معرفی و دانلود کتاب ایمانوئل کانت
برای دانلود قانونی کتاب ایمانوئل کانت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ایمانوئل کانت
کتاب ایمانوئل کانت، اثری سودمند و برجسته برای بررسی زندگی، آثار اصلی و ساختار فکری ایمانوئل کانت، فیلسوف فقید سدهی هجدهم میلادی است. مایکل رولف، نویسندهی کتاب، خواننده را در این اثر با اندیشههای کلیدی کانت آشنا میسازد. پس از مطالعهی کتاب حاضر با نظریههای کانت دربارهی عقل، اخلاق و معرفت آشنا میشوید و در جریان نقش مهم این فیلسوف در دگرگونسازی اندیشههای فلسفی قرار میگیرید.
دربارهی کتاب ایمانوئل کانت
کتاب ایمانوئل کانت (Immanuel Kant)، منبعی ارزشمند برای آشنایی با کانت و نظریههای این فیلسوف بهحساب میآید. مایکل رولف (Rohlf Michael)، نویسندهی کتاب، در این اثر زندگی و آثار کانت را بررسی کرده است. کتاب حاضر، یکی از جلدهای دانشنامهی فلسفهی استنفورد به حساب میآید. این دانشنامه بهعنوان منبعی معتبر برای آشنایی با فیلسوفهای برجسته و نظریات مختلف فلسفی شناخته میشود و مرجعی ارزشمند برای دانشجویان و علاقهمندان به فلسفه در سطح جهانی است. نویسنده، ساختاری منظم را برای طرح مطالب فلسفی این کتاب در نظر گرفته تا مفاهیم پیچیدهی فلسفی راحتتر در ذهن خواننده شکل بگیرد.
مطالب کتاب ایمانوئل کانت با زندگی و آثار این فیلسوف آغاز میشود. ایمانوئل کانت، یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفها در عصر روشنگری است. منظور از عصر روشنگری، دورهای است که تأکید بر عقل، علم، و خودآیینی فردی در برابر سنت و اقتدار مذهبی قرار گرفت. کانت با ارائهی نظام فلسفی خود، بهویژه مفهوم ایدئالیسم استعلایی و اخلاق مبتنی بر عقل، این ارزشها را تقویت کرد. تأثیر کانت از طریق آثاری مانند نقد عقل محض و نقد عقل عملی، بر فلسفهی مدرن و متفکران پس از وی، مانند هگل و شوپنهاور، چنان عمیق بود که او را به یکی از برجستهترین چهرههای این دوره تبدیل کرده است.
در ادامهی کتاب ایمانوئل کانت، طرح کانت در نقد عقل محض، توضیح داده شده است. کانت در کتاب نقد عقل محض بیان میکند که ذهن ما با ساختارهای پیشینی خود، مانند زمان و مکان، جهان را شکل میدهد و شناخت ما ترکیبی از تجربهی حسی و این چارچوبهای ذهنی است. ایدئالیسم استعلایی، یکی دیگر از نظریههای معروف کانت است که مایکل رولف در این اثر به توضیح آن پرداخته. خواننده با مطالعهی این بخش از این نظریهی کانت آگاه میشود که ما فقط پدیدارها را میشناسیم و نه واقعیت مستقل از ذهن. ایدئالیسم استعلایی، پایهای برای بحثهای بعدی در فلسفهی ایدئالیسم و نقد عقلگرایی و تجربهگرایی فراهم کرده است.
استنتاج استعلایی، اخلاق و اختیار، خیر اعلی و اصول موضوعه عملی، نظریههای دیگری است که در کتاب ایمانوئل کانت مبسوط میگردند. آگاهی از این مفاهیم باعث میشود تا خواننده درک کند که چگونه عقل ما جهان را سازماندهی میکند و چگونه خودآیینی و نیت در تصمیمگیریهای اخلاقی اهمیت دارند. این مفاهیم خواننده را قادر میسازد تا پایههای دانش علمی و اصول اخلاقی مبتنی بر عقل را بهتر بشناسد و در زندگی شخصی و بحثهای فلسفی از آنها بهره ببرد.
وحدت طبیعت و اختیار از دیدگاه کانت، مفهوم دیگری است که مایکل رولف در این اثر به توضیح آن پرداخته. نویسنده در این بخش توضیح میدهد که کانت در وحدت طبیعت و اختیار، میخواهد شکاف میان فلسفهی نظری (عقل محض) و فلسفهی عملی (عقل عملی) را با معرفی قوهی حکم بازتابنده پر کند و این دو را در یک نظام واحد هماهنگ سازد.
مطالب کتاب ایمانوئل کانت با کتابنامه، واژهنامهی انگلیسی به فارسی و نمایه، خاتمه پیدا میکند. مطالعهی این بخشها، فهم عمیقتر مفاهیم پیچیدهی کانت را تسهیل میکند و پژوهش را برای علاقهمندان به آشنایی با نظریههای کانت کارآمدتر میسازد.
کتاب ایمانوئل کانت را انتشارات ققنوس، چاپ و روانهی بازار کرده است. داود میرزایی این اثر را ترجمه کرده.
کتاب ایمانوئل کانت برای چه کسانی مناسب است؟
پژوهشگران حوزههای معرفتشناسی و اخلاق و علاقهمندان به فلسفهی آلمانی، بهعنوان مخاطبهای کتاب ایمانوئل کانت شناخته میشوند. مطالعهی این اثر را به افرادی که به دنبال درک عمیق و جامعی از اندیشههای کانت و جایگاه این فیلسوف برجسته در فلسفهی مدرن هستند نیز پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب ایمانوئل کانت میخوانیم
شاید رأى اصلى و بحثانگیزترین رأى نقد عقل محض این باشد که انسانها تنها نمودها را تجربه مىکنند نه اشیاى فىنفسه را؛ و مکان و زمان صرفاً صورتهاى سوبژکتیو شهود انسانىاند که بهخودىخود نخواهند ماند اگر همه شرایط سوبژکتیو شهود انسانى را کنار بگذاریم. کانت این رأى را ایدئالیسم استعلایى مىنامد. یکى از بهترین جمعبندىهاى او در این باره به قرار زیر است:
بنابراین، ما خواستهایم بگوییم که شهود ما کلاً چیزى جز تصور نمود نیست؛ یعنى اشیایى که شهود مىکنیم نه فىنفسه آنچناناند که شهودشان مىکنیم و نه نسبتهاى آنها فىنفسه چناناند که بر ما پدیدار مىشوند؛ و اینکه اگر سوژه [شناسنده] خود یا حتى فقط ساختِ سوبژکتیو حواس به طور کلى را حذف کنیم، آنگاه هر گونه ساختى، همه نسبتهاى اعیان در مکان و زمان، و بلکه خود مکان و زمان، ناپدید خواهند شد و آنها در مقام نمود نمىتوانند فىنفسه وجود داشته باشند، بلکه فقط در ما وجود دارند. اینکه چیستى اشیاى فىنفسه، جدا از کل این توان پذیرندگى قوه حساسیت ما چگونه ممکن است باشد، سراسر براى ما ناشناخته باقى مىماند. ما هیچچیز را نمىشناسیم مگر شیوه خود را در ادراک آنها، که مخصوص ماست و، بنابراین، اینگونه نیست که هر موجودى ضرورتاً آن را دارا باشد، هرچند یقیناً همه انسانها داراى آناند. ما منحصراً با این شیوه سروکار داریم. مکان و زمان صورتهاى محض آناند، و دریافت حسى به طور کلى ماده اولیهاش. مکان و زمان را فقط مىتوانیم به نحو پیشین، یعنى پیش از هر نوع ادراک واقعى، بشناسیم، و به همین دلیل است که شهود محض نامیده مىشوند؛ ولى دریافت حسى در شناخت ما چیزى است که شناخت پسین، یعنى شهود تجربى، نامیده مىشود. مکان و زمان به طور مطلق و ضرورى به حساسیت ما پیوستهاند، فارغ از اینکه دریافتهاى حسى ما از چه نوع باشند؛ دریافتهاى حسى ما ممکن است بسیار متفاوت باشند (60-A42/B59).
کانت ایدئالیسم استعلایى را در مبحثى از نقد عقل محض تحت عنوان حسیات استعلایى مطرح مىکند و کانتپژوهان عموما بر سر این امر توافق دارند که ایدئالیسم استعلایى او لااقل این ادعاها را شامل مىشود:
به معنایى، انسانها فقط نمودها را تجربه مىکنند، نه اشیاى فىنفسه را.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: زندگى و آثار
2: طرح کانت در نقد عقل محض
3: ایدئالیسم استعلایى
4: استنتاج استعلایى
5: اخلاق و اختیار
6: خیر اعلى و اصول موضوعه عملى
7: وحدت طبیعت و اختیار
یادداشتها
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ایمانوئل کانت |
نویسنده | مایکل رولف |
مترجم | داود میرزایی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 131 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-390-5 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه |