معرفی و دانلود کتاب صوتی دختری با هفت اسم: فرار از کرهی شمالی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی دختری با هفت اسم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی دختری با هفت اسم: فرار از کرهی شمالی
کتاب صوتی دختری با هفت اسم روایت زندگی و فرار دختری نوجوان از کرهی شمالی است. هیئون سئو لی در این زندگینامهی پرفروش نیویورک تایمز تلاش برای پنهان ماندن و فرار از بازگشت اجباری به کشورش را روایت میکند. خروج از دیکتاتوری وحشتناک کرهی شمالی کمک میکند او متوجه عمق سرکوب، فقر و گرسنگی در کشوری شود که ادعای بهترین بودن در جهان را دارد.
دربارهی کتاب صوتی دختری با هفت اسم
زندگی در کرهی شمالی مانند زندگی در جهانی کاملاً متفاوت است که داستانهای زیادی از تلاش برای فرار از مرزهای آن وجود دارد. هیئون سئو لی (Lee Hyeon-seo) در کتاب صوتی دختری با هفت اسم (The Girl with Seven Names) روایت متفاوتی از فرار و زندگی در کرهی شمالی ارائه میدهد. هنگامیکه او تصمیم به ترک کرهی شمالی میگیرد هیچ تصوری از دشواریهای پیش رو ندارد. دوری دوازدهساله از خانواده، زندگی غیرقانونی در چین و پناهندگی به کرهی جنوبی و آمریکا گوشهای از چرخشهای غیرقابلتصور زندگی یک دختر هفدهساله است که دوست داشته جهان خارج از کرهی شمالی را برای مدت کوتاهی ببیند.
هیئون سئو لی داستان هیجانانگیز ماجراهای دشوار زندگیاش را با کمک دیوید جان (David John) به یک زندگینامهی خودنوشت تبدیل کرده است. او در کودکی در استان ریانگگان کرهی شمالی و در کنار رودخانهی یالو زندگی میکرد. این رودخانه مرز بین چین و کرهی شمالی است. این هممرزی با چین باعث شد هیئون سئو لی در نوجوانی کنجکاوی زیادی برای زندگی خارج از کرهی شمالی داشته باشد. او، تحتتأثیر هیجان و کنجکاوی نوجوانانه، تصمیم میگیرد از این رودخانه عبور کند و چین را از نزدیک ببیند، اما پس از خروج متوجه میشود که دیگر امکان بازگشت به کرهی شمالی را ندارد. هیچ شهروندی در کرهی شمالی حق خروج از کشور را ندارد و مجازات سختی برای این کار قرار داده شده است. حتی اقوام کسانی که از کشور خارج میشوند نیز ممکن است عواقب ناگواری را تجربه کنند.
زندگی بهعنوان یک مهاجر غیرقانونی در چین و ترس همیشگی از دیپورت، هیئون سئو لی را وادار به جعل هویت و فراری دوباره میکند. اسم کتاب صوتی دختری با هفت اسم در واقع اشاره به این تغییر نامها برای فرار و پناهندگیهای متعدد هیئون سئو لی دارد. روابط خوب کشور چین و کرهی شمالی باعث شده است که مرز با چین امنیت کمتری داشته باشد و چین گزینهی راحتتری برای فرار محسوب شود، اما در مقابل، کشور چین مهاجرین غیرقانونی را به کرهی شمالی تحویل میدهد. بنابراین هرچقدر هم که یک فراری از کرهی شمالی بتواند به بخشی از جامعهی چین تبدیل شود باز هم همیشه ترس اخراج و تحویل به کرهی شمالی وجود دارد.
تفاوت داستان زندگی هیئون سئو لی با دیگر داستانهای فرار از کرهی شمالی در جایگاه اجتماعی و شرایط نسبتاً خوب خانوادگی او در کرهی شمالی است. معمولاً فرار از کرهی شمالی بهعنوان آخرین انتخاب برای کسانی است که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند. سختیها و خطر این کار باعث میشود افراد کمی از طبقات بالای جامعه چنین ریسکی را بپذیرند. پدر هیئون سئو لی یکی از اعضای ممتاز ارتش کرهی شمالی و مادرش یک کارآفرین موفق با مقیاسهای کرهی شمالی محسوب میشد. والدین و برادر هیئون سئو لی مانند بسیاری از مردم کره طعم سختیها و قحطی را نچشیدند. البته هیئون سئو پس از فرار متوجه میشود که پدر واقعیاش سالها قبل از ترس بازداشت توسط مأموران سرویس اطلاعاتی کرهی شمالی خودکشی کرده است. همین امر باعث میشود او در نهایت برای رهایی و آزادی برادر و مادرش تلاش فراوانی بکند.
