معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب اجتماع بیاجتماع
- نویسنده: امیرحسین لگا
کتاب اجتماع بیاجتماع اثر امیرحسین لگا، داستانی جنایی است که سعی دارد ناهنجاریهای دنیای امروز را بیان کند. این کتاب با نگاهی نقادانه به عمق روابط اجتماعی، داستان خبرنگاری را روایت میکند که در تلاش است از قتلهای زنجیرهای رخداده پرده بردارد؛ او در این مسیر با وقایعی روبهرو میشود که هریک ریشه در یک معضل اجتماعی دارد. دربارهی کتاب اجتماع بیاجتماع وقوع قتلی بهشدت دلخراش در یکی از محلههای... ادامه ›
کتاب رگههای ناب
- نویسنده: صمد کریم زاده
داستان کتاب رگههای ناب اثر صمد کریم زاده، در سال 1317 میگذرد و قصهی پسربچهی شش سالهای را به تصویر میکشد که همراه با پدر و مادرش زندگی معمولی و آرامی را میگذراند اما روزی میرسد که این آرامش از بین میرود و بیماری مادر، خانواده را دچار بحران میکند. دربارهی کتاب رگههای ناب: محمدکریمِ شش ساله در کنار پدر و مادرش و در دنیای کودکانه خود روزهای خوب و شادی را سپری میکند، تا اینکه روزی مادرش... ادامه ›
کتاب جذاب قاتل
- نویسنده: فخرالسادات اسکندری ورامین
کتاب جذاب قاتل، داستان معاصر فارسی نوشتهی فخرالسادات اسکندری ورامین، روایتگر زندگی زن جوانی است که سالهاست در چنگال خستگی روحی و جسمی مداوم و مزمن زندگی و روزمرگی اسیر شده و در یکی از روزهای آرام و خلوتی که در مغازهاش میگذراند، با ویزیتور جوانی روبهرو میشود که اگرچه در برخورد اولیه ارتباط ناقص و سردی بین آنها برقرار میشود؛ اما در روزهای بعدی جرقههای یک تعامل دوطرفه و پررنگ میان آنها،... ادامه ›
کتاب نوازنده
- نویسنده: حجت یکتا
کتاب نوازنده نوشتهی حجت یکتا، داستان نوازندهی دورهگردی است که با مشکلات زیادی در زندگی روبهرو میشود ولی با کمک همسرش از این منجلاب نجات پیدا میکند و خود را میرهاند. ناصر که پدری دائمالخمر و قمارباز دارد از کودکی عاشق ساز و نوازندگی است ولی پدر بههیچوجه اجازه نمیدهد او به سمت موسیقی برود. بیتوجهیها و رفتارهای ناخوشایند پدر درنهایت باعث میشود ناصر در موقعیتی دشوار قرار بگیرد که هرگز... ادامه ›
رمان گناه من
- نویسنده: مهری اصغریان
کتاب رمان گناه من، نوشته مهری اصغریان، داستان دختری ترسو و نادان است که امید دارد روزی گذشت را فراموش کند و جان دوبارهای بگیرد... در بخشی از کتاب رمان گناه من میخوانیم: کاش مرده بودم... صدای قطرات باران که شتابان برروی شیشه میکوبید و با هیچ زحمتی از لای ترک قاب پنجره به داخل اتاقم میآمد، مرا هر لحظه عصبیتر و ناامیدتر میکرد. روی زمین خیس و نمناک زیر زمین ایران نشستم و به قطرات ریز و درشتی... ادامه ›
کتاب دیدار در کوالالامپور
- نویسنده: ناصر قلمکاری
میان رویای مهاجرت و زندگی کنونی برخی از افراد درههای خوفناکی وجود دارد! ناصر قلمکاری در کتاب دیدار در کوالالامپور شما را با شخصیتهایی آشنا میکند که برای گذر از این درهها همهچیز خود را از دست میدهند؛ حتی جانشان را! این رمان جذاب و تکاندهنده یکی از آثار درخشان ادبیات مهاجرت به شمار میآید. درباره کتاب دیدار در کوالالامپور مهاجرت غیر قانونی به استرالیا برای پناهجویان، به بازی مرگ و زندگی... ادامه ›
کتاب آدوریها
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب آدوریها نوشتهی علی چنگیزی، رمانیست دربارهی فقر و مصیبت و آوارگی. این اثر که آخرین بخش از سهگانهی کویریِ نویسنده است، ترسیمگر چشماندازی متأثرکننده از تلاشهای یک خانواده برای بقا در دل شرایطی دشوار است. درباره کتاب آدوریها: خانوادهای به نام آدوری بنا بر دلایلی مجبور به مهاجرت از شهر و زیستن در فضایِ خشن بیابانی میشوند. دوام آوردن در دل این زندگی جدید، مستلزم متحملشدن بیرحمیها،... ادامه ›
کتاب کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی یکی بود یکی نبود از سید محمد علی جمالزاده در سال 1300 متولد شد. محمد علی جمالزاده در سال 1274ش. در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. در هفده سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و سپس رهسپار پاریس شد. او نخستین مجموعه ی داستان های کوتاه ایرانی را تحت عنوان یکی بود یکی نبود در سال 1300 منتشر کرد. به... ادامه ›
کتاب این فقط یک رمان نیست
- نویسنده: رضا خلیلی اقدم
این فقط یک رمان نیست، نام داستان بلندی از رضا خلیلی اقدم است که روایت رازآلود و پیچیدهای از پشیمانی، حسرت، گذشته و بخشش را بازگو میکند. پیتر و تونی، شخصیتهای اصلی کتاب، دوستان قدیمی هستند که پس از بیست سال دوری همدیگر را ملاقات میکنند. اوضاع زندگی برای هر دو نفر آنها عوض شده اما با جلو رفتن داستان و آشنا شدن با این دو متوجه میشویم که تونی شاید با چیزی بیش از حسرت دستوپنجه نرم میکند: با... ادامه ›
کتاب بیو بیو بیو
- نویسنده: ابراهیم دمشناس
کتاب بیو بیو بیو نوشتهی ابراهیم دمشناس، داستانی مبتنی بر زبان، فرهنگ و سنتهای رایج مردم جنوب ایران است. نویسنده که خود اهل ماهشهر است، در این رمان گرم و گیرا سنتهای مجالس عروسی جنوبی را از دیدگاه پیرزنان مجلسآرا روایت کرده است. دربارهی کتاب بیو بیو بیو ابراهیم دمشناس، رماننویس جنوبی معاصر، افتخارات بسیاری را با نوشتههایش از آن خود کرده است. از میان آثار او، کتاب «نَهَست» در چهارمین دورهی... ادامه ›
رمان کوتاه من آذر هستم
- نویسنده: یعسوب محسنی
من آذر هستم، از رؤیا پردازیهای بی پروایی سخن میگوید که نویسندۀ آن یعسوب محسنی، قصد دارد با این رؤیا پردازیها، ذهن را سرگرم و چشم به آینده نگه دارد که بدون حد و مرزی، به هرجایی که دل بخواهد پر بکشد. برداشتها و تصوراتی که آذر بدون توجه به واقعیتهای زندگی با قلمی ساده و زیبا برروی کاغذ می نشاند و حتی نگاه کردن از همان دیوا ترک خوردهای که بارها در رؤیا پردازیها اشاره شده، مانند گفتۀ مادر امیر... ادامه ›
کتاب تاریکی روشن
- نویسنده: مسعود کوه زاده
کتاب تاریکی روشن نوشته مسعود کوه زاده، یک داستان بلند اجتماعی است که قلم و روایت جذابی دارد. در بخشی از کتاب تاریکی روشن میخوانیم: مادر فرهاد و زن کدخدا شروع به گریه کردند. کمکم گرگها به روستا نزدیک میشدند و مردم آنها را بهتر میدیدند. آنها فرهاد را در میان گرگها دیدند که چیزی را حمل میکند. همه تعجب کردند. گرگها سر جای خود ماندند و فقط فرهاد و برون حرکت میکردند. دیگر چیزی به روستا... ادامه ›
کتاب من همیشه تو بودم
- نویسنده: قاسم امیری
کتاب من همیشه تو بودم نوشته قاسم امیری، داستان جذاب و خواندنی ازدواج با یک معلول جنگ تحمیلی است. در بخشی از کتاب من همیشه تو بودم میخوانید: آن روز برف بود و کولاک، و من بودم و آن پنجره، که زیر مشتهایِ طوفان و تگرگ، طاقتش را از دست داد و باز شُد به رویِ هر چه بادا باد. تمام بالشهای داخل اتاق هم نتوانستند قدِ مرا به پنجرهای برسانند که حالا دیگر چیزی به شکسته شدنش نمانده بود. در آن کولاک،... ادامه ›
کتاب او... کمی قبل از واقعه
- نویسنده: مهسا ذوالفقاری
کتاب او... کمی قبل از واقعه نوشتهی مهسا ذوالفقاری، ماجرای دختری به نام نوآ است که باید یک زندگی پر از سختی و مسئولیت را مدیریت و تمام مشکلاتش را به تنهایی حل کند. کتاب او... کمی قبل از واقعه برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارید، این کتاب برای شما لذت بخش خواهد بود. در بخشی از کتاب او... کمی قبل از واقعه میخوانیم: نوآ: حالش خوب بود از صبح که بیدار شد سرحال تر... ادامه ›
کتاب پارک آلوچه
- نویسنده: مینا امیری مهر
کتاب پارک آلوچه شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی به قلم مینا امیری مهر است. قصههای این مجموعه زندگی آدمهایی را به تصویر میکشد که مدتهاست فراموش شدهاند. در بخشی از کتاب پارک آلوچه میخوانیم: باد گرم و آفتاب قهار، ظالمانه با هم متحد شدند تا ریشه درختچههای مورد همیشه سبز را بسوزانند، اما نمیدانستند آنها را باغبانانی کاشتند که در خاکش بی جای آب، عنصر صبر و استقامت ریختهاند تا حتی... ادامه ›
