معرفی و دانلود کتاب صوتی خسی در میقات

عکس جلد کتاب صوتی خسی در میقات
قیمت:
۱۵,۰۰۰ تومان
خرید کتاب صوتی
۳۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صوتی خسی در میقات و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی خسی در میقات و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صوتی خسی در میقات

کتاب صوتی خسی در میقات نوشته‌ی جلال آل احمد، سفرنامه‌ی این نویسنده‌ی مهم و برجسته‌ی ایرانی به مکه در سال 1343 است. جلال آل احمد در این اثر، سفرنامه‌نویسی، مستندنگاری و نقد اجتماعی-فرهنگی را در هم می‌آمیزد و با نثر تلگرافی و کوتاه به ارائه‌ی تحلیلی از مراسم حج و شرایط سیاسی-اجتماعی عربستان دست زده است.

درباره‌ی کتاب صوتی خسی در میقات

جلال آل احمد در سال 1343 و پیش از اینکه از حزب توده جدا شود، برای یافتن برادرش به مکه و عربستان می‌رود. کتاب خسی در میقات، نتیجه‌ی این سفر و مشاهدات اوست. جلال آل احمد در این سفر به همه‌جا سر می‌کشد و با نگاهی عمیق همه‌ی جنبه‌های سیاسی و فرهنگی جامعه‌ی عربستان را مورد مطالعه قرار می‌دهد. این سفر، منجر به تحولی معنوی و فکری در او می‌شود و جلال با نثری شفاف و روشن این سفرِ معنوی‌اش را شرح می‌دهد.

او پس از انجامِ مناسکِ مذهبی، به مکان‌های مهم و تاریخیِ مکه و مدینه سر می‌زند و وضع خرید، خوراکی‌ها، قیمت‌ها و زندگی اهالی این دو شهر را مورد بررسی قرار می‌دهد. جلال آل احمد به قبرستان بقیع می‌رود، به کتابخانه‌های شهر سر می‌زند و با کارمندان و کسانی که در آنجا کار می‌کنند صحبت می‌کند و نظرات‌شان را جویا می‌شود. او به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش است که آیا زائرانی که به این مراسم آمده‌اند ایمانِ اصیلی دارند یا فقط با انگیزه‌هایی گنگ و ساده به کعبه آمده‌اند؟ آیا آن‌ها حج را شناخته‌اند و به دنبال رسیدن به معشوق و معبودِ خود هستند؟

جلال آل احمد در این سال‌ها نگرشی منفی نسبت به غرب پیدا کرده بود و از این‌رو حضورِ همه‌جانبه‌ی آمریکا و فرهنگِ غربی در عربستان را نوعی استعمار می‌دید و در همه‌ی بخش‌های کتاب از غرب‌زدگی‌ای که اهالی عربستان و بسیاری از روشن‌فکران دچارش شده بودند انتقاد می‌کند. او در کتاب صوتی خسی در میقات، نوعی بومی‌گرایی را توصیه می‌کند تا بتوان دوباره اصالت پیدا کرد و از پسرفت جلوگیری کرد. جلال آل احمد، یکی از بهترین ابزار‌های مبارزه با غرب‌گرایی و بازگشت به خویشتن را رجوعِ دوباره به مذهبِ تشیع عنوان می‌کند.

جلال آل احمد تا کمی پیش از نوشتن کتاب خسی در میقات، از عقاید مذهبی دست شسته بود و به عضویت حزب توده درآمده بود. ولی پس از این سفر و نوشتن این کتاب، او دوباره به مذهب بازگشت و با پیدا کردنِ دریافتی انسانی از حج و اسلام، گرایش و میلی به مذهب پیدا کرد. جلال آل احمد با رهایی از ایدئولوژی‌هایی که تا پیش از این به آن‌ها باور داشت، خویشتنِ انسانی‌اش را می‌بیند.