خانوادهای از آشنایان دور مادر هیئون سئو لی شرایط زندگی مخفیانهی او در چین را آماده میکنند، اما اصرار آنها برای ازدواج او با یک تاجر ثروتمند باعث میشود که هیئون سئو لی پیش از مراسم ازدواج فرار کند و در شانگهای مخفی شود. زندگی نامرئی بهعنوان یک پیشخدمت در شانگهای خطرهای زیادی برای او ایجاد میکند و درنهایت، هیئون سئو لی تصمیم میگیرد به کرهی جنوبی پناهنده شود. تلاش او برای آزاد کردن مادر و برادرش از کرهی شمالی بخش مهم دیگر از زندگی هیئون سئو لی است که در کتاب صوتی دختری با هفت اسم روایت میشود.
علاوه بر اتفاقهای هیجانانگیز و روایت جذاب کتاب صوتی دختری با هفت اسم، تصویری که از زندگی در کرهی شمالی در این کتاب رسم میشود یکی از اولین روایتها از زندگی عادی در یکی از ظالمانهترین دیکتاتوریهای جهان است. تأثیر پروپاگاندای حکومتی و بیاطلاعی مردم از جهان خارج از کرهی شمالی به زیبایی در این کتاب صوتی روایت شده است.
یکی از نکات مهم در کتاب صوتی دختری با هفت اسم نمایش دشواریهای زندگی خارج از کرهی شمالی برای کسانی است که تنها تجربهی زندگی در یک دیکتاتوری را دارند. زندگی در کشورهای آزاد برای این افراد چالشهای فراوانی دارد و به معنای آسایش و رهایی نیست. تأثیر تبلیغات عمیق حکومت کرهی شمالی باعث میشود بسیاری از روابط و مناسبات جهان برای این پناهجویان جدید و عجیب به نظر برسد. آنها به سختی میتوانند در جوامع مقصد تروماهای زندگی گذشتهی خود را فراموش کنند.
کتاب صوتی دختری با هفت اسم شنوندگان خود را از نظر احساسی درگیر میکند. بیرحمی جامعهی درحال فروپاشی و تضاد اخلاقگرایی و میل به زندهماندن شرایطی ایجاد میکند که انتخابهای اخلاقی نسبیتر از همیشه به نظر میرسند. نسخهی چاپی کتاب دختری با هفت اسم توسط انتشارات کوله پشتی و با ترجمهی الهه علوی منتشر شده است. آوانامه به عنوان ناشر تخصصی کتابهای صوتی، این کتاب را با صدای آزاده رادمهر تهیه و تولید کرده است.
اقتباس فرهنگی از کتاب دختری با هفت اسم
فیلم مستند «امیدی فراتر از آرمانشهر (A Hope Beyond Utopia)» به کارگردانی مادلین گاوین داستان فرار افراد از کرهی شمالی را روایت میکند. اسم این فیلم برگرفته از بخشی از کتاب صوتی دختری با هفت اسم است و روایتهای مشابه زندگی هیئون سئو لی را میتوان در آن پیدا کرد.
افتخارات کتاب دختری با هفت اسم
- کتاب پرفروش نیویورک تایمز
- نامزد جایزهی بهتری اتوبیوگرافی گودریدز در سال 2015
نکوداشتهای کتاب دختری با هفت اسم
-
دلخراش! (نشریهی وایرد)
-
تکاندهنده و شجاع... صادقانه، متعهد و بیآلایش. لی زندگی خود را به دریچهای برای دیدن اکنون کرهی شمالی بدل کرده است. (اسکاتسمن)
-
داستان غمانگیز و زیبای دختری که حتی نتوانست نامش را حفظ کند، اما با هویت انسان بودن بر همهچیز غلبه کرد. (جانگ جین سونگ، نویسندهی کتاب رهبر عزیز)
-
هیئون سئو لی عواقب ناگوار بیتوجهی جهان به وضعیت مردم در کرهی شمالی را در برابر چشمان ما قرار داد. او برخلاف همهی احتمالات فرار کرد، زنده ماند و شهامت صحبت کردن داشت. (سامانتا پاور، نمایندهی دائم آمریکا در سازمان ملل متحد)
کتاب صوتی دختری با هفت اسم برای چه کسانی مناسب است؟
شنیدن کتاب صوتی دختری با هفت اسم برای کسانی که نسبت به وضعیت زندگی در کرهی شمالی کنجکاو هستند بسیار جذاب خواهد بود. اگر دوست دارید قدرت امید در بهبود زندگی را لمس کنید خواندن این کتاب برای شما مناسب خواهد بود.
