معرفی و دانلود کتاب اخلاق باور
برای دانلود قانونی کتاب اخلاق باور و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اخلاق باور
کتاب اخلاق باور اثری از اندرو چیگنل است که بهعنوان یکی از جلدهای مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد منتشر شده. این کتاب کوششی برای پاسخ به این پرسش است که اساساً منظور از اخلاق باور چیست و آیا انسان نسبت به باورهای خود مسئولیت اخلاقی دارد؟ این کتاب یک مدخل برای ورود به مبحث مورد نظر است و آنچه میخوانید بیشتر بهمنزلهی معارفهای برای پژوهشهای گستردهتر و جامعتر به حساب میآید.
دربارهی کتاب اخلاق باور
وقتی میخواهید درمورد یک مبحث فلسفی، روانشناختی یا سیاسی بخوانید، همیشه با این پرسش روبهرو میشوید که باید از کجا مطالعه را شروع کرد و کدام منابع میتوانند معتمد یا مطمئن باشند. دانشنامهی فلسفهی استنفورد در جهت پاسخ به چنین پرسش و نیازی تألیف شده و با دعوت از صدها نویسنده و پروفسور معتبر توانسته یک مجموعهی تراز اول در اختیار مخاطبان قرار دهد. کتاب اخلاق باور (The Ethics of Belief) نیز یکی از این آثار فشرده و موجز است که توسط اندرو چیگنل (Andrew Chignell) در مجموعهی استنفورد منتشر شده. این کتاب در ابتدا یک معارفهی کلی و کوتاه ارائه میدهد و به تبیین مفهوم مورد نظر میپردازد. سپس با ارجاعات پژوهشی و همچنین با نام بردن از فلاسفهی مشهوری که در حوزهی مربوطه قلم زدهاند، مطالب با توضیحات راهگشا در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
اندرو چیگنل در ابتدا کوشش میکند تا به این واقعیت بپردازد که اساساً اصطلاح اخلاق باور در چه حوزههایی به کار گرفته میشود. همانطورکه اندرو چیگنل در ابتدای کتاب اخلاق باور مینویسد، این مفهوم در نقطه تلاقی از شاخههای معرفتشناسی، اخلاقیات، فلسفهی ذهن و همچنین روانشناسی قرار میگیرد. پس وقتی به مفهوم اخلاق باور اشاره میشود، باید به مباحث مربوط به حوزههای علمی و فلسفی نامبرده نیز توجه نمود. یکی از ویژگیهای ممتاز کتاب اخلاق باور این است که از مثالهای متعدد و متنوعی برای شرح مسائل بهره میبرد و مفهوم را در چارچوبهای مختلف مورد واکاوی قرار میدهد.
اندرو چیگنل در کتاب اخلاق باور عنوان میکند که از نظر بسیاری از روانشناسان و نظریهپردازان، هدف غایی باور این است که شخص به نوعی حقیقت رجوع کند و از از خطا و نادرستی دوی جوید. برخی نیز باور دارند که اهداف مهمتری در کسب حقیقت وجود دارد. اندرو چیگنل یادآور میشود که در علم شناختی و همچنین زیستشناسی فرگشتی، این دیدگاه وجود دارد که اساساً هدف باور بهمنزلهی نوعی «بقا» است. البته کتاب اخلاق باور لزوماً این دیدگاه را که هدف در «بقا» نهفته تأیید نمیکند و بهعنوان یکی از گزارههای موجود در باب مبحث مربوطه به آن ارجاع میدهد. یکی دیگر از آرایی که نسبت به هدف باور وجود دارد، به مسئلهی «لذت» مربوط میشود؛ شخص حس میکند که جهان پیش رو برایش حکم خانه را دارد و با خرسندی از اعتقادات و ایمانش صحبت میکند.
