معرفی و دانلود کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی

عکس جلد کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی
قیمت:
۱۱۰۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ تومان ۵۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی

کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی رساله‌ای برای تاکید بر دغدغه‌مندی فیلسوفان تاریخ نسبت به مسائل اجتماعی است. اثر حاضر به قلم ویل دورانت به این مطلب نیز می‌پردازد که رویکردهای اجتماعی می‌توانند شرط اصلی برخورداری از علم فلسفه باشند و به طور کلی برای احیای آن ضروری است.

درباره کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی:

علم فلسفه از زمان پیدایشش تاکنون به یکی از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین علوم جهان بدل گشته است. پس چگونه می‌توانیم آن را خلاصه کنیم بدون آنکه آن را تغییر شکل بدهیم، آن‌چنان‌که به‌وسیله بسیاری از دوستداران و دشمنانش تغییر شکل یافته ‌است؟ بگذارید از خودش بخواهیم که با ما سخن بگوید؛ اگر نمی‌توانیم با کلمات خودش بیان کنیم با کلمات خودمان به‌گونه‌ای پیوند ارتباطی را برقرار کنیم. در این صورت، او را، و خودمان را، و شاید مسئله اجتماعی‌مان را بهتر بشناسیم چرا که کاهش درماندگی بشر از پس شناختن مشکلات و سپس ایجاد تغییر و گام نهادن در مسیری درست حاصل می‌شود.

هدف از تدوین کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی (Philosophy and the social problem) نه روایت تاریخ است و نه نقد آن بلکه صرفا از زاویه‌ای متفاوت به آن می‌نگرد که خود بی‌نقص نیست. در این حالت فارغ از کاربرد به دانش و دقت پرداخته می‌شود. در نتیجه هنگامی که به اهداف شخصی خود مراجعه می‌کنید از ایده‌ها و کارهای تکراری می‌پرهیزید، خود را از گذشته دور نگه می‌دارید و تلاش می‌کنید برای روزگار کنونی مفید و موثر باشید و بتوانید شادی و سرزندگی واقعی را تجربه کنید. هم چنین تلاش می‌کنید برای پیشرفت مطالعه نمایید و قدم‌های جدی بردارید.

کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی مناسب چه کسانی است؟

اگر به مطالعه تاریخ و مسائل فلسفی و اجتماعی علاقه‌مند هستید، این کتاب را از دست ندهید.

با ویل دورانت بیشتر آشنا شویم:

نویسنده، مورخ و فیلسوف بزرگ مشهور آمریکایی قرن بیستم، ویلیام جیمز دورانت (William James Durant)، در پنجم نوامبر سال 1885 در ایالت ماساچوست متولد شد. او در سال 1907 تحصیل در دانشگاه را به پایان رساند و به شغل خبرنگاری در نیویورک ژورنال روی آورد. اما خیلی زود این شغل را کنار گذاشت و به تدریس زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و ریاضیات پرداخت.

دورانت هم‌زمان به تحصیل در رشتۀ فلسفه ادامه داد و سرانجام مدرک دکترای خود را از دانشگاه کلمبیا دریافت کرد. او در دوران تدریس خویش در حالی که 28 ساله بود با همسرش آدا کوفمنِ 15 ساله، آشنا شد و با وی ازدواج کرد. او به همسرش نام آریل را داد و این اسم تا پایان عمر همراه وی بود. آریل دورانت نویسنده و همکار همسرش در نوشتن همۀ جلدهای کتاب تاریخ تمدن بود. در نهایت این زوج همکار و اثرگذار به فاصلۀ چند ماه از یکدیگر در سال 1981 درگذشتند.

ویل دورانت برنده‌ی جایزه پولیتزر و مدال آزادی شد و آثار بسیار ارزشمندی از خود به جای گذاشته است که از میان آن‌ها می‌توان به مواردی همچون مجموعه یازده جلدی تاریخ تمدن، تاریخ فلسفه، قهرمانان تاریخ، لذات فلسفه، دعوت به فلسفه، برگ ریزان، درس‌های تاریخ و درباره معنی زندگی اشاره کرد.

جملات برگزیده کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی:

- یکی از فشارهای بسیاری که روح را خسته می‌کند آگاهی از گذشته است. انسان نیرومند کسی است که تاریخ را می‌داند و همچنان جسارت و شهامتش را می‌تواند حفظ کند.

- تکرار توحش، بازگشت جوانی است. بزرگ‌ترین مشکل هر تمدنی این است که خودش را دوباره جوان کند بی‌آنکه دوباره به دامان توحش بیفتد.

- خطرکردن و آفریدن، این است معنی زندگی برای اَبَرانسان. اگر او نتواند شاعر یا آفریننده باشد آدمی بودن را تاب نمی‌آورد.