با هیئون سئو لی بیشتر آشنا شویم
هیئون سئو لی روزنامهنگار و نویسندهی ساکن کرهی جنوبی است. او در سال 1980 در کرهی شمالی متولد شد و در هفدهسالگی به چین فرار کرد. پس از ده سال زندگی در چین به کرهی جنوبی پناهنده شد و در دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک تحصیل کرد. هیئون سئو لی بهعنوان یک فعال حقوق بشر و سخنران در کشورهای مختلف صدای رنج مردم کرهی شمالی را به گوش جهانیان میرساند.
در بخشی از کتاب صوتی دختری با هفت اسم میشنویم
بعدازظهر یک روز گرم، وقتی هفتساله بودم، مادرم من را برای انجام یک سری کارها به شهر فرستاد. هوا بهشدت شرجی بود. رودخانه بوی تعفن میداد. همهجا پر از مگس بود. قدمزنان از کنار رودخانه سمت خانه میرفتم که کمی جلوتر جمعیتی را دیدم. تعداد زیادی از مردم زیر پل راهآهن جمع شده بودند. حس غریزی عجیبی به من میگفت که اتفاق بدی افتاده است، اما نمیتوانستم جلوی خودم را بگیرم. از لابهلای جمعیت راهم را باز کردم و جلو رفتم تا ببینم چه اتفاقی افتاده. کسانی که جلو ایستاده بودند بالا را نگاه میکردند. مسیر نگاهشان را دنبال کردم و دیدم مردی از گردن آویزان است.
صورتش با یک کیسهی پارچهای کثیف پوشانده شده بود دستهایش را پشتش بسته بودند. یونیفرم نیلیرنگی تنش بود که نشان میدهد کارگر کارخانه است. تکان نمیخورد، اما بدنش با طنابی که از میلهی آهنی پل آویزان بود آرام تاب میخورد. چندین سرباز با صورتهای خشن و بیروح، اسلحه به کمر،اطرافش نگهبانی میدادند. مردم آهسته و بیحرکت به تماشا ایستاده بودند، گویی در مراسم جشن حضور دارند. طناب غژغژ میکرد. بوی بد عرق مردان به مشام میرسید. از دیدن صحنه متحیر شده بودم چون همه فقط تماشا میکردند اما هیچکس تکان نمیخورد و کسی به او کمک نمیکرد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی دختری با هفت اسم: فرار از کرهی شمالی |
نویسنده | هیئون سئو لی |
مترجم | الهه علوی |
راوی | آزاده رادمهر |
ناشر چاپی | انتشارات کتاب کوله پشتی |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۵ ساعت و ۵۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی اتوبیوگرافی |
نکته منحصر بفرد این اثر این هستش که دربین تمام زندگی نامههای افرادی که از کره شمالی گریختهاند نویسنده اثر حاضر در مقایسه با بقیه از سطح خانوادگی و رفاهی نسبتا قابل قبولی برخوردار بودن و خانواده ش نفوذ مناسبی داشتهاند ولی با اینحال نهایتا براش قابل تحمل نبوده و فرار برقرار ترجیح میده …نکته مقابل این اثر اثر رودخانه تباهی که اشاره کردم هست و قهرمان اون داستان بین افرادی که کتابی در مورد فرار از کره شمالی نوشتهاند از محرومترین طبقات بوده و واقعا زندگی وحشتناکی رو تجربه کرده بود و قهرمانان این دو داستان از دو نسل متفاوت اولی از دهه اواخر چهل و پنجاه میلادی بود و بیشتر دوران رهبر اول کیم ایل سونگ رو تجربه کرده بود و این مورد از نسل دهه هشتاد میلادی بود و در زمان کیم جو ایل رو بوده است.
اکیدا توصیه میکنم هر دو اثر رو بخونید و رودخانه تباهی انتشارات آوانامه با اجرای جناب رضوانی میتونید از کتابراه عزیز تهیه کنید. باسپاس