معرفی و دانلود کتاب جهان وطنی و جهانی شدن
برای دانلود قانونی کتاب جهان وطنی و جهانی شدن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب جهان وطنی و جهانی شدن
در شرایطی که با گسترش تکنولوژی، فاصلههای مکانی و زمانی برداشته یا کوتاه شدهاند، مفاهیم جهانوطنی و جهانیشدن توصیفکنندهی برداشته شدن مرزها و قلمروهای فعلی هستند. در کتاب جهان وطنی و جهانی شدن، پولین کلاینگلد، اریک براون و ویلیام شوئرمن این دو مفهوم را بررسی میکنند. این کتاب که در زمرهی مطالعات میانرشتهای فلسفه، علوم سیاسی و اجتماعی طبقهبندی میشود، مفاهیم فوق را در سه بخش تاریخی، معاصر و شناخت موانع و چالشها بررسی میکند.
دربارهی کتاب جهان وطنی و جهانی شدن
جهان وطنی و جهانی شدن دو مفهوم متفاوت و درعینحال مرتبط هستند که هر دو به تعاملات فراتر از مرزهای ملی و نگاه به جهان به عنوان یک کل توجه دارند. این دو مفهوم جنبههای مختلفی دارند و به حیطههای مختلفی مربوط میشوند؛ جهان وطنی به مسائل انسانی و اجتماعی میپردازد؛ درحالیکه جهانی شدن به فرآیندهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در سطح جهان اشاره میکند؛ اما به هر صورت ارتباطاتی میان این دو وجود دارد که به همپوشانی و تأثیرات متقابلشان اشاره میکند. در کتاب جهان وطنی و جهانی شدن که ترجمهی مدخلهای Cosmopolitanism و Globalization از مجموعه دانشنامهی فلسفه استنفورد هستند، پولین کلاینگلد (Pauline Kleingeld)، اریک براون (Eric J Brown) و ویلیام شوئرمن (William E Scheuerman) این مفاهیم را تشریح میکنند.
اصطلاح جهان وطن که در توصیف دیدگاههای مهم گوناگونی در فلسفهی اخلاق و فلسفه اجتماعی-سیاسی به کار رفته است، همهی انسانها را بدون توجه به وابستگیهای سیاسیشان، شهروندان یک اجتماع واحد میداند. غالباً جهان وطنی را آرمانی مثبت میدانند که باید گسترش یابد؛ هرچند که در نگاههای منفی، اجتماع جهانوطنی مبتنی است بر انکار وجود وظایفی خاص نسبت به صورتهای محلی سازمانهای سیاسی. در این بین، پولین کلاینگلد و اریک براون در کتاب جهان وطنی و جهانی شدن، مفهوم جهان وطنی را با مفاهیم همشهریان، دولت محلی و فرهنگهای مشترک در چالش میدانند و این سؤال را مطرح میکنند که آیا مفهوم «شهروندی جهان» به معنای حقیقی است یا به معنای مجازی.
نویسندگان در کتاب جهانوطنی و جهانی شدن ابتدا سابقهی تاریخی این مفهوم را در یونان و روم باستان میکاوند. سپس صورتهای گوناگون جهانوطنیهای معاصر را طبقهبندی میکنند تا در نهایت به مناقشاتی که میان اقسام مختلف جهانوطنی وجود دارد، اشاره کنند.
در بخش دوم کتاب جهان وطنی و جهانی شدن، ویلیام شوئرمن اصطلاح جهانی شدن را بررسی میکند. اصطلاح جهانی شدن غالباً در پدیدههایی چون انقلاب اینترنتی و گسترش تکنولوژیهای اطلاعاتی، لیبرال شدن اقتصادی یا غربی شدن و آمریکایی شدن حیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی متداول است. بااینحال، وجه مشترک این اصطلاح تغییرات بنیادین در ترازهای مکانی و زمانی حیات اجتماعی است که در آن اهمیت مکان در ساختار زمانی فعالیتهای بشر دستخوش دگرگونی میشود و این تغییرات، از اهمیت مرزهای محلی و ملی میکاهد. این تغییرات ایجاب میکند که در مسائل کلیدی نظریهی سیاسی هنجاری بازاندیشی شود.
مؤلفان در بخش دوم از کتاب جهانوطنی و جهانی شدن، ابتدا اصطلاح جهانی شدن را در تاریخ اندیشهها بررسی میکند. سپس به جهانی شدن در نظریه اجتماعی معاصر میپردازد و در انتها چالشهای هنجاری پیش روی آن را معرفی میکند.
