معرفی و دانلود کتاب مرگ
برای دانلود قانونی کتاب مرگ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مرگ
مرگ عموماً نوعی از خسران به حساب میآید؛ اما در طول تاریخ فیلسوفانی بودهاند که زیانآور بودن مرگ را رد کردهاند. استیون لوپر در کتاب مرگ به این موضوع میپردازد و نظریاتی را مطالعه میکند که در باب زیانآور بودن یا نبودن مرگ هستند. این اثر که در گروه کتابهای فلسفه قرار دارد، نگاهی جامع و گسترده به رابطهی مرگ و زیان میاندازد.
دربارهی کتاب مرگ
یکی از رویدادهای مهم در زندگی هر انسانی مرگ است که بهویژه در تقابل با زندگی معنا مییابد. مرگ در باور عمومی نوعی زیان و بداقبالی قلمداد میشود و همین ممکن است تأثیر بسیاری بر دریافت انسان از معنای زندگی داشته باشد. بنابراین شناخت رابطهی مرگ و زیان به ما کمک میکند تا بهتر ترسها را مدیریت کنیم، معنای عمیقتری از وجود بیابیم و با آگاهی بیشتر به استقبال زندگی برویم. به همین دلیل در کتاب مرگ (Death)، استیون لوپر (Steven Luper) شش سؤال را پیرامون مفهوم مرگ و رابطهی آن با زیان مطرح میکند و به آنها پاسخ میدهد. از خلال این بررسیها، نویسنده قصد دارد بداند که باور به زیانآوری مرگ تا چه اندازه، خللپذیر است، تحت چه شرایطی میتواند صادق و تحت چه شرایطی میتواند کاذب باشد؟
نویسنده در کتاب مرگ با این پرسش شروع میکند که مرگ چیست. سپس در بخشهای بعدی به رابطهی مرگ و زیان میپردازد و پرسشهای مختلفی را در این رابطه مطرح میکنند. مانند: به چه معنایی مرگ یا رخدادهای پس از آن ممکن است زیانی به ما برسانند؟، آیا همهی مرگها بداقبالیاند؟ آیا زیانباری مرگ ممکن است کاهش یابد؟ نظریهی زیان چیست؟ یا استدلالهای له و علیه نظریه زیان چیستند؟
استیون لوپر در کتاب مرگ به این مسئله اشاره میکند که یکی از پارادوکسهای مرگ آن است که نمیتوان به طور مستقیم تجربهای از مرگ داشت. بنابراین اینکه چگونه مرگ میتواند زیانآور باشد، بحث برانگیز است. بر اساس نظریهی زیان، مرگ میتواند زیانآور باشد؛ زیرا فرد را از ادامهی زندگی و تجربههای آینده محروم میکند. نویسنده انتقادهای وارد به نظریهی زیان را مطرح کرده، به آن مبانی و پایههایی اشاره میکند که این نظریه را رد یا تأیید میکنند. سپس آنها را توضیح میدهد؛ مقایسهگرایی، همزمانگرایی، پیشینگرایی یا نامعینگرایی ملاکهایی هستند که بر اساس آنها زیانباری مرگ تأیید یا رد میشود. وی در این راستا دیدگاههای فیلسوفانی چون اپیکور، لوکرتیوس یا فیلسوفان معاصر را مطرح میکند و در نهایت به این نتیجه میرسد که مرگ به خودی خود زیانآور نیست؛ بلکه نگرشها و ترسهای مرتبط با مرگ هستند که تأثیرات عمیقی بر زندگی و روان فرد میگذارند.
در فصل پایانی کتاب مرگ، استیون لوپر به این پرسش میرسد که آیا میتوان زیانباری مرگ را کاهش داد؟ وی استدلال میکند اگر امیالمان را طوری تغییر دهیم که مرگ نتواند آنها را تضعیف کند، ممکن است بتوانیم از اثرات سوء آن بکاهیم.
کتاب مرگ که در اصل ترجمهی مدخلی از دانشنامهی فلسفهی استنفورد است، به طور خاص به رابطهی میان مرگ و زیان میپردازد و استدلالهای مربوط به این حوزه را میکاود. این کتاب را انتشارات ققنوس با ترجمهی مریم خدادادی منتشر کرده است.
