معرفی و دانلود کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار
برای دانلود قانونی کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار
هدا مارگولیوس کووالی در کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار زندگی خود را در فاصلهی سالهای جنگ جهانی دوم و ظهور کمونیسم در اروپای شرقی روایت میکند. او با توصیف وقایع اعجابانگیزی که در پراگ اتفاق افتاد، از تجربه شگفتآوری که از سر گذراند، برای شما میگوید.
درباره کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار:
زندگی در اروپای حد فاصل دهه چهل تا هشتاد قرن بیستم تجربهای عجیب و منحصر به فرد در کل تاریخ بشریت برای همه به شمار میآید. مردمی که در آن زمان در اروپای شرقی به خصوص کشور چکسلواکی سابق و شهر پراگ زندگی میکردند، روزگار تلخی را پشت سر گذاشتند. زندگی آنها را میتوان به تلاش در زیر تیغ فقط برای زنده ماندن تشبیه کرد.
هدا مارگولیوس کوالی مدتی در اردوگاه کار نازیها در آشویتس بود و پس از آن وحشیگریهای دولت استالینی بعد از جنگ چکسلواکی را دید. شوهر او بعد از این که از فاجعه آشویتس جان سالم به در برد، توسط دادگاه اسلانسکی به جرم توطئه محکوم و سپس اعدام شد. این زن با نوشتن خاطرات خود از این روزهای وحشتناک، تراژدی سیاسی قرن بیستم را برای شما به تصویر کشیده است.
کتاب زیر تیغ ستاره جبار (Under a Cruel Star) زندگی شهروندان پراگ را در آن سالهای پرتلاطم روایت کرده است. با شنیدن این کتاب روایتهایی از اردوگاههای نازی، دیوار برلین، بهار پراگ و رژه تانکها را میشنوید. کووالی در این کتاب به عمیقترین لحظات انسان در آن دوران نفوذ کرده و با به چالش کشیدن بسیاری از عقاید، جهانبینی و شیوه برخورد در مقابل سختیها ابعاد مختلف این قضیه را موشکافی میکند.
این کتاب برای این نیست که شما با انسانهایی که در طی سالهای 1941 – 1968 میزیستند حس همدردی کنید؛ بلکه به این دلیل نوشته شده که تمام هراسهای این سالهای وحشتناک را روایت کند و تنها با روایت این خاطرات، عمیقترین فجایعی را که حکومتهای خودکامه بر سر بشریت آوردهاند، به تصویر بکشد.
نویسنده در کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار به خوبی نشان میدهد که چطور این افراد زورگو تمام معنای زندگی را از بین بردند و ارزشهای بشریت را با نهایت بیرحمی به نابودی کشاندند. او عقیده دارد دو نفر بیشتر از همه در ساختن این جامعه تهی از هرگونه ارزش و معنا نقش داشتند و آن دو کسانی نیستند جز «آدولف هیتلر» و «ژوزف استالین».
با شنیدن خاطرات نویسنده اطلاعات زیادی از دوران پایان جنگ و بازگشت یهودیان و زندانیان سیاسی به خانههایشان به دست میآورید. همچنین به این نکته پی میبرید که این مردم رنجکشیده چگونه و چرا بعد از رهایی از جنگ، کمونیسم را به دموکراسی ترجیح دادند. این کتاب را نمیتوان اثری به کل شخصی دانست؛ چراکه با شنیدن آن میتوان در دشوارترین و عجیبترین موقعیتها درونیات انسانها را کاوش کرد.
نکوداشتهای کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار:
- هر از چند گاهی کتابی میخوانیم که فوریتهای زمان ما و خودمان را در چشمانداز قرار میدهد و ما را با واقعیتهای تاریکتر طبیعت انسانی روبرو میکند. (Anthony Lewis – نیویورکتایمز)
- داستانی از روح انسان در رام نشدنیترین حالت آن... یکی از زندگینامههای برجسته قرن. (سان فرانسیسکو کرونیکل - بزرگترین روزنامه شمال کالیفرنیا)
- خاطرهای خارقالعاده... خواندن این کتاب بدون عمیقترین حس تحسین برای او غیرممکن است. مستندی آرام و خشن از مصیبت مردم چک در زمان ما. (آلفرد کازین - نویسنده و منتقد ادبی آمریکایی)
- کتاب زیر تیغ ستاره جبار قابلتوجهترین کتاب برای فصلهای مختلف است. زیرا نوشتههای کووالی بسیار دقیق و زیبا است و مهمتر از همه، به این دلیل که او چنین حس وحشیانه و درونی را توصیف میکند که زندگی فردی به همان اندازه مهم - و به همان اندازه قدرتمند نسبت به دولتها، ارتشها و قدرت سیاسی است. (ای. جِی. گراف)
- یک جستجوی گوگل نشان میدهد که این کتاب در چند کالج در حال تحصیل است، اما شایسته است که بیشتر از آن مشهور باشد. (کلایو جیمز - منتقد، روزنامهنگار و نویسنده استرالیایی)
- داستانی غم انگیز که با طنز و لطافت روایت شده است. (پابلیشرز ویکلی - مجله خبری تجاری هفتگی در آمریکا)
کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به شنیدن کتابهای زندگینامه و تاریخی در مورد حکومتهای کمونیستی علاقه دارید، این اثر برایتان جذاب خواهد بود.
