معرفی و دانلود کتاب دین و اخلاق

عکس جلد کتاب دین و اخلاق
قیمت:
۳۹,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب دین و اخلاق و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب دین و اخلاق و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب دین و اخلاق

کتاب دین و اخلاق، اثری برای آشنایی با رابطه‌ی تاریخی و فلسفی میان دین و اخلاق، از دوران یونان باستان تا دوران معاصر به‌حساب می‌آید. جان هر چگونگی تعامل مفاهیم دینی و اصول اخلاقی را با آراء افلاطون و ارسطو شروع می‌کند و تا اندیشمندان مسیحی مانند آگوستین، آکویناس، اسکوتوس، و دوران اصلاحات دینی پیش می‌رود. پس از مطالعه‌ی کتاب حاضر با پیوند دین و اخلاق در تاریخ فلسفه‌ی غرب آشنا خواهید شد.

درباره‌ی کتاب دین و اخلاق

کتاب دین و اخلاق (Religion and Morality)، منبعی جامع و ارزشمند برای آشنایی با رابطه‌ی میان این دو مفهوم در تاریخ فلسفه است. جان هر (John Hare)،‌ نویسنده‌ی کتاب، در این اثر به‌ دنبال تحلیل این پرسش است که آیا اخلاق وابسته به دین است یا می‌تواند به‌صورت مستقل وجود داشته باشد. نویسنده، این موضوع را با نگاهی انتقادی و جامع در بستر تاریخ اندیشه دنبال کرده است. کتاب حاضر، بخشی از دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد به‌حساب می‌آید. دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد، یکی از معتبرترین منابع فلسفی در سرتاسر جهان است. جان هر در این اثر بررسی کرده که آیا اخلاقیات باید از منابع دینی استخراج شود یا خیر و اینکه آیا دین می‌تواند پایه‌گذار اصول اخلاقی باشد. در کنار این بررسی، نگارنده سوالاتی درباره‌ی رابطه‌ی میان خدا و اخلاق، ضرورت دین در تدوین اصول اخلاقی و محدودیت‌های آن مطرح کرده است.

مطالب کتاب دین و اخلاق با توضیحاتی درباره‌ی فلسفه‌ی یونان باستان آغاز می‌شود. جان هر در این بخش، رابطه‌ی دین و اخلاق در فلسفه‌ی یونان باستان را بررسی کرده و سعی داشته تا نشان دهد که چگونه فیلسوفانی همچون هراکلیتوس، پروتاگوراس و سقراط از اصول اخلاقی و دینی برای توضیح دادن رفتار انسان‌ها و عدالت استفاده می‌کردند. خواننده با مطالعه‌ی این بخش متوجه می‌شود که ارسطو و دیگر فیلسوف‌های یونانی تلاش کردند تا دین و اخلاق را به یکدیگر پیوند دهند و انسان‌ها را به سمت زندگی ایدئال و فلسفی هدایت کنند. گفتنی‌ست در کتاب حاضر به نظریه‌های اپیکوریان و رواقیان درباره‌ی زندگی با توجه به طبیعت و اصول عقلانی اشاره شده است.

معرفی و دانلود کتاب دین و اخلاق

در ادامه‌ی کتاب دین و اخلاق، توضیحاتی درباره‌ی کتاب مقدس عبری و عهد جدید گنجانده شده است. جان هر در این بخش از کتاب به بررسی ارتباط فلسفه‌ی یونانی، مسیحیت، یهودیت و اسلام پرداخته است. بر اساس این بررسی، در دوران پاتریستیک (پدران کلیسا)، افکار فلسفی افلاطون و رواقی‌ها بیشترین تأثیر را داشتند. در آن دوران، اوگوستینوس به شرح مسیر بت‌پرستی تا رسیدن به مسیحیت از طریق فلسفه‌ی نوافلاطونی پرداخت. همچنین، در دوران قرون وسطی، با ورود مجدد آثار ارسطو به اروپا، تعامل میان فلسفه‌ی یونانی و ایمان مسیحی، خصوصاً از طریق آکوئیناس و دیگر متفکران مانند اسکوتوس، صورت پذیرفت.

مطالب کتاب دین و اخلاق با توضیحاتی درباره‌ی فلسفه‌ی مدرن و فلسفه‌ی معاصر، خاتمه پیدا می‌کند. نظریه‌های فیلسوف‌هایی مانند هایدگر و سارتر درباره‌ی اخلاق در بخش فلسفه‌ی معاصر این اثر بررسی شده‌اند. خواننده با مطالعه‌ی این بخش متوجه می‌شود که در سده‌ی بیستم، فلسفه‌ی غرب به دو جریان تحلیلی و قاره‌ای تقسیم شد. در اواخر قرن، بسیاری از فیلسوفان می‌توانستند به زبان‌های هر دو مکتب صحبت کنند. تفاوت اصلی این دو مکتب به تاثیرپذیری از هگل در مکتب قاره‌ای و عدم تاثیرپذیری از او در مکتب تحلیلی و همچنین تفاوت‌های جغرافیایی آن‌ها بازمی‌گردد. آگاهی از این دیدگاه‌های فلسفی به خواننده کمک می‌کند تا با رویکردهای فلسفی متفاوت به اخلاق و دین آشنا شود.

کتاب دین و اخلاق را انتشارات ققنوس چاپ و روانه‌ی بازار کرده است. مهدی محمدی اصل، مترجم این اثر به‌حساب می‌آید.

کتاب دین و اخلاق برای چه کسانی مناسب است؟

تمامی افراد علاقه‌مند به آشنایی با اندیشه‌های فلسفی در حوزه‌ی دین و اخلاق، به‌عنوان مخاطب‌های کتاب حاضر شناخته می‌شوند. مطالعه‌ی کتاب دین و اخلاق برای دانشجویان فلسفه و الهیات نیز سودمند به‌نظر می‌رسد.

در بخشی از کتاب دین و اخلاق می‌خوانیم

دین و اخلاق، از آغاز ادیان ابراهیمى و فلسفه یونان، به نحوى تنگاتنگ در هم تنیده بوده‌اند. خواه تا فلسفه یونان به عقب برگردیم خواه تا مسیحیت، یهودیت و اسلام، این درهم‌تنیدگى وجود دارد. مدخل پیش رو نمى‌کوشد پا از این محدوده‌ها فراتر نهد، چرا که مدخل‌هایى دیگر نیز در باب تفکر شرقى وجود دارد (از باب نمونه، بنگرید به مدخل‌هاى اخلاق در آیین بودایى هندى و تبتى و اخلاق چینى). این مدخل بنا دارد به ترتیب زمانى پیش رود و بیشترین تأکیدش بر دوران معاصر است. در محدوده حاضر، مدخل پیش رو نمى‌تواند سوداى جامع بودن در سر داشته باشد. اما مى‌تواند گزینه‌هاى اصلى را به ترتیب وقوع تاریخى‌شان توصیف کند. با پیشبرد تاریخى بحث مى‌خواهیم این مدعا را اثبات کنیم که اخلاق و دین تا همین اواخر از هم جداناشدنى بودند، و واژگان اخلاقى ما هنوز هم عمیقا متأثر از این تاریخ است. چون از نظر تاریخى به شیوه‌هاى متفاوتِ بسیارى مى‌توان رابطه اخلاق و دین را لحاظ کرد، به دست دادن شرحى صرفا اجمالى و گونه‌شناختى احتمالاً نمى‌تواند چندان هم قرین توفیق باشد. این مدخل نمى‌کوشد تا در نظریات اخلاقى فلاسفه‌اى که به آن‌ها اشاره مى‌شود غور کند، زیرا این دانشنامه پیشاپیش شامل مدخل‌هایى خاص در مورد آن‌ها هست؛ در عوض، بنا دارد بر آنچه ایشان در مورد رابطه اخلاق و دین گفته‌اند تمرکز کند.

واژه «morality»/ «اخلاق» آن‌چنان که در این مدخل به کار رفته است از «ethics»/ «اخلاق‌شناسى» متمایز نخواهد بود. در ادوار مختلف فیلسوفان انواع تقابل‌ها میان این دو واژه برقرار کرده‌اند (از باب مثال، کانت، هگل و اخیرا ر. م. هِر و برنارد ویلیامز). اما از حیث ریشه‌شناختى، واژه «moral»/ «اخلاقى» از واژه لاتین mos مى‌آید، که به معنى رسم یا عادت است، و ترجمه ethos یونانى است، که کمابیش همین معنا را مى‌دهد و خاستگاه واژه «ethics»/ «اخلاق‌شناسى» است. در استفاده غیرتخصصى دوران معاصر، هر دو واژه را مى‌توان کمابیش مترادف با یکدیگر به کار برد، گرچه «ethics»/ «اخلاق‌شناسى» قدرى بیشتر رنگ و بوى نظرى دارد، و تداعى‌کننده روال توصیه‌شده مشاغل مختلف بوده است (از باب نمونه، اخلاق پزشکى و ...). در هر صورت، تلقى این مدخل از اخلاق مجموعه رسوم و عاداتى است که تفکرمان را در مورد نحوه بایسته زندگى یا ماهیت زندگى انسانى خوب شکل مى‌دهد. واژه «religion»/ «دین» بیشتر محل مناقشه است. باز هم مى‌توانیم از ریشه‌شناسى لغات چیزهایى بیاموزیم. خاستگاه این واژه احتمالاً واژه لاتین religare به معناى برقرارى پیوند مجدد است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: فلسفه یونان باستان
2: کتاب مقدس عبرى و عهد جدید
3: قرون وسطى
4: فلسفه مدرن
5: فلسفه معاصر
کتابنامه
واژه‌نامه انگلیسى به فارسى
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب دین و اخلاق
نویسنده
مترجممهدی محمدی اصل
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات119
زبانفارسی
شابک978-600-278-367-7
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه دین
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب دین و اخلاق

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب دین و اخلاق

برای دریافت کتاب دین و اخلاق و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.