کتاب مرگ برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای متخصصان، استادان و دانشجویان حوزهی فلسفه و تمام کسانی که به فلسفهی مرگ میاندیشند، مناسب است.
در بخشی از کتاب مرگ میخوانیم
معمولاً کسانى که براى زندگى ارزش قایلاند نظریه زیان را مىپذیرند: مرگ، دستکم گاهى، براى کسانى که مىمیرند بد است، و به این اعتبار چیزى است که به آنها «زیان» مىرساند. (برخى نظریهپردازان، از جمله باربارا لونبوک (Levenbook 2013)، تأکید مىکنند که، به یک معناى واژه «زیان»، مىتوان گفت رخدادهایى که تنها نسبتاً براى من بدند به من زیان مىرسانند. در ادامه، واژه «زیان» به رخدادهایى محدود مىشود که در مجموع براى من بدند.) مهم است که بدانیم چطور این نظریه را تعبیر کنیم، زیرا خود پاسخ ما ممکن است زیانبار باشد. این امر شاید چنین رخ دهد: فرض کنید که به زندگى عشق مىورزیم و چنین استدلال مىکنیم که چون زندگى خوب است، زندگىِ بیشتر بهتر خواهد بود. سپس تفکرات ما متوجه مرگ مىشود و حکم مىکنیم که مرگ بد است: تصور مىکنیم هرچه زندگى بهتر باشد، زندگىِ بیشتر بهتر خواهد بود، و مرگ بدتر است. در اینجا ما در خطر تقبیح وضع بشر، که شامل زندگى و مرگ است، هستیم، آن هم بر این اساس که واجد جنبهاى تراژیک، یعنى مرگ، است. اگر به خودمان یادآورى کنیم که موقعیت ما جنبه خوبى نیز دارد، این امر تا حدى به ما کمک خواهد کرد. در واقع، تقبیح مرگ در اینجا بر اساس این فرض است که زندگىِ بیشتر خوب خواهد بود. اما چنین تسلاهایى براى همه وجود ندارند. (آنها دسترسناپذیرند اگر بر اساس معیارهاى سختگیرانهاى که به موجب آنها یگانه طرحهاى پرارزش از حیث مدت بىپایان هستند مشتاق فناناپذیرى باشیم، زیرا در این صورت وضع موجودات صرفا فانى را به عنوان وضعى کاملاً تراژیک تقبیح خواهیم کرد و ممکن است، همانطور که اونامونو (Unamuno 1913) خاطرنشان مىکند، دست به خودکشى بزنیم از ترس اینکه یگانه زندگى دسترسپذیر ارزش زیستن نداشته باشد.) نیز ممکن است ارزیابى مساعدى از زندگى مایه تسلاى محدودى باشد، زیرا با نظر به وضع بشر به طور کلى باب این امکان را گشوده مىگذارد که بدى بسیارى از خوبىها را فسخ کند. در هر صورت، با توجه به نظریه زیان، این نتیجهگیرى که وضع بشر واجد جنبهاى تراژیک است به حد کافى ناگوار است. جاى شگفتى نیست که نظریهپردازان در طول هزارهها در صدد شکست دادن نظریه زیان بودهاند. این تلاشها و همینطور چالشهاى پیش روى نظریه زیانِ پس از مرگ را بررسى خواهیم کرد، نظریهاى که بر اساس آن رخدادهایى که پس از مرگ رخ مىدهند مىتوانند به ما زیان برسانند. اما نخست دریابیم که چگونه مىتوان از نظریههاى زیان دفاع کرد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
[درآمد]
1. مرگ
2. بداقبالى
3. نظریههاى زیان
4. معماى تعیین زمان
5. آیا مرگ همواره بداقبالى است؟
6. آیا مىتوان زیانبارى مرگ را کاهش داد؟
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مرگ |
نویسنده | استیون لوپر |
مترجم | مریم خدادادی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 113 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-358-5 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |