نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی تاریخ تمدن: جلد اول - دفتر دوم - ویل دورانت

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
امیرحسین فروتن
۱۴۰۴/۰۱/۱۱
بدون شک بهترین کتاب در مورد تاریخ تمدن که به زبان فارسی ترجمه شده همین اثر فاخر است. کتاب صوتی آن‌هم که با دقت و ذوق و سلیقه بسیار فروان آماده شده به غایت تحسین برانگیز و شایسته تقدیر است.
جلد اول_دفتر دوم که از هندوستان پیش از میلاد شروع می‌شود علاوه بر وقایع‌نگاری که به نحو بسیار عالی توسط دورانت و همسرش تهیه شده و با کتاب‌های مرجع تاحد خیلی زیادی مطابقت دارد، موضوعات بسیار حائز اهمیت دیگری در این اثر وجود دارد که از ارزش مطالعاتی فوق‌العاده‌ای در ارتباط با هندوستان و دامنهٔ اثرگذاری آن‌ها در سایر نقاط جهان نیز برخوردار می‌باشد که عبارتنداز:
نظام‌های سیاسی_تشکیلاتی، ادیان و فرق، فلسفه (بودیسم و هندوئیسم)، مفاهیم (تناسخ، نیروانا، آتمن، برهمن، ویشنو، کریشنا)، ادبیات سانسکریت و خط و هنر، کشاورزی، اصناف و بازرگانی، مالیات، حمل و نقل، جامعه طبقاتی و شهرنشینی و...
لذا ضمن تشکر و قدردانی از خانواده فرهیخته و کاربلد کتابراه عزیز انتظار داریم موجبات تهیه و انتشار بقیه مجلدات صوتی این اثر ارزشمند را فراهم آورد.
سپاس بیکران از کتابراه عزیز و دوست داشتنی 🙏🏻🙏🏻
maryam mafakheri
۱۴۰۳/۱۰/۱۹
با تشکر از پدیدآورندگان این کتاب شنیداری با ارزش و کتابراه عزیز، جلد اول  کتاب نوشته ویلیام جیمز دورانت فیلسوف و تاریخ‌نگار آمریکایی است که بیشتر به خاطر این اثر ۱۱ جلدی‌اش، تاریخ تمدن که شرحی بر تاریخ تمدن‌های شرقی و غربی است، شناخته می‌شود. دورانت این کتاب را با همکاری همسرش آریل دورانت نوشت و بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۷۵ میلادی در آمریکا منتشر کرد. پیش از آن برای کتاب دیگرش داستان فلسفه که به عنوان «اثر پیشگامانه‌ای که به رواج فلسفه کمک کرد» شناخته می‌شد و در این کتاب بخوبی از این دانش فلسفی هنگام مقایسه فیلسوفان بهره می‌جوید مثل همگونی‌هایی که در افکار لائوتسه و ژان ژاک روسوو می‌بیند. علاوه بر بررسی فیلسوفان، شاعران، نویسندگان، معماری، رسوم.... ملل را نیز موشکافانه بررسی می‌کند جلد اول تاریخ تمدن، به گونه‌ای شنیداری شده که با نواهای هندی و چینی و ژاپنی و صدا پیشگانی فرهیخته بصورت یک اثر هنری در آمده، قبل از خواندن این گونه کتاب‌ها فکر می‌کنیم فقط ما مورد هجوم اسکندر، اعراب، مغول، تیمور، اروپایی‌ها و امریکایی‌ها قرار گرفتیم یا فقط ما با هجوم آورندگان آمیختیم و آن‌ها را تغییر دادیم اما در این کتاب حتی می‌شنویم که چینی‌ها هم مثل اقوام دیگر  خودشان را بهترین انسانها می‌دانند. یکی از سه مترجم این اثر ارزشمند، زنده نام، احمد آرام با بیش از یک‌صد‌وچهل ترجمه از زبان‌های انگلیسی فرانسه و عربی است. مترجم دوم، امیر حسین آریان پور، (۱۳۰۳ –  ۱۳۸۰) جامعه‌شناس، نویسنده، مترجم است. سومین مترجم، عسکری پاشایی  معروف به ع. پاشایی (زادهٔ ۱۳۱۸ ساری، دارابکلا) نویسنده، مترجم، شاعر و شرق‌شناس ایرانی است که طبق وصیت احمد شاملو، سرپرستی آثار او را به‌ همراهی آیدا سرکیسیان برعهده دارد.
پگاه پگاه
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
بی نهایت لذت بردم. این کتاب خیلی دیدم رو نسبت به خیلی چیزها تغییر داد و پاسخ بسیاری از پرسشهای بی پاسخ در سرم رو گرفتم. بی شک یکی از بهترین کتابهایی بود که تا به حال خوندم و قطعا قطعا به همه پیشنهاد میکنم بخونندش. من از اونجایی که تمرکزم روی مطالب کتاب بود همه گویندگیها به دلم نشست و واقعیتش توجه خاصی به گویندگی نکردم. اما اولین باری که گوش کردم روبه خاطر دارم که از گویندگیها هم بینهایت لذت بردم و این جذابیت کتاب رو بیشتر میکرد. از اونجایی که کتاب طولانیه، میتونید سرعت خواندن رو بالا ببرید و گوش کنید. اگر این کار رو از همون اول میکردم تا الآن جلد دومش رو هم تمام کرده بودم.:)
شهناز اصغری
۱۴۰۳/۱۰/۰۹
من خیلی وقته که دوست داشتم کتاب تاریخ تمدن ولی دورانت و بخونم چقدر خوب که بخش مشرق زمین انتخاب شده و بسیار مفیده خصوصا با بیان بسیار عالی آقایان ظاهری و سلطان زاده.
داود جعفری
۱۴۰۳/۱۰/۲۹
برای هر کسی که میخواهد بداند چطور انسان از گونه وحشی خود پله پله به انسان کنونی رسید، خواندن این کتاب نیاز است.
سیروس شکری رزی
۱۴۰۳/۱۰/۲۳
بنظر من عالی بود و اگر کسی دنبال فهمیدن تاریخ تمدن بشری هست خالی از لطف نیست
یکتا عابدین
۱۴۰۳/۱۲/۰۷
بسیار عالی هست و توصیه میکنم همه بخونند