هدا مارگولیوس کووالی را بیشتر بشناسیم:
این نویسنده و مترجم اهل چک در سال 1919 در پراگ متولد شد. او اصالتا یهودی بود و در سال 1941 همراه با تعداد زیادی یهودی از خانهاش بیرون آورده شد. طبق دستور هیتلر مبنی بر اجرای طرح پاکسازی نژادی هدا مارگولیوس کووالی (Heda Margolius Kovály) و خانوادهاش به آشویتس فرستاده شدند.
وی بعد از دست دادن خانوادهاش از آن جا فرار کرد و در سال 1945 به پراگ برگشت. همسر او عضو حزب کمونیست بود و سمت معاونت وزیر بازگانی در دولت کمونیستی را بر عهده داشت. اما در سال 1952 او را به دلیل خیانت اعدام کردند. کووالی بعد از سختیهای فراوان در سال 1968 به همراه همسر دومش به آمریکا مهاجرت کرد و در همان دوران کتاب «زیر تیغ ستاره جبار» را نوشت.
در بخشی از کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار میشنویم:
همین که نقل مکان کردیم، تعهدات اجتماعی من هم شروع شد. علاقهٔ چندانی به مهمانی رفتن نداشتم. ولی همان را هم به خاطر رودولف انجام میدادم. امروز هم وقتی یاد آن شامها و مهمانیها میافتم که صرفا برای ادای وظیفهٔ حزبیمان به آن تن میدادیم، غمگین و افسرده میشوم. اغلب مردها مثل رودولف خالصانه و با تعصب کار میکردند و چنین موقعیتهایی را به نشستهای کاری بدل میکردند و ما زنها را تنها میگذاشتند تا یک جوری سر خودمان را گرم کنیم.
به گمانم بیشتر زنها دچار همان ملالی شده بودند که من هم گرفتارش بودم. زنها به دو گروه تقسیم میشدند؛ دختران طبقهٔ کارگر و کسانی از طبقهٔ مرفه، شبیه من. گروه اول که خاستگاهشان طبقهٔ کارگر بود، خاطرجمع بودند، اعتمادبه نفس داشتند، پر سروصدا و جدی بودند و اطمینان داشتند که هر چه میگویند یا هرکاری که انجام میدهند به پشتوانه عقبهشان موجه است.
گروه دوم مدام مراقب بودند. تکتک زنها میترسیدند که حرفی بزنند که به لحاظ سیاسی نابجا باشد. یا خیلی روشنفکر یا غیر متهعد به نظر برسند و در نتیجه سبب شرمساری خودشان شوند و وجهه همسرشان را هم خدشهدار کنند.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی زیر تیغ ستاره جبار |
نویسنده | هدا مارگولیوس کووالی |
مترجم | علیرضا کیوانی نژاد |
راوی | بهار کاتوزی |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
ناشر صوتی | رادیو گوشه |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۸ ساعت و ۴۱ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای خاطرات |
اما بخش میانی اینطور نیست، شما با روایتی کاملا داستانی رو به رو میشوید و میتوانید به راحتی در ذهن خود تصویرسازی کنید.
کتاب داستان زندگی خود نویسنده است:
داستانِ تلاش نویسنده برای نگهداشتن زندگیاش؛ هِدا از تجربه مواجههاش با موقعیتهایی میگوید که شاید به جرات بتوان فقط آنها را در جنگ یافت؛ اینکه وقتی پای منافع به میان آید نه دوست میماند، نه دین و نه هیچ؛
اینکه در جنگ هیچ نمیماند.
داستانِ از چاله در آمدن کشور چک بعد از جنگجهانیدوم و در چاه افتادن آن موقع استیلای کمونیست بر آن است (و چرایی ترجیح کمونیسم به دموراکسی)
پی نویس: «انسان این موجود عجیب»
پیِ پینویس: جنگ جهانی دوم که معرف حضورتون هست: سالهای ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵.
جنگِ سال ۱۹۶۸ هم تهاجم چهار عضو پیمان ورشو (شوروی، بلغارستان، مجارستان و لهستان) به چکسلواکی بود برای سرکوب اصلاحات سیاسی که الکساندر دوبچک اجرا کرده بود و به #بهار_پراگ شهرت گرفت.