کتاب عطر خسته بنفشه
- نویسنده: آرزو خمسه کجوری
کتاب عطر خسته بنفشه نوشتهی آرزو خمسه کجوری، متشکل از 24 داستان بسیار کوتاه است که بیشترشان مضامینی زنانه، اجتماعی و انسانی دارند. این داستانها عموماً در مورد مسائل روزمرهی زندگی هستند، لحنی موجز و مختصر دارند و شما در مرز میان واقعیت و خیال قرار میدهند. برخی از داستانهای این کتاب تراژیک و تلخ هستند و برخی دیگر در فضایی طنز و کمدی روایت میشوند. دربارهی کتاب عطر خسته بنفشه ادبیات داستانی... ادامه ›
کتاب مادران تنهای سرزمین من
- نویسنده: شهره جهانشاهی
مادران تنهای سرزمین من اثری با مضمونی فرهنگی، اجتماعی است. در این نوشته، شهره جهانشاهی سعی دارد فارغ از هرگونه تعصب جنسیتی با قلم خویش قدرت بیمانند زنانی را به تصویر کشد که در تمامی ادوار، منشا اتفاقات گستردهی تاریخی بودهاند. (فایل کتاب در تاریخ 1399/02/29 جایگزین شده است.) این زنان نه افرادی نامی، بلکه همان مادران دیروز، امروز و فردایند که وجودشان چه در کنار مردان و چه بهتنهایی حادثهای... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب فریاد دردها
- نویسنده: زهرا ایمانی
کتاب فریاد دردها نوشتۀ زهرا ایمانی، داستان خانواده سه نفرهای را به تصویر میکشد که در خانهای در یک محلۀ قدیمی زندگی میکنند و هر روز صدای جیغهایی را در همسایگیشان میشنوند. دربارهی کتاب فریاد دردها: یک خانواده که متشکل از یک مادر و دو خواهر است در خانهای قدیمی زندگی میکنند، یکی از دخترها در آستانۀ ازدواج قرار دارد. چند سالی است که صدای جیغ یک دختربچه که عقبمانده ذهنی است در همسایگیشان... ادامه ›
کتاب مادر
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب مادر نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، فصل دوم رمان در حوالی عذاب، داستان زندگی زنی به اسم شیواست که با سختیهای فراوان کودکانش را خود به تنهایی بزرگ میکند. خلاصهای از کتاب مادر (فصل دوم رمان در حوالی عذاب): شیوا در جوانی همسرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. اما ازدواج با طاهر، مردی که هیچ بویی از... ادامه ›
کتاب همراه آفتاب
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب همراه آفتاب داستانی ایرانی به قلم محمد عزیزی، دربارهی مردی بیرجندی به نام حبیب است که دوران شاه خانوادهاش را رها میکند و در کورهپز خانههای جنوب تهران مشغول به کار میشود. حبیب در سی و پنج سالگی بیمار، ضعیف و ناتوان میشود و شبی دار فانی را وداع میگوید. پسر بزرگ او تقی در اوج جوانی مجبور میشود برای تأمین مخارج خانواده و تسویه حساب با طلبکاران پدرش به تهران برود. در بخشی از کتاب همراه... ادامه ›
کتاب هنوز زمستان است
- نویسنده: مژده اسفندیاری راد
کتاب هنوز زمستان است، داستانی واقعگرا نوشتهی مژده اسفندیاریراد است. شخصیت اصلی این رمان زنی دانشجوی دکتری جامعهشناسی است که در تلاش است تا برای نوشتن تز دکتریاش به اطلاعات میدانی مناسبی دست پیدا کند. موضوع رسالهی دکتری او، به مسائل اجتماعی زنان مربوط است. دربارهی کتاب هنوز زمستان است مژده اسفندیاریراد نویسندهی کتاب هنوز زمستان است، در این داستان قصهی زنی به نام سایه را روایت میکند که... ادامه ›
کتاب سرزمین بدون مرز
- نویسنده: الیاس قصابیان
الیاس قصابیان در کتاب سرزمین بدون مرز، جدال بین خیر و شر را که قدمتی به بلندای تاریخ بشر داشته و به حالتی نامرئی در ذهن همهی انسانها در جریان است، به تصویر میکشد. آنچه مسلم است همهی انسانها در ذات، تمایل به نیکی دارند اما در طول زمان تحت تاثیر شرایط و محیط، تغییرات و تاثیر پذیریشان، تعیین کنندهی اصول انسانی و اخلاقی حاکم بر رفتارشان خواهد بود. در واقع اخلاقیات و رفتارهای فردی و همچنین... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›