در مجموع، در کتاب جهان وطنی و جهانی شدن، با معرفی این مفاهیم و چالشهای پیش روی آن، نشان داده میشود که دولت-ملتها و اجتماع دارای مرزهای معین، با درنظرگرفتن پدیدههای جهانوطنی و جهانی شدن دگرگون میشوند، بسیاری از مناسب داخلی و خارجی کشورها متحول میشود و این مستلزم سیاستگذاریهای جدید خواهد بود.
این کتاب را انتشارات ققنوس با ترجمهی مهدی پارسا منتشر کرده است.
کتاب جهان وطنی و جهانی شدن برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای پژوهشگران و متخصصان فلسفه، علوم اجتماعی و سیاسی که در زمینهی جهانی شدن مطالعه میکنند، مناسب خواهد بود.
در بخشی از کتاب جهان وطنی و جهانی شدن میخوانیم
اغلب استدلال مىشود که تغییر نظام فعلى دولتها و ایجاد دولتى جهانى یا فدراسیونى جهانى از دولتها ناممکن است. اما اکنون با وجود سازمان ملل متحد، با وجود دولتهایى با بیش از یک میلیارد شهروند که پیشینههاى ناهمگن دارند، و با وجود تجربه ایالات متحد و اتحادیه اروپا، دفاع از این ادعا دشوار است. پس این اعتراض، براى اینکه جدى گرفته شود، باید در عوض به این صورت درآید که ایجاد یک دولت یا فدراسیونى خوب در آن ابعاد بزرگ ناممکن است، یعنى ناممکن است که به آرمان جهانوطنى تحقق بخشیم یا حتى نزدیک شویم به نحوى که دنبال کردنِ این آرمان ارزشش را داشته باشد و حامل خطرهایى بازدارنده نباشد. در اینجا اختلافاتى میان خود جهانوطنهاى سیاسى وجود دارد. در یک سر طیف کسانى قرار دارند که از دولت جهانى قدرتمند دفاع مىکنند، و در سر دیگر مدافعان فدراسیونى داوطلبانه و نهچندان سفت و سخت، یا نظامى بهکلى دیگر.
مدافعان فدراسیون داوطلبانه و غیرقهرى و نهچندان سفت و سخت اخطار مىدهند که دولت جهانى بهآسانى بدل به حکومتى استبدادى مىشود آن هم بدون وجود هیچ قدرت رقیبى که سلطه استبداد را بشکند (رالز). مدافعان دولت جهانى پاسخ مىدهند که شکل قوىترى از فدراسیون، یا حتى ادغام، تنها راه براى خروج حقیقى از وضع طبیعى میان دولتها، یا تنها راه براى ایجاد عدالت توزیعى بینالمللى است (نیلسن، 55 کابررا56). نویسندگان دیگرى استدلال کردهاند که تمرکز بسیارى از جهانوطنهاى سیاسى بر صِرف این دو بدیل، بدیل سومى را نادیده مىگیرد و آن اینکه دغدغه حقوق بشر باید منجر به تمرکز بر اصلاح نهادىاى شود که حاکمیت را به طور عمودى منتشر مىکند، به جاى اینکه آن را در نهادهاى بینالمللى فراگیر متمرکز کند. بر اساس این دیدگاه، حفاظت از صلح، دموکراسى، رفاه و محیط زیست، به دست نظامى بهتر صورت مىگیرد که در آن تبعیت و وفادارى سیاسى اشخاص به طور گسترده در شمارى از واحدهاى سیاسى با ابعاد مختلف پخش شده باشد، بدون اینکه یکى از این واحدها بر بقیه مسلط باشد و به این ترتیب نقش سنتى دولت را ایفا کند (پوگه).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
جهانوطنى
[درآمد]
1. تاریخ جهانوطنى
2. طبقهبندى جهانوطنىهاى معاصر
3. اعتراضهایى به جهانوطنى
جهانى شدن
[درآمد]
1. جهانى شدن در تاریخ اندیشهها
2. جهانى شدن در نظریه اجتماعى معاصر
3. چالشهاى هنجارى جهانى شدن
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب جهان وطنی و جهانی شدن |
نویسنده | اریک براون، ویلیام شوئرمن، پولین کلاینگلد |
مترجم | مهدی پارسا |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 108 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-186-4 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه، کتابهای فلسفه سیاسی |