گفتنیست که اندرو چیگنل پس از عنوان کردن تعدادی از اهداف شناختهشده در باب باور، به این مسئله میپردازد که اگر هرکدام از موارد نامبرده را درست بدانیم، به نحوی از حقیقت دور شدهایم. در کتاب اخلاق باور ادعا میشود که اگر این مسئله را بپذیریم که هدف باور امری پیچیده است، آنوقت قصد اخلاق عمل به ایدهای دشوارتر بدل میگردد. اندرو چیگنل برای اثبات ادعای عنوان شده درمورد پیچیدگی اهداف باور و عمل، به مثالها و نمونههای موردی میپردازد و شرحی مبسوط از مسئله ارائه میدهد. بهطورکلی میتوان با قطعیت گفت که این کتاب یک اثر عالی در راستای فهم برهانهای مربوط به اخلاق باور است. این کتاب توسط امیرحسین خداپرست ترجمه شده و انتشارات ققنوس آن را در مجموعهی دانشنامهی فلسفهی استنفورد عرضه کرده است.
کتاب اخلاق باور برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به دوستداران فلسفه توصیه میشود.
در بخشی از کتاب اخلاق باور میخوانیم
الزامهاى ناظر به باور را مىتوان، افزون بر نظم و ترتیبِ مبتنى بر نوع ارزش دخیل، بر اساس ساختارشان نیز مرتب کرد. تمایز اصلى در اینجا بین ساختارهاى شرطى و مطلق است.
هنجارهاى مصلحتاندیشانه را معمولاً داراى ساختار شرطى مىدانند: اگر دلیلى مصلحتاندیشانه براى نجات یافتن از بیمارى داشته باشید و باور به اینکه از بیمارى نجات مىیابید شما را در دستیابى به این غایت کمک کند، آنگاه در شرایط مساوى، باید باور داشته باشید که از بیمارى نجات مىیابید. به همین ترتیب، اگر بخواهید رابطه خود را با دخترتان حفظ کنید و باور به اینکه او در حال فریب شماست و مواد مخدر مصرف مىکند توانایىتان را براى اعتماد به او از بین ببرد، آنگاه در بادى نظر ملزمید از آن باور دست بکشید. بیان کلىتر مطلب این است: اگر داشتن غایت مصلحتاندیشانه E براى شما معقول باشد و باور به p دستیابى به E را محتمل کند، آنگاه در بادى نظر به باور داشتن به p ملزمید. اگر نتوان E را از طریقى جز باور به p به دست آورد و اگر شما از این واقعیت آگاه باشید (یا باید آگاه باشید)، این الزام قدرتى فوقالعاده (گرچه همچنان در بادى نظر) خواهد داشت (براى مطالعه بیشتر در باب هنجارهاى شرطى به طور کلى، بنگرید به Broome 1999 & Schroeder 2005).
مىتوان ساختار هنجارهاى اخلاقى و معرفتى را نیز بدین شکل به صورت شرطى بیان کرد. غایات مورد نظر قاعدتاً، از یک سو، انجام دادن کار اخلاقاً درست یا پیشبرد خیر اخلاقى و، از سوى دیگر، به دست آوردن معرفتِ مهم یا به حداقل رساندن باور کاذبِ مهماند (بنگرید به Foley 1987). با این حال، چون گفته مىشود که این غایات را نه عملِ امکانىِ اراده بلکه ماهیت ما در مقام موجوداتى متعهد به اخلاق و طالب معرفت ذاتاً براى ما وضع کرده است، بسیارى از فیلسوفان آنها را اوامرى مطلق، و نه ابزارى، مىدانند. به عبارت دیگر، این هنجارها صرفاً نمىگویند که اگر بخواهیم به غایات شرطى مختلفى دست یابیم، آنگاه در بادى نظر ملزم هستیم که چنین و چنان باور داشته باشیم، بلکه فقط مىگویند این غایات براى ما ضرورت مطلق دارند و، از این رو، در بادى نظر باید چنین و چنان باور داشته باشیم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: تاریخچه اخلاق باور
2: هنجارهاى ناظر به باور
3: اهداف باور و ضبط و مهار باورهاى خویش
4: نظرى کلى به قرینهگرایى
5: انواع قرینهگرایى
6: انواع ناقرینهگرایى
7: اخلاق پذیرش
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اخلاق باور |
نویسنده | اندرو چیگنل |
مترجم | امیرحسین خداپرست |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 84 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-260-1 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |