معرفی و دانلود کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا
برای دانلود قانونی کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا
کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا نوشتهی سی استیون اونز، همانطورکه از عنوانش مشخص است، کوشش دارد تا به معرفی و بررسی آن دسته از افکار و گرایشهای فکری بپردازد که حقیقت وجود پروردگار را در خود بازتاب میدهند. در این کتاب درمورد سیر تبدیل شدن یک ایده به برهان فلسفی و اخلاقی منطق عینی میخوانید. نویسنده در این مدخل از دانشنامهی استنفورد، به بررسی تمام جوانب استدلالهای اثبات وجود خدا میپردازد و چالشهای موجود در آنها را واکاوی میکند.
دربارهی کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا
تلاش برای اثبات وجود خدا یکی از مباحث پرطرفدار در طول تاریخ اندیشه، دین، و علم بوده است. در واقع، چه آنانی که مدافع وجود خدا بودهاند یا کسانی که بر عدم وجود پروردگار تمرکز کردهاند، همگی استدلالهای گوناگونی را برای مخاطبان به یادگار گذاشتهاند. اما هرچه تکنولوژی، علم و سواد پیشرفت میکند، پاسخها و استدلالهای مربوط به حقانیت خدا نیز باید توسط نظریهپردازان، فیلسوفان و روحانیون بهروز شوند. در کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا (Moral Arguments for the Existence of God) نوشتهی سی استیون اونز (C. Stephen Evans) قرار است درمورد انواع روشها، گزارهها و باورهایی که در زمینهی مربوطه تاکنون منتشر شده بخوانید. این کتاب را باید پژوهشی ارزشمند برای مخاطبانی دانست که میخواهند پیرامون صلاحیت یا عدم اعتبار نظرات مربوطه اطلاعات فلسفی کسب کنند.
در همان ابتدای شروع بحث، سی استیون اونز در کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا به این مسئله میپردازد که بسیاری از متفکران قرن حاضر نظرات خداباوران را «برهان» نمیدانند و بیشتر آن را نظر یا مجموعهای از استراتژیهای دفاعی برای اثبات وجود تلقی میکنند. اساساً دلیلی که متفکران چنین دیدگاهی را عنوان میکنند، به صوری یا علمی نبودن استدلالها بازمیگردد که خداباوران از امری نادیدنی و معنوی میگویند که نمیتوان آن را بهصورت علمی و عینی مشاهده کرد. از سوی دیگر نیز، خداباوران ادعا میکنند که اگر بخواهیم مسئلهی صلاحیت یک استدلال را بنابر «صوری بودن» بگذاریم، آنوقت بخش عظیمی از یافتهها یا برهانهای فلسفی نیز از آن بهرهمند نخواهند بود و باید مورد انکار واقع شوند.
پرسشی که سی استیون اونز در پژوهش خود بر آن است به مخاطبان ارائه دهد در چنین موردی نهفته: استدلالهایی که توسط خداباوران عنوان شدهاند تا چه حد میتوانند نظر یک فرد معقول را جذب خود کنند و از آن مهمتر، آیا استدلالهای موجود در زمینهی اثبات وجود خدا محکمتر و مستدلتر از برهانهای انکار و نقض هستند؟ این مسئله میتواند مسیر مشخصی را پیش روی ما گذارد و بیشک برای مخاطبان نیز مفید عمل خواهد کرد. در واقع، در کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا قرار است درمورد عیار و کیفیت این نظرات بخوانید و این مسئله که تا چه حد این باورهای مبتنی بر وجود میتوانند افراد دانا را نیز راضی کنند. اثری که میخوانید شما را به درون تاریخ استدلالهای خداباوران میبرد و کوشش میکند منطق درونی آنها را برای مخاطبان مورد بررسی قرار دهد. کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا توسط امیرحسین خداپرست ترجمه شده و انتشارات ققنوس آن را عرضه کرده است.
کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به دوستداران مباحث فلسفه و منطق توصیه میشود.
در بخشی از کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا میخوانیم
خوب است که پیش از تلاش برای تبیین و سنجش استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا، نظری بر اهداف استدلالهایی که در مقام اثبات وجود او اقامه میشوند بیندازیم (من استدلالهایی را که در اثبات وجود خدا اقامه میشوند «استدلالهای خداباورانه» میخوانم). بهرغم تنوع آشکار دیدگاهها درباره این مسئله، بیشتر مدافعان معاصر استدلالهای خداباورانه این استدلالها را «برهان» نمیدانند، به این معنا که قرار باشد اینها استدلالهای معتبری باشند با مقدماتی که هیچ شخص معقولی نتواند انکارشان کند. روشن است که وضع چنین معیاری برای توفیق، آستانه موفقیت را بسیار بالا میبرد، و مدافعان استدلالهای خداباورانه بهدرستی متذکر میشوند که استدلالهای فلسفی در اثبات نتایج گیرا در هر زمینهای جز منطق صوری، دشوار میتوانند چنین معیاری را رعایت کنند. به نظر میرسد پرسشهای معقولتر درباره استدلالهای خداباورانه از این قرارند: آیا استدلالهای معتبری برای رسیدن به این نتیجه که خدا وجود دارد در کارند که مقدماتی داشته باشند که برخی افراد آنها را بدانند یا باور معقولی به آنها داشته باشند؟ آیا مقدمات این استدلالها، دستکم برای برخی افرادِ معقول، معقولتر از نقیض آنهاست؟ استدلالهایی که این معیارها را رعایت کنند میتوانند از حیث معقول ساختن باور به خدا برای برخی افراد، یا حتی به دست دادن معرفت نسبت به وجود خدا برای برخی افراد، ارزشمند باشند، ولو اینکه معلوم شود افراد دیگر میتوانند برخی از مقدمات این استدلالها را به صورتی معقول انکار کنند و بدینترتیب، این استدلالها نتوانند برهان باشند.
البته ممکن است استدلالی در اثبات وجود خدا بتواند شاهدی بر وجود او فراهم آورد، بدان معنا که این استدلال بر احتمال یا معقولیت دعوی وجود خدا بیفزاید، حتی اگر نتواند بهتنهایی برای تأیید باورِ تمامعیار به وجود خدا کفایت کند. در این صورت، آن مدافع استدلال اخلاقی که استدلال را اینگونه مینگرد، میتواند آن را جزئی از دلیلی انباشتی بر خداباوری بداند و بر آن باشد که استدلال اخلاقی را باید با دیگر استدلالهای ممکن، مانند استدلال «تنظیم دقیق» بر مبنای ثوابت فیزیکی عالَم یا استدلال بر مبنای تجربه دینی، تکمیل کرد. حتی نامتدین میتواند قبول کند که روایتی از استدلال خداباورانه، در مقام شاهد قوتی دارد اما مدعی شود که موازنه شواهد، در مجموع، مؤید باور دینی نیست.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: اهداف استدلالهای خداباورانه
2: تاریخ استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا
3: استدلالهای اخلاقیِ نظری در اثبات وجود خدا و نظریههای امر الهی درباره الزام اخلاقی
4: استدلالهای مبتنی بر معرفت یا آگاهی اخلاقی
5: استدلالهای مبتنی بر کرامت یا ارزش انسانی
6: استدلالهای اخلاقیِ عملی در تأیید باور به خدا
7: نتیجه
کتابنامه
واژهنامه انگلیسی به فارسی
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب استدلالهای اخلاقی در اثبات وجود خدا |
نویسنده | سی استیون اونز |
مترجم | امیرحسین خداپرست |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 84 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-336-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |