معرفی و دانلود کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ

عکس جلد کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ
قیمت:
۱۲۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ

بشر از آغاز پیدایش هستی همواره در حال تفکر بوده و حوزه‌های دانش با پیشرفت علم به گستردگی عمیقی رسیده‌اند. در این راستا متفکرین به ریشه‌یابی علوم مختلف مشغول بوده و هستند. کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ نوشته‌ی محمدعلی مرادی با نگاهی به نظریات فلسفی به بررسی ریشه‌های علم فرهنگ می‌پردازد.

درباره‌ی کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ

حوزه‌های نظری در علوم طبیعی و علوم انسانی پیوندی ناگسستنی داشته و کارشناسان در پژوهش‌های علوم اجتماعی گاهی به سراغ مباحث مشترک بین این دو حوزه‌ی نظری نیز می‌روند. همچنین در بسیاری از منابع فلسفی رویکردهایی به چشم می‌خورند که حاصل ارزیابی پیشرفت دانش بشر هستند. کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ نوشته‌ی محمدعلی مرادی با در نظر گرفتن اهمیت دانش در جریان‌های مختلف اجتماعی به تحقیق در شناسایی عناصر تاثیرگذار در شکل‌گیری علم فرهنگ می‌پردازد. این کتاب عوامل تکوین دانش را با استفاده از ایده‌های فلسفی بررسی کرده و تلاش می‌کند تصویر روشنی از پدیده‌های مؤثر در گسترش علم فرهنگ ارائه کند.

معرفی و دانلود کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ

علم فرهنگ به عنوان یکی از نیازهای اساسی انسان مدرن شناخته شده و حتی پیش از شکل‌گیری جهان صنعتی، فیلسوفان و نظریه‌پردازان اجتماعی، روند رشد علم فرهنگ را زیر نظر داشته‌اند. نویسنده‌ی کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ در پی تشریح ارتباط علوم مختلف و جنبه‌های مختلف پیشرفت دانش، به موضوع چگونگی پیوند علم فرهنگ به حوزه‌های نظری تخصصی اشاره می‌کند. محمدعلی مرادی در کتاب حاضر با ارجاع به نظریات مختلف فلسفی بنیان‌های نظری علم فرهنگ را برشمرده و در این راستا نگاهی گذرا به تأثیر سنت‌های آکادمیک نیز دارد.

کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ علاوه بر ریشه‌یابی عوامل مهم در پیدایش علم فرهنگ، به صورت‌بندی جدال علوم اجتماعی و علوم فرهنگی نیز اشاره‌ای دارد. محمدعلی مرادی با استفاده از تطبیق و بررسی تفاوت‌ها، به شرح نظریات فیلسوفانی می‌پردازد که طی سال‌ها اندیشه‌ورزی، مرز‌های علوم اجتماعی، علوم انسانی و فلسفه را به هم نزدیک ساخته‌اند. نویسنده با ذکر مثال‌های مختلف قصد دارد پژوهشی شفاف و پرکاربرد را انجام داده و با اشاره به تشابه و تفاوت ایده‌های نظری، مخاطب را در جهت آشنایی بیشتر با مفاهیم اساسی در علم فرهنگ آشنا سازد.

کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ شامل 7 فصل بوده و مباحث تخصصی را به زبان ساده‌ ارائه می‌کند. محمدعلی مرادی در این کتاب به مواردی همچون مؤلفه‌های علوم در دوران جدید، ظهور مفهوم قانون فیزیکی، شکل‌گیری علوم طبیعی در دوران جدید، ظهور علم فرهنگ در چالش با علوم طبیعی، عبور از حماسه به تاریخ در تمدن یونانی، بحران آگاهی تاریخی و جرقه‌های علم فرهنگ، شکل‌گیری فلسفه‌ی تاریخ در بستر خرد و منطق علم فرهنگ، را مورد بررسی قرار می‌دهد.

کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ نوشته‌ی محمدعلی مرادی توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.

کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه و علم فرهنگ مناسب است.

