معرفی و دانلود کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم: مشرق زمین، گاهواره تمدن
برای دانلود قانونی کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم: مشرق زمین، گاهواره تمدن
فرصتی برای تماشای تاریخ هزاران سالهی انسان روی کرهی زمین! کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم که به قلم ویل دورانت و همسرش آریل دورانت نگاشته شده، یکی از مهمترین و شاخصترین کتب تاریخی در جهان به شمار میرود که در یازده جلد، تاریخ تمدن بشری را از روزهای آغازین تا عصر جدید بررسی میکند. این کتاب که یکی از پرفروشترین آثار جهان به شمار میرود، در جلد اول، به بررسی تمدنهای شرق، از جمله ایران، هند، مصر و غیره میپردازد.
دربارهی کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم
یک شاهکار تمامعیار که نگارشش چهل سال تمام به درازا کشید و نویسندگانش یعنی آریل (Ariel Durant) و ویل دورانت (Will Durant) در طول این مدت کل دنیا را سفر کردند تا روایتی دقیقتر و نزدیکتر به واقعیت برای کتابشان مهیا کنند؛ مجموعهی یازده جلدی تاریخ تمدن (The Story of Civilization) که در اینجا، دفتر دوم از کتاب اول، یعنی کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم در اختیار شما قرار گرفته است. نویسندگان در این مجموعهی یازده جلدی، تاریخ تمدن در جهان را از زمان کشف آتش تا عصر جدید مورد بررسی قرار میدهند.
دورانتها به شدت اعتقاد داشتند که نباید کتابشان رنگوبوی یک متن تخصصی را به خود بگیرد و نباید هم درگیر تکبعدی بودن شود، برای همین هم ضمن نگارش متنی ساده و خوشخوان، تلاش کردند تا علاوه بر روایت جنگها و تحولات سیاسی در تاریخ، به سراغ علم، فلسفه، مذهب، هنر و بسیاری دیگر از جنبههای زندگی اجتماعی نیز بروند.
در جلد اول کتاب تاریخ تمدن (Our Oriental Heritage) نویسندگان به سراغ روایت تاریخ بخش شرقی کرهی زمین رفتهاند. در بخش نخست، تمدن مصر مورد بررسی قرار میگیرد که خود، ریشهی بسیاری از تمدنهای دیگر روی کرهی زمین بوده و تأثیر بسزایی بر فرهنگ دیگر تمدنها گذاشته است. ساختار اجتماعی، سیاسی و دینی مصر باستان در این بخش بررسی شده و همچنین دو جنبهی مهم دیگر از تمدن مصر، یعنی مذهب، و هنر و معماری نیز به شکلی دقیقتر توضیح داده میشود تا تأثیر دین بر حاکمیت مصر و همچنین مهارت و زبردستی مصریان در ساختوساز بهطور کامل شرح داده شود.
ویل دورانت و آریل دورانت در بخش بعدی، به سراغ تمدن بینالنهرین میروند، تمدنی که از بابت نوآوری در بسیاری از جنبههای سیاسی و اجتماعی، به مهد تمدن بشری شهرت دارد. در این کتاب میشنویم که چطور مردمان بینالنهرین به اولین مردمانی بدل شدند که برای خود قانون اساسی وضع کردند. این قانون که به نام قانون «حمورابی» شناخته میشود، پایه و اساس تمام قانونهای اساسی است که امروزه در دنیا وضع شدهاند. همچنین مردمان بینالنهرین یا همان میانرودان، از جملهی برترین تاجران و بازرگانان زمان خود بودند که این مورد نیز، در کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم توضیح داده میشود.
تمدن دیگری که در این کتاب بررسی شده، تمدن هند است. آنچه تمدن هند را از دیگر تمدنهای منطقه متمایز میکند، توجه آنها به فلسفه و مذهب است. هند سرچشمهی مذاهبی همچون هندوییسم و بوداگرایی بوده و فلسفههایی همچون سیستمهای تفکر ودا و آچاریا را نیز به جهان معرفی کرده است.
ویل دورانت و آریل دورانت در بخش بعد، به سراغ بررسی تمدن چین میروند. در تمدن چین که یکی از قدیمیترین تمدنهای جهان نیز به شمار میرود، دو موضوع برجستهتر از دیگر موضوعات است؛ یکی نقش فلسفه در فرهنگ چین است و دیگری پیشرفتهای چین در اختراعات و فناوریهای مختلف. چین اندیشمندانی همچون کنفسیوس را در دامان خود پرورش داد که تفکرشان تا قرنها، بر مفاهیمی همچون اخلاقیات در زندگی مردم اثر گذاشتند. در زمینهی تکنولوژی نیز، چینیها در اخترشناسی، پزشکی و فناوریهای نوین مانند کاغذسازی، چاپ و باروت دستاوردهای قابل توجهی داشتند.
