معرفی و دانلود کتاب شواهد
برای دانلود قانونی کتاب شواهد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شواهد
کتاب شواهد، نوشتهی تامس کلی، عنوان شمارهی 90 از مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد است که انتشارات ققنوس، آن را با اجازهی گردانندگان این دانشنامهی معتبر و مفید با ترجمهای خواندنی به چاپ رسانده. این کتاب، دربارهی مدخل شواهد یا evidence به صورتی کامل و از دیدگاههای مختلف فلسفی بحث میکند و اینکه منظور از شواهد در فلسفه چیست را مورد بررسی همهجانبه قرار میدهد.
دربارهی کتاب شواهد
در تاریخ پرفراز و نشیب فلسفه، که هزاران سال، بزرگترین اندیشمندان و دقیقترین، عمیقترین و جزئینگرترین انسانهای تاریخ آن را ساختهاند تا به امروز، موضوعات و مفاهیم زیادی مورد بحث قرار گرفته است. در فلسفه، میتوان از هر چیز پرسید و دربارهی هر موضوع مهم یا حتی غیرمهمی فکر کرد و نتیجهی افکار خود را به اشتراک گذاشت، از موضوعاتی مثل خدا و دین، تا مفهومی مثل شوخی. کلمات، موضوعات و عبارات پرشماری در فلسفه وجود دارد که فهم همهجانبهی آنها نیازمند ساعتها مطالعه است. گروه فلسفهی دانشگاه استنفورد، از بیش از 20 سال پیش، شروع به انتشار دانشنامهای کرده که موضوعات مختلف مرتبط با فلسفه را به طور کامل و جامع معرفی و بررسی میکند. این مدخلها ممکن است دربارهی فیلسوفان بزرگ، مفاهیم مهم فلسفی یا روشهای فکری خاص باشند. انتشارات ققنوس، با اجازهی گردانندگان این دانشنامه، دست به ترجمهی مدخلهای گوناگون این دانشنامهی پرارزش و انتشار آن زده است که تا به امروز بیش از 100 جلد کتاب از مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد به چاپ رسیده. کتاب شواهد (Evidence/ The Stanford Encyvlopedia of Philosophy) عنوان نودم این مجموعه است که توسط تامس کلی (Thomas Kelly)، یکی از اساتید فلسفهی دانشگاه پرینستون به نگارش درآمده.
کتاب شواهد از مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد، از معنا و مفهوم کلمهی شاهد و شواهد که ترجمهی واژهی evidence است آغاز میکند و بررسی میکند که چطور کلمهی شواهد در زندگی روزمره و حوزههای دیگر با این مفهوم در فلسفه متفاوت است و همینطور اندیشمندان مختلف و دیدگاههای فلسفی متفاوت، دربارهی شواهد چه نظری دارند. مقاله با کارکردها و اهمیتی که شواهد در دیدگاههای فلسفی دارد ادامه مییابد و به شواهد در مقام اموری که باور را موجه میکنند، در مقام راهنمای صدق و داور بیطرف میپردازد. در انتهای کتاب نیز، کتابنامهای ارائه شده است که میتواند راهنمای خوبی برای علاقهمندان به مطالعهی بیشتر و همینطور محققانی باشد که میخواهند در باب موضوع، عمیقتر شوند.
مجموعه کتابهای دانشنامهی فلسفهی دانشگاه استنفورد از جمله کتاب شواهد نوشتهی تامس کلی، دیدی جامع و در عین حال جزئینگرانه به موضوع مورد نظر خود دارند. از این رو، برای کسانی که میخواهند درمورد موضوعی فلسفی و دیدگاهی خاص، عمیق شوند و آن را از منظرهای گوناگون فلاسفهی متعدد مورد مطالعه قرار دهند، خواندن کتابهای این دانشنامه، ضروری است. ترجمهی خوب این مجموعه نیز، باعث میشود درک مطالب برای مخاطب فارسیزبان سادهتر شود. کتاب شواهد را امیرحسین خداپرست به فارسی برگردانده و انتشارات ققنوس به چاپ رسانده است.
کتاب شواهد برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب شواهد برای علاقهمندان به فلسفه خواندنی است، حتی اگر مبتدی باشند و بخواهند با موضوع کتاب، آشنایی اولیه پیدا کنند.
در بخشی از کتاب شواهد میخوانیم
شواهد، هر چیز دیگرى هم که باشند، آن قسم امورى هستند که مىتوانند تفاوتى در موجه بودنِ باور فرد یا (آنچه غالبا، ولى نه همیشه، با این امر یکى تصور مىشود، یعنى) معقول بودن باور او ایجاد کنند. برخى فیلسوفان بر آناند که آنچه باور فرد را موجه مىکند کاملاً با شواهد او معین مىشود. این دیدگاه را، که گاهى ذیل عنوان «شاهدباورى» مىآید، مىتوان در قالب نوعى نظریه ابتنا صورتبندى کرد که بر اساس آنْ واقعیتهاى هنجارى درباره موجه بودن باور فرد بر واقعیتهایى درباره شواهد او مبتنى مىشوند (به طور خاص بنگرید به Conee & Feldman 2004). بنابراین، به نظر شاهدباوران، هر دو فردى که شواهد دقیقا یکسانى داشته باشند، از نظر موجه بودن باورهایشان درباره هر مسئله مفروضى، دقیقاً مشابه یکدیگرند.
با فرض شاهدباورى، بحثهاى سنتى مختلف در نظریه معرفت به طور طبیعى به قالب بحثهایى درباره جایگاه نظریههاى گوناگون تعین ناقص درمىآیند. بنابراین، کسى که درباره معرفت ما به جهان خارج شکاک است معتقد است که شواهد شخص (که شاید مجموعِ تجربههاى فعلى شخص تلقى شود) دیدگاههاى متعارف و مبتنى بر فهم عرفى او را درباره محیط پیرامونش، در مقابل بدیلهاى شکاکانه مختلف (مثلاً، این فرض که شخص به صورتى تشخیصناپذیر در حال توهم است)، تأیید نمىکنند. به همین قیاس، مىتوان یک مناقشه دیرپا را که واقعگرایان و ضدواقعگرایان را در فلسفه علم از هم جدا مىکند به صورت بحثى در این باره فهمید که آیا آن نوع شواهدى که در دسترس دانشمندان است اصلاً براى توجیه باور به نظریههایى کفایت مىکند که چیزهایى مانند الکترونها یا کوارکها را، که علىالاصول مشاهدهناپذیرند، تسویر مىکنند.
چون شواهد از آن دست امورى هستند که توجیه به دست مىدهند، مفهوم شواهد بهشدت با مفاهیم هنجارى بنیادین دیگرى مانند مفهوم دلیل پیوند دارد. در واقع، این فکر طبیعى است که «دلیل بر باور» و «شواهد» کمابیش مترادفاند و بیشتر به موجب این واقعیت از هم تمایز مىیابند که [در زبان انگلیسى] اولى به لحاظ دستورى کارکرد اسم قابل شمارش را دارد در حالى که کارکرد دومى اسم جمع است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: شواهد در مقام امورى که باور را موجه مىکنند
2: متفکران معقول به شواهدشان توجه مىکنند
3: شواهد در مقام راهنماى صدق: شواهد در مقام نشان، نشانه یا علامت
4: عینیت، همگانى بودن و بینالاذهانى بودن: شواهد در مقام داور بىطرف
یادداشتها
کتابنامه
سپاسگزارى
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شواهد |
نویسنده | تامس کلی |
مترجم | امیرحسین خداپرست |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 104 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-370-7 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه علم |