در بخشی از کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ می‌خوانیم

کانت این نیروی تخیل را تا آن جا که متکی به خودانگیختگی است آغازگر و سازنده می‌داند و آن را از نیروی خیال فراهم‌آورنده که تنها به فراهم آوردن تصویرها بسنده می‌کند مجزا می‌کند. در اینجا باید به حسگانی، فهم، و خرد توجه جدی کنیم و به تمایز هر یک که چگونه در حسگانی حس‌ها، در فهم مقولات، و در خرد ایده شکل می‌گیرد و از همه مهم‌تر نیروی تخیل، که در آن شماتیک و تصویر شکل می‌گیرند. این نیروی تخیل برای مبحثی که ما دنبال می‌کنیم واجد اهمیت جدی است، زیرا نیروی تخیل از نیروهای مهم قوای ذهن است که در علم فرهنگ نقشی خاص و ویژه بازی می‌کند. از این درک نسبت فهم نیروی تخیل در این زمینه اهمیت جدی دارد. افزون بر تصویرها باید به انگارهٔ طرح یا شماتیک توجه داشت، زیرا در هر گونه گردآوری یک موضوع زیر یک مفهوم، تصور موضوع باید با تصور مفهوم یگانه شود، بدین شکل که مفهوم باید دربردارندهٔ چیزی باشد که در موضوعی که در زیر آن گرد آورده خواهد شد تصور می‌شود.

در این معنی است که می‌توان گفت یک مفهوم موضوعی را در بر می‌گیرد. از این رو مفهوم اروینی بشقاب با مفهوم ناب هندسی دایره تا آن جا یگانه است که گردی که در مفهوم بشقاب به تفکر می‌آید در مفهوم دایره نگریسته می‌شود، اما باید توجه داشت که مفهوم‌های ناب فهم با نگرش‌های تجربی یا حتی با نگرش‌های حسی به طور کامل نمی‌توانند یگانه شوند و حتی بسیار ناهمسان هستند و به هیچ ترتیب نمی‌توان آن‌ها را در یک نگرش دریافت. اینجاست که باید روشن کرد که گرد آوردن نگرش‌ها زیر مفهوم ناب و درنتیجه، به کار بردن مفاهیم ناب دربارهٔ پدیده‌ها چگونه امکان دارد. کانت بیان می‌کند که مفهوم‌های ناب فهم به هیچ روی با موضوع‌های نگرش و تجربه همسان نیستند. پس به‌کارگیری مفهوم‌های ناب دربارهٔ موضوع‌ها تنها به واسطهٔ یک میانجی ممکن است.

این واسطه از یک سو باید با مفهوم‌های ناب همانند باشد و از سوی دیگر با موضوع‌های حسی. این واسطه و میانجی را کانت شماتیک ترافرازنده می‌نامد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: مؤلفه‌های علوم در دوران جدید
ظهور مفهوم قانون فیزیکی
اندیشهٔ پیشرفت
فصل دوم: شکل‌گیری علوم طبیعی در دوران جدید
فصل سوم: کانت، بنیانگذار متافیزیک نو در علوم جدید
فصل چهارم: ظهور علم فرهنگ در چالش با علوم طبیعی
عبور از حماسه به تاریخ در تمدن یونانی
ظهور اندیشهٔ پیشرفت در بطن تئولوژی مسیحی
ظهور فلسفهٔ تاریخ در بستر نیروی تخیل در دوران جدید
بحران آگاهی تاریخی و جرقه‌های علم فرهنگ
فصل پنجم: شکل‌گیری فلسفهٔ تاریخ در بستر خرد
چالش با فلسفهٔ تاریخ هگل و شکل‌گیری علم فرهنگ
بحران و سنجش فلسفهٔ تاریخ، تثبیت علم فرهنگ
فصل ششم: تخیل، حافظه، یادآوری و رؤیا
فصل هفتم: منطق علم فرهنگ
منطق علم فرهنگ به مثابه منطق گذار پراگماتیستی
پسگفتار
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات علمی و فرهنگی
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات424
زبانفارسی
شابک978-600-436-661-8
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه علم
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ

برای دریافت کتاب بنیادهای فلسفی علم و فرهنگ و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.