آخرین بخش کتاب، به تمدن ایران میپردازد. در این بخش میشنویم که ایرانیها، دو ویژگی قابل توجه در فرهنگشان داشتند که آنها را از دیگر تمدنها متمایز میکرد. اولین ویژگی سلسله حکومتهای سلطنتی در ایران بود؛ ایرانیان طی سالها حکومت سلطنتی، قوانینی را وضع کردند که به پیشرفتشان در زمینهی مسائل اقتصادی و نظامی کمک شایانی کرده بود. ضمن اینکه ایران با معرفی دین زرتشتی به جهان، گام بزرگی در زمینهی بهبود ارزشهای اخلاقی و فرهنگی برداشته بود.
آنچه کتاب ویل دورانت و آریل دورانت را به چیزی بیش از یک کتاب تاریخ بدل میکند، نگاه انتقادی و تحلیلی آن دو در نگارش این اثر است. در این کتاب تمدنهای مختلف در کنار هم قرار داده شده و ضمن بررسی نقاط ضعف و قوت هر کدام، هر تمدن با تمدنی دیگر مقایسه میشود تا اثرش را بر دیگر نقاط جهان نیز آشکار سازد. کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم به شکلی جامع به تاریخ تمدنهای شرقی پرداخته و از جنبههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آنها را بررسی میکند.
کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم کاری از نشر صوتی آوانامه و انتشارات علمی و فرهنگی است. احمد آرام، عسکری پاشایی، امیرحسین آریان پور مترجمان این اثر و سلمان ظاهری، آرمان سلطان زاده و جمعی دیگر از گویندگان نیز، وظیفهی روایت آن را به عهده داشتهاند.
جوایز و افتخارات مجموعهی تاریخ تمدن
- جلد دهم این مجموعه برندهی جایزهی پولیتزر در دستهی ناداستان در سال 1968 بوده است؛
- کتاب منتخب ماه در باشگاه کتابخوانی؛
- یکی از کتابهای پرفروش کل دنیا با فروش بیش از دو میلیون جلد؛
- ترجمه به چندین زبان دنیا؛
- اثر تحسینشدهی نیویورک تایمز؛
در نکوداشت کتاب تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم
- جلد اول از مجموعهی تاریخ تمدن یک شاهکار تمام عیار است! نویسندهی این کتاب در شرح علم تاریخ برای خوانندگان عامه استاد است. (نیویورک تایمز)
کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم برای چه کسانی مناسب است؟
اگر شما نیز به دنبال شنیدن روایتی دقیق و پرجزئیات از تاریخ شرق و تمدنهایی همچون مصر، ایران، هند، چین و غیره هستید، این کتاب میتواند به تمامی سوالاتتان، پاسخی درخور بدهد.
در بخشی از کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم: مشرق زمین، گاهواره تمدن میشنویم
بودا مثل سایر آموزگاران زمانش، از راه بحث، سخنرانی و تمثیل تعلیم میداد. چون او هم مثل سقراط یا مسیح به فکرش نرسید که تعلیمش را بنویسد آن را در سوتره یعنی نخ یا رشتههایی خلاصه میکرد تا حافظه را به کار گیرد. این گفتارها که در یاد پیروانش برای ما محفوظ مانده، ندانسته نخستین شخصیت برجستهی تاریخ هند را برایمان تصویر میکند. مردی با ارادهای نیرومند، خویشکام و مغرور، اما با رفتار و گفتاری آرام و با نیکخواهی بیپایان. او مدعی روشنشدگی بود نه وحی. هرگز وانمود نکرد که خدایی با واسطهی او با بندگانش سخن میگوید. در مناظره شکیباتر و از هر آموزگار بزرگ بشریت ملاحظهکارتر بود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم: مشرق زمین، گاهواره تمدن |
نویسنده | ویل دورانت |
مترجم | احمد آرام، امیرحسین آریان پور، ع پاشایی |
راوی | سلمان ظاهری، آرمان سلطان زاده، گروه گویندگان |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲۹ ساعت و ۳۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی باستان شناسی، کتابهای صوتی تاریخ کشور مصر، کتابهای صوتی تاریخ ایران باستان |