معرفی و دانلود کتاب صوتی خسی در میقات
برای دانلود قانونی کتاب صوتی خسی در میقات و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی خسی در میقات
کتاب صوتی خسی در میقات نوشتهی جلال آل احمد، سفرنامهی این نویسندهی مهم و برجستهی ایرانی به مکه در سال 1343 است. جلال آل احمد در این اثر، سفرنامهنویسی، مستندنگاری و نقد اجتماعی-فرهنگی را در هم میآمیزد و با نثر تلگرافی و کوتاه به ارائهی تحلیلی از مراسم حج و شرایط سیاسی-اجتماعی عربستان دست زده است.
دربارهی کتاب صوتی خسی در میقات
جلال آل احمد در سال 1343 و پیش از اینکه از حزب توده جدا شود، برای یافتن برادرش به مکه و عربستان میرود. کتاب خسی در میقات، نتیجهی این سفر و مشاهدات اوست. جلال آل احمد در این سفر به همهجا سر میکشد و با نگاهی عمیق همهی جنبههای سیاسی و فرهنگی جامعهی عربستان را مورد مطالعه قرار میدهد. این سفر، منجر به تحولی معنوی و فکری در او میشود و جلال با نثری شفاف و روشن این سفرِ معنویاش را شرح میدهد.
او پس از انجامِ مناسکِ مذهبی، به مکانهای مهم و تاریخیِ مکه و مدینه سر میزند و وضع خرید، خوراکیها، قیمتها و زندگی اهالی این دو شهر را مورد بررسی قرار میدهد. جلال آل احمد به قبرستان بقیع میرود، به کتابخانههای شهر سر میزند و با کارمندان و کسانی که در آنجا کار میکنند صحبت میکند و نظراتشان را جویا میشود. او به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش است که آیا زائرانی که به این مراسم آمدهاند ایمانِ اصیلی دارند یا فقط با انگیزههایی گنگ و ساده به کعبه آمدهاند؟ آیا آنها حج را شناختهاند و به دنبال رسیدن به معشوق و معبودِ خود هستند؟
جلال آل احمد در این سالها نگرشی منفی نسبت به غرب پیدا کرده بود و از اینرو حضورِ همهجانبهی آمریکا و فرهنگِ غربی در عربستان را نوعی استعمار میدید و در همهی بخشهای کتاب از غربزدگیای که اهالی عربستان و بسیاری از روشنفکران دچارش شده بودند انتقاد میکند. او در کتاب صوتی خسی در میقات، نوعی بومیگرایی را توصیه میکند تا بتوان دوباره اصالت پیدا کرد و از پسرفت جلوگیری کرد. جلال آل احمد، یکی از بهترین ابزارهای مبارزه با غربگرایی و بازگشت به خویشتن را رجوعِ دوباره به مذهبِ تشیع عنوان میکند.
جلال آل احمد تا کمی پیش از نوشتن کتاب خسی در میقات، از عقاید مذهبی دست شسته بود و به عضویت حزب توده درآمده بود. ولی پس از این سفر و نوشتن این کتاب، او دوباره به مذهب بازگشت و با پیدا کردنِ دریافتی انسانی از حج و اسلام، گرایش و میلی به مذهب پیدا کرد. جلال آل احمد با رهایی از ایدئولوژیهایی که تا پیش از این به آنها باور داشت، خویشتنِ انسانیاش را میبیند.
کتاب خسی در میقات را انتشاراتهای متفاوتی منتشر کردهاند. نسخهی صوتی این کتاب، توسط انتشارات آوای چیروک و به گویندگی بهمن وخشور در سال 1402 تهیه شده است.
نکوداشتهای کتاب خسی در میقات
-
بهترین کتابهای جلال آل احمد به نظر من، دو کتاب «غربزدگی» و «خسی در میقات» اوست. که این «خسی در میقات» را در سفر حج خود نوشتهاست که هم جنبهی سیاسی دارد و هم فلسفهی حج را در بعضی جاها خوب بیان کردهاست (آیتالله سید محمود طالقانی).
-
خسی در میقات سفرنامهی حج آل احمد است و در زمینهی کارهای او، چه از نظر سبک و چه از نظر درونمایه، جای نمایانی دارد (عبدالعلی دستغیب، وبسایت راسخون).
-
خسی در میقات قصیدهای است در رثای فرهنگ مردهی خانوادگی ما در برابر فرهنگ سلطهگر متکی به تکنیک و ماشین غرب (شمس آل احمد).
کتاب صوتی خسی در میقات برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به داستانهای جلال آل احمد و نثرِ دقیق صریحِ او علاقهمندید و میخواهید با سیرِ تفکرِ او آشنا شوید، شنیدن کتاب صوتی خسی در میقات به شما توصیه میشود. از طرف دیگر، اگر به خواندن سفرنامهها علاقهمندید، شنیدنِ این کتاب به شما توصیه میشود.
با جلال آل احمد بیشتر آشنا شویم
جلال آل احمد (1302-1348) نویسنده و مترجم مشهور ایرانیست. او که تأثیر فراوانی در داستاننویسی ایران داشت، در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود ولی برخلاف توصیههای پدرش در مدارس دولتی به تحصیل پرداخت و تا مدتی در زمینهی عقاید مذهبی دچار شک و تردید شد و به عضویت حزب توده در آمد. بااینحال، پس از چندی عقایدش در تضاد با این حزب قرار گرفت و از آن بیرون آمد. جلال آل احمد در تمام این دوران زندگی ادبی مستمری داشت و داستانهایش را نشریات و کتابهایش چاپ میکرد. از آثار مشهور این نویسنده میتوان به کتابهای «غربزدگی»، «سنگی بر گوری»، «مدیر مدرسه» و ترجمههایش از «قمارباز» فئودور داستایوفسکی و «بیگانه» آلبر کامو اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی خسی در میقات میشنویم
امروز صبح رفتم به دیدن قبر ابوطالب. بالای شعب عامر که دنبالهی قبرستان جدید مکه است. ته درهای شمالی. و عجب به عمد همهچیز را خراب کردهاند و شکسته. آن بقیه و این هم اینجا. سنگ مرمرهای تراشخورده و کتیبهدار، تکهپاره شده و اینور و آنور افتاده و هیچچیز و هیچجا را نمیشود شناخت، مگر به معرفی راهنمایی. به این طریق است که سنت شده است ناندانی عدهای مردهخور. خراب کردن یک قبر در این سرِ عالم که کتابخانهها را میسوزانند یعنی سوختن یک کتاب. هر قبری کتابیست بسته و سنگش، جلدش؛ یا به عکس. و اینها حتی جلد را هم بستهاند وگرنه چرا مرده را در قبر بگذاریم و چرا نسوزانیم؟ در سنتِ مللی که گور دارند و دفن، تشخص مردگان خود نشانهایست یا سابقهای بر تشخص زندهها. و اصلاً ببینم، مگر آنها که دفن ندارند یعنی هندوها و دیگران، دوامِ سنتشان بریده میماند؟ و بعد، مگر قبر کدام آدم عادی بیش از 30 سال میپاید؟ این قبر بزرگان است که میشود بقعه و بارگاه و ملجأ و پناهگاه.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی خسی در میقات |
نویسنده | جلال آل احمد |
راوی | بهمن وخشور |
ناشر صوتی | انتشارات آوای چیروک |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۶ ساعت و ۴۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای سفرنامه |