کتاب خسی در میقات را انتشارات‌های متفاوتی منتشر کرده‌اند. نسخه‌ی صوتی این کتاب، توسط انتشارات آوای چیروک و به گویندگی بهمن وخشور در سال 1402 تهیه شده است.

نکوداشت‌های کتاب خسی در میقات

  • بهترین کتاب‌های جلال آل احمد به نظر من، دو کتاب «غرب‌زدگی» و «خسی در میقات» اوست. که این «خسی در میقات» را در سفر حج خود نوشته‌است که هم جنبه‌ی سیاسی دارد و هم فلسفه‌ی حج را در بعضی جا‌ها خوب بیان کرده‌است (آیت‌الله سید محمود طالقانی).

  • خسی در میقات سفرنامه‌ی حج آل احمد است و در زمینه‌ی کارهای او، چه از نظر سبک و چه از نظر درونمایه، جای نمایانی دارد (عبدالعلی دست‌غیب، وب‌سایت راسخون).

  • خسی در میقات قصیده‌ای است در رثای فرهنگ مرده‌ی خانوادگی ما در برابر فرهنگ سلطه‌گر متکی به تکنیک و ماشین غرب (شمس آل احمد).

کتاب صوتی خسی در میقات برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به داستان‌های جلال آل احمد و نثرِ دقیق صریحِ او علاقه‌مندید و می‌خواهید با سیرِ تفکرِ او آشنا شوید، شنیدن کتاب صوتی خسی در میقات به شما توصیه می‌شود. از طرف دیگر، اگر به خواندن سفرنامه‌ها علاقه‌مندید، شنیدنِ این کتاب به شما توصیه می‌شود.

با جلال آل احمد بیشتر آشنا شویم

جلال آل احمد (1302-1348) نویسنده و مترجم مشهور ایرانی‌ست. او که تأثیر فراوانی در داستان‌نویسی ایران داشت، در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود ولی برخلاف توصیه‌های پدرش در مدارس دولتی به تحصیل پرداخت و تا مدتی در زمینه‌ی عقاید مذهبی دچار شک و تردید شد و به عضویت حزب توده در آمد. بااین‌حال، پس از چندی عقایدش در تضاد با این حزب قرار گرفت و از آن بیرون آمد. جلال آل احمد در تمام این دوران زندگی ادبی مستمری داشت و داستان‌هایش را نشریات و کتاب‌هایش چاپ می‌کرد. از آثار مشهور این نویسنده می‌توان به کتاب‌های «غرب‌زدگی»، «سنگی بر گوری»، «مدیر مدرسه» و ترجمه‌هایش از «قمارباز» فئودور داستایوفسکی و «بیگانه» آلبر کامو اشاره کرد.

در بخشی از کتاب صوتی خسی در میقات می‌شنویم

امروز صبح رفتم به دیدن قبر ابوطالب. بالای شعب عامر که دنباله‌ی قبرستان جدید مکه است. ته دره‌ای شمالی. و عجب به عمد همه‌چیز را خراب کرده‌اند و شکسته. آن بقیه و این هم اینجا. سنگ مرمر‌های تراش‌خورده و کتیبه‌دار، تکه‌پاره شده و این‌ور و آن‌ور افتاده و هیچ‌چیز و هیچ‌جا را نمی‌شود شناخت، مگر به معرفی راهنمایی. به این طریق است که سنت شده است نان‌دانی عده‌ای مرده‌خور. خراب کردن یک قبر در این سرِ عالم که کتابخانه‌ها را می‌سوزانند یعنی سوختن یک کتاب. هر قبری کتابی‌ست بسته و سنگش، جلدش؛ یا به عکس. و این‌ها حتی جلد را هم بسته‌اند وگرنه چرا مرده را در قبر بگذاریم و چرا نسوزانیم؟ در سنتِ مللی که گور دارند و دفن، تشخص مردگان خود نشانه‌ایست یا سابقه‌ای بر تشخص زنده‌ها. و اصلاً ببینم، مگر آن‌ها که دفن ندارند یعنی هندوها و دیگران، دوامِ سنت‌شان بریده می‌ماند؟ و بعد، مگر قبر کدام آدم عادی بیش از 30 سال می‌پاید؟ این قبر بزرگان است که می‌شود بقعه و بارگاه و ملجأ و پناهگاه.

فهرست مطالب کتاب صوتی

نمونه
51 دقیقه
معرفی و بخش اول
77 دقیقه
بخش دوم
77 دقیقه
بخش سوم
53 دقیقه
بخش چهارم
76 دقیقه
بخش پنجم
69 دقیقه
بخش ششم

مشخصات کتاب صوتی

نام کتابکتاب صوتی خسی در میقات
نویسنده
راویبهمن وخشور
ناشر صوتیانتشارات آوای چیروک
سال انتشار۱۴۰۲
فرمت کتابMP3
مدت۶ ساعت و ۴۳ دقیقه
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های صوتی سفرنامه، کتاب‌های صوتی سفرنامه، کتاب‌های صوتی خاطرات
قیمت نسخه صوتی

نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی خسی در میقات

مانا
۱۴۰۳/۰۳/۳۱
کتاب صوتی خسی در میقات نوشته نویسنده شهیر و قابل ایرانی جلال ال احمد و با صدای گیرا و گرم اقای بهمن وخشور از نظر من فوق العاده بود این کتاب به روایت سفر جلال در دهه چهل به مکه برای اعمال حج و همچنین علت مرگ برادرش در انجا می‌پردازد جلال در این سفر و بخصوص با توجه به سختی‌ها و کمبودها در ان زمان به تمام مکان‌های دیدنی و شنیدنی مکه و مدینه و تقریبا جده میرود و به صورت زیبایی همه انها را به تصویر میکشد بطوری که خواننده خود را در ان مکان و زمان به خوبی می‌بیند کتاب خیلی ساده به تمام جزییات پرداخته ولی انچنان نوشته شده که بطور ناخوداکاه خواننده را به دنبال خود میکشد و نکته جالب دیگه این یک سفرنامه ساده نیست و جلال با فراست به تمام جزییات دقت کرده و یک سفرنامه‌ای نوشته که به تمام جزییات اقتصادی و فرهنگی و مذهبی دقت کرده است و انجا که در اخر جلال کل سفرش را اینگونه بیان میکند و چه زیبا میگوید و دیدم که تنها «خسی» است و به «میقات» آمده است و نه «کسی» و به «میعاد» روحش شاد و یادش گرامی. ممنون
مهدی حمیدی
۱۴۰۲/۰۴/۲۴
کتاب خسی در میقات به صورت یک سفرنامه با قید جزئیات مانند تمام سفرنامه‌های دیگر می‌باشد با این تفاوت که خصوصیات مکانی و زمانی در آن و مشخصات افراد و مکان‌ها به روشنی و وضوح توضیح داده شده است. از چگونگی اعمال و مناسک حج نیز در آن صحبت‌هایی به میان آمده ولی به نظر بنده جواب اینکه چرا به حج رفته و در آن جا چه دیده و آیا سوالاتی که در پی آن بوده است را یافته یا خیر برای بنده خیلی گویا و روشن نبوده است. به هر حال نثر صریح و روان کتاب و خواننده آن را می‌پسندم این کتاب را به دوستان پیشنهاد می‌کنم.
مینا غلامی
۱۴۰۲/۱۱/۲۱
قلم زیبا، توصیف کامل، توجه به تمام جزییات محیط به شکلی که شنونده می‌تواند خودش را در آن محیط تصور کند از ویژگی‌های کتابه، از گوینده محترم که به جذابیت کتاب افزودن کمال تشکر را دارم. از دوران دانشجویی دوست داشتم این کتاب رو بخونم البته با توجه به تاریخ سفر به مکه و تغییر شرایط محیطی و فرهنگی جامعه وجهان، شنونده تغییر رو کاملا لمس میکنه.
