شراره شریعت زاده
کتاب بردپیت سیاه به قلم شراره شریعت زاده، قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که بعد از تجربه طلاق و یک سقط جنین با خود در کشمکش است تا از اشتباهات زندگیش رها شود. نویسنده در این رمان با نگاهی تازه و زبانی متمایز به روابط احساسی، خانوادگی و کاری این زن مینگرد. درباره کتاب بردپیت سیاه راوی کتاب حاضر زنی تنهاست و گویی ماجراهای داستان را در مرزی باریک بین دنیای ذهنی خود و واقعیت اطرافش بازگو میکند؛... ادامه ›
کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد
- نویسنده: سلمان کریمی
کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد نوشته سلمان کریمی، داستان زندگی پسر نابینایی را به تصویر میکشد که در بحبوحه حوادث کوی دانشگاه با اتفاقی که برایش رقم میخورد رویاهای خاص و جذابی در سرش شکل میگیرد که او را از دیگران متمایز میکند. درباره کتاب رویاهای رنگی یک کور مادرزاد: پویا جوان دانشجویی است که از بدو تولد چشمانش توان دیدن نداشته است. او زمانی که برای نخستین بار در یک گردهمایی اعتراضی... ادامه ›
کتاب رقص گراز
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی، رمانی است که از راز چرایی گرایش انسانها به کشتن همنوعانشان پرده برمیدارد. داستان هولناکی که حقیقت میل به کشتن را درون بشر به تصویر میکشد و با خواندن آن به فکر فرو میروید. دربارهی کتاب رقص گراز کشتن؛ واژهای که شنیدن آن هم ترسناک و تکاندهنده است چه برسد به این که در واقعیت رخ دهد! کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی نوشته شده و حادثهای را روایت میکند که برای... ادامه ›
کتاب آقای سالاری و دخترانش
- نویسنده: مجید اسطیری
کتاب آقای سالاری و دخترانش نوشتهی مجید اسطیری، سرگذشت مردی ثروتمند را به تصویر میکشد که با وقوع اتفاقاتی تازه، دیدگاهش نسبت به زندگی و مردم تغییر میکند و روزی تصمیم میگیرد تا تمام اموالش را در راه خدا وقف کند. دربارهی کتاب آقای سالاری و دخترانش: این کتاب داستان مردی کارخانهدار و پولدار به نام آقای سالاری است که روزی به اصرار دخترانش و برای حفظ سلامت جسمانی خود، تصمیم میگیرد بازنشسته شود.... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد، دردهای اجتماعی و نوع تفکرات زنان را در جامعهای مردسالار به تصویر کشیده است. کتاب زن زیادی یکی از ارزشمندترین آثار جلال آل احمد است که روایت زندگی نه فقط زنان بلکه مردانی است که جایگاه شناخته شده و مهمی در جامعه دارا نمیباشند. در جامعهای که نادانی و خرافات بسیار پررنگ است و زن و مرد هر دو به یک اندازه بدبخت هستند. او در این اثر به... ادامه ›
کتاب دیدار در کوالالامپور
- نویسنده: ناصر قلمکاری
میان رویای مهاجرت و زندگی کنونی برخی از افراد درههای خوفناکی وجود دارد! ناصر قلمکاری در کتاب دیدار در کوالالامپور شما را با شخصیتهایی آشنا میکند که برای گذر از این درهها همهچیز خود را از دست میدهند؛ حتی جانشان را! این رمان جذاب و تکاندهنده یکی از آثار درخشان ادبیات مهاجرت به شمار میآید. درباره کتاب دیدار در کوالالامپور مهاجرت غیر قانونی به استرالیا برای پناهجویان، به بازی مرگ و زندگی... ادامه ›
کتاب رویای بیقرار
- نویسنده: فاطمه مسعودی
زهره و هادی زوجی هستند که در کنار هم احساس خوشبختی میکنند، تا آنکه مشکل ناباروری هادی بر کیفیت روابط میان آنها تأثیر میگذارد. در کتاب رویای بیقرار، نوشتهی فاطمه مسعودی، داستان تلاش این زوج و فرازونشیبهایی را که سپری میکنند، خواهید خواند. دربارهی کتاب رویای بیقرار نیاز به داشتن فرزند و پذیرفتن نقش والد در میان بیشتر زوجها اهمیت ویژهای دارد و میتواند در بهبود روابط آنها تأثیرگذار... ادامه ›
کتاب نره گاو پهلوان چنگیز
- نویسنده: حسن اصغری
داستان کتاب نره گاو پهلوان چنگیز، اثر حسن اصغری از جایی آغاز میشود که پهلوان سرمست از قوت نره گاوش در بارگاه تالارش به مخدهی نرم تکیه داده بود که ناگهان عربدهی جماعت پشت پرچین حیاط، تناش را لرزاند. پهلوان به درگاه گشودهی تالار چشم دوخت و یاد ده تفنگ شکاریاش افتاد که بر دیوار تالار آویخته و منتظر بودند تا او ماشههاشان را بچکاند. عربدهها لحظهای قطع نمیشد و اوج میگرفت و سوار بال باد، تیز... ادامه ›
رمان نارگل
- نویسنده: حدیث گل زاده
همۀ ما یک خواب مشترک دیدیم ... خواب بود؟!! چون به قدری دور نمای حوادثی که در خلال آن سالهای طلایی رنگ اتفاق افتاد، از نظرزندانیان دنیا بعید به نظر میرسد که با وجود حقیقی بودن، حالا دیگر رنگی از خواب و رؤیا گرفته است . چون سر، باز بودن، کمترین کار کسانی بود که آفریدگار لحظه لحظههای آن رؤیای محال و هر یک به تنهایی، ربّ النوع عشق بودند. همانند یک کوه که عظمت آن را وقتی در مییابی که از آن فاصله... ادامه ›
کتاب مرد دونده
- نویسنده: مسعود شامحمدی
او میدود تا زنده بماند! کتاب مرد دونده نوشتهی مسعود شامحمدی دربارهی فردی معمولی است که به سندرومی ناشناخته مبتلا میشود، سندرومی که تنها میتوان با دویدن کنترل کرد. همین موضوع، مرد را به سوژهای برای رسانهها تبدیل مینماید و او با استفاده از این فرصت افکار خود را مطرح میکند و طرفدارانی نیز مییابد. دربارهی کتاب مرد دونده: این رمان جذاب و خواندنی با مردی آغاز میشود که از دویدن خسته شده... ادامه ›