- احمقانه‌ترین کارِ افراد نیرومند این است که اجازه دهند ضعفا آن‌ها را به‌خاطر استثماری که می‌کنند شرمنده کنند، و اینکه به آن‌ها القاء کنند «خوشحال بودن شرمندگی است فقر و بینوایی بسیار است!»

- نیچه می‌نویسد: «نابود شدن زیر باری که فرد نه می‌تواند تاب ‌آورد و نه از شر آن خلاص شود، آن فیلسوف است.»

- می‌خواهیم رشد کنیم، می‌خواهیم رشد کنیم! ما بیش از این نمی‌توانیم فقط مادر باشیم. دنیا محتاج بچه‌های زیاد نیست؛ حتی برای تربیت فرزندان بهتر، ما باید زندگی متنوع و سالم‌تری داشته باشیم.

در بخشی از کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی می‌خوانیم:

در حال حاضر گروه زیادی از مردم هستند که به‌هیچ عنوان از ذکر فلسفه به هیجان نمی‌آیند کسانی که در اثر تکرار بیش از حد این کلمه ترجیح می‌دهند خود را از ادامه در مسیری که بحث فلسفی قصد آن را دارد معذور بدارند. در این روزهای پرمشغله، کسی جرئت نمی‌کند از فلسفه سخن گوید مگر پیش از هر چیز مقدمتاً عذرخواهی کند؛ خود فیلسوفان احساس کرده‌اند که تأملاتشان چنان دور از مجاهدت عملی است که غالباً از این تلاش دست کشیده‌اند که تأملات خود را به مسائل انضمامی زندگی ربط دهند. در چشم کسی که اهل عمل است، فلسفه، تنها یک سفر خیالی در میان ابرهای دیالکتیک استعلایی، یا موعظه‌گر بی‌خاصیتی است که جای ادیان الهی نشسته است. فلسفه زمانی آموزگار و معشوقه تمامی شیوه‌های پژوهش و تفکر در علوم بود؛ حال هیچ یک از علوم چنان مسکین نیست که تکریم او را به‌جا آورد.

هیچ راه دیگری برای مواجهه با این کیفرخواست جز قبول آن وجود ندارد. درست است. سنگین نیست. تنها کسی که عاشق فلسفه است با رابطه صمیمانه یک شریک جرم می‌تواند بفهمد تا چه اندازه فلسفه شدیداً از اوج گذشته خویش فرو افتاده است. وقتی به یونان نگاه می‌کنیم درمی‌یابیم که فلسفه جستجوی واقعی حکمت بود، تلاشی بسیار جدی برای حصول شیوه زندگی از راه بحث و نقد خود، آموزگار فلسفه زندگی، شناخت خیر فردی و اجتماعی و وسیله حصول آن، سیر آگاهانه نهادهای اجتماعی به اهداف اخلاقی؛ در آن زمان فلسفه و زندگی مبتنی بر یکدیگر بودند همان‌طور که مکانیک امروزه بر ساختاری مؤثر مبتنی است. حتی در قرون وسطا فلسفه به‌معنی زندگی هماهنگ، رفتار تألیفی بود؛ با همه شهرتی که به‌خاطر تنیدن تارعنکبوت کسب کرده بود، تأملات اسکولاستیک‌ها در مقایسه با فلاسفه مدرن به زندگی واقعی بسیار نزدیک‌تر بوده‌است.

انحراف فلسفه از معنی و شور پیشین ناشی از تأکید بیش از حدی است که فیلسوفان مدرن به مسئله معرفت‌شناسی به‌جا آورده‌اند؛ و این به نوبه خود بخش عمده آن به‌علت مشکلات دکارت است که در تلاش برای تلفیق باور خود به مکانیسم و تمایلش به تسکین یسوعیان به آن گرفتار شد. مسئله ابژه و سوبژه، اعتبارِ معرفت، رئالیسم و اید‌ه‌آلیسمِ معرفت‌شناختی، چه نقش کوچکی در یک فلسفه به‌وضوح مکانیکی ایفا می‌کند که در تفکرات بیکن و هابز و اسپینوزا نمایان است؛ اینان با چشم‌پوشی از کرنش زیرکانه بیکن به الهیات می‌دانند چه می‌خواهند و آنچه را درنظر دارند می‌گویند؛ اینان با بلوغی که به‌طور طبیعی با سادگی اشتباه گرفته می‌شود تصور می‌کنند اعتبارِ فکر موضوعی است که از طریق عمل مشخص می‌شود تا نظر؛ اینان این را بدیهی تصور می‌کردند که مقصد عالی و نهایی فلسفه نه تحلیل بلکه ترکیب است، نه طبقه‌بندیِ عقلانیِ وجود بلکه بازسازی عقلانی زندگی است.

فهرست مطالب کتاب

ویل دورانت
پیش درآمد
بخش یکم - رویکرد تاریخی
فصل اول: اهمیت کنونی اخلاق سقراطی
1. تاریخ به‌مانند تکرار توحش
2. فلسفه به‌مانند امر فروپاشنده
3. فردگرایی در آتن
4. سوفسطائیان
5. عقل به‌مانند فضیلت
6. معنای فضیلت
7. «غریزه» و «عقل»
8. دنیوی کردن اخلاق
9. سعادت و فضیلت
10. چالش سقراطی
فصل دوم: افلاطون: فلسفه به مانند سیاست
1. انسان و هنرمند
2. چگونگی رفع مسئله اجتماعی
3. تربیت پادشاهان فیلسوف
4. دموکراسی فریبکار
5. فرهنگ و بندگی
6. نظم و انعطاف‌پذیری
7. معنای عدالت
8. آینده افلاطون
فصل سوم: فرانسیس بیکن و امکانات اجتماعی علم
1. از افلاطون تا بیکن
2. شخصیت
3. تصفیه عقل
4. دانش قدرت است
5. اجتماعی شدن علم
6. علم و اتوپیا
7. فلسفه اسکولاستیک در علم
8. آسیایی‌های اروپا
فصل چهارم: اسپینوزا و مسئله اجتماعی
1. هابز
2. روح اسپینوزا
3. علم اخلاق سیاسی
4. آیا انسان حیوان سیاسی است؟
5. مسئله اجتماعی چیست؟
6. آزادی بیان
7. فضیلت به ‌مانند قدرت
8. آزادی و نظم
9. دموکراسی و عقل
فصل پنجم: نیچه
1. از اسپینوزا تا نیچه
2. زندگینامه
3. شرح
اخلاقیات به‌مانند ناتوانی
دموکراسی
فمینیسم
سوسیالیسم و آنارشیسم
تبهگنی
پوچ‌گرایی
اراده معطوف به قدرت
اَبَرانسان
نحوه آفرینش اَبَرانسان
در ضرورت استثمار
اشرافی‌گرایی
نشانه‌های صعود
4. نقد
5. پاسخ‌های نیچه
6. نتیجه
بخش دوم - پیشنهادات
فصل اول: راه ‌حل ‌ها و فروپاشی ‌ها
1. مسئله
2. «راه‌حل‌ها»
فمینیسم
سوسیالیسم
بهسازی نژادی
آنارشیسم
فردگرایی
بازهم فردگرایی
3. فروپاشی‌ها
فصل دوم: عملکرد بازسازنده فلسفه
1. معرفت شناسی
2. فلسفه به‌مانند کنترل
3. فلسفه در مقام میانجی علم و زمامداری
فصل سوم: هوش سازمان ‌یافته
1. احتیاج
2. ساماندهی هوش
3. اطلاع به‌مانند نوشدارو
4. نقش بازی و هنر و جنسیت در بازسازی اجتماعی
5. تعلیم و تربیت
فصل چهارم: سخن خواننده
1. دموکراسی‌سازی آریستوکراسی
2. پروفسور مانند الاغِ بوریدان
3. آیا اطلاعات مورد نیاز است؟
4. پیدا کردن مسیناس
5. بخت فلسفه
نتیجه‌گیری
پی ‌نوشت ‌ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فلسفه و مسئله اجتماعی
نویسنده
مترجمتورج قانونی، پیام قانونی
ناشر چاپیبنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات240
زبانفارسی
شابک978-600-253565-8
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک
۱۱۰۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ت ۵۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی

مجید Tav
۱۴۰۲/۱۰/۰۲
در عین حال که بسیار خوشنود بودم از خرید کتاب و اشتیاق برای خواندن آن، اما ترجمه‌ی خوبی نشده، ضمن احترام به مترجمین این کتاب، بنظرم باید بیشتر دقت میکردند و تجربه لازم برای ترجمه کتب فلسفی را می‌داشتند...
بطور مثال به فصل چهارم اسپینوزا و مسأله اجتماعی، قسمت ۱. هابز که مطالعه میکنید خیلی دقیق شد،
متوجه ترجمه‌ی نامناسب خواهید وقتی به انتهای قسمت هابز و ابتدای قسمت ۲ می‌خواهید برسید، عمق دردناک ترجمه را درک خواهید کرد،...
جعفر Valipour
۱۴۰۰/۱۲/۱۲
عالی بود و دلم می‌خواست که در آن به عشق افراد به فلسفه نیز پرداخته شود
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی

برای دریافت کتاب فلسفه و مسئله اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.