T.p.4119
۱۴۰۳/۰۲/۱۸
این رمان رو خیلی دوست داشتم. هنوزکامل گوش ندادم. یک ایراد جزئی توی متن داره. دقیقه ۴۲ بخش سوم اشاره به یک آیه قرآن داره که به اشتباه آدرس آیه رو ۳۳ گفته در حالی که ۳۴ هست. رمان پر از طنز ظریف هست که شنیدنش خالی از لطف نیست. اینقدر خوب تصویر سازی شده که خودت رو اونجا تصور میکنی.
فرح حقیقی
۱۴۰۲/۰۵/۱۱
متنی خسی در میقات را قبلا خوانده بودم اما آنقدر شرایط خاص عربستان و آداب سفر حج را در پنجاه و چند سال پیش به زیبایی به تصویر کشیده بودند که صوتی‌اش را هم خریدم و از شنیدنش لذت بردم، قلم جلال آل احمد کم نظیره، لحن و خوانش کتاب هم جالبه، ممنون از کتابراه
فرنوش فیض رفعتیان
۱۴۰۳/۰۸/۱۲
سلام، خیلی لذت بردم از شنیدن این کتاب، با خودم فکر کردم شاید سن ١٥-٢٠ سالگی بهترین زمان برای خوندن یا شنیدن این کتاب بود که متاسفانه یکم دیر شد. اما با این حال دیدگاه جدیدی از شرایط پیدا کردم. ممنون
فاطمه اصفهانی
۱۴۰۲/۰۷/۳۰
هنوز کامل گوش نکردم، اما گوینده علی رغم توانایی بالا، صدای گیرا و بیان جذاب برخی لغات را اشتباه تلفظ می‌کنند. مثل اُنسی که اِنسی تلفظ کردند. و آیه ۲۱ سوره مبارکه انبیاء کلمه یرثها.
سمانه فیاضی
۱۴۰۳/۰۳/۱۲
با سلام و احترام کتاب خوبی بود. یه مقداری نثر کتاب با توجه به قدیمی بودن اون دور از ذهن بود ولی در کل کتاب خوبی بود و نکات آموزنده‌ای داشت.
شیما مسجدی
۱۴۰۲/۱۱/۱۸
خیلی لذت بردم از این کتاب قلم روان و جذاب آل احمد رو خیلی دوست دارم خوانش و صدا بسیار خوب بود و کاملا هم خوانی داشت با کتاب
سپاس
Azin
۱۴۰۲/۱۲/۰۳
قلم زیبای جلال آل احمد و لحن بیانی که مطابق با مضمون سفرنامه است آن را به بهترین گزینه‌های کتابراه تبدیل کرده است
م رستگار
۱۴۰۳/۰۴/۰۹
از خواننده تشکر میکنم بسیار خوب حق مطلب را ادا نمودند. ولی چه متن عجیبی بود، اینجور نشنیده بودم!
Fatemeh Farshi
۱۴۰۲/۱۱/۲۶
خواننده کتاب بعضی کلمات را اشتباه تلفظ می‌کنند ولی کتاب عالی است.
ایرج ابراهیمی
۱۴۰۲/۰۵/۰۵
این کتاب خیلی عالیه من چند بار تا حالا خوندمش
امین میرزاحسینی
۱۴۰۲/۰۴/۱۲
توصیف بی‌نظیر جلال از عربستان آن زمان و مردم ملل مختلف
امید اسلام پناه
۱۴۰۳/۰۴/۱۱
کتاب برای 60سال پیش عربستان
مشاهده همه نظرات 16

راهنمای مطالعه کتاب صوتی خسی در میقات

برای دریافت کتاب صوتی خسی در میقات و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.